Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Asterix az olimpián
- Filmbox Extra HD, 10:15
Z, a hangya
- HBO, 10:46
Csillagkapu - Az igazság ládája
- Mozi+, 11:10
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 11:10
Kínzó közelség
- Film Café, 11:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Orbán Viktor - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Mire gondolsz most?
Szólánc
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Takarodó aaaaa
Timothy Hutton aaaaa

 

Fórum - Star Wars: Lázadók (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

27. Dexter Sitzky Desilijic (2021-01-17 14:03.51)  
Azért éreztem,hogy Dave Filoni és a többi író/tervező élvezték,hogy anno 2014-ben elkezdhettek egy olyan sorozatot,amely eltér aq Clone Wars-tól...legalábbis részben.Persze egész klassz meg némi ,,fanservice"-os meghívó,hogy a klasszikus triológiából mennyi kellemes kisebb visszaköszönés van.Pl a birodalmi járművek,lázadók,flották,de elkerülhetetlen a prequel-érát is bevonni.Itt a szokásosnál is viccesebbek voltak a szereplők,már amikor lehet a humorra fektetni a hangsúlyt egy ark során.
Az első évad végén amikor Ahsoka is megjelent,hihetetlenül felhypeolódtam.Aztán a birodalom oldaláról is jött az évadzáró.Darth Vader és a zenei témája.Ez a kombináció szerintem tökélets volt.
(Miért van az az érzésem,hogy a sorozatok jobbak a filmeknél?:)Hmm...)


26. Dexter Sitzky Desilijic (2021-01-17 13:06.35)  
A negyedik évad fináléja nagyon izgalmas volt.Összességében extra jó sorozat,csak úgy mint a Clone Wars vagy a Mandalori.


parfumeshop.hu banner

25. Dexter Sitzky (2019-11-08 21:26.44) aaaaa
Nemcsak azért tetszett annyira,mert Star Wars,hanem mert a messzi-messzi galaxis feelingje itt is olyan,akár az eredeti.


24. Pelikanbence (2019-11-06 10:59.05) aaaaa
Adok neki még egy csillagot!Így 5/5 csillag lesz!Végtére is ez egy jó sorozat és előbb találtam meg a SW hangulatot ebben és a Zsivány egyesben(3,5. rész),mint az állítólagos VII.részben és VIII.részben.Kedvenc szereplőim pedig Maul,Thrawn,Ashoka és Leia.Mert benne van ő is!:))))


23. CARTMAN 8 (2018-07-01 21:05.55) aaaaa - (válasz CARTMAN 8 22. hozzászólására)
70?n


22. CARTMAN 8 (2018-07-01 21:05.27) aaaaa
Letudva...
Hatalmas pacsi az alkotóknak.. Nem hittem volna hogy ennyire behúzz egy animációs sorozat, de a lázadónak sikerült...
Nagyon látványos és fordulatos sorozat, 70?n kiváló történetekkel...
Jó volt látni benne a sötét oldal meghatározó alakjait , és nekem bejött az inkvizítori harcok .
Jó volt kicsit többet kapni a Jedi létből..
Kanan és Ezra telitalálat ami az új jediket illeti ..
Csak remélni tudom hogy folytatják valamikor...
Az erő legyen mindenkivel :)


21. DouGboy (2018-06-07 12:56.38) aaaaa
Most végeztem a sorozattal.
Én nem értem a Disney-t. De komolyan…
Megveszik az egész cuccot tokkal-vonóval és az első dolguk, hogy bejelentik, hogy mostantól az összes folytatás (könyv, képregény, játék, stb…) nem hivatalos, majd ŐK csinálnak jobbat… Nos, azóta tudjuk ez mennyire sikerült… :-( Aztán csinálnak egy ilyen sorozatot, aminek van eleje-vége, TÖRTÉNETE és szerethető, szimpatikus szereplők vannak benne, akiknek a sorsa tudja érdekelni az embert. A kérdésem, hogy ha ilyet tudnak csinálni, akkor ez miért nem ment az ún. folytatás filmekkel?!?!

Mert itt is mi történt? Mikor rájöttek, hogy azért mégsem volt minden Disney Előtt-i (a továbbiakban D.E. :-)) ötlet teljesen ördögtől való és az emberek sok mindent szerettek azokból az időkből, nekiláttak visszacsempészni karaktereket (Thrawn, Asoka), járműveket (számolatlanul a könyvekből, játékokból), helyszíneket (Malakor), mert hát… na… Az már más kérdés, hogy ugyebár bele kellett ezeket illeszteni a D.U. érába, de annyi baj legyen… Plusz az általuk elkaszált és befejezetlenül hagyott Klónok háborújából is (ami ugye még D.E.-i) szemezgettek rendesen (ismét csak Asoka, vagy Rex).

És így sikerült egy olyan végeredményt produkálniuk, amit nagyon jó lett volna akár mozifilmként, akár élőszereplős sorozatként megnézni, mert tényleg nagyon jó lett! Az egyik legjobb jelenet Vader és Asoka összecsapása, mikor Vader Anakin hangján szól egykori tanítványához, de pl. Thrawn-t is nagyon jól eltalálták, pont olyan mint a könyvekben: egy kegyetlen, hideg stratéga. (Benedict Cumberbatch szerintem tökéletes lenne a szerepre!!)

Az inkvizítorok abszolút nem hiányoztak (főleg a helikopterezős kardjuk: az mekkora baromság volt édes istenem!!), így a 3-4. évad abszolút szuper volt! A befejezés is ült, ügyesen megoldották, hogy valóban Luke maradjon az utolsó Jedi, de ugyanakkor nyitva hagyták a folytatás lehetőségét is…
Szóval ilyet is tud a Disney és ennek a sorozatnak kis túlzással bármelyik random része kenterbeveri a D.U. 7-8. részt...


20. CARTMAN 8 (2018-06-07 11:16.40) aaaaa
1x1 rész... nagyon erősen kezd a lázadok, merem remélni hogy az évad végéig marad ez a színvonal..


19. DouGboy (2018-04-23 14:11.02) aaaaa
A 2. évad közepén tartok, de már most sokkal jobb, mint a "folytatás" filmek... vagy mik...
Tök jók benne a zenék (igazi SW hangulat), meg a szereplők is, bár eleinte kicsit gyerekes volt itt-ott...
Ami külön tetszik, hogy beletettek egy csomó űrhajót, amik csak egy-egy könyvben, játékban fordultak elő... Érdekes ebbe mégis bele lehetett tenni jónéhány dolgot, ami ugye már nem a kánon része, ellentétben a filmekkel, amikben meg nemhogy ismerős hajók, szereplők, de még fajok is alig vannak...
Na meg hát egyik nagy kedvencem Thrawn is fel fog bukkanni, ami hihetelen okos húzás volt az írók részéről! :)
Arra azért kíváncsi lennék, hogy Timothy Zahn, mit szólt miután a Disney ugye kukázta az áltla írt hivatalos folytatásokat, most meg simán felhasználják, az általa alkotott egyik legjobb SW karaktert... + felkérték még újabb Thrawn könyvek írására is...


18. Caseyjones (2018-04-21 12:43.55) aaaaa
Most, hogy végeztem a negyedik évaddal, leírnám a véleményemet az egész sorozatról. Egy rövid kis összegzés után úgy gondoltam, hogy megosztanám Veletek a pozitív, illetve a negatív élményeimet vázlatszerűen.



Amikor megtudtam, hogy készül egy sorozat, mely a 3. és a 4. film között fog játszódni, nagyon megörültem. A 6. rész folytatása mellett mindig is az volt a vágyam, hogy élőszereplős vagy animációs formában láthassam a 3. és a 4. rész közti történéseket, főbb eseményeket. Emlékszem, az első Rebels-epizód szinkronos premierjét egy vasárnap reggelen néztem meg a Disney Channelen. Roppant jó kezdése volt a sorozatnak, igazi SW-hangulat uralkodott benne. Aztán néztem tovább a sorozatot részről részre, de egy idő után felhagytam vele. Kissé gyerekesnek, komolytalannak éreztem a két Clone Wars-sorozat fényében. Ezért abbahagytam.

Egyszer, egy másik napon azonban elgondolkoztam azon, hogy mégiscsak tovább kéne néznem, hátha jobb lesz. Ezért elkezdtem elölről megnézni az epizódokat, és végül elértem az első évad végéig. Kellemesen csalódtam. Aztán folytattam a második évaddal - az olyannyira tetszett, hogy már a TCW-vel egy lapon emlegettem a Rebelst. Rengeteget dobott a sorozaton, hogy tettek bele inkvizítorokat, visszahozták Ahsokát, illetve beletették Vadert. A harmadik évad sem volt rossz, bár nem tetszett annyira, mint az előző, de nem vette el a kedvem attól, hogy végignézzem a sorozatot. A negyedik évad már jobban tetszett, a harmadiknál, főleg a lezárása miatt.

Úgy gondolom, egy remek sorozattal gazdagodott a Star Wars Universe, bár nálam a Rebels némileg le van maradva a két Klónok háborúja-sorozathoz képest.



És akkor jöjjenek a +/- dolgok! Előre szólok, hogy ezek szubjektív dolgok.

Pozitívumok

Karakterfejlődés. Eleinte pár figurát (főként Ezrát, Sabine-t) komolytalannak, idegesítőnek, gyerekesnek találtam. Részben ez vett rá arra, hogy felhagyjak a Rebels nézésével. Aztán mindegyikőjük komoly karakterfejlődésen ment keresztül, és sikerült valamilyen szinten megkedvelnem őket.
A TCW-ből megismert karakterek visszahozása. Rendkívül pozitív dolog, hogy A Klónok háborújából több olyan figura is visszaköszönt a Lázadókban, akiknek nem lett lezárva a sorsa: Ahsoka, Rex, Hondo, Maul...
Látvány. Nekem mindvégig tetszett a képi világ, a látvány. A Lothalt például elképesztően hangulatosra csinálták.
Jellegzetes szereplők felbukkanása. Ezzel nagyon sokat javítottak a Rebelsen. Örömteli pillanatok voltak azok, amikor megpillantottam olyan prominens, vérbeli Star Wars-karaktereket, mint Darth Vader, Leia hercegnő, Luke (igaz, ő csak egy nagyon picit szerepelt), Lando, Sidious, Mon Mothma...
Mellékszereplők. Bár a főszereplők nem igazán jöttek be, a mellékszereplők annál inkább. Kallus ügynök, Rukh, Thrawn, az inkvizítorok - mindnyájan zseniálisak voltak.

Negatívumok

Főszereplők. Nekem ők sajnos nem voltak szimpatikusak, Kanant kivéve. Eleve nem szeretem az új figurákat a Star Warsban, én inkább ragaszkodom a régiekhez. Ezért is örültem volna jobban egy olyan sorozatnak, mely nem új karakterekkel, hanem a már megszokottakkal operál. (Például Darth Vadert lehetett volna tenni főszerepbe.) De idővel megkedveltem Ezráékat, habár nem teljes mértékben.
Komolytalan dolgok. Eleinte tele volt ilyennel a Rebels, de szépen lassan kezdett komolyra fordulni minden.
Han Solo és Chewie hiánya. Ha már számtalan nagy karaktert beletettek Filoniék, nem értem, miért pont a talán két legközkedveltebb fickót nem. Legalább egy epizód erejéig igazán szerepelhettek volna, valahogyan biztosan bele lehetett volna illeszteni őket a sorozatba.
Barriss Offee. Mint tudjuk, Barrisst A The Clone Wars ötödik felvonásában hatalmába keríti a Sötét Oldal. Ezt egyáltalán nem nézem jó szemmel, sőt, eszméletlenül nagy balgaságnak tartottam. DE! Ha már megtették ezt vele, örültem volna, ha a Rebelsben lezárják a sorsát. Először azt hittem, ő az egyik inkvizítor, mert gyanúsan hasonlított rá. Aztán kiderült, hogy nem... Pedig ez az inkvizítor Barriss egy nagyszerű lehetőség lett volna, úgy vélem.
Zene. Hiányoltam a jellegzetes Csillagok háborúja-dallamokat. Természetesen felcsendültek nemegyszer, de én többször szerettem volna hallani őket.


Nagyjából ennyi jutott eszembe, aztán ha van még valami, azt utólag leírom. Nálam a Rebels jóindulattal 10/6,8-6,9 (jóindulattal 7).


17. Caseyjones (2018-04-15 15:55.18) aaaaa
4. évad, első két rész

Végre sikerült elkezdenem a 4. évadot. Egész jó lett ez a két részből álló történetszál. Ebbe már vittek egész sok komolyságot, melankóliát, szomorúságot a készítők. Jócskán érződött ezen a két részen, hogy a Rebels egy érettebb sorozattá vált, és már közel sem annyira gyerekes, mint az 1. évadban volt.

Örülök, hogy a mandalore-i szálról szólt ez a két rész. Velem a TCW kedveltette meg a mandalore-iakat, ugyanis annak a 2. (?) évadától kezdődően folyamatosan láthattunk róluk szóló epizódokat, melyeket én felettébb élveztem. És ezt a szokást nagy örömömre a Rebelsbe is átültették.

A gonoszt játszó fickó tetszett, Sabine apja viszont nem nyűgözött le. Szerintem nem nagyon hasonlított a lányára, ráadásul engem a külseje egy kissé Bail Organára emlékeztetett.


16. Pelikanbence (2018-02-20 12:35.42) aaaaa - (válasz Caseyjones 12. hozzászólására)
Nálab a Ben Kenobi vs Maul párbaj vitte a prímet!Igen!Az a három másodperc!


15. Pelikanbence (2018-01-07 00:54.41) aaaaa - (válasz Pelikanbence 13. hozzászólására)
Ó,igen!És ebben található a SW filmtörténelem LEGJOBB ÉS LEGGYÖNYÖRŰBB fénykardpárbaja.Kenobi és Maul végső harca.Na,ha valami,hát az könnyeket csalt a szemembe.


14. Shanza (2017-12-30 16:19.51)  
Érdekes hogy bár gyerekbarát családi sorozat ahhoz képest fejődött. Van benne humor egész jó harci jelenetek. Bá a Clone Wars-ban azért durvábbak voltak..
Végül megkedveltem.. Most kezdtük el a 3. évadot..


13. Pelikanbence (2017-11-16 16:37.00) aaaaa
Nem roszz.Kiváló űrcsaták,izgalmas fénykardcsaták és persze néhány klasszikus szereplő is visszaköszön.Tetszettek az új jedi karakterek viszont az inkvizítorok nem és ugyebár Vödör "nagyúr" sem a kedvencem.Kicsit jobban megidézi a SW hangulatot,mint Az ébredő Erő.
4/5


12. Caseyjones (2017-10-27 12:07.02) aaaaa
Nyomokban SPOILER-t tartalmazhat az írásom. :)

Na, végeztem a 3. évaddal. Egészen jó volt, teletették remek epizódokkal és igazán érdekes történetszálakkal.
A kedvenc részem az évadból a 19., melyben Obi-wan (vagyis pontosabban már Ben) is felbukkan. Itt ért egy pici csalódás, mivel Kenobi összecsapott ősi ellenségével, Maullal, de kettejük párbaja elég rövidre sikeredett. Én ennyi év találkozás után egy hangyányit hosszabb párharcra számítottam. De ez nagyon apróság, már annak örülök, hogy ők ketten összetalálkoztak. Tetszett még az az epizód is, melyben Zeb, illetve a két droid egy Birodalmi robottal harcol a Lázadók bázisán. Izgalmas volt nagyon, amihez hozzájárult az is, hogy az egész a sötétben játszódott. Felettébb boldog vagyok, hogy a mandalore-i szál ismét előkerült, azt már A klónok háborúja idején is nagyon kedveltem. A mandalore-i szálat illetően az volt szerintem a legjobb az évadban, amikor azon a hófedte bolygón találják magukat Ezráék, és Sabine találkozik az édesanyjával. De az egyik, ha nem a legizgalmasabb rész az volt véleményem szerint, amiben fény derül arra, hogy Kallus ügynök áruló. Még sosem izgultam annyit, mint az alatt a rész alatt. Elképesztően jól összerakták a készítők. Még a TCW-köntösbe bújtatott epizódot is kimondottan élveztem, mely az évad legelején kapott helyett (5. rész talán?). Most így hirtelen ennyi jutott eszembe, de akad ennél több jó rész is.
Örülök, hogy sok régi-új karakter is előkerült szépen lassan az évad során. Gondolok itt Yuralenre, Tarkinra, Mon Mothmára, Obi-wanra, Maulra, Luke-ra (bár Luke nagyon-nagyon minimális szerephez jutott), Wedge-re, és még sorolhatnám. Csak pont az én kedvenceim, Han és Chewbacca nem szerepeltek. Habár így utólag fogalmam sincs, melyik történetszálba lehetett volna őket beilleszteni, de biztosan össze lehetett volna hozni egy részt, amiben ők is minimális szerephez juthattak volna esetleg, úgy, mint Lando vagy Leia annak idején. De igazából nem lényeges annyira, engem már Obi felbukkanása is leírhatatlanul jó érzéssel töltött el. :)
Ha már a karaktereknél tartunk: mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy Thrawn admirális baromi jó húzás volt a sorozat készítői részéről. Nemcsak az évadnak, hanem az egész sorozatnak nagyon jót tett az ő szerepeltetése. Egyszerűen zseniális a pasas, az egyik kedvenc SW-karakteremmé nőtte ki magát. Éppen a 3. évad megnézése alatt olvastam el Timothy Zahn könyvét, a Kirajzást, melyben ő az egyik legfontosabb karakter, és abban a regényben egészen visszafogott volt. Itt, a Rebelsben már egy gonoszabb, vadabb Thrawnt ismerhettünk meg. De a gondolkodásmódja, a higgadtsága, rátermettsége mind a Kirajzásban, mind a Lázadókban megmutatkozott. Akiben kellemesen csalódtam, az Kallus ügynök. Az elejétől fogva unszimpatikus volt nekem ő, még akkor is, amikor kiderült, hogy a Lázadók oldalán harcol. Aztán lassan kezdtem megkedvelni, az évadzáróra már az egyik kedvencem lett. Remélem, láthatjuk még őt sokáig. Én úgy vélem és remélem, hogy a 4. évadban fontos szerephez jut.
Negatívumok: már a falra tudok mászni attól, hogy Ezráék kismilliószor öltöztek be Birodalmi katonáknak. Ez szerintem már annyira unalmas, a 2. évadban is jó párszor eljátszották, meg talán már az 1.-ben is. Nagyon remélem, hogy a jövőben ezt elfelejtik Filoniék. A másik Bendu. Tetszett a karaktere, de amit az évadzáróban művelt, már nem. Úgy gondolom, amit ő csinált az utolsó részben, egy kissé túl misztikus, meseszerű a Star Warshoz képest, én nem tudtam beilleszteni a Rebelsbe. De egyébiránt magát Bendut is remek karakternek tartom.
Akiket hiányoltam, azok az inkvizítorok. Az 1. évadban szereplő inkvizítor marha jól kidolgozott és félelmetes karakternek bizonyult az én szememben, és az előző évadban is kegyetlenül jók voltak az inkvizítorok. Én ebből az évadból nagyon hiányoltam őket. Meg lehet, hogy ez csak nekem tűnik így, de mintha Kanan nagyon minimális szerephez jutott volna a 3. évadban. Az eddigiekben mintha többet szerepelt volna, de lehet, hogy csak én látom így.
Az évadzáró egészen pöpecre sikeredett, igazán sötét hangulatúra csinálták meg, de nekem közel sem nyerte el a tetszésem olyannyira, mint az előzőeké. Szerintem az Ahsoka-Vader párharc lényegesen jobb volt ennél.

Összességében élveztem a 3. évadot, tényleg remek lett, és sok jó epizódban bővelkedik, de nem tudta felülmúlni a 2. évadot, így nálam továbbra is az a favorit. Kíváncsian várom már a 4.-et, amely tudtommal az utolsó lesz.


11. Capt.JackSparrow (2017-03-18 22:07.43) aaaaa
Twin Suns
Ennyi?????? Mi a fasz????


10. Caseyjones (2016-09-12 19:38.50) aaaaa
A harmadik évad legújabb reklámja:

http://www.youtube.com/watch?v=DD_9LAMJhaA


9. Capt.JackSparrow (2016-08-05 14:58.39) aaaaa - (válasz Caseyjones 7. hozzászólására)
Hoppá, azt hittem nincs érdeklődés a sorozat iránt. Itthon eléggé köpdösték mindenhol, ahol olvastam róla.


8. Caseyjones (2016-08-05 12:10.56) aaaaa
A napokban fejeztem be a második évadot. Összességében jó lett az évad, főleg az utolsó két epizód.

SPOILER

Örülök, hogy több karakter is feltűnt a Klónok háborújából, mint például Darth Maul vagy Ahsoka. Utóbbi már az első évadban is kapott szerepet, de csak néhány másodperc erejéig. Megmondom őszintén, a Clone Wars alatt nem igazán szívleltem Ahsoka Tano-t, számomra egy kicsit gyerekes és komolytalan karakter volt. A Rebelsben viszont egy markáns, határozott karakterként ismerhetjük meg. Nekem ez nagyon tetszett, kellemeset csalódtam benne. Amíg a Clone Warsban a legutáltabb karakter szerepét töltötte be nálam, itt az egyik kedvenc szereplőmmé nőtte ki magát. Darth Maul felbukkanása nagyon jó húzás volt a készítők részéről, most már világos, miért nem volt elég egyértelmű a Klónok háborújában az őt záró jelenet Darth Sidiousszal. Rex klónkatonának is örültem, igazából mindvégig éreztem, hogy ő valahogy nem fogja követni a 66-os parancs utasításait. Túl nagy szerepe volt neki az előző sorozatban, ezért gondoltam, hogy később felbukkanhat még valahol esetleg. Yoda mesternek már nagyon érett legalább egy jelenet, úgy emlékszem, az első évadban csak a hangját hallhattuk. Az első évadban Lando Calrissian, a második évadban Leia hercegnő volt új karakter az eredeti trilógiából. Remélem, a későbbiekben láthatjuk Luke Skywalkert is, de a Han Solo-Chewbacca párosnak még jobban örülnék. Természetesen az öreg Ben Kenobi sem maradhat el. Nem tudom, hány évadot terveznek még a készítők, de Bennek és a Han-Chewie párosnak mindenképp kéne külön-külön egy legalább 2-3 epizódos szál. Sokat dobna szerintem a sorozaton.
Az új inkvizítorok nagyon ütősek voltak, nekem a Barriss Offee-hasonmás volt a kedvencem. :) Szerintem mindegyik jobb volt, mint az, akivel az első évad végén megküzdenek Kanaanék. Ja, és ha már évadvégről esik szó: az utolsó két rész nálam mindent visz. Az első évados záróepizód elbújhat a második évados mögött. Ahsoka sorsára nagyon kíváncsi vagyok, nem tudom, meghalt-e a Vader elleni ütközetben, megérzésem szerint túlélte. Vader biztos, hogy nem halt meg, erre ékes bizonyíték az epizód végén való felbukkanása a romok közül. Meg ugye a halála ütközne az egész SW univerzummal, ezért is néztem volna nagyot, ha meghal. :lol: Bár valamilyen módon biztosan újjáéleszthették volna halál esetén.
Epizódok közül mint már említettem, az utolsó kettő tetszett legjobban, de bírtam még a Rexszel való találkozást bemutató epizódot, meg az első kalandjait a lázadócsapattal, valamint Zeb és Kallus ügynök közös epizódját, amelyben kénytelenek együttműködni, holott nagy ellenségek.

SPOILER VÉGE

A harmadik évadra már nagyon kíváncsi vagyok, főleg, hogy a számomra nem túl erős karakternek számító Ezra Bridger kezd egyre komolyabb lenni, ami jó jel. Bízom benne, hogy egyre több régi-új karakter fog a továbbiakban felbukkanni.


7. Caseyjones (2016-07-21 20:44.36) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 6. hozzászólására)
Legközelebb légy oly kedves, ha spoilerezel, azt jelezd valamilyen formában. Köszi.


6. Capt.JackSparrow (2016-03-31 19:28.10) aaaaa
Nem láttam minden epizódot, csak kiválogattam a legfontosabbakat. Azok viszont kiválóak voltak.
Az utolsó, amiben szerepelt Maul és végre megtörtént a régóta várt Ashoka vs Vader egyszerűen fantasztikus volt. Kicsit ki is rázott a hideg, amikor megláttam Darth Vader maszkja alatt Anakin Skywalkert.
A Sith tanításoknak pedig még mindig ugyanannyi hasznuk van, mint a Jedinek. Kár, hogy mindkét társaság a szélsőségek felé húz és mindkettő szemléletet tönkreteszik ezzel.


5. Capt.JackSparrow (2015-06-21 12:57.15) aaaaa
Vader szépen feltörölte velük a padlót.


4. Capt.JackSparrow (2015-04-19 22:25.57) aaaaa
Úgy tűnik a 2. évad kicsit sötétebb hangulatot kap.
http://www.youtube.com/watch?v=SWJmS5R-U3U
Vader és Sidious(James Earl Jones és Sam Witwer) mellett feltűnik Ahsoka is, aki remélhetőleg Vader keze által el is halálozik.:D


3. Zuljin (2014-10-19 17:25.37) aaaaa
Szpomorúan konstatálom, hogy 2 rész megnézése után sem a politikáról szól a történet, hogy a nagy ármánykodások hiányoznak. Elég szomorú leszek, ha erről a pár fős csoportról fog szólni az egész sorozat, akik "végigvernek" minden birodalmit.



2. Mfos (2014-10-12 11:09.50) aaaaa
gyenge, gagyi...

Általában nem zavar a gyerekeknek szóló meséknél a valóságtól elrugaszkodás, sőt, nyílván ez a cél, legyenek hősök, gonoszak, könnyen megoldható események, ahonnan a jófiúk kerülnek ki győztesen és gyilkoljunk mosolyogva... de ez a Rebels gagyi, azért mert túlságosan is elrugaszkodik a realitásoktól:
- a rettegett Birodalom egy gagyigyár, gagyi katonákkal és parancsnokokkal
- a rettegett birodalmi csillagrombolóba/-ból ki-be járkálnak a csempészek
- a rettegett birodalmi csillagromboló nem tüzel a lézerágyúival... mert minek?
- a rettegett rohamosztagosok mind egy szálig idióták, akik 1 méterről nem tudják eltalálni a célpontot
- a rettegett rohamosztagosok lehetnek 20-an is akár, lényegtelen, mert még zárótüzzel sem tudnak eltalálni egyáltalán még egy rohadt konzervdobozt sem
- 2 lépegető semmit sem ér 6 vagy nemtom mennyi emberrel szemben ... de akkor mi történt a Hoth bolygón??

Folytathatnám, de nem teszem, mert teli van baromságokkal, amiket (8 év feletti) gyerekfejjel sem tudnék elfogadni (régebben sem tettem). Persze végülis elérik a készítők az eredményt: mivel annyira hülyék a birodalmiak, azok ellen mindenki fellázad, minimum azért, mert annyira bénák... így tehát kialakul a Lázadás. :)

Nem tudom, elszállt a Star Wars hangulatom teljesen ettől a nyomi kreálmánytól. És ezt úgy mondom, hogy a 2003-as Clone Wars tetszett, tetszett a 2008-as sorozat is, holott abban szintén sok gyerekded történet, meg esemény és "elrugaszkodás" volt. Sőt, még a Jar Jar Binks -valamit is be tudom valamennyire illeszteni ebbe az univerzumba. De ez a "Rebels" egyszerűen nem tud tetszeni. Megnézek még 1-2 részt, sanyargatom vele magamat, legfeljebb kuka, nem szánok rá több időt.

A legrosszabb: most kezdtem el félni, milyenek lesznek az új Star Wars filmek! :( :(

Ja, és gondolom már kaphatóak a boltokban a Rebels cuki akciófigurái...


1. Filmnezo93 (2014-10-05 10:25.08) aaaaa
Sokkal rosszabbra számítottam, azonban ez a nyitó epizód adott némi reményt, hogy jó sorozat lesz. A karakterekben egész kellemeset csalódtam. A Kanan, a jedi nagyon szimpatikus, illetve a pilóta twi'lek is. A humor elég sokszor működőképes volt, kaptunk jó néhány tényleg vicces beszólást, persze akadt nem egy elég gagyi poén is.
Pozitívum még, hogy sikerült kicsit megmutatni már itt, hogy hogyan is nyomja el a Birodalom a népeket (Tarkin város), illetve hogy hogyan is kezd kibontakozni az ellenállás.
A Birodalmi ügynök ígéretes negatív szereplőnek látszik, remélem jól sikerül továbbvinni az ő karakterét is.
Amit sajnáltam, hogy a rohamosztagosok túl hülyék, kicsit keményebbre vehették volna a figurájukat.
Összességében én kíváncsian várom a következő részt, mert tényleg egy gagyi, semmitmondó szemétre számítottam, de helyette kaptam egy korrekt, akciódús, és a klasszikus trilógia szellemét egész jól megidéző epizódot. Remélem már csak jobb lesz.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDexter Sitzky De.., 2021-01-17 14:0327 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Star Wars: Lázadók adatlap
Eredeti cím: Star Wars Rebels
Évszám: 2014
Szereplők: Steve Blum, Vanessa Marshall, Freddie Prinze jr., Jonny Rees, Tiya Sircar...

További információk

Szereplők fórumai
- Freddie Prinze jr. - Vélemények
- Tiya Sircar - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk