Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Sztárom a párom
- TV2, 11:40
Mesterfogás
- HBO, 11:55
A maflás
- AMC, 12:15
Úriember revolverrel
- Viasat Film, 12:25
Zathura - Az űrfogócska
- RTL Három, 12:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc
2022-es választás
Mire gondolsz most?
Kutya éji dala - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A ház szelleme aaaaa
Mikecz Estilla aaaaa

 

Fórum - Londoni rémtörténetek (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
32. Kunga (2019-10-10 22:43.17) aaaaa
Szerintem hiba, hogy horrorként van feltüntetve.
Inkább romantikus-dráma-tököm tudja :D
Időnként imádni való, de nagyobb részt vontatott, a hangulata viszont egyedi.


31. Nyolcadik utas (2019-01-27 20:30.27) aaaaa
Az első évad után annyit tudok mondani, hogy remek a sorozat hangulata, tetszik a fényképezés és Eva Green valami elképesztően jó. Áthatja a részeket valami romantikus melankólia és egy csipetnyi drámai művésziség. Nagyjából ilyen lehetne egy shakespeare-i horror-dráma.



30. Capt.JackSparrow (2018-11-01 19:15.04) aaaaa
Spin offot kap a sorozat.
[link]
Ha tippelnem kellene, Frankeinstein szörnye lesz az összekötő kapocs.


29. Árpi4 (2017-10-03 17:56.12) aaaaa
Én kettő színésznőt emelnék ki egy főszereplőt Eva Greent és egy mellékszereplőt Sarah Greene. Előbbi nagyszerű alakítást nyújtott, utóbbi szintúgy. Bár az utóbbi nagyon gonosz volt, de ahogy terelte Ethant vérfarkas énje felé vagy ahogy hidegvérrel lemészároltatta anyját Ethannal zseniális alakítás volt. Arroganciája ellenére mégis hihetetlenül sok rejlett benne.


28. Roberto (2017-10-02 16:46.08) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 27. hozzászólására)
Ja, pedig most nézem láttam az eddigi filmjeit is, íróként. Csak a sorozat által sokszor hallottam a nevét, berögződött most :D


27. Az utolso szamuráj (2017-10-02 09:08.51) aaaaa
most jegyzed még csak meg???DD


26. Roberto (2017-10-01 17:36.02) aaaaa
Nagyon jó kis sorozat, amiben a Szövetség tagjait láthatjuk. Itt van máris Frankenstein, Jekyll is, de feltűnik Dracula is. Szeretem az ilyen témájú sorozatokat és filmeket egyaránt, mert van benne fantasay, és darkhorror. Néhol még gótikus stílus is felfedezhető, Na de most nem ez a lényeg.
A színészek egytől egyig zseniálisak. Timoty Daltont sosem kedveltem, de ezen sorozat alapján azonnal felpontoztam 5 csillagra az úriembert, istentelenül jól alakította Sir Malcolm Murrayt, és talán kimerem mondani, hogy élete legjobb alakítsát is hozta egyben. Nem mehetünk el a démoni szépségű Eve Green mellett sem, ő már régóta a titkos favoritom, de amit ő is elművelt ebben a sorozatban, ámúltam a tehetségét. Sőt, ez már tehetségen túli képesség volt. Aztán ott van a 10-20 éve elfeledett Josh Hartnett, aki talán legutóbb Harrison Ford mellett tűnt fel? Aztán jött egy sötét ür az életébe.... nem kellett hollywoodnak. És erre tessék, a sorozat által olyan lehetőséget kapott a nagy visszatérésre, hogy már szavakat sem tudok kitalálni.
Aztán ott van még aki Frankenstein szörnyét alakította, a feket hajú csávó, az is olyan szerepet tolt le, hogy csak néztem ki magamból. Az élet értelmét és a halál motivációról olyan szépen szónokolt a noname színész.... pedig rühellem a költészetet, na. :) Most úgy tűnik pálfordulat jön, mert elkezdtem érdeklődni az angol irodalom és a nagy alakjai iránt.

Hogy mondjak valami negatívumot is? Az a második évad. a teljes második évad... a boszorkányos részre gondolok. Nagyon elcsépeltnek éreztem, és hogy a 2. évad végén miért kell kinyuvasztani az egyik legszimpatikusabb karakterét, máig nem értem.

John Logan nevét meg örökre feljegyeztem!

Korrajz: csillagos ötös
Alakítás: csillagos ötös
Feszültség: ötös
Történet: csillagos ötös
Zene: csillagos ötös
Rendezés: csilagos ötös


25. Wayne17 (2017-08-15 21:32.13) aaaaa
Nehezen találom a szavakat....tudtam, hogy jó sorozatot fogok kapni már az első 2-3 epizód után...de...ennyire jót nem vártam...:). Mint már előttem páran leírták,lenyűgöző a képi világ,nagyon precízen kidolgozott karakterek és néhány igen zseniális alakítás, kiváló zenével megfűszerezve, nem mindennapi befejezéssel...Azt sajnálom, hogy 3 évadot kapott csak...minimum egyet még elbírt volna, személy szerint Drakula és Dorian Gray karakterére még kíváncsi lettem volna, de ezt leszámítva( jó azért volt pár hibája a sorozatnak) azt kell hogy mondjam, nekem eddig magasan ez a sorozat a number 1, legalább is nálam.Még hogy Eva Green nem jó színésznő...azt hiszem tud ő színészkedni ha akar :P Azt sajnálom még, hogy nálunk elég kevesen ismerek, de az IMDB osztályzatán azért látszik, hogy nem olyan rossz ez. Nagyon erős 10/9 !! Filmkatalogus nyelven :kiváló 5 *


24. Az utolso szamuráj (2016-12-19 20:57.44) aaaaa - (válasz Natalie Wood 22. hozzászólására)
á,ő régi.selejt


23. Az utolso szamuráj (2016-12-19 20:57.25) aaaaa - (válasz Csak annyit hogy... 21. hozzászólására)
szólt a lábtörlőm,miközben a cipőmet nyalta.)


22. Natalie Wood (2016-12-19 20:43.38)   - (válasz Az utolso szamuráj 20. hozzászólására)
Új hódolód akadt személyében. :)


21. Csak annyit hogy... (2016-12-19 20:30.12) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 20. hozzászólására)
Semmi. Szóra se méltatlak.


20. Az utolso szamuráj (2016-12-19 20:12.07) aaaaa - (válasz Csak annyit hogy... 19. hozzászólására)
más?:)


19. Csak annyit hogy... (2016-12-19 19:40.05) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 18. hozzászólására)
Bla bla bla...


18. Az utolso szamuráj (2016-12-19 13:11.31) aaaaa - (válasz Csak annyit hogy... 17. hozzászólására)
de te csak a csótányoknak számítasz,ezen hogy sértődjek meg?:)


17. Csak annyit hogy... (2016-12-18 19:54.08) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 15. hozzászólására)
Én se olvaslak végig, nyugodj le.


16. Városi vadász (2016-11-27 20:06.29) aaaaa
Na ez a harmadik évad rendben volt. Talán a helyszín miatt, nem tudom, de jelentősen érdekesebb volt elődeinél. A lezárást nem tartom helyesnek, végül is a gonoszak megmaradtak, nem értem miért vonult vissza Drakula, mikor már a kezében volt London. Egy romantikus befejezés jobb lett volna, de ez van.


15. Az utolso szamuráj (2016-09-10 14:40.07) aaaaa
A harmadik évad miatt -és a vége miatt-növeltem a csillagok számát a maximumra.
Pedig itt is volt néha unalom:Eva Green bolondokházas-része -talán a negyedik volt-hiába a nagyszerű színésznő és egy méltó partner mellé,túl volt írva.Ezzel szemben a sorozat harmadik etapja összességében gyorsabb,összeszedettebb volt-és,szép.
Erre az alkotásra illik azt írni:igényes.Az eredeti cím utal valamire:ám a néző ragyogó képekkel,centikre kielemzett,remek karakterekkel és jó színészi játékkal találkozhat nézése közben,ami jóval túlmutat a horror kategórián,és ez a sorozat javára válik.
Én nem mondom azt,ez mindenkinek való,nem:ez inkább azoknak való,akik olvasták Shelley,Oscar Wilde,Stoker,Stevenson és a többiek írásait,így tudják,hogy John Logan gótikusabb húzásai,a szentimentalizmus ,a romantika épp hogy ezen alkotók előtt akar tisztelegni.Logan ugyanis a viktoriánus Anglia "szörnyeit??" tette meg főszereplőknek,néhol egész más színben feltüntetve őket:ám mégis,az alapművek motívumai fellelhetők munkájában.(Ezért kéne olvasni,sokat,dehát....)A korabeli Londont is mívesen hozzák a képernyőn,és még a fogak is lepedékesek,gusztustalanok.
A harmadik részben pedig átcsábulunk a Vadnyugatra,kapunk egy apacsot is-Wes Studi-nak gyakorlatilag már az arca mindent elmond,de színészkedni se felejt el sosem,és karaktere Geronimo-nak adja meg a tiszteletet-megjelenik Dracula sőt a szüfrazsett mozgalom felé is kacsingatnak,ügyesen megoldva annak horrorosabb változatát.Valahogy minden a helyére kerül,Dorian Gray hiába áll a fényben,övé lesz a magány,és vannak,akiknek meg kell halni a végére:mert ez mégiscsak horror/dráma.
Viszont az elképesztően szépre sikeredett.
Eva Green(Vanesse Ives) karaktere az,ami körül azért majd minden fontos esemény kibontakozik:ő az események motorja,és a remek színésznő kegyetlenül meghálálja a bizalmat.Green egyszerre tud szexi és visszafogott ,ugyanakkor szép és ocsmány is lenni:érthetőek azok a jelölések a kisasszony neve mellett.Sorsa törvényszerű,épp ezért drámai:múltjának démonai sem eresztik,ritkán volt csak boldog és bár választja a sötétséget a végén,-nem csak csábító volta miatt hanem mert egyszerűen lelkileg is kifárad-tudja,az nem helyes út,és azzal is tisztában van,jogos sorsa a halál.
Ám ahogy azt a nézők megkapják...
Megmondom őszintén:csodaszép volt az utolsó negyed óra.Josh Hartnett élete legjobbjával rukkolt elő,a gyertyák ,az a terem hihetetlen díszletet adott és volt valami nemes,valami magával ragadó abban a halálban,ahol az egyre feljebb kúszó pazar zene csak még jobban befonta az ember lelkét,jóval többet adva annál,mint amire várnánk.Rory Kinnear szavai,a verselés pedig...nem felrakták az I-re a pontot,hanem egyszerűen aranyba csomagolták.
Minden idők egyik legjobb sorozat-fináléját kaptuk-vagy,kaptam,ahogy tetszik.

Én azt mondanám...keresni kell ezt a darabot.Vannak hibái,ám erénye több:és -bár mindig is hánytam itt az ajánlásoktól,mert ami nekem tetszik,miért tetszene egy teljesen más kultúrális háttérrel,érdeklődéssel stb megáldott valakinek???-azok,akikben némi szépérzék is van,tegyenek vele próbát,mert ráérezve ízére,kellemes élményben lehet részük.

Én mindenesetre őszintén köszönöm ezt az élményt.Kár...nagyon kár,hogy vége.


14. Capt.JackSparrow (2016-06-21 20:09.25) aaaaa
Talán ez volt a legjobb évad. Kár, hogy összecsapták a sorozat befejezését.
Még legalább egy szezont elbírt volna a történet. Remélem legalább egy spin-off sorozatot kap, mert jó pár dolog nem lett elvarrva és egy-két újonnan bemutatott szereplő is csak lóg a levegőben így, pedig ígéretesnek bizonyulnak.

Billie Piper pedig remek volt, kiemelkedett az amúgy is erős társaságból.


13. Capt.JackSparrow (2016-06-01 13:00.13) aaaaa
Szeretem ezt a sorozatot. Vannak nagyon jó pillanatai, de valahogy sosem sikerül teljes egésszé összegyúrniuk és mindig akad 1 történetszál, ami érdektelenebb és igazából semmit sem tesz hozzá. Illetve a végkifejlet eddig mindig csalódást keltő volt.


12. Városi vadász (2016-01-12 18:25.57) aaaaa
Ez a második évad unalmasabb volt, mint az első. Rémesen unalmas.


11. Városi vadász (2016-01-01 21:07.39) aaaaa
Az első évad után nem igen tudtam eldönteni, hogy 3 vagy 4 csillag. Sokszor szinte, és a valóságban is, elaludtam rajta. Sok olyan unalmas rész van benne, ami tök felesleges, Frankenstein teremtményének ömlengése, visszaemlékezése, mindene altató. Eva Green remek, de én őt szarul játszani nem is láttam. Kezdem a második évadot, remélem jobban teljesít majd.


10. Schott (2015-07-03 10:06.33) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 9. hozzászólására)
Hát Sembeneről szerintem már csak háttértörténetet lehet kapni. :)


9. Capt.JackSparrow (2015-06-22 14:38.39) aaaaa
Remélem kapunk valami infot Sembene háttértörténetéről, vagy még jobb lenne flashbacket, mert ez az ember lassan kimeríti a badass fogalmát:D
Lilly története pedig sokkal jobb irányba tart mint amire számítottam.


8. Ravin (2015-06-14 12:18.17) aaaaa
Nem tudok nem 5 csillagot adni.. a történet remek, a helyszín-díszletek mesteriek és a színészek játéka egyértelműen a legjobb. Rég nem láttam olyan sorozatot, ahol a színészek ennyire hitelesen hozták volna a megtestesített karaktert. Külön kiemelendő Eva Green és a 2. évadból Helen McCroy és Patti LuPone. Remélem a sorozat tartja az eddigi minőséget és igényességet és még sok izgalmas évaddal örvendezteti meg a nézőket.


7. Az utolso szamuráj (2015-05-20 19:19.48) aaaaa
Ami leginkább mint szó bevillant nézésekor,az az volt:"igényes".
Értem alatta,fel volt építve végre egy horrorsztori,lassan,az érzelmek fontos tényezőként való bevonásával,és a karakterek a 19 századi angol horrorkarakterek voltak-hadd ne írja már ki őket egyenként az ember.Bár nem ez az első film,ahol teamépítgetés folyik,még rémtörténetben sem-csak azt a Van Helsing-et bírná az ember elfelejteni...-ám a sztori nem ragad le felszínes dolgoknál csupán,komolyabb drámák vannak a mélyben(Mint istenigazából az ekkor íródott horrorokban....mert,a horror pont ettől (is) horror)
Gyönyörűen van megcsinálva a ködös London,és bár a sebesség nem vetekszik egy Walking Dead-del,de én nem éltem meg problémának.Ráadásul komolyabb színészek is játszanak benne,-Eva Green azért mégiscsak csúcson van és itt is bevállalós!!-illetve mára már a sehová sem kellő Josh Hartnett is feltűnik,és nem is rossz.Van benne keményebb jelenet,a végére jól összehúzzák a szálakat az amerikairól meg kiderül,aminek ki kell(egész végig hiányoltam azt!!a bizonyos szereplőt a történetből,és a végére naná!).Amúgy az eredeti címe az olcsó papírra nyomtatott brit ponyvaregényekre utal-Amerikában ezek voltak a sárga könyvek példának okáért.
Jöjjön a második évad!!

A főcím meg külön kategória,nagyon eltalált.


6. Norbii92 (2015-01-24 16:13.39) aaaaa
SPOILERES!
Na végre látom felkerült Filmkatalógusra is ez a nagyszerű sorozat, így végre írhatok hozzá véleményt!
Én már az ősszel megnéztem, amikor még csak feliratosan volt elérhető. Véletlenül akadtam rá, és egyből megfogott! Ilyen igényes sorozatot ritkán látni! Iszonyat tetszettek a szereplők, az egymással való kapcsolatuk, a történet és kidolgozottsága, a hangulat, a jelmezek, díszletek, effektek és a naturalisztikus ábrázolás, egyszóval az egész sorozat! Ráadásul a klasszikus horrorszörnyek és alakok közül szinte mindenki tiszteletét teszi. Itt van például Dr. Frankenstein és szörnye, Van Helsing professzor és Dorian Gray is, ezenkívül pedig van egy farkasember, vannak vámpírok és Drakula (?). Sőt még egy egész komoly ördögűzést is láthatunk az évad utolsó előtti részében.
A sorozat eredeti címe, a Penny Dreadful a 19. századi, brit ponyvaregények angol elnevezéséből ered amúgy, melyeket folytatásos regényként árultak. Ezeket a kis, gyakran horror történeteket olcsó papírra nyomtatták, amit egy penny-ért lehetett megvenni. Innen az elnevezés. A magyar cím tehát eléggé félresiklott, ugyanakkor figyelemfelkeltőbb is.
Nos a sorozat alaptörténete szerint Malcolm Murray Afrika-kutató lánya, Mina eltűnik. A lány eltűnésében természetfeletti erők játszanak közre, ennek megfelelően Murray és lánya gyerekkori barátnője, Vanessa Ives a nyomozáshoz különc és kellően nyitott személyiségek segítségét veszik igénybe; így hozza őket össze a sors a halottakon kísérletezgető Viktor Frankenstein doktorral, valamint a rejtélyes amerikai pisztolyhőssel, Ethan Chandlerrel. Ezzel párhuzamosan két jól ismert, de erősen átdolgozott történetszál fut: Frankenstein teremtményéé és Dorian Gray-é. Az egyes rész-történeteket pedig a szereplők kapcsolata tartja össze. És minden szereplő jelleme, akár a történet, szépen ki lett dolgozva. Malcolm Murray például egy olyan erős karakter, ki lánya visszaszerzése céljából még a természetfelettin is képes szempillantás nélkül átgázolni. Míg Dorian Grey meg egy tanult, művelt és fiatal kora ellenére egy sokat látott és tapasztalt férfi benyomását kelti, ki élvezi az életet és minden nyitottsága ellenére is egy titokzatos karakter marad. Frankenstein szörnye pedig akárcsak az eredeti, minden gyilkolása ellenére sem gonosz, csak egy esendő karakter, aki csak annyira kíméletlen, amennyire az élet! Viszont amikor gazdája szeme láttára váratlanul meggyilkolja Van Helsing professzort, nos az a sorozat egyik legkeményebb része azt hiszem.
A színészek is jól játszanak. Timothy Dalton, Eva Green és Josh Hartnett is feltűnik ebben a brit-amerikai koprodukcióban.
Összességében talán kicsit túl bő lére eresztettem az egészet, és talán kicsit szuperlatívuszokban is beszéltem a sorozatról, de engem nagyon lenyűgözött! Már most várom a 2. évadot! 5*


5. Phasmoo (2014-11-27 16:00.36)   - (válasz Capt.JackSparrow 4. hozzászólására)
Az intro elég szaftos :D



4. Capt.JackSparrow (2014-11-27 15:51.14) aaaaa - (válasz Phasmoo 3. hozzászólására)
igényes sorozat, csak az évadzáró nem szólt elég nagyot. inkább csak felvezetésként szolgált a 2. évadhoz, és előrevetített pár dolgot


3. Phasmoo (2014-11-27 15:48.26)   - (válasz Sötétszív 1. hozzászólására)
Tényleg érdekesnek ígérkezik, csak aztán nehogy csalódjak, egy ilyen sztorit szerintem manapság klisémentesre csinálni... hát, elég nagy kihívás. :)


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekKunga, 2019-10-10 22:4332 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk