Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Meg - Az őscápa
- Viasat3, 21:25
Falcon Lake
- Cinemax, 21:52
Bizonyítás
- Film4, 21:55
Gyógyító érintés
- Filmbox Family, 22:40
Batman - A denevérember
- AXN, 22:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
- Filmes Sámánok Rendje -
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
Polgárháború - Vélemények
Konstrukció - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Váltságdíj aaaaa
Luke Roberts aaaaa

 

Fórum - Szabadesés (2014) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Gyorkos (2022-04-24 16:25.01) aaaaa
Sajnos én is inkább a negatív kritikákkal értek egyet.


9. Sötétszív (2016-05-27 23:13.30) aaaaa
Egyszerűen hihetetlen, hogy Pálfi György milyen tehetségtelen rendező. Sajnos még a feszültségteremtéshez sem ért. Unalmas, vontatott, és némelykor beteges film a Szabadesés. Nem is értem, hogy adhattak erre pénzt, és egyáltalán minek került moziba. Szörnyű film, aki jót akar magának, nem nézi meg. Egyes!



8. Semprini (2015-12-12 00:27.39) aaaaa
A Taxidermiát anno moziban is megnéztem és csont nélkül megadtam rá az öt csillagot, tehát érthető módon nagyon kíváncsi voltam Pálfi Györgynek erre a filmjére is. Nos, az eredmény igencsak nagy csalódás lett. A film meg sem közelíti a Taxidermiát, semmilyen szempontból nem mérhető hozzá. A rendező, az operatőr és két fontos szereplő (Molnár Piroska, Hegedűs D Géza) ugyanaz, és ez a film is több szegmensből áll, azonban míg a Taxidermia három generáción át követ egy családot, addig itt egy toronyház lakóinak életébe pillanthatunk be egymással össze nem függő szkeccsek formájában. A szkeccsek az elképesztően gyengétől az "annyira rossz, hogy már jó"-jellegűeken át az egész tűrhetőig terjednek, önmagában egyik se állná meg a helyét külön filmben, de még így is van köztük, amelyik rettentően unalmas és vontatott.
A szereplők közt vannak ismert színészek és általam eddig sosem látott, ismeretlen arcok, talán az utóbbiból van több, de kb fele-fele.
Szerintem a forgatókönyvön kellett volna még agyalni, és sokkal szellemesebb sztorikat kitalálni (ahogy azt mondjuk Szajki Péter kétszer is megtette az Intim fejlövés illetve a Nejem nőm, csajom c. filmekben).
A végeredmény így egy nagyon ingadozó színvonalú, kicsit beteg fantáziájú, öncélúan művészkedő, helyenként érdekes, máshol dögunalmas, amúgy nem hosszú, alig 80 perces művészkedő filmecske.
Nagyon nagy jóindulattal egy gyenge hármast adok rá, de alighanem túlértékeltem. Ha ezt egy noname rendezőpalánta teszi le az asztalra első filmként, azt mondom, ígéretes kezdet, de a Taxidermia rendezőjétől sokkal de sokkal jobbat vártam.
4,5/10


7. Bobo 888 (2015-11-05 22:43.00) aaaaa
Magyar filmben értelmet keresni?! Rég letettem róla,itt néhány embernek azonban még ez is sikerült!! Könyörgöm, milyen mondanivalót lehet abban találni,hogy két elmebeteg állat fóliába csomagolva smárol és elégíti ki egymást?! Vagy hogy egy jó nagy boci zabál egy kisgyerekkel szemben? Jó-jó,mikor visszanyomják a gyerkőcöt anyja széttágult vaginájába,rá lehet húzni,manapság nem divat a gyermekvállalás kis csóró országunkban,érthető okok miatt,vagy mikor a jógapali falnak vezeti híveit,hogy sok ember mint a birka,vakon követi a másikat,szóval vannak ügyes kivételek a filmben. Vmint az idős házaspár jéghideg magánélete is ügyesen van megoldva,de nagyrészt ez nem más,mint egy öncélú,semmitmondó katyvasz,egy műfajokádék,aminek alig van mondanivalója,a lényeg ,hogy az ember elszörnyülködjön,így fenntartva a figyelmet.Hát az én figyelmemet egyedül a fóliaszex és a gyerekvisszanyomás keltette fel némileg,a többi olyan unalmas volt,odébb kellett tekernem.Kíváncsi voltam rá,a trailer elég érdekes volt,de aki nem mazohista ,továbbra se a magyar filmcsodákat fogyassza!!


6. Nomad1944 (2015-03-10 23:29.15)  
A Taxidermia típusos példája annak, hogy művészet címen minden hulladék mocsok szart megpróbálnak ma lenyomni a torkodon.
Tragikus, hogy tehetséges fiatalokat soha nem ENGEDNEK kibontakozni, míg ilyen önjelölt, most szabadultam a BTK-ról típusú taigetosz pozitív tehetségtelen hulladékok majd diktálják neked a művésztrendet. Megnyugtat, h a szelekció itt is működik, végül ezek is mennek a feledésbe.


5. Anatta (2014-11-03 20:49.26) aaaaa
Felelőtlen, álszent és a gyengékbe rugdosó öncélú szemétség. Vannak benne erős jelenetek, amik akár még jónak is nevezhetők, de a gond vele az, hogy fejbe rúgja a szerencsétleneket de akik elkövetik a bűnöket, azokhoz nem jut el. Újra rákényszerít, hogy megéld azt a rohadtságot, ami veled történt (abortusz, rohadék szülő, elrontott életek), ami nem feltétlenül a te hibád. Vagy legalábbis nem úgy, olyan módon, ahogy Pálfi Györgynek bármi joga lenne ítéletet mondani felett. És ez nem arról szól, hogy jaj, ilyen szar az életed és most nem bírod, hogy azt a képedbe öntik. Mintha egy rákos betegből űzne csúf poént, hogy nézd, milyen szar vagy, hogy rohad szét mindened, kopasz vagy, és azért kerültél oda, mert.. Remélem, hogy van PF-nek abortuszon átesett nő ismerőse, és az odamegy és köp egyet az arcába, ami kifejezné több ezer nő egy nagy köpését.


4. Nyolcadik utas (2014-10-18 21:37.13) aaaaa
Penge éles látlelete a világ emócióinak.
Nagyon tetszett.


3. 1zsuzska (2014-10-10 13:00.13) aaaaa
A Hukkle, Final Cut remek, Taxidermiat még nem láttam, ez film viszont kiverte a biztosítékot.

A mai hét főbűnnek nem nevezném, de 7 eltévelyedés az életszemléletben - életvitelben pofádba csapódik úgy, hogy nem kapsz levegőt. Ahogy felálltunk a moziban, szóltam is a társaimnak, hazamegyek és harakirit követek el. Émelygett a gyomrom, hányok a valóvilágunktól. Mire ez az egész undormány? Cui prodest?
Hiába történtek ezek sikkantós mulatságosan egy -egy jelenetben, a nőgyógyász esetnél majdnem kirohantam. Sokkoló, soha el nem felejtős, mostantól nem megbocsájtós ez az abortusz téma. Azóta is foglalkoztat a hét szint beteg, bizarr tükör tartása ...
És az összes többi felvetés az egyes emeleteken hiába röhejes, undorító vagy könnyed borzalom, kínvigyor. Jajkiáltás, iszonyú, hová tartunk.


Erősen megkérdőjelezem azonban azt is, vajon a film üzenete mennyire éri el a fiatal lelket, a az Alkonyat, és Disneyland szirupon felnőtt fiatalokat. Pedig nekik kellene elsősorban végig szenvedni, majd megbeszélgetni a filmet, beteg világunkon eltöprengve gyógyírt találni.

Zseniális rendező újabb különleges alkotása...



2. Golyalab (2014-10-06 15:18.26) aaaaa
A Taxidermiát nem tudtam végignézni,ez még ahhoz képest light-os film volt Pálfitól.
Mondjuk a csecsemős jelenet már tényleg nagyon bizarr volt,az egész mocorgott a székében annál a jelenetnél.


1. Bobo 888 (2014-10-05 08:15.42) aaaaa
Arra a celofánszexre kíváncsi leszek....nem lesz egyszerű movie.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyorkos, 2022-04-24 16:2510 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk