Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Váltságdíj
- AMC, 16:25
A 657-es járat
- Viasat Film, 17:00
A Nagy Fal
- Mozi+, 17:00
Segítség, karácsony!
- AXN, 17:10
Légcsavar
- Film Café, 17:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
- Filmes Sámánok Rendje -
Terence Hill - Vélemények
Elveszett jelentés - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Csillagok között aaaaa
Charlize Theron aaaaa

 

Fórum - Átmeneti állomás - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Bmano (2023-03-06 14:17.35) aaaaa
Örülök hogy rátaláltam erre a filmre.
Ez a munka amit ezek az emberek végeznek valami nagyon fontos, minden elismerésem.
Van egy hobbym amin keresztül elkezdtem foglalkozni egy nagyobb csoporttal (több száz fős) és igyekszem én is programokat szervezni, vezetni. Java részt egyedülállóak.
Aztán a csoporton belül elkezdtünk egy kissebb csoporttal, az egyik gyerek otthonnal, szintén hasonló programokat csinálni.
Aztán olyan élményekben lett részünk, ahogy ezt a karitatív munkát végezzük,
ami minden elképzelésemet felül múlta.
Megható, fantasztikus, mély, számomra hihetetlenül nagy öröm ezekkel a gyerekekkel foglalkozni. Közben mi is változunk belül. Hosszan nem írnék róla.
Szóval a film, ha nem is tökéletes, de teljesen rendben van.
Pár fontos dolgot érint, és szuper mondatok hangzanak el benne.
Ajánlható a film. Mély kikapcsolódást nyújthat. Köszönet az alkotóknak.


4. VAL P (2020-02-18 19:34.20) aaaaa
A címszereplő egy olyan, speciális nevelőotthon, hol gyakorlatilag nincsenek zárak, sem más, a személyes szabadság korlátozására kifejlesztett eszközök, a magukra hagyott és/vagy problémás, 18. életévüket még be nem töltött csimoták egy, a lelki szükségleteiket is jobban szem előtt tartó rendszerbe integrálódhatnak e helyt – már akinek és amennyire sikerül.

Az otthon működését hogy jobban átláthassuk, egy sztorizgatásba csöppenünk a felütésben – az új nevelő első itteni reggelén. S ezt még meg is fejelik egy friss bentlakó érkezésével.

Érdekessége az amúgy főhőstelen szüzsé építményének, hogy – a várakozásoktól eltérően – a történet előrehaladtával a hangsúly patinája a legtalpraesettebb nevelő, Grace sorsának bemutatásán figyelhető meg a legerőteljesebben. A maga is mostoha körülmények között felcseperedett kisasszony abszolút mértékben képes az egóját a kerékpártárolóban hagyni! Nem idomítja a rá bízott gyerekeket, felelősséggel gyógyítja őket, inasként dolgozik a kezük alá önmaguk újraépítésében. Minő ambivalencia: ember- és életismeretét, tapasztalatait csupán a saját esetében képtelen kamatoztatni. Csupán? Mintha némiképp megroggyanna a tisztánlátása, ahogy Jaydenben a tíz évvel korábbi önmagát véli felfedezni.

A 12-es állomás átmeneti lakói mellett a fentiek ellenére sem mehetünk el szó nélkül. Már csak azért sem, mert nem pusztán felskiccelt karakterekről van szó. S ha kevesebb fény is vetül alaposan kidolgozott személyiségükre, a két legütősebb monológ – a polipmese és a rap az anyának hitt szukáról – az ő ajkukat hagyja el.



3. Bertó!!! (2020-02-02 18:55.12)  
Indie gyöngyszem, nagyon erős mondanivalòval/tèmàval ès kivàlò szìnèszi jàtèkkal. Az ilyen önkènteskedő emberek, akik hàtranyos helyzetű/lelki serūlt fiatalokkal önzetlenūl foglalkoznak, igazi hősök.
Brie Larson szìnèszi jàtèka, talàn itt mèg jobban működött, mint A szobàban. Kapott egy önmagàban őrlődő/sajàt dèmonaival kūzdő emberi karaktert.

Lelkileg nagyon megterhelő alkotàs, nem ajànlott mindenkinek.

(A rap betètèrt ès annak tartalmàèrt kūlön pirospont.)

(((Ajànlàs. Hasonlòan fiatalok rehabilitàlàsàval foglalkozò film, màs tèmàban: To the Bone)))


2. Vbacs (2014-03-19 21:35.19) aaaaa
Ha már elegünk van Hollywood zajából, mindig érdemes időt szánni egy kis üdítő független filmnek. Azokban ritkán csalódik az ember.

Engem inkább a hangulatuk szokott megfogni. A kisebb költségvetés és az ismeretlenebb arcok közelebb hozzák az egészet. Emberibb lesz, realistább, és valahogy engem mélyebben fog meg. Nincs külső cicoma, csak a tiszta belső. Itt minden a forgatókönyvön és a színészeken áll, csakis ők adhatják el a történetet.
Persze ezen a téren is vannak silány darabok, de én mostanában csak remekműveket fogok ki, mint például a Short Term 12-et. Szerencsére.


Ez a történet egy olyan otthonban játszódik, ami lelkileg sérült gyerekeket fogad be. Általában otthonról hozott sérelmek gyötrik őket, és ezeknek a feldolgozásában is + a társadalmi beilleszkedéshez segít 3-4 felnőtt, akik szintén fiatalok és hasonló körülmények között nőttek fel.

Megismerkedünk néhány bent lakóval, megismerjük a gondozókat is (nem a legjobb szó ide). Lehatolunk a szívek, lelkek mélyére, megismerjük a fájdalmukat és tulajdonképpen maga a film is egy terápia. Még így is van ütemezve. Hiszen a főszereplőnk, a csodálatosan játszó Brie Larsen is egyben beteg és gondozó is. Míg ő a gyerekeket, a film őt próbálja kikezelni a traumáiból, ami a végén egy jó katarzisban fog végződni. És ez tetszett nekem igazán, hogy a helyzettől eltekintve nem az érvágás irányába torkollt a film, hanem inkább a fény felé vezette a történetet.

Egytől egyig minden színész páratlan alakítást nyújt, de ahogy utána olvastam ezeknek a fiatalembereknek, megdöbbentem, hogy mennyire nem kispályásokkal van dolgunk. Brie Larson is már számos helyen bizonyított, a Masont játszó fiú már színházi díjakat is besöpört (istenem, de nagyszerű volt ő is), de még a kisebbek is rendelkeznek némi tapasztalattal.

A forgatókönyvíró előtt is meg lehet hajolni, ahogy a rendező előtt is. Szépen összehozta. Eredetileg rövid film volt, és nagyon örülök, hogy meghosszabbította úgymond.
Nagyon megérte, egy kiváló filmélménnyel lettem gazdagabb.


1. Törölt felhasználó (2014-01-06 19:28.00) aaaaa
Kompatibilis, néhol tökös zenék(a legeslegutolsó ami cast alatt megy nagyon dóp), Brie Larson és Newsroom-os Jim pedig top-notch teljesítménnyel ajándékoznak meg ebben a hol vidám, hol depresszív, de kétségtelenül erős és minőségi moziban. Nem mindig tudtam pontosan hová akar kiluykadni a film, de végül kerek egésszé formálódott a másfél óra, Marcus másfél perces rapelése pedig önmagában drámaibb volt mint a magyar kereskedelmi csatornákon sugárzott megcsalásokkal/szakításokkal/békülésekkel és ármánykodásokkal teletűzdelt ocsmány sorozatok összessége. Eltalálták, nagyon.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBmano, 2023-03-06 14:175 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Átmeneti állomás adatlap
Eredeti cím: Short Term 12
Évszám: 2013
Rendezte: Destin Cretton
Szereplők: Brie Larson, John Gallagher jr., Kaitlyn Dever, Stephanie Beatriz, Rami Malek...

További információk

Szereplők fórumai
- Brie Larson - Vélemények
- Rami Malek - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk