Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Élet vagy halál
- RTL Három, 06:00
A hatalom árnyékában
- Film Mánia, 06:10
A rózsaszín párduc
- Mozi+, 06:30
Vélt sérelem
- Film4, 06:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Mi fáj? Gyere mesélj!
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Perzsa család lenni New York aaaaa
Leonid Gaidai aaaaa

 

Fórum - The Guest - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Bertó!!! (2018-12-06 17:48.04)  
Spoiler

Onnantól,mikor a film műfajt vált,számomra értékelhetetlen lett.
Nem azért,mert nézhetetlen,csupán egy hatalmas csalódást keltett bennem(ezeket a részeket csak belepörgetve tudtam végignézni).
Természetesen a játékidő kétharmada egészen egyedi és feszültséggel teli.
A főszereplő karaktere nagyon megnyerő,holott,már a legelejétől lehetett érezni,hogy valami nagyon nem klappol.


10. Törölt felhasználó (2015-03-28 13:56.13) aaaaa - (válasz Christoph 9. hozzászólására)
Nem, nem lehetett volna. És mi a baj az utolsó 40 perccel? Hogy a karakter nem az, akinek látszik? Ezt már az elején sejteni lehetett.



9. Christoph (2015-03-04 09:57.36) aaaaa
Egyetértek az előttem szólóval, ebből az alapötletből lehetett volna sokkal többett kihozni. Nem rossz film, közel sem átlagos, de amilyen jó az első egy óra, annyira rossz az utolsó negyven perc. Kénytelen voltam hármast adni neki.


8. Rebellis (2015-02-18 01:34.37) aaaaa
Egyáltalán nem lett rossz, de sokkal jobb is lehetett volna. A szereplőkre nem lehet panasz, nekem a hangulatteremtés is bejött, a srác egy-két arckifejezésétől pedig szabályosan kirázott a hideg. Csak ez a fránya kapkodás a végén, meg a túlpörgött felvezetés... Egy estét mindenképp megért.


7. Michuu (2015-02-01 21:12.59) aaaaa
Elég jó film, a zenéje is király. Dan Stevens pedig olyan jó színész, hoy először én sem hittem volna el, hogy egy két lábon járó gyilkológép.


6. Idegszal (2015-01-10 16:55.41)  
Az utolsó 25 perc az ami nem lett rendesen megcsinálval, ahol afilm egy 100 fokos fordulatot tesz rossz irányba sajnos. a film jol indul, normális történet söt még izgalomba hozza a nézöt, vajon mi lessz ki is valojában ez a katona? Majd mikorra ki kellene bontakozzon a történet erre elszurja az egésszet a tulpörgés a 80-as éveket idézö horror diszlet meg stb... Pont amilyen jól indult olyan szar lessz a vége sajnos de nézhető


5. Chris92 (2015-01-05 16:23.02) aaaaa
A 80-as évek thrillerjeit történetben, felépítésben, hangulatban és zenében mind remekül visszahozó alkotás, némi öniróniával és fekete humorral, egy kiváló főszereplővel, egy vérspriccelős akciókat tartalmazó utolsó 25 perccel és egy olyan befejezéssel, aminek láttán az egyik szereplővel mi is együtt mondjuk: What the fuck?


4. Lyly84 (2015-01-03 19:10.06) aaaaa
Nekem bejött,nem akart többnek látszani ami. Szórakoztató volt ,a zenebetétek is tetszettek,és persze Dan Stevens ,aki levedlette a downton abbey-s jófiús image-t,és igazi macsóvá alakult át.Hmm.. az a fürdőszobás jelenet ! :D


3. Rhinestone (2015-01-03 10:46.21) aaaaa
Inkább csak az olvassa el aki már túl van rajta!!

Nos, ez érdekes volt.. ez volt az első gondolatom miután megnéztem. Volt valami gagyi felhangja az egésznek, ami igen nagy kár, mert az alapötlet nem lenne rossz, de olyan kiforratlannak éreztem az egészet. Hiába magyaráznak el mindent, marad bennem tüske elég, mert nem érzem kielégítőnek a választ, nekem akkor se áll össze minden, hogy mit miért csinált. Nekem Jason13 által említett erős atmoszféra/zene sem jött át teljesen, bár nem volt a legkedélyesebb az biztos, végül is illett a filmhez. Én sem ismertem azt a srácot, de nekem bejött, volt az a mosolya, az a baromi megnyerő félmosoly, hát azt lehet még Jay Gatsby is megirigyelné.. :) szóval nem volt ez rossz tőle, én úgy gondolom ő kihozta a maximumot. Ezentúl azt hiszem figyelni fogom mikbe játszik, és reménykedem, hogy megmarad ez a borosta, mert ahogy elnéztem a képeit, az a csupasz pofi nem éppen előnyös neki.. :) Szóval egyszer mindenképp érdemes megnézni, elég pörgős, főleg a vége felé.. jut eszembe, a vége, hehe, hát mi más lehetett volna.. :)



2. Jason13 (2014-12-30 19:07.13) aaaaa
A horrorrajongók jól ismerhetik Adam Wingard nevét, hiszen a rendező kivette a részét a VHS első két részéből
és a 2012-s The ABCs of Death című antológiából is. Sőt, tavaly jelent meg a már 2011-ben leforgatott házfoglalós thrillere, a You're Next, ami semmi újat nem hozott a műfajba, de ennek ellenére nagyon szórakoztatóra sikerült.
Idén a The Guest című alkotással jelentkezett a direktor, ami előző munkáival ellentétben már egyáltalán nem horror, inkább egy feszült akció-thriller.
A cselekmény középpontjában a Peterson család szerepel, akik nem rég vesztették el nagyobbik fiukat, aki katonaként szolgált. Egy nap betoppan hozzájuk egy ismeretlen férfi, aki azt állítja, elhunyt hozzátartozójuk bajtársa volt a seregben. Az anyukát azonnal elbűvöli a titokzatos fickó, fel is kínálja neki, hogy amíg talál magának valami munkát, nyugodtan lakjon náluk. Ez annyira nem tetszik az apukának és a két gyereknek, de lassacskán ők is megkedvelik a rejtélyes vendégüket. De aztán kiderül, a férfi egyáltalán nem az, akinek kiadta magát és a család óriási veszélyben találja magát.
A történet meglehetősen egyszerű, ahogy Wingard előző művében is, viszont ez itt sem olyan nagy baj. Sőt, a The Guest erőssége pont ebben rejlik, hogy a készítők egy sablonos sztorit tömtek tele feszült jelenetekkel, torokszorító atmoszférával és végig pörgős tempóval.
A játékidő első fele azzal megy el, ahogy a vendég próbálja a család minden tagjával megkedveltetni magát és ez így talán unalmasan hangozhat, de a filmben ezek a pillanatok is remekül működnek. A titokzatos figura szerepében a számomra teljesen ismeretlen Dan Stevens kiváló alakítást nyújt, mikor belopta magát a família szívébe, én is úgy éreztem, ezzel a csávóval simán elmennék egyet sörözni. Viszont miután lehull az álcája, egy elképesztően félelmetes gyilkológéppé alakul át és itt már el is vetettem a közös kocsmázás ötletét. A többi színésszel sincs baj, ők is kihozták magukból a maximumot.
A film hangulata is a pozitívumok közé tartozik. A rendkívül profi operatőri munka és a vágás elképesztően erős atmoszférát teremt a zenei aláfestés segítségével. Egytől egyig az összes betétdal megidézi a '80-s évek stílusát, mintha a készítők így akartak volna fejet hajtani a korszak előtt. Ezt az érzést erősíti a film közepénél ellőtt fordulat is, amikor fény derül arra, ki is a vendég. Ez egy elég B-kategóriás megoldás lett, de pont azért működik, mert jól láthatóan ezt az alkotók se gondolták komolyan. Ahogy a befejezést sem, mert az is kifejezetten poénosra sikerült.
A történetet néhány akciójelenet is színesíti, ezektől nem kell sokat várni, de azért a maguk módján látványosak és jól megkoreografáltak. Ezen felül még kifejezetten brutálisak is, így akiknek már elegük van a sok PG-13-s gyerekmeséből, nyugodtan tehetnek egy próbát Wingard új mozijával.
Összességében, a The Guest számomra az év egyik legjobbja. Székhez szögező atmoszférája, egyszerű, de működőképes sztorija, kiváló színészei és feszült képsorai majdhogynem lenyűgöztek. Ennek fényében a film meg is kapja tőlem a max. pontot, mert tényleg megérdemli.


1. El Condor (2014-12-28 13:28.16) aaaaa
Nem rossz film, csak kevés pénzt toltak a megvalósításba. Néhol a látványvilág elég gagyira sikerült.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBertó!!!, 2018-12-06 17:4811 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk