Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A maflás
- AMC, 12:15
Úriember revolverrel
- Viasat Film, 12:25
Lassan
- Cinemax2, 13:00
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
- HBO3, 13:20
Pán
- Film Café, 13:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Támad a Hold - Vélemények
2022-es választás
Időhurok - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Madame Web aaaaa
Mikecz Estilla aaaaa

 

Fórum - Két nap, egy éjszaka - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Convar (2021-07-18 02:03.14) aaaaa - (válasz Convar 7. hozzászólására)
lineális -> lineáris


7. Convar (2021-07-18 02:02.17) aaaaa
Végre egy film amely nem a szokásos felső tízezer, vagy vmilyen értelmiségi körökben játszódik, hanem 1xű munkásemberekkel. Ennek megfelelően persze a sztori is viszonylag 1xű és lineális, itt nincsenek nagy fordulatok, csavarok, meg nagy hőstettek, csak emberek akik persze épp azért mert átlagemberek, meglehetősen életszerű kiszámítható módon is cselekednek.

Cotillard mindenesetre ebben is remek, sőt, miazhogy!!!!! Isteni munkát végzett ő is, a kellékesek is és a sminkesek is, mert ezt a nőt látva, akit alakít benne, a zsíros hajával, táskás szemeivel, meg kinyúlt pólókban, nameg azokkal a tényleg vhogy olyan "kisemberes" attitűdökkel, tényleg még egy pillanatra sem sikerül látnod benne azt a nőt, azt a filmes dívát, akinek lábai előtt már régóta nemcsak Franciaország, hanem az egész világ, köztük Hollywood is hever. Well done, ill. hogy a film nyelve után még stílszerűbb legyek, Bien fait!



6. Palacsinta (2020-03-24 08:53.55) aaaaa
A film elég unalmas, de sok kérdést felvet, amiről társaságban jókat lehet beszélgetni.


5. Kilok (2017-05-02 17:41.36) aaaaa
Láttam a filmet egy éve egy elég szar felirattal, aztán most adták le az M5-ön, már egy kitűnővel, természetesen eredeti nyelven.
Nem hátrány, ha pontosan értem, mit is beszélnek... :D
Marion Cotillard-nak nagyon bejönnek ezek a drámai szerepek. Úgy tudja átadni az érzelmeket, mint nagyon kevesen. Eredeti, egy percig nem untam a filmet. Ezért szeretem az európai filmeket, mert ilyen témákat ilyen színvonalon tudnak bemutatni. Meg nem is tudom, valahogyan jobban tudok vele azonosulni, mégiscsak európai vagyok.
Cotillard zsíros hajjal, smink nélkül is szép, talán túl szép egy egyszerű gyári munkásnak. Egy percig nem őt, hanem a depresszióból kigyógyult, most oda majdnem visszabukdácsoló családanyát látjuk. A mellékszereplők sem okoztak csalódást, tök rendben volt az egész.
Biztosan vannak sokan, akiknek ez a film eszébe juttatta a saját életét, hogy ő járt így, vagy valamelyik ismerőse. Néhol megható volt, néhol dühítő, néhol csak simán elkeserítő, hogy mennyire igazságtalan az élet.
Félreértés ne essék, nem egy filmtörténeti klasszikust láttunk, csak simán egy jó filmet, dícséret illeti a Dardenne tesókat, meg Marion Cotillardot is. Elmondása szerint sokat tanult ebből a szerepből, hetekig készült rá a forgatás előtt, hogy felépítse magában a karaktert. Talán az Oscar-jelölés túlzó (de 5 hölgyet kiválasztani nem olyan egyszerű egy adott évben), talán csak kompenzálni akartak, mivel lemaradt a 2013-as Oscarról, holott a Rozsda és csontban egy fokkal még az itteni teljesítményét is lepipálta a francia szépség.


4. VAL P (2017-01-04 13:44.29) aaaaa
Kissé taposómalom-hangulatú lett az amúgy nagyobb durranást ígérő mozi. Az építmény íve egy rájáéval vetekszik. És nem az szomorított el a filmben, hogy tizen-egynéhányszor halljuk ugyanazt a szöveget, mintha egy ügynököt kísérnénk végig egy hétköznapján, hanem mert Sandrán kívül csak motiváció nélküli, felskiccelt árnyalakokat látunk. Verbálisan zajlik az egész dráma, s így felszínes marad (a stílus sem siet a segítségére), ráadásul kicsit didaktikus, iskolás is. Semmit nem tudunk meg arról, miért költözik el Anne otthonról, mit akart Julien a nevek ismeretében, hogy Yvon csak azért változtatott-e véleményt, mert a fia (miért is?) földhöz teremtette, Timur síró rohama is a levegőben lóg, s még sorolhatnám. Még a férjről sem derül ki, megalapozott-e Sandrának a kapcsolatukat érintő félelme.
A hab a tortán pedig, hogy a késélre menő titkolózást követően mindenki nyíltan vállalja, mire adta le a voksát. (D


3. HMáté33 (2015-06-09 17:28.57) aaaaa
Marion Cotillard ismét remek, és külön öröm, hogy bár ő megkapta Hollywood kulcsait, továbbra is előszeretettel tűnik fel komoly európai filmesek kisebb munkáiban, ahol franciául beszél, nem visel sminket, és már-már olyan hétköznapian mer kinézni, hogy elmennél mellette az utcán. De az alakításainak ereje van, azok mellett nem lehet elmenni, és ez még hangsúlyosabb egy belga művészfilmben, mint egy százmilliós blockbusterben.
Dardenne-ék tolmácsolásában ezúttal egy depresszióval küzdő nő hétvégi pokoljárását követhetjük szemmel, amely során egyenként keresi fel tizenhat kollégáját, hogy meggyőzze őket, mondjanak le éves bónuszukról, hogy ő megtarthassa állását. A filmben bár nyugat-európai számokkal találkozunk, a problémák mégis lefordíthatók magyar nyelvre, és a hétköznapi, ha úgy tetszik kisemberek élete köszön vissza. Kritikát kapunk a nyugati társadalmi berendezkedésekről, a profitorientáltságról, és az egyes embernek a nagy képben elfoglalt jelentéktelen szerepéről, miközben tudjuk, az élet ezen a féltekén sem könnyű, és bár nem a napi egy pohár vízért küzdünk, alkalomadtán nehéz lenne a legtöbb embernek odaállni felesége, párja elé azzal, mondjunk le egy-két havi fizetésről, hogy xy megtarthassa állását – mert az élet már megtanította nekünk, hogy ezen a világon csak magunkra számíthatunk, a másik boldogulása ebből a szempontból sokadlagos tényező.
Valahol provokatív filmről van tehát szó, de talán többekben megkondítja a vészharangokat, hiszen bármennyire is dúl a globalizáció, meg a feltörekvés, jó lenne közben embernek maradni. Tetszett, ahogy a fivérek tálalták a témát, minden látogatás egy újabb szemszög, újabb emberi tulajdonság megnyilvánulása volt, és talán többször magunkra ismerhettünk gyarlóságok, vagy épp nemes hozzáállás láttán. A látottak viszont mindenképpen hagynak valamilyen nyomot, kiváltanak reakciókat, és ez nagyon fontos szerintem, néha meg kell állni, hogy emlékeztessük magunkat: emberek vagyunk mindannyian, ebben a sokszor embertelen világban.


2. Jorosz5 (2015-02-12 22:00.17) aaaaa
Meghatóan elmesélt dráma, a főszereplőt senki nem tudta volna olyan csodásan, érzékenyen, tele érzelemmel előadni, mint Cotillard. Meg lennék lepve, ha nem ő kapná az Oscart, mindenesetre szurkolok majd neki. Briliáns színészi alakítás.


1. 1zsuzska (2014-10-27 15:23.46) aaaaa
Nem tetszett. Számomra teljesen sematikusak voltak a részletek, figurák, akik révén a főhős –megjegyzem briliáns alakítás a közelikkel - lassan- lassan magára talált a depresszív, Xanaxos időszakból.
Rengeteg időm volt közben,
úgyhogy előreírtam a forgatókönyv részeket magamban:

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lesz, honnan seprűvel verik ki,
öngyilkosság,
kapcsolatokban veszekedés a felek között a visszaítélés végett
vége katarktikus nem
SPOILER VÉGE

s mindeközben sajnos maradt a felület. Pedig emberien megszólaló a fényképezés, a dokumentarista eszközökkel is jól bántak a szereplők, nem értem beljebb, kicsit untam...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekConvar, 2021-07-18 02:038 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk