Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A dilemma
- RTL Három, 10:45
Ebgondolat
- Moziverzum, 10:55
Boldog tudatlanság
- Film+, 11:20
Madeleine sofőrje
- HBO2, 11:41
Pénzeső
- HBO, 11:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
- Filmes Sámánok Rendje -
Deadpool & Rozsomák - Vélemények
2022-es választás
Late Night with the Devil - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Elhajlási engedély aaaaa
Vinnie Jones aaaaa

 

Fórum - Mr. Jones (2013) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
34. Vescod (2021-07-16 14:17.36) aaaaa - (válasz Semprini 33. hozzászólására)
Szerintem komolyan gondolhatták,a hozzá nem értés miatt lett rossz a végeredmény.Ed Wood-nak a filmjeire (legalábbis azokra amiket én láttam) mindre jellemző a dilettantizmus és gagyiság,csak nem akkora mértékben mint a 9-es tervnél.A lelkesedése köztudottan óriási volt mindig,a tehetsége viszont 0.


33. Semprini (2021-07-16 13:36.02) aaaaa - (válasz Vescod 32. hozzászólására)
Nekem egyszer is nehezemre esett, bevallom (mármint a 9-es terv-et). Olyan szinten elcseszett amatőr borzalomnak tartom, amihez hasonló nagyon kevés készült. Amit el lehetett rontani, azt elrontották, de olyan szinten, hogy felmerül a szándékos szabotálás, károkozás gyanúja is. De nem akarok rosszhiszemű lenni, tegyük fel, hogy nem direkt lett rossz. Akkor is, amikor a kész produktumot (mert filmnek azért nem titulálnám) végignézték, senki nem látta, hogy mennyire kritikán aluli az eredmény? Még akkor se lett volna késő letiltani és kukázni az egész projektet! De nem, ezt bemutatták, elterjedt, sőt ma már DVD-n is hozzáférhető. Persze, elrettentő példának jó, de másnak nem igazán. :)



32. Vescod (2021-07-16 13:16.52) aaaaa - (válasz Semprini 31. hozzászólására)
"Mintha szándékosan cseszték volna el, pedig nyilván nem minden idők legszarabb filmje volt a cél, az eredmény mnégis az lett."

Hogy a legszarabb lenne-e, ezt nem jelenteném ki de hogy a legamatőrebb az valószínű.A szűkös költségvetés miatt (?) midnen jelenetet 1x vettek fel,így minden baki benne is maradt a kész alkotásban.És a szinkron valóban ezekkel a monotonhangon felolvasott szövegekkel még rá is tett egy lapáttal.Számomra volt egyfajta bája ennek a nívótlanságnak,ezért nem tudtam rá haragudni,mondhatni szórakoztatott de többször nem nézném újra :)


31. Semprini (2021-07-16 12:53.20) aaaaa - (válasz Vescod 30. hozzászólására)
Persze, teljesen értem én, hogy mire mondod. Én kicsit másképp vagyok "összerakva", engem a gagyi dolgok nem szórakoztatnak, hanem inkább felbosszantanak. A '9-es terv' topikján is leírtam, hogy az a film egy tömény katasztrófa, és lehet, hogy van aki azon tud röhögni, én nem tudok. Még az a suándékosan amatőr szinkron a legmulatságosabb benne, amit a stúdió személyzetével csináltak hozzá profi színészek helyett, mert az direkt lett olyan, nem "így sikerült". De összességében az a film akkor is egy rakás szar, akárhonnan is nézem. Mintha szándékosan cseszték volna el, pedig nyilván nem minden idők legszarabb filmje volt a cél, az eredmény mnégis az lett. Most ennek akkor tapsolni kénne? Én nem tudok, sajnálom. :) Én szeretem annyira a jó filmeket, hogy egy nagyon rosszon igenis fel tudom magam húzni. Nem nagyon, de kicsit igen. Szórakoztatni meg végképp nem szórakoztat a nívótlanság. Ez van.


30. Vescod (2021-07-16 07:25.24) aaaaa - (válasz Semprini 29. hozzászólására)
Nem tudom ki hogy értelmezi az "annyira szar hogy már jó" szófordulatot,én azokra az alkotásokra mondom amiknél látszik hogy komolyan gondolták de félresikerült ,azonban az amatőrség és a dillettantizmus magában hordozza film báját.Emiatt valahol mégis szerethetővé válik.Nekem a 9-es Terv és a Temetőkapu is ilyenek.Van az a kategória is ami minden szempontból élvezhetetlen,semmilyen,szürke alkotás,amiből már egy képkockát sem tudok felidézni.(pl Manos,vagy Uwe Boll filmek).Jelen filmmel kapcsolatban továbbra is úgy gondolom hogy túlzol de elfogadom a véleményed,neked a legrosszabb nekem meg gyengébb közepes:) Megférnek itt az ellentétes álláspontok:)


29. Semprini (2021-07-16 02:44.00) aaaaa - (válasz Vescod 28. hozzászólására)
"Olyan 9-es terv a világűrből szint kb.Szóval annyira szar hogy már jó."
Hát az a baj, hogy ez számomra oximoron, értelmezhetetlen, önellentmondás, hiszen valami nem lehet egyszerre fekete meg fehér, hideg és meleg, gyötrelmes és élvezetes, eredeti és utánzat. Vagy az egyik, vagy a másik, ezek ellentétpárok, szükségszerűen kioltják egymást.
Persze tudom, hogy sokan és sokszor használják ezt filmekre, én jobban szeretem a "bűnös élvezet" kifejezést, amikor az ember legszívesebben magának se vallaná be, hogy az adott filmben örömét leli, mert tudván tudja, hogy egy gagyi szar hulladékot néz, de valamiért mégis tetszik neki. De nem azért mert "annyira rossz, hogy már jó", hiszen nem attól jó, hogy nagyon rossz, hanem annak ELLENÉRE MÉGIS tetszik, pedig elvileg nagyon nem kénem hogy tessen és észérvekkel meg sem lehet magyarázni, hogy mi tetszik benne. De van ilyen, elismerem... :)
Ez a film meg szerintem pont annyira rossz, amennyire egy film rossz LEHET egyáltalán. Vagyis teljesen. :)


28. Vescod (2021-07-13 20:01.25) aaaaa - (válasz Semprini 27. hozzászólására)
Igen,nagyon rossznak van elkönyvelve,pont azért kaptam rá kedvet.Olyan 9-es terv a világűrből szint kb.Szóval annyira szar hogy már jó.Nem tudtam rá haragudni,annyi ostobaság van benne hogy jobban nevettem rajta mint a Csupasz pisztoly trilógián. :) A Gorefestje talán mégszórakoztatóbb,azokat rendszeresen követem.


27. Semprini (2021-07-13 19:49.19) aaaaa - (válasz Vescod 26. hozzászólására)
Na, a Temetőkaput én kihagytam, mert az még egyhangúlag annyira szarnak van elkönyvelve, hogy úgy gondoltam, jobb, ha inkább megkímélem magam tőle. Untig elég belőle egy Gorefest-es összefoglaló a Youtube-on. :)


26. Vescod (2021-07-13 19:36.06) aaaaa - (válasz Semprini 25. hozzászólására)
"Ennyire rossznak csak a tényleg nagyon gyatrákat szokták értékelni."

Ebben van igazság de nem teljesen értek egyet,mivel az itteni szavazatok komolyanvehetősége sokszor megkérdőjelezhető.Nem szeretek számokkal dobálózni de Imdb-n viszont 4000 fölött értékelték és ott 4,7-es átlagú ami egy gyenge közepes.Tehát a többség mégsem tartja nézhetetlen gyatra filmnek :) A 2-es átlag alattiak közül én pl szeretem a sokak által itt gyűlölt Temetőkaput.Gyatra film de az idiotizmusa és az amatőrsége nekem baromi szórakoztató :)


25. Semprini (2021-07-13 19:04.12) aaaaa - (válasz Vescod 24. hozzászólására)
Persze, 73-an de azért azok kötzül eléggé szignifikánsan sokan rosszara... :) Értem, hogy ha 10 ezer szavazat lenne, az többet jelentene, de ez is elég beszédes, hiszen egy horrort eleve ezok néznek meg akik elvileg kedvelik a műfajt. Ennyire rossznak csak a tényleg nagyon gyatrákat szokták értékelni. Legalábbis én eddig ezt láttam. Na persze vannak kettes alatti átlagú filmek is, és még azoknál is van néha, aki 5 csillagot ad rá, na az már nálam a trollkodás kategória... :)


24. Vescod (2021-07-13 18:40.44) aaaaa - (válasz Semprini 23. hozzászólására)
Itt igen, de csak 73-an értékelték.Az csepp a tengerben.Külföldi filmes fórumokon nincsenek róla ilyen lesújtó véleménnyel,de nem is lényeg.Mindenkinek a saját ízlésvilága számít :) Nekem a top legrosszabb horrorok közt akadnak Found footage-ok,nem is egy,ez viszont nincs közte :)


23. Semprini (2021-07-13 18:21.14) aaaaa - (válasz Vescod 22. hozzászólására)
Hát, akkor mondjuk, hogy ha megnézzük az értékeléseket, te a kisebbséghez tartozol, akik fedeznek föl benne pozitívumot, nekem nem sikerült. Ha a legrosszabb horrorokat kéne felsorolnom, amiket valaha láttam, ez alighanem dobogós helyezett lenne... :)


22. Vescod (2021-07-13 18:02.07) aaaaa - (válasz Semprini 21. hozzászólására)
Olyan égbekiáltó problémák a "csavar" bekövetkeztéig nem voltak vele(legalábbis megítélésem szerint).Pl Az Akasztófa, aminél az általam említett irritálló klisés tinibanda felállás van rosszabb film,ráadásul pont a legidegesítőbb gyereket tették meg főszereplőnek.Viszont annak a vége szerintem nem rossz.Én a szubzsáneren belül sokkal rosszabbakba futottam már bele,igazságtalan lenne azt mondani hogy teljességgel nézhetetlen,nekem ez gyengébb középkategóriás.


21. Semprini (2021-07-13 17:22.56) aaaaa - (válasz Vescod 20. hozzászólására)
Hát nem vagyunk egyformák. :) Persze ez nem újság...
Elötted pont az én véleményem van, amit továbbra is fenntartok. Ez a förmdvény még a foud footage-szubzsáneren belül is a legótvarabb, legszemetebb hulladékok közé tartozik, és egyszer is sok volt negnézni. Közepest én olyanokra adok, amiket nem gyakran, de azért néha újranézek, vagyis egész jónak (de nem nagyon jónak) tartok. Ez nálam abszolút a nézhetetlen kategória, ennél sokkal rosszabbat nem is hiszem hogy láttam. Ez egy újabb szög a műfaj koporsójába. :)


20. Vescod (2021-07-13 14:58.50) aaaaa
Egyszer meg lehet nézni.Plusznak tartom hogy ez olyan FOund-Footage ahol nem a szokásos sztereotíp idegesítő tinibanda kamerasztulását kell nézni,ami az ilyen filmek kötelező velejárója.És ezáltal nincsenek felesleges barmulások,egymás ugratása,dugás, piálás...szóval az ilyen filmek tinik általi felvezetése és irritáló hülyeségei szerencsére kimaradnak.Egy ideig jól van lebegtetve benne az ismeretlen és a misztikum.Ki ez a Mr Jones-Mi ez a Mr Jones...egyáltalán ember vagy miféle különös szerzet?!Több beszámolót is hallhatunk róla de még senki nem látta.Viszont mikor lehull a lepel a titokról hát Jajj!!

SPOILER:

Ez a Doppelgängeres bullshit megoldás nagyon átgondolatlan volt

SPOILER VÉGE

Valahogy az ilyen kézikamerás cuccoknál mindig valami nagyot akarnak durrantani csavarként ami szinte sosem jön össze.Az ide-oda rohangálós katyvasz végét leszámítva egyszer simán nézhető.Nekem 5/10


19. Semprini (2016-06-29 18:09.25) aaaaa
Csak csatlakozni tudok a nem kevés egy csillagos osztályzathoz, ez tényleg bűn rossz volt, megérdemli a nézhetetlen minősítést. A kézikamerás horrorok általában ritkán szoktak jól elsülni, ez pedig még ezen a kategórián belül is a legpocsékabbak közül való. Az még hagyján, hogy nem mutatnak semmit (azaz dehogy hagyján, már emiatt is megérdemelné az egyest!), de még ezt a SEMMIT is olyan idegesítően rángatózó kameramozgással és villódzó fényeffektusokkal tálalják, amitől az egész film vizuálisan elviselhetetlen lesz. Hogy maga a sztori is egy totál értelmetlen katyvasz, ezek után kár is említeni, hiszen ez az elképesztően nívótlan megvalósítás még egy jó sztorit is nézhetetlenné tenne.
Ha mégis kéne valami pozitívumot írni, az az lenne, hogy azért jó néha ilyen ótvar rossz filmeket is megnézni, mert ennek fényében szinte minden más film minimum egy-két klasszissal jobbnak fog tűnni.
2/10


18. Rechter (2015-08-07 12:24.23) aaaaa - (válasz Zidane15 3. hozzászólására)
Akár ki is dobhattad volna a pénzt az ablakon. Kb ugyanott lettél volna vele.


17. Rechter (2015-08-07 12:23.45) aaaaa - (válasz Jason13 10. hozzászólására)
Nálam jobban talán senki nem utálja a kézi kamerás horror filmeket. Egyszer egyszer belefér ha a műfaj megköveteli, de inkább NE!


16. Rechter (2015-08-07 12:22.32) aaaaa
Három szóval kifejezhető a film és most nagyon figyeljen, aki még nem látta: NE NÉZD MEG!


15. Chim (2014-10-13 20:14.19) aaaaa
Alapjában véve szeretem ezt a stílust, és ez a film sem indult rosszul. Szépen fel lett építve, egyre izgalmasabb és érdekesebb, aztán az utolsó 20 perc olyan lett, mintha egy bevarázsgombázott ember szemszögéből látnánk a világot, ráadásul azt is úgy, hogy semmit nem lehet kivenni belőle. Nem fogom még egyszer megnézni, és ajánlani se nagyon fogom, de azért ha valakinek nincs jobb dolga, akkor egy próbát megér.


14. Sötétszív (2014-09-22 10:09.04) aaaaa
Azért nem olyan rossz ez a film. Jó persze, nem is jó, inkább átlagos. Én nem szeretem az ilyen filmeket, de ebben voltak érdekes ötletek, amelyeket elbaltáztak sajnos. Ha jobban odafigyelnek rá, még sokkal jobb film is elsülhetett volna belőle. Így azonban egyszer nézhető, átlagos film marad. Nagyon kár érte.


13. Papírgalacsin-újratöltve (2014-08-28 22:04.40)   - (válasz Jason13 12. hozzászólására)
No, a piramisos filmről nem is hallottam még. Már csak a helyszín miatt kihozhatnak belőle jó dolgokat..


12. Jason13 (2014-08-28 20:14.55) aaaaa - (válasz Papírgalacsin-újratöltve 11. hozzászólására)
Hát,én legtöbbször elképesztően gagyi hülyeségekbe futok bele, pl: mint ez.
Persze, a műfajból nekem is vannak kedvenceim, mint a V/H/S/ első és második része meg a Grave Encounters, de alapjáraton ki nem állhatom a stílust.
Viszont ez a katakombás cucc előzetes alapján érdekel, plusz Alexandre Aja produceri felügyelete mellett is lesz egy piramisos horror kézi-kamerás tálalásban, az se hagy hidegen.


11. Papírgalacsin-újratöltve (2014-08-28 20:01.57)   - (válasz Jason13 10. hozzászólására)
A found-footage filmek nekem meg kifejezetten tetszenek. Persze már én is belefutottam nem egy igencsak pocsék darabba, de én általában bizakodva szoktam leülni az ilyen stílusú filmek elé.
Most olvastam például, hogy a magyar mozikba kerül ismét egy ilyen talált kamerás horror Úgy fent, mint lent címmel.
Az előzetes alapján nem tűnik olyan rossznak:
[link]

Amúgy a héten néztem meg moziban az Into the Storm-ot, ami bár nem teljes egészében, de ez is áldoksi mozi és nekem tetszett. Elég hitelesen tudták érzékeltetni, hogy a közelben mekkora ereje van egy tornádónak és milyen pusztítást végez maga körül. Szóval audiovizuálisan kimondottan jó munkát végeztek az alkotók.
Vagy ott van a 2013-as Afflicted, ami szintén érdekes darab, a Willow Creek is egész jókat hallottam, és idén kapjuk meg a V/H/S Viral-t azaz a 3. részt.
Úgyhogy vannak itt azért igényes alkotások, vagy csak igyekszem ösztönszerűen kerülni ennek a műfajnak a selejtjeit. :)
Jah és idén lesz még egy REC 4 is. Eh.. :)


10. Jason13 (2014-08-28 19:33.17) aaaaa
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem személy szerint már a tököm tele van a kézi-kamerás horrorokkal. Hiába akad azért ezek között is egy-két értékelhető darab, sajnos a legtöbb igencsak ócskára sikerül. Komolyan, mikor leülök egy újabb ilyen stílusú film elé, úgy érzem magam, mint aki egy rakás szarban turkál, hátha talál ott valami kincset.
A Mr. Jones című alkotás miatt újra könyékig belenyúltam a szennybe, viszont most nem találtam ott semmi értékelhetőt.
Már maga a történet is egy akkora sablon, hogy fáj leírni. Egy fiatal szerelmespár lemegy vidékre, hogy ott újra egymásra találjanak. Azonban romantikázás helyett jól rácsesznek, mert valami erdei muksó elkezdi őket csesztetni. Vagy valami hasonló.
Az igazság az, hogy ezt a filmet irgalmatlanul nehéz követni, mégpedig két okból. Egyrészt bénítóan unalmas a cselekményvezetés, én már az első tíz percben majdnem kómába estem a sok semmittevés láttán. Másrészt a játékidő második felére a sztori egy értelmetlen katyvasszá válik, ahol a főszereplők össze-vissza hallucinálnak.
Ez az utolsó 20-25 perc húzza le igazán a minőséget, hiszen a baromi egyszerű történetből még simán ki lehetett volna hozni valami értékelhetőt. Sőt, a címszereplő háttere még érdekes is valamilyen szinten, de ezt egy idő után félresöprik az alkotók, hogy utat engedjenek egy drogos képzelgéshez hasonlító finálénak.
Ha a fent említett tényezők még nem adnának elég okot ahhoz, hogy mindenki messzire elkerülje ezt a szart, még szót ejtenék az operatőri munkáról. Ugye ez a found-footage műfaj nem épp a precíz kamerakezelés Mekkája, de ami itt zajlik, az kritikán aluli. Mikor elkezdődik a főszereplők (és a nézők) kálváriája, a film levetkőzi a kézi-kamerás stílust, ám ezzel nem lesz jobb a helyzet, mert olyan képeket kapunk az arcunkba, hogy attól bárki epilepszia rohamot kaphat! A normál jeleneteknél össze-vissza remeg a kamera és mikor visszaáll a film dokumentarista stílusra, akkor már előjön a szemcsésedés is.
Röviden: ez az alkotás egy vizuális káosz.
Itt lenne az ideje, hogy valami pozitívumot is megemlítsek, de nem jut eszembe semmi. A színészek játéka irritáló, a feszültség egyáltalán nem működik és a hangeffektek se ijesztőek, inkább zavaróak.
Mindent összevetve, ez egy óriási mellényúlás, amit jobb messzire elkerülni. Sőt, én még azt is megkockáztatom, hogy a Paranormal Activity sokadik folytatásai mellett ez az egyik legpocsékabb alkotás a műfajban. Kukába vele!


9. Vallástörténeti fan (2014-08-27 15:27.18)   - (válasz Az utolso szamuráj 8. hozzászólására)
Melyik a többi öt?


8. Az utolso szamuráj (2014-08-27 14:24.20) aaaaa
A 6 darabos,990 forintba fájó poháralátét-készletem nyitódarabja.


7. Bodyboy (2014-08-23 18:27.23) aaaaa
Művészi módon próbálták eladni a szart egy HD kamerával, ami visszafele sült el. Borzasztóan zűrzavaros fejlövés a horrorkedvelőknek.



6. Arronofskyfan (2014-08-22 20:04.51)  
Egy kalap szar az egész!!Felbaszta az agyam a film!A szinkrontól is kiakadok:)Mintha nagy story lenne,de üres az egész!A paranormalactivity meg a Blair witch project style kezd uncsi lenni,főleg ha ilyen fos filmet hoznak létre!


5. Zidane15 (2014-08-22 14:54.25)   - (válasz Man2 4. hozzászólására)
Nem veszem :D


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVescod, 2021-07-16 14:1734 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Mr. Jones adatlap
Eredeti cím: Mr. Jones
Évszám: 2013
Rendezte: Karl Mueller
Szereplők: Jon Foster, Sarah Jones, Mark Steger, Faran Tahir, Stanley Herman...

További információk

Szereplők fórumai
- Sarah Jones - Vélemények
- Jon Foster - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk