Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Felhőkarcoló
- Mozi+, 21:00
A sejt
- Viasat Film, 21:00
Túszdráma
- Film Mánia, 21:00
Alkonyat
- Paramount Network, 21:00
Hang nélkül
- AMC, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Semmelweis (2023) - Vélemények
80-as, 90-es évek emléke
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Juno aaaaa
Kitty Riddell aaaaa

 

Fórum - Blackhat - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

23. Kalóz Jack (2021-07-19 10:05.00)  
Michael Mannak nem egy jó filmje jó is lehetett volna ez cyber támadásos sztori SZEMTŐL SZEMBEN a film ott kezdődik


22. Lector (2021-04-16 01:13.45)  
Kissé hanyag munka rendezőnktől:)A cyber támadások kissé elnagyolt és primitív formában jelennek meg.
Egy ilyen csoda guszta keleti szépségnek , igazán kellett volna
azért valamennyire egy boldog mosoly az arcocskájára.
Kissé szárazon ment a love , és ez picit bosszantó!
A téma ? Nem rossz , még izgi is lehetett volna, ha kissé jobban átgondolunk egy Kinai Amerikai konfliktust.
Szal lenne mit satirozni ezen az alkotásán M M úrnak.
Asszem maradok a Szemtől szemben rajongótáborban.



21. Johnny Saiper (2019-06-13 01:35.09) aaaaa
Nagyon vártam anno a filmet, aztán a negatív kritikák miatt offoltam a mozit.
Nemrég újra eszembe ötlött a film, és gondoltam most már megnézem. A végeredménnyel igazából nem vagyok teljesen elégedetlen, sőt, nálam a film három és négy csillag között van, ha egy picit jobbra csinálták volna meg, akkor kapásból rádobtam volna a 4 csillagot.


20. Nyolcadik utas (2016-09-30 21:54.03) aaaaa
Sok sebből vérző darab. Néhol küszködve az unalommal elmélázik az ember a múltról, majd megállapítja, hogy Michael Mann megélt ennél sokkal szebb napokat is.
A három csillag dicséret!


19. Az utolso szamuráj (2015-08-06 15:10.26) aaaaa
Michael Mann kétség kívül csinált a tökéletességgel kekeckedő mozikat:a Collateral vagy méginkább a Szemtől szemben azon darabok,ahol a közönség és a kritikusok véleménye is nagy átlagban megegyező,én magam pedig igen bánom,hogy anno a nézők nem fedezték fel filmszínházakban a Bennfentes-t,irdatlanul erős munka.Mann rendezéseinek vannak védjegyei-ezt rajongói tudják-és még a gyengébb filmjei is egyszer nézhetőek.
A Blackhat sajnos a gyengébb kategóriából kifutó darab munkásságában:néha mintha nem is ő rendezte volna,hanem a fodrász a stábból.Mann először nem vett részt a forgatókönyv írásában,és ez sajnos meg is látszik a 120 percen:elképesztően elnagyolt munka.
Azért a Mátrix után kétmillió trükktechnikai évvel illene máshogy bemutatni egy számítógépes parancs végigfutkosását,amitől elszáll egy kínai atomreaktor.Nosza,mert Kína és az USA közt amúgy is érdekes a viszony-simogatjuk egymást de néha az asztal alatt jó nagyot belerúgunk a másik bokájába-a kínai nyomozók és az amerikai illetékesek is egy börtöntöltelékre lesznek rászorulva,Hathaway pedig a még a filmből hátralévő másfél óra alatt akkor is végigcsinálja küldetését,ha a fene fenét eszik is.
Maga Thor lenne a főszereplő,de itt látszik,Chris Hemsworth helyett a kalapácsa szokott valójában színészkedni,nagyjából egy arckifejezéssel húzza ki a film teljes játékidejét:pedig még kefél is egy szép nővel,csak sajna marad a képén akkor is a mozdulatlanság.Holott néha tud ennél többet,Ron Howard munkája kihozta belőle amit lehetett,itt lehet nyugtatókon éldegélt.Vagy csak hiányzott neki a kalapácsa.
A forgatókönyv gyengeségét jellemzi,hogy a szerelmi szál szárba szökkenése is csak úgy...van.Jön.Meg lesz.Mert anélkül a falba verné fejét a néző,az ideggyenge.A nettel kapcsolatos anomáliákról ,az egész szakmailag megtámogatottságról meg tényleg kár vitát indítani,úgy ciki ahogy van,és számtalanszor erőltetetten gördül tovább a cselekmény.
Amiben viszont Mann munkássága tetten érhető-azaz,néha azért bement rendezni is-az akciójelenetek életszerűbb volta,itt minden lövés számított.Vagy a csontrepesztő,pár másodperces kézitusák minősége,jól megkoreografáltak és néhol brutálisak.Persze,hogy Hathaway mitől ennyire mindenben jártas-lő,Jackie Chan-t aláz,dug,feltör,kitör,szeret,pálcikával eszik és egyébként sosem hibázik-senki sem tudja:csak hidd el.Ilyenek nyüzsögnek a börtönben,százával.
Továbbá,rendezőnk állandó védjegye,a hipnotikusan gyönyörűen fotózott éjszakai nagyváros képek továbbra is ütnek,Mann ezekkel mindig eléri az egyedi,kívánt hatást.A végén kicsit azért vigyorgunk,fegyverekkel rohangálnak tömegben de senki nem tesz semmit azok eldördüléséig :vonjunk vállat,akciófilm.
Csak az a baj,ezt tényleg egy profi készítette,akire az igényesség volt mindig is jellemző,nem csoda a besülés a pénztáraknál.
Illetve,jobb szó arra a katasztrófa.De,ezt majd Fartúró...Felfúró??....dehogy,Arturó "idemásolom a netet nektek ha kell ,mert nincs önálló gondolatom" prof???? idemásolásából a teljes szinkron -beleértve a szinkronstúdió méreteit és a festése színét és állagát lekövető-idemásolásának az idemásolásával megtámogatott idemásolásával fel tudod magadnak jegyezni.Hisz fontos:))


18. IHuhoka (2015-07-20 23:29.35) aaaaa
Ez a film nagyon vérzett, 'olcsó' hatása volt. Talán Chris nem passzolt csak a képbe, ezért megkapja tőlem a 3*-t a 2 helyett, amit szívem szerint adnék. Christ jó volt nézni, a film maga is lehet, hogy elment volna, de a kettő együtt nem működött.
Voltak részek, amik jók voltak, és izgalmasak, voltak kevésbé élvezetes részek is, volt amit fölösnek tartottam, volt amit nem is tudtam hova rakni. És bárcsak Chris egy szimpla bűnözőt játszott volna a hacker helyett - egyszerűen nem passzolt így a kép.
Harmatgyenge film, de nem szörnyű, egyszer meg lehet nézni. Aki vonakodik, nyugodt szívvel ajánlom, lehet hogy lesznek páran, akiknek fog tetszeni. Aki magát a főszereplőt szereti, annak is meg fogja érni Christ 2 óran keresztül csodálni. ;)


17. Nomad1944 (2015-07-20 22:10.01) aaaaa
Jó film volt, ha nem tudnám h Mann rendezte, akkor is felismerném, annyira jellegzetes a realisztikus stílus, ábrázolás stb.
A karakterek kicsit erőltettek voltak nekem, főleg a főszereplő, meg a néger fbi-os néni ultrakemények voltak, a kevesebb több lett volna. A főszereplőn meg a felénél már mosolyogta : "lány miatt verekedtem, a srác kórházba, én böribe kerültem" "apám egyedül nevelt, stb, lényeg hogy kemény lettem mint a bakaszar". Nem gondolom, hogy néhány 14-16 éves kislányon kívül bárki is komolyan tudta-e ezt a karaktert venni, nekem nevetséges volt.
Viszont Mann ábrázolás módja, stílusa miatt igaziból nem zavarta nekem az összképet.


16. Delpiero (2015-05-21 17:38.20) aaaaa
Én csípem Mannt és azt, hogy bármikor felismerhető a stílusa és a kézjegye, de értem már miért mondták, hogy ezzel elkészítette pályafutása leggyengébb filmjét.
Sajnos egyet kell értenem. :/
Bődületes unalom, túl hosszú, gyerekes és tv-filmes megoldások.
Semmi frissesség. Minden ilyen témájú felett előbb utóbb eljár az idő(10-20 év alatt biztosan), de elvárná az ember, hogy legalább a jelenben tűnjön modernnek, de ez már 10 évvel ezelőtt is elavult lett volna.
A kábelek és jelek útjának a követése kamerával...nemár, ez már a vérciki kategória.

Mann bácsi, remélem összeszeded ezután magad, mert ez borzalmasra sikerült.


15. Erik-Enrico (2015-05-18 23:06.15) aaaaa
Nekem nagyon tetszett... úgy indultam neki hogy biztos egy nagyon gagyi film lesz... de pozitívan csalódtam! :)


14. Jason13 (2015-05-14 22:01.23) aaaaa
Ez a film egy kisebb katasztrófa!
Az egészben az a legszomorúbb, hogy az a Michael Mann rendezte, aki például a Szemtől szemben-t és a Halál zálogát. Igaz, mostanában már közel sem készít olyan minőségi munkákat, mint anno, de nálam még a Miami Vice-t is megmentette a direktor remek stílusa. Sztori már ott sem volt, ahogy a karakterek is rendkívül kidolgozatlanra sikerültek, viszont a pazar atmoszféra, a gyönyörű operatőri munka és a fülbemászó zene feltornázta a filmet a középszerbe.
De a Blackhat-et már nem tudta megmenteni Mann. Pedig lett volna muníció az alapötletben, kár, hogy a forgatókönyv úgy rossz, ahogy van. A cyberbűnözés világába kalauzoló történet elképesztően gyenge figurákat mozgat meg, miközben a nyomozós szálat egy tv-film színvonalán bontja ki, iszonyatosan kimódolt formában. A több, mint két órás játékidő rendkívül hosszú ennek a 90 percbe is simán beleférő sztorinak.
És Mann hiába híres arról, hogy az akciók helyett a karaktereket és a közöttük lévő kapcsolatokat helyezi előtérbe, ez itt egyáltalán nem működik. Egyrészt, ahogy fentebb már említettem, a figurák igazi papírmasé alakok, akik két dologra képesek: informatikai fogalmakkal dobálózni és átszellemülten ütlegelni a billentyűzetet. Ennek ellenére kapunk szerelmi szálat, de azt olyan elnagyolt módon, hogy ilyet még a Barátok közt című sikerszériában se látni.
A főhőst, Chris Hemsworth-t ki is emelném, hihetetlen, hogy mennyire nem illik rá ez a szerep. Nem is tud mit kezdeni vele, jól láthatóan csak unottan ténfereg egyik jelenetből a másikba. Számomra érthetetlen, senkinek nem tűnt fel a stábból, hogy ez a csávó egyáltalán nem illik a képbe?
Az akciók azok, amik emelnek valamelyest az összképen. Bár, meglehetősen kevés van belőlük és nem is tartanak sokáig, de azokon még meglátszik a rendező profizmusa. És néhol még az operatőri munka is egész ügyes, de ennyi.
Összességében véve, ez egy piszok gyenge és unalmas mozi, amit jobb messzire elkerülni. Remélem azért a jövőben Mann magára talál, mert ennél ő százszor tehetségesebb filmes.


13. Santoro (2015-04-16 21:03.29)  
Szerintem jó volt a film, nekem nagyon tetszett. Bár bevallom, az előzetes alapján durvább hacker-támadásokra számítottam és ezért kis csalódás lett bennem. Ezért nem adtam meg az 5 csillagot


12. XXX007 (2015-03-29 16:41.24) aaaaa
Senki ne dőljön be a trailernek ez a film katasztrofálisan UNALMAS !!!
Csak azért adok 2-est mert valami minimális akció volt benne de ennyi :(

Ha ilyen témájú film érdekel akkor nézd meg inkább a Die Hard 4-et.
Ez idő pazarlás.


11. Langelus (2015-02-24 16:34.57) aaaaa
[link]


10. Vesebab (2015-02-04 20:45.02) aaaaa
Csalódás. Nagy kár érte. A sztori, Michael Mann, az előzetesek alapján sokkal, de sokkal többre, jobbra számítottam. Unalmas, érdektelen, a kézi-kamerás szaladgálás már-már a gagyi kategória.


9. Langelus (2015-02-04 14:41.31) aaaaa
Vegyes, nagyon vegyes. Benne van egyrészt a Mannra jellemző szárazság, másrészt a tűzharcokban és halálokban pengeéles a feszültség.

Egyelőre 3 csillagon hagyom, aztán majd meglátjuk.


8. Delpiero (2015-02-04 12:11.46) aaaaa
Michael Mann és Chris Hemsworth legnagyobb bukása:
[link]


7. Emmersson (2015-02-03 09:21.47)  
Ezt nagyon lehúzták a kritikák....
Azért kíváncsi vagyok ;)


6. Langelus (2015-02-02 17:19.15) aaaaa
Azt hiszem, ezt fogom legközelebb moziban megnézni. :)


5. Monsoon (2015-02-02 14:32.35) aaaaa
Ritka unalmas vacak lett. Hemsworth minden pozitívuma úgy általában a hasizma, amiből ebben a filmben alig látszik valami. Sokat mutatják viszont ahogy ráncolja a homlokát (gondolkodni próbál). Meg merem kockáztatni, hogy Schwarci még színész korában is többféle arcot bírt vágni, mint ő. A többi szereplő is sokat ráncolja a homlokát, ezt mutatják hosszú másodpercekig. Humorfaktor 0. Elmenne egy Tarr Béla utánzatnak bár a kevés, "pörgősebb" résznél szaladgálnak össze-vissza. Itt a futás már akciónak számít. Néha lőnek kicsit, ami pont arra elég, hogy felébresszen, ha végre elaludtál. Szóval ha aludni szeretnél, maradj otthon, kényelmesebb.


4. Chris92 (2015-01-31 19:00.22) aaaaa
Habár a való világban történőkkel ellentétben jóval kevesebbet hallunk róla, a kibertérben elkövetett terrorizmus igencsak aktuális téma, amiről kevésbé van tisztább képe az embernek, hogy vajon milyen is lehet. Kiaknázható téma, van lehetőség arra, hogy egy olyan film készüljön róla, ami egyszerre lehet izgalmas és érdekes mind az átlagnézőnek, mind pedig az olyanoknak, akik egy kicsit jobban benne is vannak a programozás világában. Különösen akkor van erre esély, ha egy olyan rendező mint Michael Mann kapja meg a lehetőséget, hiszen ő mindig is képes volt témáit egyszerre hitelesen és realisztikusan, ugyanakkor érdekfeszítően és izgalmasan is tálalni. Sajnos mostani filmje a Blackhat, ezeknek a fenti jelzőknek pontosan az ellentéte lett, egy igazi kihagyott ziccer.

Kínában egy hekkertámadás robbanást idéz elő egy atomerőműben. Indoklás nincs, követelés nincs, a hatóságok a sötétben tapogatóznak. A nemzetközi nyomozás kínai vezetője éppen ezért sikeresen meggyőzi az amerikai hatóságokat, hogy eresszék szabadlábra régi barátját Nicholas Hathaway-t (Chris Hemsworth), aki nemcsak régi barátja de egyben a legjobb hekker, akit ismer. Hathaway szigorú korlátozásokkal ugyan, de a nyomozócsapat tagja lesz, ám ahogy a csoport ellenfelei egyre váratlanabb és veszélyesebb lépéseket tesznek, úgy kényszerül Hathaway egyre jobban átlépni saját hatáskörét.

Mann filmjeiben és azok magas minőségében mindig is kulcstényező volt az erősen megírt, karaktercentrikus forgatókönyvek, amiknek megalkotása általában mindig Mann-hez fűződik, és amikor írótársai is vannak akkor is lehet bizonyos toposzait, témáit érzékelni a filmjeiben. Ezt azért tartom fontosnak kiemelni, mert itt látszólag teljesen átengedhette a terepet a teljesen újonc Morgan David Foehl-nek, a Blackhat története és annak kidolgozási mélysége ugyanis egy pocsolya szintjén konvergál. A sztori a kibertérben való bűnözés feltérképezésében lévő labdákat meg se kíséreli lecsapni, inkább villámgyorsan elkönyveli a filmeleji robbantást elkövető hekkert abszolút rossznak, Hemsworth karakterét pedig abszolút jónak, így az morális képlékenység, az a "fekete-fehér helyett szürke árnyalatai" karakterábrázolás, ami Mann filmjeiben mindig is egy fontos elem volt, a Blackhat-ben abszolút hiányzik. Ezen persze külön nem segít az, hogy a főszerepet játszó Hemsworth sokkal inkább hihető pisztolyforgató akcióhősnek, mintsem szuperintelligens adathuszárnak, kigyúrt főhősében nincs semmi olyan, amitől emberinek vagy sérülékenynek tűnhetne. Így csoda, hogy sem érte, sem a hasonlóan egydimenziós mellékkarakterek egyikéért sem tudunk izgulni?

Hasonlóan slendrián a cselekményvezetés, ami nagyrészt abból áll, hogy háttér és karakter nélküli hőseink monitorok előtt görnyedve, borzalmasan száraz, IT-szakzsargonnal teli dialógokban próbálják meghatározni a rosszak helyét, miközben heves kézmozdulatokkal és vad billentyűkoptatással jelzik, hogy ők most nagyon használják a számítógépet. A digitális világ csakis azért van jelen, hogy előrébb lökje ennek a harmadosztályú sokszor unalomba fulladó kiberkriminek a cselekményét, viszont az már külön arcpírirtó, hogy több mint 45 percbe telik mire a film elkezd egy tisztességes tempót felvenni. Egy maximum másfél órás akciófilmnek elmenő alibitörténet kihúzása több mint két órára sosem bölcs húzás, hiszen az unalom még a minimális szórakozásnak is elveszi a lehetőségét.

Mann rendezőként próbálkozik kihozni a filmből valamit, de ebből a gyenge alapanyagból nem tud jó filmet kihozni. Vizuális arzenálja, a gyönyörű éjjeli városképek, az árnyék és fény kreatív használata jelen vannak, de csak azt jelzik, hogy igen még mindig tud stílusosan rendezni. Viszont itt nem képes érzékeltetni azt a képi többlettartalmat, amivel általában a filmjei történetében lévő egzisztencialista témákat még jobban kiemelni. És ha már rendezés, maga Mann se mutat fel egyenletesen jó teljesítményt. A film ugyanis hol gyönyörűen, hol pedig döbbenetesen olcsón és rondán néz ki, a túlzásba vitt kézikamerás közeliknek és szemcsés képű digitális kamerahasználatnak köszönhetően (ez már évek óta visszatérő gond az ő esetében). A tempó nem pörgős, a beindulás után is csak úgy adagolja a történéseket, hogy ne aludjunk el. Az akciók pedig önmagukban messze a film csúcspontjai, hiteles, realista és feszült momentumok, amik teljesen követhetőek. Viszont a felvezetésükhöz képest fájdalmasan rövidek, valamint koreográfiában és dinamikában meg se közelítik a korábbi Mann filmekben (csak egy pár példa: Collateral, Miami Vice, Közellenségek, a Szemtől szemben pedig szinte más galaxisban focizik) látható tűzpárbajok szintjét.

Mindig is szomorú, amikor egy kiváló filmrendező az, aki egy összecsapott, banális, bántóan tucatjellegű és ötlettelen filmmel piszkítja be karrierjének fényét, Michael Mann és a Blackhat esetében ez a kiábrándulás némi félelemmel is társul bennem. Ugyanis a Közellenségek óta eltelt hat év után ez az első filmje, és ha ennek a közismerten maximalista rendezőnek ez volt az a projekt, amiben kellő fantáziát látott, hogy 70 milliót eltapsoljon rá, akkor már nem könnyű eldönteni, hogy csak sima mellényúlásról van szó.


3. Dr.HannibalLecter (2015-01-27 13:33.31)   - (válasz Johnny kapitány 2. hozzászólására)
hasonlóképp gondolom..
de ugye a nőkkel is meg kell nézetni a filmet :)



2. Johnny kapitány (2014-12-25 01:29.08) aaaaa - (válasz Johnny Saiper 1. hozzászólására)
Az alapötlet nem rossz, egyre sürgetőbb témát feszeget. Viszont Hemsworth helyett valaki másra osztottam volna a főszerepet.


1. Johnny Saiper (2014-12-24 11:29.09) aaaaa
Jónak ígérkezik :)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKalóz Jack, 2021-07-19 10:0523 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk