Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szólíts a neveden
- HBO, 09:50
Szeretlek téged
- Film4, 10:10
Enyém a vár
- Film Mánia, 10:15
A felejtés bére
- Mozi+, 10:30
Gyakornokok
- AMC, 11:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fallout (sorozat) - Vélemények
Rock zene
2022-es választás
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Perzsa család lenni New York aaaaa
Maryam Keshavarz aaaaa

 

Fórum - Hős6os (2014) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
59. Kokesininja (2020-10-03 15:02.43) aaaaa
Valahogy engem a Boy and his Blob c. NES játékra emlékeztet .


58. Dexter Sitzky (2019-09-15 16:56.10) aaaaa
Nagyon jó egyben megható a vége-különösen.



57. Dexter Sitzky (2019-02-12 06:44.49) aaaaa
Kezdem ott,hogy a kedvenc szuperhős-filmem.Az egyedisége miatt.Egyszerre humoros,érzelmes és látványos,ami nekem elég ahhoz,hogy igen szuper legyen.Már ránézésre ritka remekmű.
A Disney a sci-fik terén is jó,kétségkívül.Tanulságos,szórakoztató művet hoztak létre,és ami a végét illeti,nagyon megható.Külön dícsérem még az animációt és az ötletességet.
Amilyen jó lett,megérdemli az Oscar-díjat.:))))))))))))


56. Dexter Sitzky (2018-10-19 21:53.29) aaaaa
Nagyon jó!
Ajánlom mindenkinek:)


55. Elizabeth500 (2018-07-02 22:40.04)  
Ötletes,stílusos,szórakoztató.
Van benne sok öröm,szomorúság,meghatódás,humor,együttérzés és még tanító jellegű is. A karakterek nagyon szerethetőek,a történet kedves. Aranyos mese.


54. ShadowThreat (2018-06-02 21:16.35)  
Csodálatos a vége - szinte sírni lehet rajta.
Sajna a Disney nél úgy látták hogy sorozatnak lesz csak jó :(
Azt is csak az elérhetetlen Disney Go-n.
Nem köszönjük.
Ez egy príma franchise....
Lehetett volna.
Sajna az Agymanók is így járt.
Nagyon nincs értékük ahhoz hogy mit kéne igazán folytatni! :((((


53. Sakamaru (2017-12-03 19:29.18) aaaaa
felnőttként egyre inkább utálom a dzsinit. jó film volt a megfelelő csavarokkal.


52. Satol (2017-01-28 15:40.11) aaaaa
Baymax zseniális karakter egészen addig, amíg át nem alakítják szuperhőssé. Persze utána ad még némi érdekeséget, humorforrást hozzá, hogy nem vetkőzi le egészségügyis személyét, de ez kevés. Ahhoz képest, ahogy indít, rettentően kevés, nehezen emészthető mértékű visszalépés a film közepén. De még így is egyedül viszi a hátán az egész alkotást, a többi karakter igazából említésre sem érdemes, rettentő sablonos, viszont ami igazán zavart, hogy nem éreztem a tettük súlyát. Nem az látszik, hogy ezt végigvinni kőkemény munka, hanem hogy jelentéktelen kis apróság. Semmi probléma, a nyersanyag csak úgy a semmiből terem, a felszerelésüket fél perc játékidő alatt tanulják meg művészi szinten használni, minden azonnal működik (na jó, Baymaxről a végén azért kiderül, hogy nem), stb. Millió helyen meg lehetett volna mutatni, hogy ez olyan dolog, amihez komoly elszántság, kitartás kell, nem csak úgy gondolok egyet és hipp-hopp megváltom a világot, de egyikkel se éltek az alkotók, ezzel pedig szerintem az egész üzenet félrecsúszott.


51. Pindurlányka (2015-08-24 12:00.52) aaaaa
¤

Herótom van a 'hero-któl'...még egytől is, nemhogy hattol. =(
Így aztán ha nem egy 'kötelező' program része, biztos nem állok neki kínozni magam. :O

Aztán gyütt:
- a bevonzás,
- szerelem { ♥ BAYMAX ♥ }
- gurgulázó kacajok,
- meleg, sós könnyek,
- és az 5 csillogó csillag <-- ami méltón jár nekije.

¤


50. HettyKing (2015-07-11 16:21.34) aaaaa
Én is! :D


49. HettyKing (2015-07-11 16:21.19) aaaaa
Imádtam!!!


48. Ice Princess (2015-06-30 17:54.28) aaaaa
ímádtam


47. L-Loken (2015-06-23 23:09.45) aaaaa
Beültem lazulni, röhögni a moziba, nem számítottam rá, hogy ennyire érzelmes és tanulságos mesét fogok látni.

Talán máskor megkapja az ötöst.


46. Sötétszív (2015-06-19 00:55.18) aaaaa
A Walt Disney is kihasználta a szuperhős filmeket, csak éppen animációs formában. S működik, még a nyálasabb részek ellenére4 is. A karakterek nagyon jól ki vannak dolgozva, a látvány elsöprő, és lehengerlő, a humor is megfelelően van kezelve. Ja és a történet, ha nem is túl eredeti, de nagyon jól meg van írva. Szóval 2014 egyik legjobb animációs filmje lett ez, megérdemelten nyert Oscar díjat. S bár van egy pluszjelenet a stáblista végén, de az nem oszt, nem szoroz, legfeljebb csak előrevetíti a folytatás lehetőségét. Akim még nem látta, ne hagyja ki, mert ez tényleg megérdemli a figyelmet.


45. Kritikus (2015-06-12 00:05.35) aaaaa
Rendkívül szívmelengető kis mese volt amely úgy gondolom jogosan söpörte be az Oscart.
A világ szuperhős lázban ég, nem telhet manapság el úgy év, hogy ne röpködnének legalább kétszer-háromszor egy évben a vásznon emberfeletti erővel, vagy lelkierővel rendelkező megmentők. És hát ami tény az tény: lelkes a téma mely komoly látvánnyal szolgálhat az óvatlan mozinézőnek, illetve középpontban a hűség, bátorság, szeretet kitartás található. A küzdés a rossz és a gonosz ellen pedig erőt ad a felülkerekedéshez. Én nem unom ezt a jelenlegi mániát, sőt ámulok-bámulok, hiszen folyamatosan tudnak olyat adni ami meglep.
És akkor itt ez a remek Disney-alkotás, mely a Marveles szálakat kiegyenesítve és a mai csodálatos animáció lehetőségeit kihasználva hű marad a témához. Annyi különbséggel, hogy mivel gyermekeknek (is) szánták próbál az ő nyelvükön megszólalni. A film bemutat és tanít: mi az a szeretet, miért és milyen jó szeretni, valamint tudni, hogy olyanok vesznek körül akikre mindig számíthatsz. Én úgy gondolom itt a jelmez csak egy burok, a lényeg alatta van szépen elrejtve, de úgy, hogy az apróbb nézők is megtalálják.
Nagyon pozitív csalódás volt a film, nem, nem Bosszúállók mesefilmben, hanem valami egészen új, egészen más.
Szívesen veszem elő ismét ha olyan hangulatomban leszek.


44. Guilaine (2015-06-01 16:55.37) aaaaa
Tanulságos, vicces, magával ragadó, megható, őszinte, imádnivaló.
Hat jelző a Hős6os-ra, erre a fantasztikus animációs filmre, ami tényleg minden várakozást felülmúl, tényleg minden igényt kielégít, tényleg minden korosztályt elkápráztat.
Nem tudom, mit lehetne még ehhez a hat dologhoz hozzá tenni. Hogy mondjuk, eddig ötször láttam és az öt alkalomból háromszor elbőgtem magam a végén? Nos...
Igen. Mert ezt adja a Hős6os. Nem is az okozta a legkellemesebb meglepetést, hogy hat hősünk otthona valójában a Marvel univerzum, és az ötletet onnan kölcsönözték; nem is az, hogy a másfél óra minden képkockája olyan gyönyörűen van animálva, hogy az ember álla leesik tőle, és azt kérdezgeti: Ezt most hogy...?; és még csak nem is a fergeteges zenéje (Fall Out Boy-Immortals) amit azóta rongyosra hallgattam (és énekeltem). Hanem az üzenete. A tanulság, amit persze már többen levontak előttem ezen a fórumon, de nekem is ki kell mondanom: hogy nem a szuper-ruha teszi a szuperhőst, hanem a készsége az önfeláldozásra, ha azzal megment másokat. Tadashi azt mondta: Ez teszi Baymax-et Baymax-é. Én azt mondom, ez teszi a hőst hőssé. Baymax karakterében egy olyan szuperhőst kapott a világ, aki nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek szívét is elrabolja, és akiért tényleg megéri elpityeredni, még akkor is, ha már ötször megnézted, és tudod, hogyan végződik a történet. Szívmelengető volt látni, hogy Baymax, lévén robot, ki tudja mondani azt, amit az emberek hajlamosak eltitkolni a szeretteik elől; hogy fáj. Mert mi folyton azt hajtogatjuk, jól vagyunk, gyakran akkor is, mikor valójában nem vagyunk jól. De Baymax csak annyit mond: "Hiro, én mindig veled leszek" és én elhiszem neki, hogy azok, akiket igazán szeretünk, sosem hagynak el minket igazán.
Megint: ezt adja Hős6os. A világ meg adott érte Oscar díjat, amit meg is érdemelt. Bár szerintem amit mi kaptunk ettől a rajzfilmtől, az sokkal értékesebb, mint bármilyen díjazás. Úgyhogy én csak annyit mondok: Elégedett vagyok az ellátással.


43. Tjunior (2015-05-16 09:08.30) aaaaa
Jól átgondolt, remek kis film. Az animáció pazar, San Fransokyo egy élő lélegző város. Baymax Wall-E óta a legjobban eltalált robot a filmtörténelemben. Az "emberi" karakterekkel sincs semmi probléma. Sokszor vicces, néha szomorú.
Egyetlen egy dolog miatt nem adtam neki 5 csillagot, az pedig a szuperhősök...már megint, én már nagyon unom őket, minden 3ik filmben szuperhősök vannak már lassan.


42. Az utolso szamuráj (2015-05-15 12:29.28) aaaaa
Ez az a Disney film,ami Nolan sci-fi-jét már a bemutató hetében lenyomta.(Bátor beszéd azért a Disney-től egy akkora blockbusterrel ringbe küldeni,és meg is érte nekik.)
A Hős6os tündéri film volt:értem én,néhol talán giccses,pár helyen nyálas,de akkor is hatott rám-még az is.Eredete egy nálunk gyakorlatilag ismeretlen alapanyag,amit persze olyan "egeres" mód újraértelmeztek,és hihetetlen látvánnyal nyakon öntöttek:be kell látni,az animációs filmek képi világ néven rommá vernek még egy Hobbit-ot is,mert -hisz mesét nézünk-nincs határ,mi a képzeletnek akadályt állna.
Ám,én mégsem a kétségtelen gyönyörű látványért szeretem,vagy mert kisfiam elvarázsolta másfél órára.
Hanem mert volt benne szív:Baymax-t,aki még Hiro karakterét is elhomályosítja,bár úgy nézett ki mint egy felfújt baba,nem lehetett nem kedvelni-még akkor sem,mikor pusztított.És még az is csak "gazdája",annak emberi tökéletlensége okán történt-hisz ő önmagától sose tette volna.
Bár a Disney elmegy olyan kérdés mellett,mi van ha Hiro minirobotjai elterjednének-hány tízezer fajta munkahely semmisülne meg hetek alatt,egekbe emelve a munkanélküliséget,???-ám még így is szépen a kisebbek nyelvére lefordítva meséli el,mi az a Hős,és mitől válik valaki(valami) azzá,és ez miért fontos.A Hős nem más leegyszerűsítve ,csak az,aki megfelelő pillanatban megtesz olyan pozitív tettet,ami többek számára elképzelhetetlen,és saját magánál fontosabbnak véli többek,a köz érdekeit.Vannak,voltak,lesznek is ilyenek,többekről tanultunk,tanulnak-és,bár kicsit avítt,amit írok,szerintem szükség van/volt/lesz rájuk.
A film legszebb jelenete Baymax végső tette:jó volt nézni,ahogy egy majd 7 éves is lefordítja magának,megértve annak szépségét és nagyságát.Már csak azért a pillanatért is-az előtte lévő 85 perccel karöltve-simán a maximális pontszám.
_______________________


41. Egyszerűsrác80 (2015-02-26 20:57.31) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 40. hozzászólására)
Hinni nem hittem,de azért bizakodtam:))
Barátomnak,aki hozta,biztos jobban tetszik a cucc:))
Igen?:) Lehet,nagyon szoktunk különbözni:)


40. Törölt felhasználó (2015-02-26 20:44.40) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 39. hozzászólására)
Akkor ebből csakis egyfajta következtetés vonható le:
ne dőlj be senkinek és semminek, amíg a saját szemeddel nem látod!:):):)

(ám legyen, gondoltam, hogy máshogy fogod gondolni az Oscart, még jó, hogy ebben sem fogadtam magammal:):):))


39. Egyszerűsrác80 (2015-02-26 20:38.40) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 38. hozzászólására)
Én meg asszondom,remek dolog,hogy végre ezt a műfajt is díjazzák:))
Nem túl,csak rákészültem,mert mindenki azt mondta,ez milyen cool:)
Nem,remélem is,hogy alkot még a Disney:)
Kedvelem az animációs filmjeit...már a legtöbbet:))


38. Törölt felhasználó (2015-02-26 20:34.26) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 37. hozzászólására)
Hát engem az Osar-ja nemigen hatott meg, rajzfilmek esetén valahogy egy pöppet túllihegettnek érzem ezt a fajta jutalmazást. (valószínűleg én gondolom csálén és sokan nem értenek egyet velem)

Lehet, hogy túl rákészültél a filmre, általában ilyenkor jönnek a csalódások... De hát szerintem túléli a Disney, hogy többeknek nem jött be ez a film, remélhetőleg nem ez volt a stúdió utolsó alkotása...:):)


37. Egyszerűsrác80 (2015-02-26 20:17.35) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 36. hozzászólására)
Előfordul:))
Volt hát:)
Sokszor olyan volt,egy japán animét nézek,csak visszafogottabb stílussal,ugyanúgy fura humorral,és ez animációs volt:)
Az tuti,hogy van különbség:)
Túllendültem,csak nem hagyott bennem mély nyomot:)
Igen,volt köztük kapocs,filmen számtalanszor látunk ilyet:)
De ők se hatottak meg.Arra készültem,tiszta szívvel,hogy lepjen meg,és nyomom rá az ötöst.
De nem:))
Viszont örülhet mindenki,animációs fronton idén ez győzött:)


36. Törölt felhasználó (2015-02-26 20:10.15) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 33. hozzászólására)
Basztikum, nem elég, hogy hazudok, még a memóriám se jó hozzá...:D:D
Egyébként mér', volt valami fura benne?:):)
Azt hiszem, nagyjából vágom, hogy mi volt a gondod a filmmel, ahogy az is valószínű, hogy ízlésbeli különbségekről beszélünk. Igaz, hogy voltak hibái a filmnek, de mindenen túl lehetett lendülni, számomra például pont a két tesó közötti kapcsolattól vált ennyire értékessé a mese, és ha belegondolsz, azért csak érdekes látni, hogy az ember mit meg nem tesz azokért, akiket szeret, még akkor is, ha csak razfilm figurából van...


35. Egyszerűsrác80 (2015-02-26 18:54.03) aaaaa - (válasz HMáté33 34. hozzászólására)
Elve ki volt csukva,hogy megszeressem,az ilyen robotok nálam nagy mínusszal indulnak:)
És hát igen,a csapat is.Mentek,zúztak,ilyesmi,de nagyon nem izgatott:)
Azt persze megállapítottam,félelmetesen tudnak autót vezetni(kétszer is kilinccsel előre értek a végére az ugratásnak:))


34. HMáté33 (2015-02-26 18:49.43) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 31. hozzászólására)
a szereplők nekem is semlegesek voltak, de azt hittem, Baymax-nek nem lehet ellenállni. jó példa ez, hogy a szubjektív ízlések területén nem mehetünk biztosra:)


33. Egyszerűsrác80 (2015-02-26 18:37.14) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 32. hozzászólására)
Ez így nem igaz,azt mondtad,mályvacukor belopja magát a szívembe,meg nem lesz ott semmi fura:)
De tévedtél:)


32. Törölt felhasználó (2015-02-26 18:16.08) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 30. hozzászólására)
Hát gondoltam.:D
(még jó, hogy nem fogadtam magammal, igen nehezen tudtam volna kifizetni magamnak a nyereményt...:D:D)



31. Egyszerűsrác80 (2015-02-21 23:44.51) aaaaa - (válasz HMáté33 23. hozzászólására)
Pont ő volt az egyik,akit sehová se tudtam tenni:)
De ugyanígy voltam a karakterekkel is.
Szeressem már őket,szorítsak nekik,ilyesmi...
De nem.Nem mondanám a humán tagokat se unszimpatikusnak,inkább csak nem férkőztek hozzám közel:)


30. Egyszerűsrác80 (2015-02-21 23:41.27) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 13. hozzászólására)
Hát,nem lett nyerő:)


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekKokesininja, 2020-10-03 15:0259 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk