Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Franco börtönében
- HBO3, 03:55
Daybreakers - A vámpírok kora
- AMC, 03:55
22 Jump Street - A túlkoros osztag
- HBO2, 04:05
Lobo Feroz
- Film Mánia, 04:10
Az utolsó rítus
- Paramount Network, 04:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vámpírok harca aaaaa
E. O. Chirovici aaaaa

 

Fórum - A gép (2013) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Wave (2020-03-03 18:01.21) aaaaa
borzalmasan szar film, fizikai fájdalommal járt a játékidő felénél a továbbnézése, aztán mint a szar pornónál...beleteker...beleteker...átugor..beleteker...jobb felső sarok x, az egész metódus lefutása pár másodperc


10. Emmersson (2019-10-16 11:44.30)  
Az a jó, hogy még sosem láttuk ezt a történetet, soha nem volt még ilyen, hogy megalkotnak valamit, ami meghibásodik és a készítője ellen fordul :)



9. Emylio (2017-09-23 16:02.04) aaaaa
Igazi izgalomnak és látványnak hiányában van, de érdekes történet.


8. Pocsolya ugró (2017-05-10 00:10.15) aaaaa
Nem volt egy rossz film, alacsony költségvetésű, de azért izgalmas és érdekes volt. vannak benne figyelemreméltó mondanivalók. Az exmachina ettől sokkal rosszabb. Igaz a képi minőség itt annyira nem erőteljes. zene, történet, fordulatok érdekesek és megfelelőek. Nálam max a film.


7. Moxika123 (2016-01-09 23:38.43) aaaaa
Gyenge és unalmas.


6. Kritikus (2014-12-02 22:13.58) aaaaa
Valójában itt most zavaró volt a költségvetés hiánya, pedig úgy vélem a téma nem rossz, s még csak kimerülőben sincs. Tulajdonképpen egy jelenkori ,,probléma" feldolgozásáról is beszélhetünk, hiszen nem hinném, hogy messze van az az idő amikor komolyan elgondolkodnak a minél emberibb gépek kikísérletezésében, gyártásában. Erről mindenkinek meglehet a saját véleménye, nekem is van, még nincs itt azért a dolog annyira, hogy boncolgassam.
Ellenben a film igencsak középkategóriásra sikeredett, és nem csak a legfelül említett probléma miatt. Hiányoltam a kreativitást, lényegében a cselekmény egyetlen szálon futott, melyből kiszámítható is volt a végeredmény. Talán volt benne kis társadalomkritika is, talán figyelemfelkeltés is a jelenben kibontakozó konfliktusokra, de mindezek az üzenetek (már ha ez volt egyáltalán a céljuk) legalább annyira burkoltak voltak mint maga a film. Kiemelkedő színészi teljesítményről nem beszélhetünk, inkább tömören fogalmaznék: eljátszották. A szinkron borzalmas volt, még egyszer nem zongorázom végig eredeti nyelven, de aki esetleg először fut neki, annak ajánlom kipróbálását. Kicsit az A.I. európai kistestvérének nevezném.
Viszont ebben a témában úgy gondolom lehet még keresnivaló a jövőben, nem csillivilli amcsi köntösben, amilyenre mostanában egynéhány filmet sikerül kihozni..


5. Kis csiga (2014-08-11 20:48.27) aaaaa
11x megnézve, de még nincs vége... :P Jó lenne 2. rész, de kizárt, h lesz sajna nem lett akkora siker :'(


4. Sötétszív (2014-06-28 14:43.16) aaaaa
Tulajdonképpen eléggé hangulatos kis film ez. Persze érezhető, hogy honnan lopkodott, de azért egyszer érdemes megtekinteni. A műfaj kedvelőinek nagyon is ajánlott.


3. Chris Co (2014-06-28 01:38.51) aaaaa
A színészekről nem is írtam. Ejnye!:)
[link]



2. Chris Co (2014-06-28 00:28.07) aaaaa
Végre! Már azt hittem, a stílus kiveszőfélben van. Hol vannak mostanság olyan filmek, mint a Videodrome, Blade Runner, Strange Days, Ghost In The Shell?! Még a számítógépes játékok világában sem találkozhattunk a Deus Ex óta egy valamirevaló, épkézláb cyberpunk sci-fivel. A Gép szerencsére megtörte ezt a csendet. Sajnos a történet, a mondanivaló annyira egyszerű, hogy nem enged továbblépni a kliséken, sablonokon. Nem tud újat mutatni vagy mondani. Persze nem is egyszerű dolog, ha jobban belegondolunk, mert milyen cél vezérelne minket a mesterséges intelligenciával kapcsolatosan. Nyilván azért teremtenénk, hogy bebizonyítsuk önmagunknak, képesek vagyunk rá, hogy szolgáljon minket, hogy hasznunkra váljon és nyilván nem osztozni akarunk vele azon, amin még saját fajtánkkal sem tudunk. A film címe is arról árulkodik, hogy a mesterséges intelligencia egy gép, eszköz, olyan szerkezet, melynek feladata, rendeltetése van. Nem szabad, gondolkodó lény, hanem rabszolga, mely öntudatát, személyiségét korlátozni kell, ha az túllép bizonyos határokat. A film tulajdonképpen erre a koncepcióra épül és itt meg is áll. Innentől kezdve már csak kizárólag nosztalgikus érzések törhetnek elő belőlünk. Ismerős válaszokat kapunk az emberrel és a mesterséges intelligenciával kapcsolatos problémakörre. A negatívumok ellenére A Gép számomra egy élvezetes és szórakoztató sci-fi. A film néha leül annak ellenére is, hogy nem három órás produktum, de unalmasnak egyáltalán nem mondható. Akik pörgésre, némi akcióra vágynak, azoknak is jut belőle, bár véleményem szerint szerencsés, hogy nem vitték túlzásba. Feliratosan láttam, de nemrég belenéztem a szinkronizált változatba is. Szerintem jobb eredeti nyelven. Ami kimondottan tetszett és megfogott, az a hangulata volt elsősorban, ami persze a szintetizátor hangzású filmzenei motívumoknak is köszönhető részben, de leginkább annak az érzésnek, ami elhangzott a filmben és egy kicsit a történeten is túlmutatott. Az a néhány gondolat, mely némi cyberpunk romantikával is megfűszerezte a jövővel kapcsolatos elképzeléseinket. Vagyis, nem a jövőnkkel...:) Igényes, hangulatos, bár nem túl eredeti cyberpunk sci-fi. Mindenképp "Megér egy misét".


1. Nyolcadik utas (2014-06-27 23:36.56) aaaaa
Sötét tónusú és hangulatú film. Látszik, hogy minimális pénzből forgatták, de meglepően jó érzékkel rakták össze. Nem egy világ megváltó darab és nyúltak hozzá innen is, onnan is, de nézhető. Nagy tanulságokat azért ne várjunk tőle.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWave, 2020-03-03 18:0111 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk