Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az ítélet eladó
- TV4, 08:15
Kongó
- AMC, 08:20
Köddé vált anya
- Film4, 08:25
Királyi szívek otthona
- Izaura TV, 09:00
Bíborszín
- HBO, 09:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
50 éves az Omega együttes
Erőszakik - Vélemények
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A város hercege aaaaa
Koltay Gábor aaaaa

 

Fórum - Tiszta (2010) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Törölt felhasználó (2014-12-20 21:14.07)   - (válasz Anitabagwell 5. hozzászólására)
Igen, csak mivel elfekvőben tartom, ezért örülök minden lehetőségnek, amivel aktiválhatom egy kicsit. (direktben ritkán megyek filmek után - így is van egy rakás lemaradásom, tudod, időhiány meg ilyesmi...:)- ezért is örültem, az ajánlódnak, mert szoktam olvasni a véleményezéseidet:))
A filmet már megtaláltam!:)


7. AuroraBorealis84 (2014-12-13 14:13.35)  
Gracias, a BS Player eszembe sem jutott, mint a MPC-ot használtam... meg is lesem majd :)
Egyébként német felirat annyira nem trendi... :(



6. Anitabagwell (2014-12-12 20:08.53) aaaaa - (válasz AuroraBorealis84 3. hozzászólására)
Hát, én spanyollal néztem.
Magyar az egészen biztos, hogy nincs. :(
Angolnak szerintem kell lenni, de fura, hogy német sincs....
Ha BS Player-rel nézed akkor az keres hozzá magától, ha beállítod előtte milyen nyelveken keressen. :)


5. Anitabagwell (2014-12-12 20:07.54) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 4. hozzászólására)
Szia!
Vaoh, köszönöm ezeket az infokat! Nem is tudtam.
Beszélsz svédül?:)


4. Törölt felhasználó (2014-12-11 20:28.57)   - (válasz Anitabagwell 1. hozzászólására)
Szia Anita, először is köszönet az ajánlóért.:) A film címe valóban nem "tisztát" jelent, ahogy utánaolvastam a tartalomnak, leginkább az "Ahhoz, ami szép"-nek lehetne fordítani. (hiszen a lány menekül a saját nyomorúságos életéből valami szebb, és jobb felé, amit teljes mértékben összeköt a klasszikus zenével és a mögötte álló kultúrával)
A Svéd Filmintézet hosszasan ír a filmről, valamiféle feldolgozási segédletnek szánták, azt hiszem, mert sok kérdést mellékeltek hozzá.
Érdekessége lehet talán, hogy a film a rendezőnő 2004-es, "A szeretett" című színdarabjának alaposan átdolgozott verziója és rengeteg húsba vágó témát érint. Például, hogy valóban létezik-e osztálykülönbség a nagyon is demokratikus és egyenlőségelvű Svédországban (jó, jó, persze, van a királyi család, meg egy-két arisztokrata, de azért mindenki emberből van...), vagy hogy a komolyzene és egyáltalán mindenféle "magasröptű" kultúra valóban csak a egy bizonyos réteg kiváltsága? A (szexuális)kihasználással kapcsolatban is volt egy érdekes megjegyzése a Filmintézetnek. Egy felmérés szerint a Színházszövetség 1672 tagja közül minden ötödiket érte valamiféle szexuális inzultus (a nők közül állítólag minden harmadikat), itt felvetették a "hatalommal való visszaélés" kérdését.
Sajnos nem volt türelmem végigolvasni az egész leírást, de bármennyire is megoszlóak voltak az értékelések a filmről, egy biztos: ahogy hozzájutok, megnézem. Még egyszer köszönet a "rávilágításért".:)


3. AuroraBorealis84 (2014-12-11 17:51.14)   - (válasz Anitabagwell 1. hozzászólására)
... aztán tessék mondani, emberi nyelvű feliratot hol talált hozzá? :) Mert én se németet, se magyart nem találtam. Ja, németből vállalom a fordítást, HA akad egyáltalán... :)
(az előzőt elkapkodtam...)


2. AuroraBorealis84 (2014-12-11 17:50.07)  
... aztán tessék mondani, emberi nyelvű feliratot hol talált hozzá? :) Mert én se németet, se magyart nem találtam. Ja, németből vállalom a fordítást, HA akad egyáltalán... :)


1. Anitabagwell (2014-11-10 08:34.02) aaaaa
Na ez a film majdnem kiütéssel győzött felettem. De csak majdnem. Undorodtam bizonyos érzelmi szálaitól, nem értettem, megvetettem… persze tudom, hogy ilyen az élet. Csak vannak dolgok, amiket még nem tudtam benne elfogadni. Igazából, ha volt is ami nem tetszett, akkor az az egyelőre legyőzhetetlen undorom miatt volt. Vannak amiket így szemlélek. Ennyi. Majd biztos változok.
Azt hittem egyébként, hogy sosem tudom megszerezni a filmet… mikor 1 nap alatt haladt 4%-ot, az azért idegölő… de végül csak belendült és meglett. Az angol címe „Pure” és ez alapján magyarra „Tiszta” címmel fordították ezt a mély és nagyon keményen elgondolkodtató svéd drámát. Fogalmam sincs egyébként mit jelent ez az elég hosszú svéd cím, de a spanyolok (angol és spanyol felirat létezik csak a filmhez, másban ne reménykedjetek) „Porque es hermoso”-nak, vagyis „Mert ez szép”-nek fordították. És inkább ezzel a címmel tudnám azonosítani, a tisztasághoz marha kevés köze volt, minden értelemben… Tök érdekes, google fordítóba beírtam, a film eredeti címét és magyarul azt adta ki: „Tiszta”, angolul „Pure”, spanyolul „Puro”. Tényleg ilyen hosszan fejezik ki a svédek a tisztaságot? Egyre szimpatikusabb ez a nyelv, tényleg nagyon meg szeretnék tanulni egyszer.
Ami tetszett, hogy a film nem ítélkezett. Ettől függetlenül szerintem rohadjon meg az az ember, aki képes KIHASZNÁLNI egy fiatal nő gyengeségét és sebezhetőségét pusztán azért mert a saját nyomorult életét egy kicsit „ki akarja színezni”. Persze nem védem a lányt, ő is hibázott. De nagyon a sebzett vad esete volt és igazából más végkimenetelt nem is tudtam volna elképzelni, mint amit kaptunk. Igazán drámai volt és az a sok sok komolyzene benne, mind annyira „ült”, mind annyira kellett. Valahogy tényleg sokkal jobban előjöttek az érzelmek, mintha valami modern zene szólt volna alatta. Volt viszont egy dal… nem tudom hol hallottam eddig, de nagyon ismerős volt: „I killed myself today” volt a címe. A sok komolyzene után fura volt mikor ez felcsendült, de épp egy olyan jelenetnél történt, aminél nagyobbat nem is üthetett volna.
Színészek közül igazából… Alicia Vikander vitte a prímet. Elég komoly díjakat zsebelt be amúgy a svéd kisasszony ezért a filmért. Nem tagadom, hogy csakis miatta néztem meg. Eddig ahol „halandó” ember láthatta, az A Royal Affair pár éve, meg az Anna Karenina, de ennyi. Most jönnek majd a nagy filmjei, amik meghozzák neki a jogos ! hírnevet. Én azért kíváncsi voltam a hazai munkáira is, ezért nyomozgattam egy kicsit. És milyen jól tettem! Kár lett volna ha ez a film kimarad az életemből, már pedig Alicia Vikander nélkül valószínűleg kimaradt volna…. amilyen érzelem közvetítésre képes és ahogy azok a nagy barna szemei mesélnek… semmi kétségem sincs, hogy zseniális lesz majd a „The Light Between Oceans”-ben is. Nagyon erős alakítás volt. Nehéz helyzetben volt, talán a legnehezebben amiben egy huszonéves lány lehet. Ennek az alakításnak tényleg SÚLYA volt. Aki megnézi a filmet, egészen biztosan nem felejti el Alicia Vikander nevét.
1 éven belül meg már úgyis mindenki tudni fogja, kicsoda ez a lány…. még a Scifi fanok is oda lesznek, meg vissza. ; )) (ugyehogy: [link] )
Szóval összegezve: én nagyon nagyon ajánlom azoknak akik egy ütős drámára vágynak. Fiatalságról, tervekről, romlottságról, álmokról, kitartásról, önzőségről…. nagyon összetett. Megéri megnézni!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTörölt felhasználó, 2014-12-20 21:148 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Tiszta adatlap
Eredeti cím: Till det som är vackert
Évszám: 2010
Rendezte: Lisa Langseth
Szereplők: Alicia Vikander, Samuel Froler, Isabella Alveborg, Josephine Bauer, Doris Funcke...

További információk

Szereplők fórumai
- Alicia Vikander - Vélemények
- Martin Wallström - Vélemények

parfumeshop 160x600

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk