Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Túszdráma
- Film Mánia, 01:05
Amerikai pite
- AMC, 01:10
Levadászva
- Mozi+, 01:25
Ha ölni kell
- Cinemax2, 01:46
Richard Jewell balladája
- Film+, 02:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Megfojtott virágok aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Fórum - Frank - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Michuu (2017-08-22 17:10.57) aaaaa
A filmnek az volt szerintem a legjobb része, amíg a faházban voltak. Ott jöttek a poénos szituációk, a helyszín tökéletes volt, és még dráma is fért bele.
Utána kicsit elveszti az erejét, de ekkor sem mondanám gyengének.
Domhnall Gleeson sikeréhes, Michael Fassbender különc, Maggie Gyllenhaal agresszív és kibírhatatlan, illetve Scoot McNairy beteg karakterei mind nagyon jók, és az említett színészek remekül játszák el ezeket a szerepeket. Érdekes tragikomédia, megéri megnézni.


11. Chris92 (2016-12-10 10:27.11) aaaaa
A film, amiben Michael Fassbender egy fura papírmaséval a fején játszik akkorát, hogy a fal adja a másikat. De a Frank nemcsak ettől jó film. Lenny Abrahamson mozija szereplőihez hasonlóan furcsa, abszurd, bekategorizálhatalan zenés-vígjáték-dráma, amiben a humoros pillanatokat olyan gyorsan és váratlanul tudják váltani az élet torokszorító realitás, mint ahogy akár a valós életben is történhet. A társadalmi norma szélén lévő, "misfit" figurák életébe kaphatunk betekintést, látjuk hogy a zseni és az őrült közötti határ továbbra is cérnavékony, és hogy mi az ami egy egységben lévő zenei formáció széteséséhez vezethet, úgy hogy mindkét oldal valamilyen szinten bűnös benne. Erősen rétegmozi, de aki rászánja a türelmet, az egy remek élménnyel lesz gazdagabb. És azon az ír-skót helyszínek valami csodaszépek, már csak miattuk is érdemes megnézni.



10. Chris Co (2016-05-06 21:57.57)  
Nekem épp a befejezés tetszett, azaz, hogy (Spoiler!) az a része, hogy "ő" már csak nézte a reuniont. Szerintem ott csesződik el minden, amikor nem arról szól valami, hogy szereted, meg élvezed is, hanem arról, hogyan lehetsz te a király, a legjobb és minden mást alárendelsz ennek a dolognak. A film ellentmondása, hogy vannak, akiket ez éltet és ha még nem is tehetséges, mert úgy ítéljük meg, hogy az a valami, amit ő előadna, épp nem egy igényesebb underground szerzemény, attól még lehet, hogy azzal a valamivel valóban eléri a célját (szerintem itt nem sok magyarázni való van, egyszerűen csak szét kell nézni és látni, mi az, ami eladható, bár ezt most számon kérhetnénk bárkin, mit kedvel és mit nem, mert lefogadom, a filmben elhangzott zenék nem hinném, hogy sokakat lázba hoz). Itt én inkább olyasmit látok, hogy vannak olyan személyek, akik magukat szeretnék a reflektorfénybe és számukra a zene csak eszköz ennek véghezviteléhez. Ezzel szerintem nincs is baj. Mivel nem egy túlságosan kiegyensúlyozott tagokból álló bandáról volt szó, vagy annak frontemberéről, ezért működött is a dolog addig a pontig, a maszkos ideának legalább is addig a megnyilatkozásig, amikor végleg eldőlt (vagy eljutott a tudatáig) a színpadon, miről is van szó. Nekem felemás érzésem volt, mert az oké, hogy azért zenélek, meg azért élek, azért hámozok krumplit, mert az boldoggá tesz, de lehet, másokat épp nem az tesz azzá. Ilyen félresikerült találkozásokat az élet számtalan vidékein fellelhetünk, legyen az egy zenekar, párkapcsolat vagy bármi egyéb. Ettől még a billentyűs nem rosszabb, vagy őrültebb, mint a többi előadóművész, akiket megtévesztett, megvezetett, hogy majd ő legyen a Jani. Erre volt egy zenekar, de mint szokás látni, van egy hős, aki ha néha szúr még bicskával is, ő a kefélés ellenére is megmondja, hogy mi a gond. Ezért nem a frontember tehető felelőssé, akit irigyelve még a régi billentyűs is kötélnek áll, hanem a gonosz új ember.
Van, hogy ha valamit csinálsz és azt szereted, és azt mindig csinálnád, akkor jó lenne abból élni, hogy ne mást csinálj, hanem azt, amit szeretsz. Ez egy másik nézőpont és még van jó néhány szemszög. Kár, hogy ez a film csak egyetlen szemszögből szemléltet. A zenélés igazi varázsa az, hogy azt játszod és azt írod, amit szeretsz. Vannak azonban, akiket viszont az tesz boldoggá, ha nem maguknak játszanak vagy írnak és ez jobban tekeri őket, mint az, ha magának örömködik. Igazán sok új dolgot nem sugallt a mozi. Azt meg már életrajzi filmekben is láttam, miképp teszi tönkre a siker hajszolása az egyént, vagy inkább az egyén önmagát.

Én azt játszanám, amit szeretek, nem pedig, ami (Mennyi? Egymillió?...Oké, felejtős a Morbid Angel. Inna meg Justin és Britney simán, a sorrend sem lényeges:)).


9. Mütyürke (2016-05-06 20:45.57) aaaaa
Azt mondják megosztó,én a kedvelők közé tartozom.Sok helyen olvastam ,hogy "csak a felszínt kapargatja","többet is ki lehetett volna hozni belőle",elképzelhető ,de nekem így is tetszett,mert gondolatokat ébreszt és még sokáig lehet agyalgatni rajta,belemagyarázni vélt vagy valós mondanivalót.
Lentebb:"Szeret zenélni..és? ennyi?"-mért ne? Ennyi.Akár a tücsök és a hangya meséje.Frank a tücsök,aki a zenével fejezi ki magát, a világhoz való viszonyát.A zene a túlélés,a munka,a szórakozás, a létezés.
Jon a hangya ,aki azt hiszi magáról,hogy tücsök:),de neki a zene=hírnév ,nagyon akar valami nagyot alkotni ,de a tehetséget nem lehet "akarni".Aztán belemagyarázhatjuk a zseni és őrült párhuzamot is.Vagy ,hogy a zene önmagáért fontos vagy a siker érdekében kell manipulálni és feladni a saját elképzeléseket.A legtöbb egyedi banda ,akkor veszíti el a varázsát,amikor már túlságosan meg akar felelni a közönség igényeinek ,az aktuális divatnak és a piacnak szól a dalszerzés, jön futószalagon.

Nem éreztem a "világfájdalmat",nem hinném,hogy meglepő lett volna a vége.Hétköznapi értelemben vett "épeszű" ember ,minden bizonnyal nem hordana egy ilyen maszkot éjjel-nappal, még brahiból sem. Nem tudom ,milyen más befejezés lett volna jobb ,nekem megfelelt.Jon rájött,hogy sosem lesz "tücsök" ,Frank pedig visszatalált a zenéhez,amit sosem tudna "elhagyni".


8. John Ce999 (2015-01-06 10:55.10) aaaaa
Hat ez a film nem nagyon tetszet en inkabb egy nagy marhasag nem pedig film 10/6 de csak is FRANK miatt


7. Kasukero (2015-01-06 05:24.56) aaaaa
egy talicska fos!


6. Pinceajtó (2014-10-23 08:27.48) aaaaa
Utalok a végére,úgyhogy aki nem látta az inkább ne olvassa.Kb a film kétharmadáig nagyon élveztem,egy olyan humorú filmet láttam ami egyáltalán nem megszokott,és sokszor hangosan felnevettem,talán a coen tesók humorához lehetne hasonlítani.Nagyon jó volt.Aztán konkréten kaptam egy kioktatást az egyik statisztával egyetemben,hogy ez bizony nem vicces mert ez egy nagyon szomorú történet,aztán a film vége az lett hogy lehúztak a sárga földig és a poén faktort teljesen kilőtték.Hogy miért nem lehetett magasztosabban befejezni ezt a filmet ahelyett hogy a megszokott európai filmekre jellemző világfájdalomban fetrengjünk,azt nem tudom.Frank személyisége lehetett volna egyfajta szimbólum,egy ténylegesen és átvitt értelemben is arctalan személy,aki köszöni szépen nem kér a világból,és Ő jól érzi így magát,hiszen felettünk áll.Erre kaptunk egy földhöz ragadt befejezést,egy mentálisan sérült emberről,akit amennyire megkedveltünk a film folyamán,annyira taszított minket az utolsó néhány percben.Ez a film kult is lehetett volna,erre a vége miatt középszerű lett.Nagyon felbasztam magam...


5. Törölt felhasználó (2014-09-18 12:28.31) aaaaa
Minden tekintetben kielégítő alkotás egy mentálisan sérült post-rock banda tagjairól és közösen töltött majd egy éves albumfelvételükről. Friss, üdítő indie mozi jó színészekkel és kellő drámával, minden a helyén volt. Ezek után pedig kénytelen vagyok megnézni a rendező előző filmjét, szintén kiválónak igérkezik.


4. Anitabagwell (2014-09-01 13:58.53) aaaaa
Oh, ezek az ír művészfilmek…
Már régebben néztem meg ezt a filmet, de egyszerűen nem tudtam, hogy mit gondoljak róla. Az igazat megvallva: most sem tudom. Össze sem tudnám foglalni, hogy miről szól, mégis egy egész különleges élményt adott és úgy távoztam a moziból, hogy egy jó filmet láttam. Nem igazán az értelemre hat sőt nem is arra hajaz a film, hanem inkább az érzelmekre. Már az alapkoncepció is eléggé abszurd, hogy a film főhőse, a zenei / alkotói válságban szenvedő Frank, egyetlen pillanatra sem veszi le azt a hatalmas műfejet ami mögé a saját arcát és ezzel együtt az érzelmeit is elrejti. Nem vagyok benne biztos, hogy nem használtak tudatmódosító szereket az alkotók, pedig biztosan nem, tudjuk, hogy Michael Fassbender mennyire elítéli az ilyesmit (aha… :D). Úgyhogy nem tudom. Néha csak pislogtam és nem arról volt szó, hogy nem értettem a filmet, hanem inkább nem értettem, hogy hová akarnak kilyukadni és a végére sem lettem sokkal okosabb. De ettől függetlenül tagadhatatlanul hatott rám és tényleg egy nagyon érdekes személyiség bújt meg a műfej mögött, akiről ahogy haladt előre a történet azért egyre több mindent tudtunk meg. Michael Fassbender még úgy is lehengerlő volt, hogy tulajdonképpen a film legvégéig egyáltalán nem láttuk a mindent kifejező szemeit és a mindig sokat mondó mimikáját. Eddig sem volt efelől sok kétségem, de most már tuti biztos vagyok benne, hogy mindent el tud játszani (csak ne legyen még egyszer a dicső Római Birodalom „dicső” katonája, köszi! :D). Jogos az a rengeteg elismerés, dicsérő szó, amit Frank megformálásáért kapott. És még a hangja sem rossz és németül is beszélt, újra. Nem lehet rá panasz. (Max amiatt, hogy sok volt rajta a ruha meg még egy műfejet is ráadtak :D).
Ami miatt kiemelném az „átlagos” kategóriából (Fassbender puszta jelenléte mellett) az a film humorvonala, ami néha annyira savanyú volt, hogy nem lehet mihez hasonlítani, de nekem feküdt. Jókat nevettem. Bár néhol tényleg elég kesze-kusza volt, mintha az alkotók sem tudták volna, hogy ezt most komolyan akarják, vagy csak viccelnek…. (mondom, nem kizárt valami tudatmódosító szer, sok mindent megmagyarázna, de hát tudjuk, hogy Mr. Fassbender nem tűri az ilyet… :D…).
Érdekes film volt, Fassbender fanoknak kötelező!!! a többiek (vannak?:D) nem vesztenek sokat vele, ha kihagyják. De tényleg érdekes, különleges alkotása a mai filmvilágnak. Oh a helyszínek! Mesésen szépek!


3. L.Petra (2014-08-07 19:57.10) aaaaa
Ez egy érdekes film volt, és megosztó az tuti.
Van benne sok állatság az már biztos, viszont a vége és a mondanivalója az a helyén van, számomra.
A dalok nekem tetszettek, nem vagyok eme stílus nagy rajongója, de Fassbender a kedvenc színészem és imádom a hangját, és mindent, amit csinál.
Sajnos nem feliratosan néztem, manapság ugye a mozikban nem nagyon játszanak már feliratos filmeket, minek is tanuljon ugye a magyar egy kis nyelvet… :(
De sebaj, majd bepótolom, angolul hallgatva minden film jobb.
Bírom Maggie Gyllenhaal–t de itt annyira idegesítő volt a karakter akit alakított hogy a legszívesebben falra másztam volna tőle, Domhnall Gleeson karaktere meg annyira egy szerencsétlen balfácán volt, hogy az már fááj. :D
Szóval összességében számomra megérte Fassbender miatt megnézni. Tud valamit ez a férfi. Még egy nagy hülyegyerek maszkban a fején is odateszi magát. :)



2. Supercoke (2014-08-05 00:46.03) aaaaa
Te jó isten ezt komolyan gondolták? Nincs ilyen állat a világon aki egy ilyenben képes egész nap lenni é abban aludni. Szeret zenélni..és? ennyi?


1. Kelly7dy (2014-07-31 09:08.25) aaaaa
Premier előtti vetítésen "láttuk". Az első fél óra után kimentünk a teremből és átültünk egy másik előadásra. Értékelhetetlen.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMichuu, 2017-08-22 17:1012 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk