Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nyár Burgenlandban
- Film4, 10:10
A csaló
- Filmbox Plus, 10:40
Záróakkord
- Moziverzum, 10:55
Mud
- HBO3, 11:15
Boldogító igen, vagy nem
- Film Café, 11:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szerinted mi a legidegesítőbb magyar szó?
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Versek!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Éjszakai hajsza aaaaa
Koo Kyo-hwan aaaaa

 

Fórum - Igaz szívvel - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Lifeisamovie (2023-08-13 20:24.14)  
http://www.youtube.com/watch?v=xg9TG5dLJaw
Bronski Beat - Smalltown Boy


14. Marsbolha (2018-06-14 11:23.54)  
Az ilyen ferdehajlamú filmeket betiltanám vagy egy szigeten lejátszanám akit érdekelne. De utána a szigeten maradnának.



13. Marsbolha (2018-06-14 11:21.26)   - (válasz Ice Princess 11. hozzászólására)
Mi megértünk téged, nyugodj meg.


12. Vmiso (2018-06-13 23:15.15)  
Érdekes dráma, bár nekem is sok volt néhány jelenet a filmben, elég taszító ffi ölelkezését ágycsatáját látni, én speciel kihagytam volna...

A téma fontos, hasonlít "A zenekar játszik tovább" filmjéhez.
Egyszer megnéztem, nem bántam meg.


11. Ice Princess (2016-12-12 01:11.22) aaaaa - (válasz Vbacs 6. hozzászólására)
Könyörgöm mi van akkor ha valaki meleg? nem ők tehetnek róla,ha egyszerűen nem képesek vonzódni a másik nemhez ,azt nem lehet irányítani..ez olyan dolog hogy te se tudsz a saját nemedhez vonzódni,mert nem megy,nekik is ez a helyzet,csak más részről..kár hogy sok ember ezt nem érti meg.


10. Manderley (2015-08-21 22:02.37) aaaaa
Nekem nagyon tetszett. Megrázó volt.


9. Putyourhands (2014-11-29 11:14.32) aaaaa
Nyilván 5-öst adok, bár gőzöm nincs, miért, talán a téma, talán Matt Bomer. Egyetlen egy dolog van azonban amiért megutáltam a filmet, mégpedig az, hogy NEM INSPIRÁL, HANEM LEHÚZ ÉS LEDÖNT...


8. Vbacs (2014-09-24 16:58.38) aaaaa - (válasz Lector 7. hozzászólására)
A kiemelkedés kérdésében nem értünk egyet. Sokan mondogatják, hogy megelégednek a kicsivel, a kevéssel, holott jól tudják, hogy ez teszi, ez a megelégedés sebezhetővé. Ők lesznek az elsők, akiket megpróbálnak majd kihasználni. Ez persze egy pesszimistább általánosítás. Optimistábban úgy tudnám megfogalmazni, hogy a népszerűség bármilyen foka mégiscsak vonzóbb, mint megbújni a sötétben, hidd el. Én is megjártam ezt a fajta létrát, és ennek a sötét elzárkózásnak minden perce elvesztegetett idő volt.


7. Lector (2014-09-24 13:36.19)   - (válasz Vbacs 6. hozzászólására)
Tetszett a befejező mondatod...:)
Szimpatikus az a kiállás, amivel feltételezhetően a várt ellendrukkereket /"várod"?/fogadnád:)

Viszont az elején ,egy modat..."hiszen ,ki ne akarna kiemelkedni a tömegből ilyen vagy olyan módon."
Hidd el a nagy többség nem akar sem kiemelkedni sem feltűnni.És lehetséges ,hogy Ők vannak többségben.
Nem hiszem ,hogy ezt az ego hiánya táplálná...:)
Inkább ...a kisemberek eltökélt szándéka:- miszerint ...nem akarnak kitűnni semmiféle vonatkozásban.


6. Vbacs (2014-09-23 22:56.53) aaaaa
(előfordulhat SPOILER)
Melegek, melegek. Egyre több médium egyre inkább foglalkozik velük mióta csak forradalom tört ki szexuális téren. De ez minden kisebbségre igaz. Ma már külön kis társadalmakként működnek, akik ugyan egyenlőségért emelik fel a hangjukat, közben ha mélyen magukba néznek, jól tudják, hogy imádnak különbözni másoktól. Hiszen ki ne akarna kiemelkedni a tömegből ilyen vagy olyan módon. Senki sem szeret a kisemberek egyike lenni, akit senki sem vesz észre.
Ámbár kiemelkedni nem lehet ingyen. Ilyen az ember társadalma. És az intim szférára különösen érzékeny a drága középkor óta, ami emberi viszonyok tekintetében határozottan többet ártott, mint használt. De a nemiség megítélése kultúránként és vallásonként változik. Ma már szerencsére kinőtte a világ ennek radikális elítélését a fejlettebb civilizációkban. A tény, hogy a melegeknek kellett a történelem folyamán az egyik legnehezebb utat kitaposni maguknak, ez vitathatatlan. Sajnos a modern világ is tovább örökölte a szigorú keresztény normákat. Ha gyakorlatban már nem is míveli a civilizáció, de a szokások alakításában nagy szerepet játszottak.

A The Normal Heart című film cselekményét pont a fordulópont idejére datálhatjuk (80-as évek eleje), amikortól a pride mozgalmak kezdenek feléledni és újra kezd visszatáncolni (az ókori Róma óta először a történelemben) a homoszexuális társadalmi kör abba a státuszba, hogy elfogadják és lélekszámba vegyék őket. Vannak már saját szórakozóhelyeik, kis közösségeik, még bizonyos körökben (pl. értelmiség) befolyásaik is. No de nem is ez az érdekes, hanem inkább az, hogy megtörtént a szexuálforradalom, mindenki szabadon hálhat akivel akar, amikor akar és végre nem kötelező mindent takargatni. De minden érmének két oldala van. Ez azzal a hátránnyal járt, hogy berobbant az AIDS a meleg közösségekbe. Gyakorlatilag időzített bombákká váltak a partnerek. És bár tudtak erről a rejtélyes korról és azt is hamar be tudták lőni, hogy szexuális úton terjed. Persze a szerelem ereje mindent legyőz, inkább választották az állandó rizikót, mint lemondjanak a szabad szexualitás ajándékáról. A filmünk ezekről a vakmerő, és öntörvényű melegekről szól, akik már csak azért sem állnak le, ha mindenkin hullafolt lesz, akkor sem.

Sajnos nem vagyok maradéktalanul megelégedve, és az ilyen filmek dühítenek, ahol benne volt a tökéletesség és a mértékletesség szikrája a műben és mégsem tudott ellenállni annak a kísértésnek, hogy szépen komótosan, de percről percre egyre biztosabban propaganda illatot ne kezdjen árasztani magából. Mondjuk hova csodálkozzak. Az alkotók markáns része származott ezen adott körből, a rendezőtől kezdve az írón át a színészek 70%-áig mind meleg volt, gondolom ez meggátolja a kritikai szemléleteket, amik egyébként az elejét még jellemezték. Amikor szembesülnek ezzel a betegséggel a doktornő jelenlétében, még nemtörődömségükről árulkodnak, és semmibe veszik a figyelmeztetéseket. De idővel kitörlődik ez a felelőtlenség a történet kifejtésével párhuzamban, és elkezdi a film a bűnbakot a heteroszexuálisokban és a politikusokban látni. No itt azért felszisszentettem. Való s igaz, hogy a kutatás igen későn indult meg, ami még idő előtt hozhatott volna javulást, mindezt azért, mert nem kaptak ehhez időben tőkét a meleg szervezetek, NA DE AKKOR IS. Nem akarom kifejteni, de sok módja lehetett volna, hogy ne ilyen drasztikusan emelkedjen az áldozatok száma. Nem is egy módja, és nem is került volna pénzbe. Egyszerűen csak nem érdekelte őket. Olyan dolgokért sírtak, picsogtak, amik elkerülhetők lettek volna ha egy kicsit is érdekli őket a körülöttük lévő súlyos helyzet. Óóó, nem!

Ez a bűnbakkeresés az egyik, a másik propagandisztikus jel már rögtön a címben előjön. A normális szív……mindenki értelmezi, ahogy neki tetszik, nekem kicsit dogmatikus (mai értelemben véve). Mert persze így van, de ez egy hangos „na majd én megmutatom, hogy milyen egyenlő jogok bla bla ba” kiáltás a tévénézők felé. Erre semmi szükség.

De nem is ez dühít. A propagandafilmek nincsenek ellenemre, ha nagyon erőszakos, maximum negatívan értékelem és megdorgálom. Az az igazán kiakasztó, hogy egyébként annyira tetszett. Annyi energia, lélek és munka van ebben a kis mezei HBO-s tévéfilmben, hogy majd megszakadt érte a szívem. Ezek az alakítások minden szót elapasztottak bennem. Nem is hiszem el azt, amit itt néhány szereplőtől láttam. Nagyon nagyon rég nem láttam ilyen sok szereplős uralmat vásznon és Ryan Murphy rendező kitűnően dolgoztatta színészeit, szinte valamennyien kaptak saját több perces, hosszabb monológokat, amik egymást múlták felül. Körülbelül (nem viccelek) 6-an, 7-en is, főbb szereplőktől az egész mellékesekig. Színészuralom volt végig. Egy fél oldal kellene, hogy felsoroljam mindazokat, akiknél levegőt is elfelejtettem venni. Természetesen Mark Ruffalot illetik elsőként állva megtapsolni, hiszen hetero létére olyan dolgokat vállalt be, amiket nehéz tőle elképzelni. Ritkán játszik karizmatikus karaktereket, de nekem ettől most a királyok közé került….főszerepekre termett ez a férfi, és az ő karaktere jobban megérdemelne néhány szobrot, mint azok a meleg és AIDS-es alakítások a filmtörténelemben, amik kaptak is szobrot. Eddig is kedveltem őt, de innentől kezdve pirossal fogom írni nevét. Julia Roberts (akit egyébként nem csípek) is odatette magát, kivételesen imádtam ebben a szerepben, de Molina, Parsons, Bomer, Kitsch, JOE MANTELLO (így nagy betűkkel. Hol van ez az ember? Miért nem látjuk többet? Engem ez esetben ő vitt le a padlóra leginkább AZZAL a jelenettel), és még sokan, sokan…..kitettek magukért na. Ezért a csapatért is minden perce megérte. És az a szép az egészben, hogy ilyen sok nyíltan meleg színész állt ki a téma mellett a közreműködésükkel. Bravó, nagyon szép gesztus.

A történet felépítése sem volt rossz, jól szabdalta a sok lila foltos, haldokló AIDS-es látványát a sok kiborulás, lelki megrázkódtatás. Azaz a színészeink monológjai. De akadt ábrázolásban is bőven túlzás. Ahhoz képest, hogy milyen csekély halálozási arányt jelenítettek meg Amerika meleg populációját tekintve, körülbelül a film minden második szereplője ágynak esett tőle. Egy baráti kör mondjuk 8 tagjából 5 megkapta, azért álljon meg a menet. Túl sűrűn haltak, túl sokan ahhoz képest, mint amit állítottak. Tudom, hogy nem tett rosszat a dramaturgiának, de ez mégsem ebola hahó! Nem ráköhögéssel terjed, hogy az egész város sorakozzon a kórház előtt miatta, márpedig itt néha úgy tűnt.

Ezek után összesítve: Kár lett volna kihagyni azt kell, hogy mondjam. Nagyon kár, mert sok szépség bújik meg ebben a műben. Leginkább a színészekben fogunk hatalmasat csalódni pozitív irányban, mert lebilincseltek és képességeiket múlták felül. Egy érdekes korrajz. Nem feltétlenül pontos, hiszen csöpög az elfogultságtól, de még így is körültekintő és jól ábrázolt. Sokszínű volt, mert sok ember sorsát tárta fel. Egyszerre szerelmi, családi, politikai és szociológiai dráma, amiben helyenként bújnak meg katasztrófafilmes elemek. Egy tévéfilm szintjét messze-messze túlszárnyalta.

Aki nyitott az ilyesmire, annak ajánlom. Melegeknek, melegfilmek kedvelőinek kifejezetten. Soviniszták pedig jöhetnek vitatkozni az erkölcsökről, állok elébe :)


5. Iker12 (2014-08-30 13:41.34) aaaaa - (válasz Darmah 3. hozzászólására)
Nem tudhatod hogy egyszer nem azért leszel e kirekesztve mert nem szereted a búzacsírát, pedig az mennyire egészséges.Vagy azért mert nem veszel fel piros zoknit..miért ??azért mert mások azt mondják hogy az nem áll jól? Melegség és rettegés? Meleg nem lesz valaki, annak születik elfogadja vagy sem azzal az életét teszi könnyebbé vagy nehezebbé.A "hálás közönség" pedig nem más mint az, aki el tudja fogadni hogy más a búzacsírát eszi,akkor is ha Ő életében nem enné meg, vagy nem szól be annak aki felveszi a piros zoknit, pedig soha a lábára nem húzná. Attól hogy valamit elfogadsz annak ami, vagy aki, még nem leszel sem undorító sem szánalmas.. Ha végignézted a filmet és neked NEM EZ JÖTT LE , csak sajnálni tudlak..


4. Iker12 (2014-08-30 13:35.21) aaaaa
Mért csak ennyien nézik és véleményezik, nem is értem... kötelezővé tenném minden hetero és homo embernek !!!
Végigbőgtem.
Nem tudnám újra végignézni iszonyatosan kiakadtam rajta...a tehetetlenségükön, amiről persze ma már tudjuk hogy nem így van és mindent elkövetnek a HIV fertőzöttek érdekében,hogy ne legyenek AIDS betegek. Egy HIV pozitív ember ma már évtizedekig élhet, anélkül, hogy beteg lenne.Rengeteg ismert fantasztikus embernek (Freddie Mercury) kellett meghalnia, hogy ez így legyen sajnos. Csakis 5 csillag lehet a film értékelése.


3. Darmah (2014-07-29 13:10.56) aaaaa
Melegség és rettegés ..és még mindig ezzel operálnak...és még mindig veszi-beveszi a hálás "közönség"....undormány..és akkor mennek a hozzászólások remek alakításokról egyebekről...szánalmas!



2. Sötétszív (2014-07-28 15:24.24) aaaaa
Négyest akartam rá adni. Most javítottam.


1. Sötétszív (2014-07-28 15:21.07) aaaaa
remek alakításokkal fűszerezett, igazi érzelmeket feldolgozó film készült Larry Kramer színdarabjából. Sajnos a HÍV/Aids betegség még ma is sok gondot, fájdalmat, és gyötrelmet okoz. Bár ez a film a melegek közt játszódik, de ma már tudjuk, hogy heterók, nők és gyerekek is elkaphatják. Nem egy könnyű film ez. Kegyetlenül őszinte. Szerintem mindenkinek látnia kellene, legalább egyszer.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2023-08-13 20:2415 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk