Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Távozz tőlem, Sátán!
- Film Café, 02:55
Szepi és a Szörny
- Mozi+, 03:00
Bosszú szeretetből
- Film Mánia, 03:00
Kit ismerhetek?
- Filmbox Extra HD, 03:10
Darabokban
- HBO2, 04:21

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Fórum - A hetedik fiú - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
47. Semprini (2021-01-01 20:02.48) aaaaa
Megint a szokásos veszőparipám: nincs az az Oscar-díjas sztárgárda, ami egy gyenge forgatókönyvből jó filmet lenne képes varázsolni. Itt is valami nagyon félrement, pedig alapvetően első blikkre nincsenek túl nagy bajok: sok ismert színész, tipikus fantasy-látványvilág, teljesen okés trükkök, sárkányok, boszorkányok, gonosz varázslók, lovagok, szép nők, valami mégis hiányzik. Vajon mi?
Talán leginkább az eredetiség meg a kreativitás. Az egész film egy korrekt leckefelmondásnak érződik, belezsúfoltak minden hozzávalót a fazékba aztán jól megkeverték, az eredmény mégis alig-alig lett fogyasztható. Ötlettelen kliséhalmaz, sablonok egymás hegyén-hátán, abszolút kiszámítható és közhelyes cselekmény, a karakterek szokványos típusfigurák, tényleg mint egy klasszikus népmese, csak kicsit felturbózott köntösben.
Valamit mégiscsak kellett látniuk benne, ha ennyi sztár aláírt hozzá, vagy lehet hogy csak egynek kellett, aztán a többinek már elég volt meglobogtatni, h "XY már benne van", és mindenki más boldogan csatlakozott a gárdához? Nem tudom, tényleg, de meglepő, hogy az egész miért nem áll össze egy tisztességes filmmé. Persze azért nézhető, itt-ott még egész látványos is, a színészek pedig rutinból hozzák a típuskartaktereket, de akkoris, ez összességében sokkalta gyengébb, mint amilyenek lennie kéne, főleg ennyi munkával és tehetséggel.
Meg hát, eléggé el is lettünk kényeztetve Peter Jacksonék által ugyebár... utánuk már nagyon nehéz lesz ebben a műfajban újat és eredetit nyújtani...
Közepes, de nézhető film, sok sztárral, de nem kell sokat várni tőle.
5,5/10


46. Emmersson (2018-10-01 09:53.18)  
Nálam ott megáll a történet, hogy Julianne Moore nevét olvasom a szereplők közt - taszít az a nő, durván túlértékelik!



45. Tjunior (2016-10-08 11:09.27) aaaaa
Gyorstalpalón lezavart fantasy közhelytár. Ráadásul még arra sem képes, hogy megmagyarázza hol vagyunk, miért vagyunk stb. Kezdődik a film, valaki bezárt valamit valahova valamiért, 30 másodperccel később már az a valami ki is szabadul valahogy, elindul valahova hogy valamiért szétcincálja az emberiséget stb stb. Mi vagyok én látnok? Jeff Bridges úgy néz ki mint Peter O'Toole a Don Quijotében, így is ő az egyetlen értékelhető része a filmnek.


44. Tömö (2016-04-09 17:29.49) aaaaa
én adok neki 3*-ot, azééért is. Nem volyan rossz ez, sőőt. ezt-mondjuk majdnem- végig tudtam nézni...a végét elaludtam:D De pl. egy Harry Pottert sosem tudtam elejétől-végéig megnézni, az utolsó részeire nem is voltam, vagyok kíváncsi.
Itt még Julit is elviseltem, pedig az a nő...kiráz tőle a SEMMI.
Az efektek jók, párbeszédek, hát, mesébe valók:D..persze, hogy gyejekek is megértsék. nem?
Na. erről ennyit.


43. Kritikus (2015-09-23 18:56.09) aaaaa
Bohóckodás.
Talán ez a legjobb szó erre az egészre, amit láttam, mert még mesefilmnek is gyengének éreztem, azt meg, hogy valaki egyáltalán komolyan vegye-áhh. Talán abban a hitben erősített meg, hogy Julianne Moore tényleg mindent el tud játszani, Kit Haringtonnak meg lényegében nincs olyan filmje amiben nem dobja fel a pacskert (bocsánat). Se füle se farka, Boszorkányvadászok, szinte akármilyen sárkányos fantasy stb. tényleg jobb ennél, csak gyanítani tudom azt is miért két évvel a megjelenés után dobták mozi. Ja, pangás volt.
Jeff Bridges karaktere és pár poénos pillanata azért húzott rajta, de minden más annyira gyenge... Zene se, fotók se, a CGIt rém pocséknak éreztem, kövezzetek meg, de az, hogy nem aludtam el rajta már elég nagy szónak számít.


42. Chris92 (2015-06-05 17:15.03) aaaaa
Kerestem én itt a pozitívumokat, de bármennyire is erőlködtem egyet se találtam.
Szamuráj alattam már leírta a rövid előtörténetét, én úgy foglalnám össze, sose jó, amikor a stúdiók hónapokig vagy akár évekig dugdosnak valamit, mert nagy valószínűséggel az áll mögötte, hogy egy valag pénzt dobtak ki egy rossz filmre. Most is ez a helyzet, klasszikus álomgyári katasztrófafilm (és nem műfaji értelemben hanem minőségben), aminek minden elképzelhető aspektusa el van cseszve. Sablonos, panelek mentén haladó, kiszámítható és még így is sokszor inkoherens vagy unalmas történetet mely lényegében arra szolgál, hogy hőseink egyik CGI csatából a másikba meneteljenek. A dialógusok sincsenek a helyzet magaslatán, de a színészi játék szó szerint borzalmas, olyan zseniális Oscar-díjas színészek mint Julianne Moore vagy Jeff Bridges egy génkezelt zöld szemes ostoros szintjére mennek le, Bridges túlpörgetett akcentusa legalább olyan rossz mint az RIPD-ben, Djimon Hounsou-t soha nem láttam még ennyire enerváltan játszani, Alicia Vikander nagy mázlija hogy pár hete láttam az Ex Machina-t így róla tudom, hogy tud színészkedni másképp azt mondanám, hogy inkább menjen pincérnőnek. 100 milliós büdzsé ellenére a CGI sokszor másodkaliberűbb a kelleténél, az akciókban pedig annyi izgalom és dinamika van mint egy építkezési daru működésében, még Marco Beltrami-t is sikerült a sunyásba bevinni élete egyik leggyengébb zenéjét komponálta ehhez a filmhez.
Ótvar rossz film, amit mindenképp érdemes kerülni, a Kaukázusi fogoly és a Mongol rendezője ennél sokkal jobbat tud.


41. Wayne17 (2015-06-03 13:51.37) aaaaa
Semmi jót nem vártam ettől a filmtől,de kellemeset csalódtam.Egy laza délutánra megfelel, a sztorija nem valami nagy durranás de néha elég látványos és szórakoztató ,nekem ez bejött. Jó indulatú 4*


40. Pedro23 (2015-05-31 20:39.43) aaaaa
Jajj jajj jajj....Röviden ennyi. :D


39. Sötétszív (2015-05-30 00:56.08) aaaaa
Nem sok mindent tudtam erről a filmről. Mostanáig. Érdekes film lehetett volna, de nem lett az. Hiába játszik benne Jeff Bridges, Julianne Moore, vagy Djimon Honsou aa film nem működik. Gyenge párbeszédek, a poénok valahogy nem ütnek, és a csatajelenetek sem érdekesek. Trükkök viszont nagyok jók voltak, ezt el kell ismerni. Néha úgy érzem, hogy odaát inkább az akciók, s a trükkök számítanak, a történet, a színészi játék, vagy a párbeszédek annyira nem. Vagy csak én vagyok ennyire pesszimista? Na mindegy, a lényeg az, hogy ez egyszer nézhető, középszerű film. Nagyon kár érte.


38. Az utolso szamuráj (2015-05-27 10:41.31) aaaaa
A valóság a filmmel kapcsolatban az,hogy már 2 éve dobozban volt:a kutyának nem kellett,mert mindenki tudta,rossz .Gagyi.
És tényleg.
Aztán a Warner átpasszolta a Universal-nak,akik olcsó áruként belengették a mozikba:mivel a gyártási költséget már nem ők fedezték ugye és keveset fizettek érte,a házimozis piacon talán már hoz némi nyereséget.De,ez még mindig nem a film csapnivaló minőségéről szól,ez csak...biznisz.
Mert a Hetedik fiú hiába egy 16 részes,dark fantasy-hez tartozó könyvből táplálkozik-amiben horrorelemek is vannak viszont az első részében nincs is sárkány....-olyan formában eltolta a Mongol rendezője,hogy arra nehéz példákat felhozni.A párbeszédeket nem írnám rá mint negatívumokat-azokat elég hallgatni,hogy rosszkedved legyen-viszont a mozi hangulatáért,semmilyenségéért,a panelek meglétéért és azok szarul használatáért igenis ő is felelős.
Ebben a filmben semmi nem működik,pedig vannak benne jó színészek is-nem,nem Ben Barnes,ő itt is gyenge.Amikor meg szerelmével van,a mű mélypontjai,azzal a szenvedélyjel egy elárvult bacilust nem lehetne átmelegedni.A jó színészek alatt a világ egyik legjobb színésznőjére utalok,Julianne Moore-ra,akit viszont sose szabad blockbuster vagy közönségfilmbe engedni,habitusa,kisugárzása ott egyszerűen nem működik.Tedd őt művészfilmbe,független alkotásba,akárkit lejátszik.
Itt ezen elvek mentén borzalmas,de még mindenki Töki-je is,akinek beszédje túljátszott,csak forgatja a szemét mint szűzfiú a pornóboltban és úgy egyébként eregeti a baromságokat a szájából.Bár egy kardozós fantasy-t nem ezért nézünk,ez is hozzátartozna a "játékhoz",de az akciók összecsapottak,gyengék,ötlettelenek,és olyan erővel trappolunk a várható ostoba végkifejlet felé,hogy azt tanítani illene,mint negatívumot.A zene zsér,amiben mondjuk nem okoz csalódást,a CGI mágusok még mindig az álomgyár legmegbízhatóbb kubikosai.
Tv-filmnek elmenne,de mikor Jackson művei szintű darabok is landolnak a filmszínházakba,ez bizony ótvar borzalom 90 percben.


37. Chim (2015-05-22 13:45.53) aaaaa
Csak szerintem hasonlít Agyar Ron Perlman-re?


36. Delpiero (2015-05-09 13:45.37) aaaaa
Mondjuk, hogy 4 forgatókönyvíró min dolgozott, ha ez a végeredmény az nem tudom, viszont legalább pörgős és látványos nagyjából.


35. Norbii92 (2015-04-24 17:10.03) aaaaa - (válasz Misafeco 34. hozzászólására)
Igen, így van. Nincs nagy minőségi választék. Sajnos.


34. Misafeco (2015-04-24 16:53.02)   - (válasz Norbii92 33. hozzászólására)
Az mondjuk igaz, hogy nem nagyon vagyunk elkényeztetve fantasy téren, így a Hobbit is könnyen referenciaponttá válhatott.


33. Norbii92 (2015-04-24 16:51.12) aaaaa - (válasz Misafeco 32. hozzászólására)
Számomra A hobbit az volt! Magasan az átlag felett áll így is. Egyébként még a Narnia Krónikáit is említhettem volna, mert nekem az is üdítő kivétel volt.


32. Misafeco (2015-04-24 16:43.25)   - (válasz Norbii92 31. hozzászólására)
Normális esetben nem szerepelhetne egy mondatban a "valamire való fantasy" kifejezés a Hobbittal.


31. Norbii92 (2015-04-24 15:47.14) aaaaa
Mikor készül már végre egy valamire való fantasy a Harry Potter és A Gyűrűk Ura vagy - most már talán mondhatjuk - A hobbit után? Pedig a látványos előzetesek és Jeff Bridges szereplése erős bizakodásra adtak okot! De ez valóban csak egy középszerű fantasy, ígéretes sőt érdekes, de egyben sajnos kiaknázatlanul maradt világgal! Világgal igen, mert történet aztán nem nagyon volt! Mindazonáltal szórakoztató mozi, a látványra valóban nem lehet panasz, s az is tetszett, hogy a film inkább az idős Szellem(Jeff Bridges) és a főgonosz Boszorkány(Julianne Moore) konfliktusára helyezték a hangsúlyt - az amúgy totál érdektelen és szürke "hetedik fiú hetedik fia" helyett! Aki egyébként hétszer erősebb mint egy átlag ember, s így igazi démonvadász! Ben Barnes-t én amúgy bírom, és nem is ő a hibás. Na mindegy.
A film egy csepp eredetiséget se mutatva fel, a már megszokott klisé vonalon fut végig és alig másfél órán belül véget is ér! Itt egyedül a látványt és a két aktort lehet csak osztályozni, miattuk élvezhető a mozi, amúgy nagy csalódás! Ebből a világból egy normális sztorival és nagyobb odafigyeléssel sokkal többet is ki lehetett volna hozni! Főleg, hogy mint lejjebb is írják, könyv alapján készült! 3*


30. Barnbett (2015-04-23 21:30.43)  
szerintem jó film
most néztem meg kb fél órája lett vége és még mindig emlékszem, hogy mi volt benne :D


29. Roberto (2015-04-23 00:03.19) aaaaa
Ha lehet, kerüljétek. nagyon gyenge filn


28. Jason13 (2015-04-22 20:27.34) aaaaa
Elég langyos fantasy mozi ez.
Pár perce gördült le előttem a stáblista, de alig tudok már visszaidézni a látottakból valamit. Pedig az alapsztori egyáltalán nem rossz, simán rá lehetett volna építeni egy jól működő filmet, de a készítők lazán kihagyták a helyzetet. Inkább az asztalra dobtak egy totál sablonos és érdektelen popcorn mókát, ami olyan gyorsan szalad végig a nézőn, mint egy adag kovászos uborka joghurttal lekísérve.
Persze, a látvány szép, a CGI-kreatúrákat nem érheti panasz, viszont az akciók koreográfiája semmi különlegeset nem tartalmaz. A színészek se erőltetik meg magukat, bár Bridges azért próbálkozik. Moore asszonyság se lenne rossz a gonosz boszorka szerepében, de az ő karakterét se sikerült a szkript írónak élettel megtöltenie. A többiek szót sem érdemelnek, de azt azért még megjegyezném, hogy a címszereplő fiúnál még az öreg Töki gnóm segítője is szimpatikusabb volt.
Marco Beltrami zenéje meg ott dübörög a háttérben, kár, hogy az ő dallami is igazodnak a film minőségéhez és semmi emlékezeteset nem tartalmaznak.
Nem is tudom hová nyújtani a véleményemet. Ez egy totál felesleges és érdektelen fantasy, amit lazán ki lehet hagyni. Azonban ha valaki mégis ráveszi magát, olyan sokat nem veszít vele, mert a tempója legalább pörgős és utána az emléke is hamar törlődik a memóriából.


27. Guilaine (2015-04-06 16:40.00) aaaaa
A fantasy köztudottan az a műfaj, amely Tolkien óta nem igen válogat: ha tud is egy mű függetlenedni Tolkien világától, és felmutatni valami újat, akkor sem biztos, hogy hálás cselekedet filmre vinni a sztorit. A Hetedik fiú alapjául szolgáló regényt én nem olvastam (nem is fogom) éppen ezért arról nem alkothatok véleményt, és nem akarok egy regény-kedvelőnek sem a lelkébe gázolni: a könyv biztos nagyon jó. De hogyha egy film fantasy és a tetejébe még adaptáció is, akkor kimeríthetetlen lehetőségeket kínál a stábnak arra, hogy jól elcsesszék.
És A hetedik fiút el is cseszték, de azt öt csillagosan. Először is: Történet? Néztem a filmet, és Isten a tanúm rá, én kerestem a sztorit de az valahogy sehonnan sem akart előbújni. Kaptam a pofámba egy nagy in medias res kezdést, aminek kábé annyi füle volt mint farka, onnantól kezdve pedig konzekvensen végigröhögtem minden egyes képkockát - vagy legalábbis azokat, amikben Jeff Bridges játszotta az agyát. Ő az egyetlen tényező ebben a filmben amit egyáltalán értékelni lehet - az övé a két csillag amit minderre az összefüggéstelen kliséhalmazra adni lehet. Címszereplőnk szerepe egy nagy nulla, szegény kölyök azt se tudja mi a fenét keres ő itt, Kit Haringtonról meg már a Trónok harcában kiderült, hogy nem tud ő semmit, ezért gyorsan a film elején kinyíratja a karakterét, ami az egész történet legjobb húzása volt. Julianna Moore úgy néz ki mintha bármelyik pillanatban kitörne belőle a röhögés, és komolyan ha a film közepén elröhögte volna magát, az sokkal természetesebbnek hatott volna, mint a gonosz boszi megformálása.
Így tehát nekem inkább vígjáték jellege volt a filmnek - és a baj az hogy sajnos nem annak szánták.


26. Tpet (2015-01-21 21:51.43)   - (válasz Halivudestevez 18. hozzászólására)
Igazából a könyvben nagyon szépen fel vannak vezetve a dolgok, így ez nekem csalódás volt. Mindenesetre remélem, hogy így egy kicsit megdobják a könyv marketingjét, és megjelenik a többi rész is magyarul... :D


25. Sakamaru (2015-01-21 21:13.17) aaaaa
tetszett nem kell agyalni rajta. jó film


24. Nemsanyi (2015-01-20 13:22.17)  
Aki nem látta, miért osztályozza?


23. Jaedan (2015-01-14 08:41.10) aaaaa
Ha fizetnek, akkor se nézzétek meg. Borzalmas film, a sztori 0, a főszereplő jelentéktelen, ha meghalna, az se érdekelne senkit. Ha nem vette volna magát ennyire komolyan a film, esetleg menthető lett volna, és bekerülhetett volna az annyira szar, hogy az már jó kategóriába, de így csak szenvedés volt végig nézni. Igazából már most nem tudom elmondani mi történt benne, annyira felejthető volt...


22. Lacy88 (2015-01-08 03:48.31) aaaaa
Nekem nagy csalódás volt. A film címe ugyebár a hetedik fiú. Lehet, hogy én vagyok a hülye - vagy csak álmosságom miatt maradtak ki részek, mert a film közepéig azzal küszködtem - de szerintem ahhoz képest, hogy a srácról kellett volna szólnia a filmnek, nem sok köze volt szerencsétlen gyereknek a sztorihoz. Komolyan mintha mellékszereplő lett volna, hisz számomra úgy jött le az egész ,hogy igazából a vén csóka és a gonosz banya konfliktusa áll a középpontban és nekem valahogy ez volt kiemelkedő momentum. A gyerek meg ha nem lenne ott se történne tragédia. A lovagnak kell egy segéd aki csakis a hetedik fiú hetedik fia lehet...mert..csak.. azon kívül, hogy a 7 mágikus szám és így nagyon erős, azon kívül igazából semmi extrát nem raktak bele, hogy érdekesebb legyen már ez a hülyegyerek - már elnézést a kifejezésért. Egy szerethető karakter sincs benne. Talán azt mondom Julianne Moore volt az, aki mentette a menthetőt a gonosz karakterrel.


21. Monsoon (2015-01-07 20:13.19) aaaaa
Szerintem laza, kellemes film. Egyszer simán nézhető és elég látványos, úgyhogy megér egy mozijegyet is.


20. RapaNui (2015-01-07 15:43.30) aaaaa
Egyébként sokan lesznek akiknek nem fog tetszeni a film, de hát az ilyen alkotások épp azért készülnek, hogy megosszák a közönséget és mindenki megtalálja a saját ízlésének valót. Nekem bejött, szerintem jobb volt, mint Az éjszaka múzeumban 3. része, vagy a az Exodus



19. RapaNui (2015-01-07 15:39.53) aaaaa
Olvastam róla kritikákat és a filmkritikusok eléggé lehúzták, ezért valószínű hogy világviszonylatban bukás lesz, de én most nem kritikusként hanem laikus mozinézőként írom meg a véleményemet. Megmondom őszintén amúgy sem szeretem az oscar gyanús filmeket, mert általában azok számomra nehezen emészthetőek, hisz én a moziba a szórakozás élményéért megyek, és legjobban a fanatsy, sci-fi, vígjáték és akció filmeket szeretem, melyeken nem kell sokat gondolkodni. Azért mert gondolkodom a munkahelyemen eleget, van feszültség elég, a moziban kikapcsolódni szeretnék nem sírni, elgondolkodni és agyalni, de hát ez az én szubjektív véleményem. Tehát tetszett a film, nem mondom, hogy vetekszik a Marvel féle filmek minőségével, de kifejezetten jónak, szórakoztatónak, és gördülékenynek találtam. Az igaz hogy a történet vezetés nem sikerült a legjobbra, de nem unatkoztam a filmen hipp-hopp eltelt az a másfél óra és bizony még egy órát biztosan tudtam volna nézni. Mindent egybevetve jó pontot adtam a filmnek, ráadásul a box office alapján nálunk vetítették először (bár lehet hogy nem véletlen) de akkor is örüljünk neki, hogy egy film itt kezdi meg pályafutását és nem Amerikában.Azt mondom, aki hasonló beállítottságú mint én annak megéri az a kb 1500Ft-ot hogy megnézze a filmet, hisz ennél vannak sokkal de sokkal rosszabb alkotások is. Jeff Bridges pedig egyenesen fenomenális volt, imádtam a nyers poénjait és a lazaságát már azért önmagában megérte a mozijegy árát.


18. Halivudestevez (2015-01-07 10:44.36) aaaaa
Ki lehet bírni, kissé elavult a történet és a látványvilág, sok a hasraütés szerű dolog (hogyan találja meg a hetedik fiút, véletlenül, vagy mi?)
Egy-egy effekt jól sikerült. (sárkány-boszi átalakulások)


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2021-01-01 20:0247 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk