Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
- Magyar Mozi TV, 01:15
Volt egyszer egy igazság
- AMC, 01:15
Éjszakai ragadozók
- HBO, 01:21
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
Hosszú levél
- Duna World, 02:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A Goldman-ügy aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Az élet ízei - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Vmiso (2021-12-06 14:55.32)  
Jól nézhető kis laza filmecske.
A felénél kicsit más irányt vett mint amire számítottam, de így is rendben volt.


15. Delpiero (2019-02-26 10:36.17) aaaaa
Egyszeri kellemes kis limonádé mozi egy kiváló Helen Mirrennel.
Szépen végigzongorázott, de kevésbé van jól skálázva benne az érzelmi hullámvasút.



14. Dobsony (2016-08-30 00:16.53) aaaaa - (válasz SzaboKri81 13. hozzászólására)
Ezt annyiban módosítanám, hogy aki rajong a gasztronómiáért és úgy gondolja, hogy a gasztronómia=Michelin csillag, az nagyon fogja szeretni, mindenki másnak, aki jártas a vendéglátóiparban, ételgyárakban annak ez egy erőltetett mese habbal történet, egy kiemelkedő főszereplő(nő)vel. Amúgy egyetértek! :))


13. SzaboKri81 (2016-08-29 23:53.36) aaaaa
Helen Mirrennek tényleg remekül állnak ezek a szerepek. Na persze a hölgy egy remek színésznő, ez vitán felül áll. De ez a fajta karakter, mintha Neki lett volna kitalálva. Viszont ennek fényében a filmbéli átalakulása kicsit túl hamar és túl egyszerűen jön el. Nyilván ehhez köze van Hassan ételnek is de akkor is, a film eleji viselkedése alapján azért egy kicsit hamar megenyhült. Ami a film többi részét illeti igazából átlagos. Szép táj, idegen kultúrák találkozás, finom ételek és egy csipet romantika. Jó, mondjuk a szerelmi szál nincs túlzásba vive de azért épp eléggé limonádé a film. És persze a végére mindenki rájön, hogy a pénznél és a sikernér mennyi sokkal fontosabb dolog létezik.

Összességében átlagos három csillagos mozi. Egy kiemelkedő főszereplővel és egy kicsit erőltetett mondanivalóval. Viszont, aki rajong a gasztronómiáért, az nagyon fogja szeretni.


12. Stickfa (2016-04-03 15:07.31) aaaaa - (válasz Dobsony 8. hozzászólására)
Mindenben egyetertek!


11. Tömö (2015-08-19 10:42.35) aaaaa
A témájában ott van, ahol a többi ilyen film. Semmi extra, csak Helen Mirren..:D A nő tényleg olyan jól hozza a karótnyelt figuráit(angol királynő). Itt is csak rajta, az ő beszólásain röhögtem fel.
A kajákról sztem alig volt itt vmi, volt-volt, de kevés. Én imádom az idiai konyhát,volt szerencsém sokáig enni. Vmit még én is megcsinálok azokból, fűszereim is vannak-Masala, azaz keverékek:) És sztem az a legjobb konyha.
A film lényegét annyia nem is értettem? Most a kis indiai csávó csillagjai volt itt az érdekes, vagy mi?:D Ki sem derült, hogy séf lett(ugye az öregasszonynál), mert ahoz is kell vmi papír,vizsga...csak úgy főzhet, és dejó.Máris kapja a csillagot.
Két étterem egymással szemben, kb. egy földúton, ahol tényleg senki nem jár...de mégis odamennek enni??Papa nagy orra? Szóval úgy semmiért nem kellett itt "izgulni", csak nézni a filmet, oszt nyálat csorgatni,kikapcsolódni:)


10. Tomiboy* (2015-01-30 06:44.44) aaaaa
Nagyon jó kis film. Nagyon ajánlom megnézni!


9. Törölt felhasználó (2015-01-26 13:28.59) aaaaa
Az étel himnusza. Nem, nem tévedés, jól olvastad. És ugye milyen cseles? Csupán a két mássalhangzó cserél helyet, mondhatnánk, egyikből következik a másik...:)

Habár ködös múltba vesző századokkal ezelőtt egy Szókratész nevezetű bölcs ember azt találta mondani, hogy "Azért eszünk, hogy éljünk; s nem azért élünk, hogy együnk", ám én a mondat mögé csak azt a "technikai malőrt" tudom odaképzelni, hogy "emberünk" minden bizonnyal tejbe áztatott agoraioszon nőtt fel és felnőtt életében sem jutott egyéb az asztalra puszta hamuban sült birsalmánál... (jó, jó tudom, nem a lét határozza meg a tudatot, hanem a tudat a lét :):) - és igen, újfent tőből facsartam ki egy sokkal mélyebb értelmű gondolatot, de Szókratész, aki amúgy is szeretett vitatkozni, tán nem venné rossz néven:))

Millió és egy, az étellel, mint az élethez szükséges hozzávalóval kapcsolatos érvet és ellenérvet tudna bárki ideidézni, példának okáért én is megemlítek egy "ellendrukkert": híres és közkedvelt írónk, Móra Ferenc (akinek felesége, Walleshausen Ilona kiváló és elismert háziasszony volt, olyannyira, hogy saját szakácskönyve jelent meg a múlt század húszas éveiben, amihez férjeurától kért előszót) így vall a gasztronómiához fűződő viszonyáról:
".......Se sok gondot, se sok gyönyörűséget azonban az evés nekem soha nem okozott. Amit elém raktak, azt leginkább csak azért igazgattam a gallér mögé, hogy fölkelhessek az asztal, vagy a kazal mellől és rágyújthassak."
Nomármost, egy-egy ilyen kijelentéssel viszont olyan intenzitású gasztroáradat zúdul (gondoljunk csak a manapság olyannyira divatos regényekre, krimikre, amik bőséggel tartalmaznak ételleírásokat, vagy a blogokra, vagy a népszerű főzőműsorokra) szembe, ami menten tövestől csavarja ki a legcsenevészebb kezdeményektől a legmasszívabban gyökerező kulináris ellenállásfát is.

Nem is beszélve a szakma jeles képviselőiről, akik valami őrült megszállottságtól hajtva keresik-kutatják az újabbnál újabb alapanyagokat és receptúrákat, amik mentén állandó kihívásoknak kell megfelelniük, és itt elég is, ha csak azt az egyetlen Heston Blumenthalt említem, aki meghökkentő ételsorokkal képes elképeszteni a mit sem sejtő célközönségét.
És ráadásul ennek a szakmának is megvan a maga hivatásos kritikus rétege és az ehhez tartozó Oscar díja is, csak éppen nem így hívják. (ha van olyan, aki nem ismerné, az a filmből ezt is megtudhatja:))

Na szóval, ha ezek után sem lenne világos, hogy miről is szól ez a film, akkor maradjunk annyiban, hogy cserbenhagyásos segítségnyújtás helyett még elárulom, hogy egy világvégi, bájos francia kisvárosba váratlanul, de mindenképpen étterem nyitási szándékkal megérkezik egy népes indiai család, és ezzel nemcsak az idegenek iránti toleranciaküszöb tesztelése állítódik kihívás elé, hanem Madame Mallory is, akinek nemmondommegmilyen csillagos vendéglője éppen Kaddamék házával szemközt, úgy százlépésnyi távolságban helyezkedik el. Innentől már szabadon engedhető képzelet és fantázia, és még csak annyit tennék hozzá, hogy Kaddaméknál van ám egy rendkívüli tehetséggel megáldott szakácsfiú, akit olyan szenvedély fűz az ízekhez és illatokhoz, hogy az már önmagában is tagadhatatlan fegyvertény a csillagokért vívott csatában.

Lasse Hallström ismét valami nagyon jóval lepte meg a közönségét. Igaz, hogy az egész történet egy mese, de ilyen mesékre szükségünk van, mert könnyebbé teszik a szürke és néha értelmetlen hétköznapok elviselését. A mindig csodálatos Helen Mirren most sem okoz csalódást, és partnerei is felnőnek hozzá a játékban.
Nem érdemes vesézgetni ezt jobbra-balra és mélyebben. Valószínűleg mindenki látott már ettől fényévekkel jobb alkotást, de azokból biztosan hiányzott az itt jelenlévő kedvesség és báj.
(és a filmről talán sokat elárul, hogy a producerek között fellelhető Oprah Winfrey neve, ő azért nem keményvonalas filmekhez szokta adni a nevét...)

Mondhatnám, a gasztronómia iránt érdeklődést mutatóknak szinte kötelező, de ez erős túlzás lenne. (a film alapjául szolgáló könyvet, - Richard C. Morais: Madame Mallory és kis indiai konyhafőnöke - azonban jó szívvel tudom ajánlani) Szerintem inkább mindenki döntse el saját maga, hogy megér-e 122 perc színtiszta kikapcsolódást az életéből ez a sokadik Lasse Hallström film. Nekem nem okozott csalódást, azt tudom.
(profi szakácsokkal pedig nem vitatkozom, a "Vészhelyzet" jellegű sorozatokat sem az élethűségük miatt nézik sokan...)


8. Dobsony (2015-01-14 21:25.24) aaaaa
SPOILER az egész hozzászólás.
Hú,most nagyon fogtok utálni. Jó lerontottam a százalékot.:)
Idegesitő baromság.Mármint a film,vagyis mese. Azt mondja meg valaki,hogyha a család a londoni repülőtér mellett kénytelen nyomorogni és aztán egy jobbkormányos ronccsal átvergődni "Francba",hogy a viharba tud megvenni egy hét alatt, egy többmillió eurós kúriát? Ja és mindenki beszél angolul! Főleg a pökhendi franciák. Aha,tényleg egy nagy mese.
A másik amiért nem tetszett: Szerintem ez egy propagana film volt a Michelintől. Mintha csak ezért lenne a gasztronómia, a vendéglátóipar.A csillaghajszolásért.Hát megsúgom, NEM és NEM és NEM. Kurvára nem erről kellenne szólnia. Tudom mit beszélek,ebben élek. Molekuláris gasztronómia - egyél sokat. Szakácsok hegesztőszemüvegben és szkafanderben. Agyrém.

Helen Miller pedig szenzációs volt,mint mindig.


7. PollyPodliPotty (2015-01-10 15:13.09) aaaaa
Már régen láttam ilyen jó filmet! Nagyon tetszett! Érdemes megnézni!


6. Kenjiro (2015-01-08 21:10.12)  
Kedves, aranyos, lenyűgöző kis film. Aki teheti nézze meg! Engem megfőzött. :)


5. 1zsuzska (2014-08-25 18:50.10) aaaaa
Kedves, szórakoztató, szinte 4 dimenziós mese. Tényleg, az ízek - illatok minket is elárasztanak, bódítanak, persze ha engedjük, hogy felnőttként ringatózzunk ebben a mesepatakban.
Az indiai főszereplő szinte ki és lemossa a pályáról a Helen Mirrent, mindenesetre méltóan képviseli a közös évődésben.

A romantikus szál számomra szokványos, viszont hiányt potlóan pazar betekintést kaptam a séfvilág küzdelmeibe, zseniális érzék,intuició,szorgalom és nem kevés szerencse szükséges a komoly hivatáshoz.

No, azért egy lerobbant autó sem árt:-)...


4. Törölt felhasználó (2014-07-02 20:08.37) aaaaa - (válasz Entersp 3. hozzászólására)
Azt a szektát igyekszem messzire kerülni, bár most, hogy mondod, tudom, hogy a hejessírás mindíg az eröségeim közé tartozot. :)

Remélem a kritikán aluli kritikám nem feküdte meg a gyomrod, de amilyen szigorú ítész vagy, azon se csodálkoznék. (kell neked rágcsálni):)
Egyébként igen jól szórakoztam Jogász-hoz való hozzászólásodon, és felettébb örülök annak, hogy elnyerte tetszésedet a film.:):) Az pedig külön megtiszteltetés, hogy a hozzászólók, így a jómagam által is kreált véleményekből is merítettél, de mivel ízlések és jó nagy pofonok teljesen különbözőek, ezért kénytelen vagyok elfogadni álláspontodat, és teszem ezt ilyen senkiéhez sem hasonlítható, ezért saját kútfőből ihletett, bokormelléki stílusban, amiért szíves elnézésedet kérem.:)


3. Entersp (2014-07-02 02:04.10)   - (válasz Törölt felhasználó 2. hozzászólására)
Azért ne kezdd el korbácsolni magad - az ügyesebbek közé tartozol (most rágtam át magam a trükkös kritikádon). Mások is követnek el hibát. Szóval, fel a fellyel!:)



2. Törölt felhasználó (2014-07-01 22:32.01) aaaaa
Egy kis kedvcsináló:
[link]

Szóval "Csokoládé" kedvelők készüljenek.:) (amúgy meg hátsó szándékom is volt a bejegyzéssel - borzasztóan "restellem":):):), hogy elírtam a Michelin nevet...:))


1. Törölt felhasználó (2014-06-19 16:28.53) aaaaa
Ha a film is olyan jó lesz, mint a könyv, akkor csalódás kizárva!:):)

Az viszont külön és önmagában is megérdemel legalább öt filMichlen csillagot, hogy Helen Mirren alakítja Mme Malloryt.:)(de augusztusig még várni kell...)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2021-12-06 14:5516 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk