Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A körzet
- Filmbox Plus, 17:30
Kong: Koponya-sziget
- HBO2, 17:36
Nagy Sándor, a hódító
- Film Mánia, 17:40
Katonafeleségek
- Mozi Klub, 18:45
Sötét zsaruk 3.
- Film+, 18:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Fogadóóra
Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szeplőtlen aaaaa
Can Yaman aaaaa

 

Fórum - Túlélők viadala - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
67. Városi vadász (2024-01-24 12:40.15) aaaaa
Tényleg próbáltam úgy nézni, hogy nem vettem figyelembe a logikai buktatókat (csirke, és félmarhák a vagonban(honnan), tojás?), és teljesen pozítivan álltam hozzá, de ez tényleg egy rakás szar.


66. Bertó!!! (2020-02-20 13:50.32)  
"Ez egy vonat, amely folyamatosan halad a világ körül, és közben ki tudja elégíteni az emberi igényeket."

Micsoda perverz vagonnal van dolgunk :)



65. Bertó!!! (2020-02-20 13:47.38)  
Az a magyar cìm :)
Hólyukasztó


64. Gyorkos (2020-02-20 13:00.40) aaaaa
Én is úgy érzem, ahogy Kritikus olvtárs megfogalmazta, hatalmas ziccer - kihagyva!


63. Pneumatikus kókusz (2019-06-05 13:10.44)  
Nagyon szórakoztató,viszont hihetetlen ostoba film.


62. Eames (2019-01-02 04:09.19) aaaaa
Színházi sci-fi baromi gyenge alakításokal cgi-al és a végén a nagy kérdés - Ez mi a ló f... akart lenni?! :(


61. Cantri (2017-12-31 13:38.13) aaaaa - (válasz Cantri 60. hozzászólására)
SPOILER veszély :)


60. Cantri (2017-12-31 01:51.26) aaaaa
Kevés mai film használja ki jobban a szimbolizmus erejét, mint a Snowpiercer. A képregény és így a mozi is alapvetően a kapitalista társadalom osztályrendszerét veszi górcső alá, azonban a kritika igazi ereje abban áll, ahogy összeveti a diktatórikus uralomképpel. Ugyan a vonat hátsó részében található a népesség döntő többsége, azonban minden felett –még a középső/elülső vagonok felett is!- egyetlen ember dönt és uralkodik, úgy hogy arra nincs valódi ráhatása senki másnak.......maximum a szabadság illúziója adatik meg (=ablakok). Ezen elnyomás ellen igyekszik főhősünk fellázadni, akinek azonban szépen lassan rá kell jönnie tette valójában nem más mint egy darab puzzle a kirakósban. A felkelés melyet szított lényegében nem az ő céljait szolgálják, hanem egy terv része, melynek igazi célja az osztályok közötti ellentét fenntartása/mélyítése, illetve a populáció egyensúlyban tartása, ezáltal a KÖRFORGÁS biztosítása. A film igazi drámája, ahogy Curtis ráeszmél az ördögi terv ezen kegyetlenségére, -melyből nincs valódi kiút- így inkább választja az emberiség totális megsemmisülését, minthogy a társadalmat bedaráló fogaskerekek tovább forogjanak....... Ekkora azonban a cselekmény fókusza egyre inkább az ázsiai apa, lánya duóra összpontosít (=történet valódi főszereplői), akik egyedüliként tekintenek a vonaton kívüli világra, mely a valódi SZABADSÁGOT jelképezi. Azonban ennek az útnak is meg van a maga ára, Yona és a kis feka srác mindössze pár perc után megtapasztalják a saját ösvény nehézségeit, ahogy képtelenek szembe nézni a faggyal, és egy jeges medvével.....

A Snowpiercer az egyik legérdekesebb sci-fi alkotás az elmúlt évekből, mely a kreatív látványvilágát, és brutális akciójeleneteit csupán arra használja fel, hogy a társadalmi felemelkedés kérdéséről meséljen. Megéri-e túlélni, ha az nem igazi élet, csupán szürke létezés? Az alkotók válasza egyértelmű: érdemesebb kockáztatni a jobb élet reményében, mint a mókuskerékben darálni halálunk napjáig....


59. SuperHagyma (2017-04-01 11:16.53) aaaaa
Egyszer megnézhető.


58. Shanza (2016-11-06 22:51.09) aaaaa
Ez a film nem való mindenkinek!

Ez egy igényes sci-fi és társadalomkritika is egyben egy érdekes egyedi ötletbe ágyazva.
Nagyon szeretem amikor a "gonosz" figurája árnyalatokat kap, míg végül kiderül, szinte mindenki "szürke".
Sok film dolgozta már fel, hogy vajon az emberiség túléléséért érdemes-e feladni az emberséget.
Főszereplőnk a végén pont ezzel szembesül, már majdnem átveszi az irányítás mint a mozdony első embere, de aztán meglátja a gyerekeket.
Itt az a pont amikor úgy gondolja nem érdemes tovább harcolni az emberiségért. És hagyja, hogy a káosz elszabaduljon.
Hiszen még a legmélyebben tisztelt emberi lényben is csalódott. Az elrejtett titkos üzenetekről mindvégig tudott sőt megbeszélték..a "fej" és a "farok" mindvégig együttműködött.

Valamint feltűnt-e valakinek hogy a hátsó vagonokon nem volt ablak és végig potyautasnak hívták az ott lévőket.. eleinte nem voltak a terv részei..

Nem nem volt gyáva...


57. Marlon Wayans (2016-07-25 23:27.55)  
Túl sokat akartak ebből a filmből kihozni, így túl sok volt benne a felesleges elem. Hülyén záródott a vége is.
Ahhoz képest, hogy Chris Evansnak eltökélt szándéka volt mindvégig megölni Ed Harrist, eléggé beszari volt, mikor szembekerült vele a végén. Amikor Ed Harris megkínálta őt sült hússal, azt hittem, megeszi, mert kitellett tőle :DD

Nem érdemes megnézni ezt a filmet.


56. Emmersson (2016-05-29 23:12.05) aaaaa
Húú...ez..ez...durva szar!


55. Az utolso szamuráj (2016-03-14 15:53.43) aaaaa
A sci-fi-nek az is egyik dolga,hogy társadalomkritikát,jövendölést mondjon,ne csak csillaghajókat röptessen,soha el nem fogyó idegenhordákat termesszen a Föld,különösen Amerika egére,és a robotok előrenyomulásával riogasson.A Snowpiercer Jacques Lob és Jean-Marc Rochette 1984-es képregényéből készült:persze,át is írták.Szükségszerű azt is elmondani,bizonyos pillanatai nem a "realitás" mezsgyéjén értelmezhető,hanem azon túlnyúlik művészileg,és inkább a mondanivalóra,konklúzióra koncentrál.Ez igaz különösen mondjuk az utolsó egy percnél,mert oké,hogy -spoiler-előmászunk a vonatból és nem fagytunk meg,de...hogyan tovább????Onnan mi lesz??És,ha már kihalt az egész Föld,az a jegesmaci mégis hogy került oda,és mit is evett???
Bong Joon-ho az utóbbi évek egyik legnagyszerűbb filmjét tette le az asztalra:bele lehet kötni az alkotás CGI effektjeibe,de akkor meg elmennénk a lényeg mellett.A Földet az emberiség maga pusztítja ki,miközben épp saját tevékenysége miatt meg szeretné védeni,a túlélők pedig egy vonaton utaznak,hátul a szegények,elől a gazdagok.Már az elején néhány percig mintha koncentrációs táborokat néznék-a hegedűs kiválasztása,az őrök jelenléte,a kisgyerekek méricskélése vagy a férfi büntetése-és persze hogy akivel állatként bánnak,egyszer fellázad.A foglyok megteszik a nézőknek ezt a szívességet,és elindul különös Odüsszeiájuk,legfőként vezetőjük,Curtis számára mellbevágó igazságokkal.
A Snowpiercer többféleképp értelmezhető:egyszerre egy izgalmas videójáték,ahol a vonatkocsik az új pályáknak felelnek meg,kihívásokkal,akcióval,és igencsak jól eltalált akciójelenetekkel tarkítva-és a humora is néhol igen keserű,sőt morbid.A lázadókkal együtt tudunk meg a múltról,a körülményekről és a kasztrendszerről egyre többet ahogy nyomulnak előre,és úgy tágul a film saját világa is,hogy aztán eljussunk Ed Harris-hez,aki bölcs mentorszerű szerepben tündököl inkább,mint zsarnok kényúrnak,és ezt kellemetlen mondatai bizonyos szemszögből igazával húzza alá.
A vonat persze afféle Noé-bárkája,ami pedig rajta történik,lemodellezve a Föld,csak kicsiben.és Willford szavai -és akarata,hogy innentől Curtis vezesse az "emberiséget"-a nézőt gondolkodásra készteti,hogy mi zajlik mondjuk...mostanság is.Hogy tudjuk,igencsak többen vagyunk,mint amennyi ildomos,és hogy olykor úgy látszik,nem lehet bízni a "természetes szelekcióban"---hanem rá kell segíteni arra,hogy megfelelő áldozatokkal a kényes egyensúly helyrebillenjen,élhetővé téve újra az adott közeget.Más kérdés viszont,hogy ezt az árat azok fizetik, meg,akik az anyagi hierarchiában hátrébb vannak szorítva-nem ez is utalás a szegényebb ,elmaradottabb rétegeket érintő dolgokra??
Érdemes nézni az arcokat,mikor a koszos,büdös "forradalmárok" feltűnnek a jobblétben élők közt:mintha a szart látnák két lábon menetelni.Itt nyoma sincs annak,hogy az erős éljen,a gyenge dögöljön meg,hisz többeknél ilyen-olyan képesség mentén a büdösebb bagázs tagjai lehetnek jobbak,csak őket kontrollálják,erőszakkal tartják nyomorba,éhségbe(ide írnám azt is,butaságba,de az már nagyon kiszólás lenne arra,ami történik a mi világunkba,szerintem...)
A színészi játék erős,maga Amerika kapitány pedig élete legjobbját hozza:mikor eldörmögi a világ utolsó cigijével bűnét,mi egyszerre borzalmas,szánalmas:és mélyen emberi.Pont attól lesz EMBER,hogy bevallja és utálja magát a múltjában elkövetett borzalomért,és hogy talán ez is megadta neki azt a féktelen dühöt,ami arra kellett,az újabb felkelés eljusson végre a vonat elejére-hisz nélküle sok esélyük nem lett volna.Szembesül árulással,de annak okai átláthatóak és bizonyos értelemben megmagyarázhatóak:miközben aki azt elkövette,mutatott neki utat,miatta lett belőle az,aki eljutott az ÚT végére.Egy ember sosem pusztán CSAK jó vagy CSAK rossz,számtalan tette megkérdőjelezhető,és számtalan döntése csak akkor kap tisztább és megérthetőbb vetületet,ha azt nagyobb léptékben értelmezzük-és ez főleg a vezetőkre érvényes,még Wilford-ra is,akinek mondatai ugyanazt teszik a nézővel,mint John Doe kifakadása a Hetedikben.(Amíg fel nem emelik a mozdony padlóját....)
A Snowpiercer fontos film,számomra az egyik legjobb sci-fi:emlékszem,mikor néhány vetítésre behozták a Titanic fesztiválra,milyen csendben öltözködött közönsége.Van is miért,mert a benne rejlő mondatok kérődzésre alkalmasak,és nem egy gondolata kellemetlen-mint az igazság önmagában.


54. Eurodog (2016-03-03 19:58.45) aaaaa
Egész jó volt egy darabig... amíg előre nem értek. Onnantól unalmas,vontatott lett,alig volt valami akció,csak dumáltak.


53. Emylio (2016-01-16 15:38.03) aaaaa
Ez nagyon érdekes és furcsa volt. Egyedi hangulata és képvilága van.


52. Nyolcadik utas (2016-01-07 17:50.34) aaaaa
Nekem bejött.
Tetszett a hangulata, az operatőri munka a belső terekről kiváló, a vagonok is ötletesen lettek megépítve és a végére még egy kis mondanivalót is kerekítettek.
Itt-ott, közben kicsit sok volt az üresjárat, de összességében lekötött a film és nem unatkoztam.


51. Kritikus (2015-10-09 22:15.25) aaaaa
Egy óriási ziccer. - Kihagyva
Röviden így tudnám jellemezni a filmet, mely (és most őszinte leszek) szerintem az utóbbi idők legkreatívabb megoldásával állt elő. De tényleg.
Társadalmunkat egy óriási vonaton ábrázolva, a vonat maga a világunk: pörgés, soha meg nem állás, az örök rohanás, a harc az idővel. És akkor ott az emberiség, a fejétől a farkáig, a leggazdagabbaktól a legszegényebbekig, a fej fényes, a farok sötét. Óriási húzás, de tényleg, ha mást nem maga a gondolat már hátborzongató. Minél előrébb (feljebb) helyezkedsz el azon az ominózus létrán, annál többet tudsz a háttérről, de az igazi hatalom, az irányítás csak maroknyiak (jelen esetben egy ember) kezében van. Önmagában a vonat, mint metafora működött, a posztapokaliptikus hangulat, a jég, a nyomasztás, pokolian erős kezdés amely abszolút lekötött, jó fokozom, talán a számat is eltátottam.
És akkor elindultunk a vonat orra felé..
...és ahogy egyre előrébb jutottunk, bizony akadtak számomra zavaró problémák. Alapvetően ezzel a remek ötlettel annyi a probléma, hogy igen nehéz kivitelezni. Kiemelhetném a gyenge CGIt, a külső táj bemutatásának hiányát (annyira nem is volt fontos), maga a csapjunk bele kezdést, meg a kissé kevés információt a múltról, főleg a főszereplőkéről-de ez mind engem őszintén, annyira nem zavart. Talán a miértek hiánya kissé, de sokkal inkább a hogyan kérdés merült fel bennem lényegesen többet a film során. Érthető, annyit nem caplathatnak a vonaton, hogy mindent megmagyarázzanak: levágott állatokat hol tenyésztik, legeltetés, csirkék stb. (még a bogarak is kérdőjel). Akkor maga az emberi világ, osztály az volt, egy korosztály, de szülészet, semmi egyéb. Inkább a szórakozásra kiélezve a vonat eleje, a hátsó részen meg-megtalálhatóak voltak a különböző nemzedékek, sanyarú sorsok, de úgy vélem a fényűzést kissé radikálisan kívánták bemutatni, ez pedig nálam torzított az összképen. És akkor minél előrébb, annál több a káosz. Jön a több hogyan, a több miért és lassan elkezdünk válaszokat nem kapni a kérdéseinkre. Egyszerűen úgy éreztem a film előrehaladtával, hogy folyamatosan veszíti el a párhuzamot a beleképzelhető valóság és a misztikum adagolása között, és emiatt zavart is, a forgatókönyv mintha a végére el lett volna kapkodva. A harcjelenetek a küszködés a küzdés, kitűnőek, de az arányok itt is rosszak. Kíváncsi lettem volna egy-egy vagon részletesebb bemutatásra, elvégre a lázadók is először jártak ott. Azt éreztem a film a végén versenyt kezd futni az idővel és önmagával, mivel az így is több mint két óra játékidőbe képtelen belezsúfolni azt a temérdek információt amit megérdemelt volna a története. Persze ördögi kör, mert ugye eleve próbálkozás a téma, a nyomasztó hangulata nem minden nézőt bilincsel le második rész meg minek? Viszont én mégis úgy gondolom, hogy nem szántak elég időt neki, és a film így egyszerűen elcsúszott, aminek a következménye egy eléggé sablonos, üres, nem sok mindent sejtető befejezés lett.
Szó mi szó a Snowpiercer kreatív témája mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Nem kapott nagy hangsúlyt, talán a kevésbé nevesebb rendező, kisebb költségvetés, stb. egyéb dolgok miatt nem igazán esik bele a popcorn műfajba- és ez tökéletes is így, ami nálam csak húz az összképen. Valaminek a bemutatása volt a cél, egy leírás, egy üzenet. Sajnálom, hogy szétcsúszott kissé a végére, viszont azoknak akik szeretnek tovább fantáziálni meg lesz a utána következő fél óra, órának a programja. Nem tudom, nem könnyű leírni az értékelésem egyrészt marhára élveztem, másrészt marha sok mindent hiányoltam. De aki kétségbe vonja a kreativitást..


50. Fannycsekk (2015-08-17 03:26.09) aaaaa
Ebbol az alapotletbol tobbet is ki lehetett volna hozni.


49. IHuhoka (2015-07-20 23:48.10) aaaaa
Nyomasztó, ezt ügyesen megcsinálták.
Van benne feszültség, jó.
Kosz, vér, bunyó, szintén szuper.
De a sztori, a vége, meg úgy az egész, nem annyira ragadott magával. Nehéz objektíven osztályoznom, nem az én műfajom ez a film, biztos jobb, mint aminek én tartom...


48. Rimoczi (2015-07-18 21:04.33) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 47. hozzászólására)
Olvasd el mások véleményét is ,én azt tettettem és csak helyeseltem .


47. Capt.JackSparrow (2015-07-18 19:04.08) aaaaa - (válasz Rimoczi 46. hozzászólására)
miért?


46. Rimoczi (2015-07-18 15:27.12) aaaaa
Igen a végét jól elkurták !


45. Saleen (2015-06-21 17:22.56) aaaaa
egész jó film szerintem,viszont kicsit befejezetlen.


44. Rimoczi (2015-06-17 16:38.40) aaaaa
2 év után elért ide?


43. HMáté33 (2015-06-13 20:18.24) aaaaa
áh, szóval ez a Snowpiercer? a "Túlélők viadala" alapján azt hittem, valami Hunger Games-paródia:)


42. Delpiero (2015-06-09 16:38.01) aaaaa - (válasz Papírgalacsin-újratöltve 41. hozzászólására)
Egy fokkal jobb talán.


41. Papírgalacsin-újratöltve (2015-06-09 16:29.08) aaaaa - (válasz Delpiero 40. hozzászólására)
Jah, egyik se nagyon kreatív :)
Tv-ben viszont belevették az eredeti címmel együtt mint a Drive-nál például.


40. Delpiero (2015-06-07 21:53.15) aaaaa - (válasz Papírgalacsin-újratöltve 39. hozzászólására)
Szerintem egyik rosszabb, mint a másik. :D



39. Papírgalacsin-újratöltve (2015-06-07 21:30.36) aaaaa
Most megy a film a Cool-on magyar szinkronnal. :) Túlélők viadalára lett átkeresztelve a magyar cím nem is tudom miért..., de a Hólyukasztónál még így is jóval értelmesebb.


38. Chris Co (2015-04-17 08:54.21) aaaaa - (válasz Chris Co 37. hozzászólására)
Jav.: Kár érte, mert amúgy ötletes és szórakoztató . Golem helyett meg Brazil-t akartam írni.:)


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVárosi vadász, 2024-01-24 12:4067 hsz
KérdésekTrollH, 2022-07-15 17:121 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk