Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Wonka
- HBO, 10:35
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 10:40
Fiúk a térről
- Magyar Mozi TV, 10:55
Nincs baj, drágám
- HBO2, 11:20
Koktél
- Film Café, 11:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
300 - Vélemények
Szólánc (filmek nevével)
Szólánc-angol szavakkal
Szólánc
szólánc tudósokkal

További fórumok

Utoljára értékeltétek
1000 kilométerre karácsonytól aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - Ártatlan bűnöző - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

3. Törölt felhasználó (2014-07-14 18:44.48) aaaaa - (válasz Entersp 2. hozzászólására)
Jaj hát na, hogy neked mennyi bajod van...:)

A kiskölyökre a Kramer... -ből már nem emlékszem, ifjú Hannibál esetében igazad van /G. Ulliel-en lehet ugyan szemet legeltetni, de színésznek nem valami jó és kb annyira hasonlít az "öreg" Lecterre, mint mondjuk K. Spacey Dwayne "Rock"-ra/, Landa ezredesnek utána kellett néznem (még mindig nem láttam a Becsteleneket - a filmről beszélek persze - inkább írhattad volna A Django fejvadászát, a karakterfelismerési funkcióm nem került volna zavarba...:))

Ami pedig Linda Fiorentino-t, mint ír feleséget illeti, hát ez esetben nincs igazad, tessék, saját szemeddel is meggyőződhetsz a tévedésedről:
[link]
:):)

Abban pedig nem lennék biztos, hogy K.S. nem konstatálta volna ördögi vigyorral, ha kizárólag az ő hátsója miatt nézted volna meg a filmet....:):):)


2. Entersp (2014-07-13 04:44.05) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 1. hozzászólására)
Magyarázkodnék az elején, nem K.S. vetkőzésével csináltál kedvet a filmhez. Tényleg nem csúcskategória. Nem értettem a szereplőket, mindenkinek olyan hirtelen támadt valami problémája. A rendőrtiszt egy vígjátéknak érezhette a filmet és a rendező nem szólt neki. L. Fiorentino, az ír feleség - teljesen meggyőző:) A testvére lehetett volna Lucy Liu. Jó, az ilyesmivel nem mindig foglalkoznak (pl. az ifjú Hannibal vagy D. Hoffman kölyke a Kramerben). Azért Landa ezredes felbukkanása klassz volt.


1. Törölt felhasználó (2014-07-12 20:11.53) aaaaa
Azért ezt a Michael Lynch-et (Kevin Spacey) legalább öt pontban el lehetne ítélni a tízparancsolat alapján...:)

Lopni bűn, még akkor is, ha gazdagék tulajdonán könnyítesz, mert az első milliótól számítva nyilván már az a vagyon is tisztességes eredetű (nagyon sorry a hólelkű milliomosok és milliárdosok felé, tuti, hogy vannak ilyenek is), így aztán felebarátodénak számít, amit ne kívánj. (hoppá, kettő az egyben, lásd 7. és 10. parancsolat)
Főleg ha utána még annyira pofátlan vagy, hogy a segélyért is sorba állsz (oltári nagy tahóság, de ha abból indulunk ki, hogy a politikusok és még jó néhány, behatárolhatatlan egyén ugyanezt teszi, csak esetleg más jogcímen, akkor be kell érnünk annyival, hogy hagyjuk a bicskát kinyílni a zsebünkben, -úgyis csak saját magunkban tehetünk kárt vele)

Aztán ott van még a paráznaság (6. parancsolat) bűne, ami tulajdonképpen egész dicséretes "tevékenység" ebben az esetben, hiszen egy testvérpár és egy sereg gyerek között ingázni, a felek tökéletes egyetértésével, igen nagy türelmet és kitartást igényel, de legalább mindenképpen családban marad.

Az ötödik parancsolat értelmében minden emberi élet szent és sérthetetlen, bár alaposabb megfontolás után talán mégis vannak kivételek. Vagy legalábbis Lynch szerint (is) megéri mérlegelni, mert másokkal szemben "belőle csak egy van" így nem árt, ha vigyáz magára.

A nyolcadik parancsolat a hazugságot ítéli el, hát pedig bizony van olyan, amikor hasznos, különben is, a másik félnek kell bizonyítania...

Ez volt az öt vádpont, ami alapján, ha Michael Lynch valódi ember lenne, nyugodtan Isten ítélőszéke elé állhatna, ahol el is nyerhetné méltó büntetését, annál is inkább, mert ez a "hadművelet" a halandók bírósága előtt valahogy sohasem sikerült....

A hírhedetten és bigottan vallásos (nem véletlen a tízparancsolat felemlegetése) írek körében játszódó, "Ártatlan bűnöző" szórakoztató film, olyan amilyet az ember szívesen néz meg egy közepesen fárasztó nap után. Persze nem egy "odabaszós" kategória, de jó. Na és nem mellékesen Kevin Spacey (egész jó) segget villant benne, méghozzá nyilvános előadásban (hiába na, ez a faszi a legjobbak egyike a "színészpiacon"), és ezt csak azért írom, hátha valaki pont emiatt kap kedvet a filmnézéshez.:):)).

Amúgy meg szó ami szó, Michael Lynch karaktere, bár sokféle - negatív - jelzővel illethető, azt meg kell hagyni, hogy nem üresfejű tyúktolvaj. Azért egy múzeumból fényes nappal megfújni néhány festményt, nem kispályás történet és tulajdonképpen itt úszna be a képbe a harmadik parancsolat, miszerint "az Úr napját szenteld meg", és egyben ez lenne a hatodik vádpont is, csak a "vádbeszéddel" kapcsolatban egy kicsit elbizonytalanodtam. Mert ki tudja mi tetsző az Úrnak? Hiszen a végén úgy keveredtek a szálak, hogy arra még Isten is csak rábólinthatott volna. Hiába na, fura dolog a vallás. Az Úr útjai meg kifürkészhetetlenek.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTörölt felhasználó, 2014-07-14 18:443 hsz
KeresemBdt, 2007-08-27 21:514 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk