Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vespa - Az olasz álom
- DUNA TV, 22:05
Fűrész 4.
- AMC, 22:30
Szemekbe zárt titkok
- Viasat Film, 23:05
A legsötétebb óra
- HBO2, 23:15
Vérmesék
- Film+, 23:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Szólánc
2022-es választás
Most vagy soha! (2024) - Vélemények
A hasonmás (1970) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Alibi.com 2. aaaaa
Becca Tobin aaaaa

 

Fórum - Jayne Mansfield kocsija - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. Törölt felhasználó (2014-04-19 11:16.04) aaaaa
Na, ez volt az a film, aminél a történetén túl a címével sem tudtam mit kezdeni, valóban véletlenszerűnek tűnt a választás, akárcsak a film epizódjait patchwork takaróként összetartó öltések....

Sötétszív "kolléga" is célzott rá, hogy hiányérzete volt. Hát, az nekem is volt, de aztán rájöttem, hogy mi okozta az enyémet. Itt mindenkinek volt egy különálló sztorija, ami leginkább a háború(k)hoz kapcsolódott, de valahogy mégsem tudtak a történések úgy egybekapaszkodni, hogy kerek egészet alkossanak.

Fölösleges lenne leírni a film tartalmát, aki akarja, úgyis megnézi, de aki erre adja az érzékszerveit, készüljön fel arra, hogy leginkább egy háborúellenes történetet fog látni, generációs különbségekből adódó feszültségekkel nyakon öntve, néhány jó, ám összefüggéstelen jelenettel megspékelve.

És azt ugyan nem tudom, hogy Billy Bob Thorntonnak, mint forgatókönyvírónak és rendezőnek egyáltalán mi volt a célja ezzel a filmmel, mindenesetre családi drámának kevés, háborúellenes tiltakozásnak erőtlen volt, az egyetlen megható jelenet a film végéhez fűződik, mert teljes mértékben meg tudtam érteni Caroll Caldwell (Kevin Baconnak határozottan jól áll az öregedés) érzéseit, még akkor is, ha kb. annyi csatában és ütközetben vettem részt, mint egy legókatona. Ugyanis eljön az az idő, amikor az ember gyereke inkább fejjel megy a falnak, semhogy az "öregére" hallgatna, és ezzel nem is lenne gond, hadd tanuljon a kölyök, csak ne besorozásról lenne szó a vietnami háború idején... Mert mit mondhat a szülő akkor, ha a gyereke ismeri az összes háborús rémtörténetet, ami az apjával a II. Vh. alatt megtörtént, mégis becsámborog a helyi toborzóirodába, ahol kefehajú elöljárók olyan képeket mutogatnak, ahol katonák ülnek vállukra vetett fegyverrel a pálmafák alatt és marconán néznek a kamerába, szegény srác meg azt hiszi, hogy ez a mennyei királyság földi mása, és triplaxeles lelkesedéssel veti bele magát a saját szerencsétlenségébe.

Erről meg eszembe jut az, hogy mikor fog az emberiség végre annyira megkomolyodni, hogy leszokik a hadviselésről. Persze mindig van miért küzdeni meg vért ontani, de legalább ne próbálnák meg úgy beállítani ezt a hazafias ólomkatonák számára "elővarázsolt" eleven poklot, mintha valami fennkölt dologért áldoznák az életüket a katonák. (semmilyen háború sem éri meg a hozzá fűződő értelmetlen pusztítást, legfeljebb azoknak, akik fegyverben, haditechnikában és újjáépítésben vagy gyarmatosításban gondolkodnak - ezek viszont rohadjanak meg együltő helyükben)

De eltértem a témától nem is kicsit, ettől a vélemény még vélemény marad, nem vágott fejbe a film, akármilyen illusztris szereplőgárdát is válogattak össze a forgatásra.


1. Sötétszív (2014-04-14 15:28.25) aaaaa
Billy Bob Thornton a rendezője s a főszereplője is ennek a filmnek, de játszik még benne Robert Duvall, John Hurt, Robert Patrick és Kevin Bacon is. Így hát azt hittem, hogy egy remek filmet fogok látni, de sajnos nem így lett. Hiába játszanak benne jól a színészek, valami plusz mégis hiányzik ebből a filmből sajnos. Így csak átlagos, egyszer nézhető film. Tényleg nagyon kár érte.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTörölt felhasználó, 2014-04-19 11:162 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk