Bélfal regeneráló és Béltisztító por egyben
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ütközéspont
- Mozi+, 08:30
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 08:50
Bújj, bújj, ördög!
- Film Café, 09:10
Kong: Koponya-sziget
- HBO2, 09:40
Szólíts a neveden
- HBO, 09:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fallout (sorozat) - Vélemények
Fogadóóra
50 éves az Omega együttes
Szólánc
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az ég is tévedhet aaaaa
Cedric Kahn aaaaa

 

Fórum - Az utolsó remény (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. DouGboy (2019-01-28 09:25.23) aaaaa
Végeztem a sorozattal és azt kell mondanom, hogy egészen az utolsó rész utolsó 20 percéig ez egy nagyon jó és igényesen megcsinált sorozat volt... De ami azután történt azért nagy kár volt.

Ezt a sorozatot mindig is azért szerettem mert nagyon jól bemutatta a modern felszíni tengeri hadviselést (eddig szinte minden ilyen témájú film tengeralattjárókról szólt), amennyire meg tudtam ítélni, kisebb-nagyobb túlzásoktól eltekintve hitelesen... Nem volt ez másként az utolsó évadban sem, pörögtek az események rendesen, a story jól meg volt írva, a régi és új szereplők szimpatikusak voltak, de azért a tengeren játszódó csatajelenetkenél látszott már, hogy nem jutott annyi pénz erre, mint korábban, cserébe viszont a szárazföldi csaták (igen, itt már egész csaták voltak) nagyon igényesen meg lettek csinálva... Pl. a kubai csata, vagy az utolsó rész első 10-15 percében a partraszállás már-már Elit alakulat minőségű volt.

Innentől SPOILERES!

De a csatahajó irtó nagy baromság volt... egy fantom csatahajó, ami egyszercsak itt-ott felbukkan és eltűnik, nem tudni kié, ki irányítja, kit szolgál, honnan jött, és nem is derül ki... egyszerűen csak van... Azért van, hogy Chandler-nek legyen egy Moby Dick-je...
A legvégén nagyon érződött, hogy le akarták zárni a készítők a sorozatot és el akarták süllyeszteni a Nathan James-t, de könyörgöm... ezt olyan röhejes módon tették meg, hogy nem is tudtam sírjak-e vagy röhögjek... így sikerült a végére szánt nagy drámát abszolút röhejessé és súlytalanná tenni. Az eddig mindent túlélt, összeszokott és leleményes legénységet sikerült lealacsonyítani annyira, hogy egy korvettel simán átvágják őket, majd két ágyúlövedékkel padlóra küldik a rombolót és kész... ennyi volt a nagy finálé tengeri ütközete...

Kár érte... kiváló sorozat volt.


14. DouGboy (2019-01-15 11:05.43) aaaaa
Az 5. (egyben utolsó) évad egyfelöl ütősen indult, másfelöl kicsit erőltetett már, ahogy megint meg lett oldva, hogy a Nathan James maradjon az egyetlen hadrafogható hadihajó... Ezt leszámítva bíztató volt a kezdés... Na meglátjuk mi lesz...


parfumeshop.hu banner

13. Firefly (2017-10-29 18:26.44)   - (válasz Saint alexis 11. hozzászólására)
Folytatom a kis esszémet.

Lement a negyedik évad is.
Picit rövidebb, de tartja a megszokott ritmust, mozog, harcol, bajba jut majd bajokat old meg.
Talán egy kissé visszavettek, de nem is nagyon vártam, hogy végig magas lánggal égjen a sorozat.
Az újítás jegyében most Európa került közelképbe, kapunk személyes drámát, szerelmet, bánatot, hősi halált, gonosz(kodó) is akad dögivel, meglepetés színész érdekes karakterrel.
Jópofa volt, még egy év a kövi évadig, kivi leszek, arra milyen problémát tartogatnak. Még mindig ragyogóan elszórakozom rajta/vele, pontosan azt adja, amit elvárok.

Kis megjegyzés: múltkor nyomogatom a tévét, Viasat6, pont ment a negyedik évad, japcsik beszélnek japánul - nincs se szinkron, se felirat. Kövi jelenet, kínai beszél az amcsikhoz, angolul nyilván, mert van szinkron, aztán kínaiul dumál a társaival - se szinkron, se felirat.Igénytelen egy bagázs, és még csodálkoznak, ha egy csomó ember átpártol inkább a netre? na sebaj, nekem perfekt az angol hang+felirat, készülnek néha jó szinkronok, de azért az eredeti hang az igazi.


12. Eurodog (2016-11-12 20:33.30) aaaaa
Rég láttam ilyen jó sorozatot, ráadásul összefüggő, és nem olyan hogy minden részben történik valami és kész. Pedig úgy az ötödik rész környékén le akartam állni a nézésével, mondom most mi a pláne ebben, megtalálja a vírus ellenszerét azt kész. De valahogy mégis tovább néztem és nem bántam meg.


11. Saint alexis (2016-10-21 20:31.11)  
A sori egy régebbi regény feldolgozása, amcsi hadihajó, egyebek. Nem keltette fel az érdeklődésem túlzottan, de megjegyeztem. Idővel elfogyasztottam az engem érdeklő sorikat, és eljött az idő egy kis habos-babos popcornra.
Elég 10 mp a reklámból, és tudtam, mire számíthatok. Amcsi melldöngetés, nyilván jönnek a csúnya oroszok, meg egyéb rosszfiúk, némi vita belül, némi lövöldözés kívül, semmi extra. Pont erre vágytam:)
Na kérem, az első évad megfelel a mai középszerű soriknak, csak annyi, ami elvárható. Valahogy mégis megfogta a tudatalattim, motoszkált ott bent, hogy ezt egy erős fordulattal, pörgéssel egy remek kis sorozattá lehetne alakítani. Ha már USA Navy, akkor tökös csávók, belevaló nők, kemény helyzetek is kellenek. Na jó, az is igaz, mindig csíptem a háborús témákat, és várható volt ebben is minimum egy tengeralattjáró vs romboló fight.
Összességében az első évad nem okozott csalódást, gondoltam, vagy marad így, és nem is rossz, csak közepes, vagy.. költenek rá, és próbálnak nagyot ütni.
És próbáltak, és yeah, sikerült!
Na persze, ne várjunk valami tvfilm-oszkáros alkotást. Ez a könnyedebb kikapcsolódást célozta meg, amikor pörgésre, és nem túl sok dumára vágyunk.
A második évad nagyobb teret kapott, több szereplőt, és igyekeztek összeolvasztani benne a sikersorik mindenféle erejét - miközben egyediségre törekedtek. Meglepő módon ez minőségi munkát eredményezett - ismétlem, szigorúan véve a könnyedebb sorik között. Végül is, műfaja talán akció-drámának mondható.
Első évad: vírus jól kiírtja a Földet, megoldás kell, közben jő az ellen.
Második évad: vírus téma kissé háttérbe vonul, és ízelítőt kapunk a társadalmi változásokról. Harmadik évad: egész világra kiterjedő érintkezés, összeesküvések, gonoszok gonoszok hátán, Ázsia.
Van ám minden, de leginkább akcijóóó. És ez az, ami nálam betalált. Van duma, de pont elég, van sok konflikt, sok harc, hajó hajóval, meg minden egyéb minden egyébbel, közben remek kézitusák. Őszintén mondom, igen szép verekedések láthatóak. A zene kellemes, pörög, ahol kell. A színészek.. bevallom, azért ezt a sorit választottam, mert a popcorn elvárás mellett megláttam Adam Baldwin nevét.
Ciki vagy sem, én csípem a pasit. Színésznek csapnivaló, de annyira bájos, hogy ezzel ő is tisztában van, mégis igyekszik, teszi a dolgát, igaz, faarccal leginkább, de közben pont ettől az őszinteségtől lesz hiteles és szerethető. Gyakorlatilag magát játssza az ürge, és ahogy sorra buknak a sorozatai, valahogy mégis megmarad önmagának. Aki emlékszik még a megboldogult Firefly-ra, az tudja, miről beszélek:D
Rhona Mitra csinos, bírom a csajszit, de valahogy nem túl hiteles ebben a szerepben. Érezhetően idegen számára a karakter, és a vitái is vértelenek, a párbeszédekben nem kap igazi mélységet.
Eric Dane.. szimpi, de részemről ennyi. Tudom, sármőr volt a Grace klinikában, de ennyi nem elég. Ő magában kevés lenne, hogy elvigye a hátán a dolgokat, de ahogy a bő 200 főnyi legénység szinte egyszerre mozdul a parancsaira, valahogy mégis működik vele minden jelenet.
Kiemelném, hogy belenéztem a szinkronba, tűrhető, de maradtam az eredeti angol hang+feliratnál.. és megértettem, mi a siker titka.
Akarta mindenki, hogy ez működjön.
Némi MI 5 sorozat - ahol hullanak a főszereplők, mint a legyek, és állandó a pörgés, mixelve egy katonás játék összekötő kisfilmjeivel (rajzaival). Aki játszott valaha bármilyen Call of duty-t, Resident evil-t vagy Metal gear solid-ot, az emlékezhet a remek kis epizódokra.
Ez a stílus keverve az MI 5 "minden részben naaaagy probléma vagy milliók halhatnak meg"-gel, a verekedésekkel, közeli és távolba lövöldözős harcokkal, jó zenével, és nem kibontott (hurrá, nincs sok nyifinyafi szövegelés) karakterekkel, akiket mégis megismerünk apránként, működik!
A hangról még annyit, főleg Baldwiné tetszett, de a legjobb Eric Dane-é. Komolyan, az ürge, ha eddig nem tette, nyugodtan elmehetne akciójáték-szinkronhangnak, ahogy mondja, hogy Nathan James, vagy masterchief, beleborzongtam nem egyszer. Kellemes, mégis kemény és férfias a hangja, valahogy mégis átüt, hogy a határozottsága nyugalmat teremt.
A szereplők némelyike váratlanul hullik el, de jönnek újak is, az akciójáték feeling miatt már vártam azt a női karaktert, aki minden jó játékban felbukkan: sötét haj, kék szem, karcsú, sportos, marha képzett.. mondanom sem kell, megkaptam:D
Van egy nagyon kedvenc karakterem, alig beszél, de amit a hapsi leművel bunyó közben, az nekem egy szimpla soriban zseniális.
És külön szót érdemel -remélem sokunk kedvence- Hiroyuki Sanada. Az ázsiai évadban olyat alakít, hogy öröm nézni. Igaziból a szerepe semmi extra, de a kisugárzás, a lényéből áradó minden rezdülés.. nemhiába lett a végére igazán összetett karakter annak ellenére, hogy összesen jó, ha 20 alkalommal megszólal, akkor is alig beszél.
Mellettük persze sok a főbb-mellékszereplő, és szépen kirajzolódik előttünk egy romboló legénységének élete, fegyvereik, hierarchiájuk.
Na jó, persze van benne bőven amcsi nyál, de hát ebbe kell is:D

Összefoglalva olyanoknak ajánlom a sorit, akik nem ülnek le túlzott elvárásokkal elé. Ez pont az és annyi, aminek látszik, és amikor viszonylag sikernek könyvelték el, mertek beletenni pénzt, energiát, és jókor pörgették fel. Igyekeztek minden résznél tartani a színvonalat, ez főleg a második évad közepe táján erősödik be igazán, és egész szépen ki is tartott a harmadik évad végéig.
Ahogy az már lenni szokott, a főszereplő beállt a producerek közé, és időközben berendelték a negyedik, sőt ötödik évadot is.
Vannak, hibák, néhol gyatra cgi, de bevallom, a sok gagyi sori közül nálam kiemelkedett, várom a folytatást.
Tipikus amcsi, tipikus hazafias marhaságok, de aki hajlandó ezek mögé nézni, az kedvelni fogja - és ne álljon le az első évadnál, az csak a bemelegítés :D
A könnyedebb részekre 6-7, az erősebbekre 7-8,5 pont között adnék tízes skálán, némely jelenet meg olyan jó, hogy lazán 9-es szintű.
Mivel nem voltak fenenagy elvárásaim, és kellemes meglepetésként ért, hogy mertek felpörögni, így kap tőlem egy 80%-os értékelést. A maga stílusában nézem, és így egy kifejezetten jó, szórakoztató sorinak tartom.

Folyt.köv. jövő nyáron, elvben akkor jön a 4., vagy később, lehet összevárok megint pár évadot.


10. Dzsuppi (2016-10-13 22:50.56) aaaaa
Szédületes amcsi melldöngetés megy a sorozatban, gyakorlatilag minden szituációban a "hazai" csapatnak van igaza. Akit az ilyen dolgok zavarnak, az nem fogja élvezni ezt a műsort. Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy jól adagolja a feszültséget és izgalomra nem lehet panasz, nekem pedig nagyjából ennyi volt az elvárásom.


9. Tysonrichie (2016-09-04 09:14.36) aaaaa
Magyar címe: Az utolsó remény


8. Filmmester (2015-07-23 22:01.09) aaaaa
A második évad nagy előrelépés az elsőhöz képest! Most kezdtem el, de egyértelmű, hogy több pénzt kaptak rá. Az első évad végére megkopott a lelkesedésem, a másodikat nem is nagyon akartam elkezdeni, de ez most újra felkeltette az érdeklődésem.


7. Gnor (2015-07-12 02:53.11)  
Az első részt néztem meg eddig de kétséges hogy lesz-e a részemről folytatása. Rhona Mitra amilyen kibaszottul szép, olyan szar költségvetésű filmekben játszik. (lehet okkal) A másodtiszt is jellegzetes film+ -os karakter. de előítéletek nélkül kezdtem el nézni. A rendezés persze hogy szar, egy normális rendező érdekessé és látványossá tudta volna tenni az első 10 percet is, de itt csak átlagos információátadás keretein belül megvolt. Kipipálva. Konkrétan az hogy a sorozat rossz ott esett le amikor jöttek az 'orosz' helikopterek. Nem elég hogy annyira balfaszok hogy nem találnak el semmit sem de a nem irányított rakéták elég kicsit pukkantak. Ha egy ilyen csapódna be egy motoros szán közelében azt biztos megéreznék. Következő baromság: Az oroszok leugranak a helikopterről és a 6 méterre lévő amcsik lelövik őket de az oroszok épp akkor nem lőnek csak futnak az amcsik felé. Az orosz helikopterek berepülnek az amerikaiak közé de hogy minek azt nem tudom. Az orosz helikopterek 10 méterre röpködnek az amcsik felett akik futva menekülnek és nagyon jól mivel egyetlen lövés sem találja el őket. Aztán az oroszok szállítóhelikopterekkel elkezdenek hajót támadni ami minden kis szarral lő amivel nem kéne de a Phalanx csak akkor működik amikor már beszedtek pár találatot. Ez az egész egy nagy baromság. Nem kell katonai szakértőnek lenni ahhoz hogy lássuk ez egy hiteltelen baromkodás. Ehhez jönnek még a gyökér párbeszédek amikor a nigger csaj utalást tesz rá hogy a franciákról csak az jut az eszébe hogy a leszbikus csajával meg kell nézni az Eifel tornyot. Erre meg az a válasz hogy: "Azért mert az fontos." A videóüzenetben is valami amatőr statisztagárda szerepelt, a kapitány felesége meg rezzenéstelen arccal meséli hogy a húga meghalt. Az elsőtiszt meg mint valami sereg közelébe se való kretén győzködi a kapitányt hogy az embereknek haza kell menniük a családjukhoz. Rhona szájkaratéja a kapitánnyal is egy nagyon szarul eljátszott valami. Egyszerűen ez az egész nagyon gagyi. Az effektek pénzbe kerülnek de ahogy látom a jó színészi játék is megfizethetetlen arrafelé, pedig láttam én már főiskolai színjátszókörben is ezerszer hitelesebb alakítást. Normális megvalósítás nélkül a történet és minden más egy nagy kalap szar. Kit érdekel hogy van egy halálos vírus ami kipusztította az emberiség 80%-át? Ez a mese rész ami vagy kurva nagy kamu vagy egy jó megvalósítással hihető háttértörténet.


6. NRG (2015-07-11 20:49.03) aaaaa - (válasz Schott 5. hozzászólására)
Így van...!


5. Schott (2015-07-03 08:28.49) aaaaa
Nekem tetszik, a 2. évad is nagyon jól nyitott.


4. Városi vadász (2015-02-12 21:05.28) aaaaa - (válasz Városi vadász 3. hozzászólására)
Ígéretes a f.szom. Az ötödik részre már nem voltam kíváncsi.


3. Városi vadász (2014-11-21 22:03.46) aaaaa
A második rész után azt kell mondjam egész ígéretes sorozat.



2. Anyoca55 (2014-10-29 09:54.25) aaaaa
Nagyon is jó, kár hogy egyenlőre nincs folytatás, sajna majd jövőre valamikor állítólag, de az már nem 10 hanem 13 részből fog állni. Részemről jöhet, kivárom.


1. NRG (2014-08-31 18:19.51) aaaaa
Tudom hogy megint lesznek fanyalgók,de szerintem egész nézhető sorozat... :-)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDouGboy, 2019-01-28 09:2515 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk