Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nagytudásúak 2.
- Film Mánia, 15:10
Feledés
- HBO, 15:30
Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés
- Film Café, 15:55
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 16:15
Az U.N.C.L.E. embere
- Film+, 16:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
C.R.A.Z.Y. - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
A Manderley-ház asszonya (1940) - Vélemények
Snooker

További fórumok

Utoljára értékeltétek
C.R.A.Z.Y. aaaaa
Sonia Rolland aaaaa

 

Fórum - A majmok bolygója - Forradalom - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8
234. Entersp (2022-04-11 13:57.15) aaaaa - (válasz Ava Gardner 233. hozzászólására)
Az.
Most néztem meg. Ajánlom a majmos filmek kedvelőinek!
Bocs, hogy nem számolok be arról is, hogy kiket kellett volna hívni szinkronra.


233. Ava Gardner (2022-04-11 11:29.49)  
Nem is értem a fanyalgókat, nem volt ez rossz!
Tele volt fizetett fideszes statisztával, majomkodtak rendesen, izgi vót.
Lassan klasszikus lesz...ugye Enter?😉😁



232. Dobsony (2018-02-22 21:51.57) aaaaa - (válasz Lector 231. hozzászólására)
Valami hasonló velős hsz. jutott eszembe, mikor láttam a majmokat egymás után-alatt sorakozni. :)


231. Lector (2018-02-22 21:32.53)   - (válasz Pelikanbence 230. hozzászólására)
Sok a majomból...sztem:)


230. Pelikanbence (2018-02-22 11:00.02) aaaaa
Még mindig azt írom,hogy A Gyűrűk Ura/Hobbit Trilógia,valamint a Mad Max:A Harag Útja mellett lehetne egy igazán példamutató film arra,hogy hogyan kellene kinéznie egy igazi szórakoztató,de elgondolkodtató blockbusternek kinéznie Hollywoodban.Egy kiváló film arról,hogy Caesar(Cézár)és a majmok,hogy is lázadtak fel az emberek ellen.Andy Serkis egyszerűen még mindig ZSENIÁLIS volt.Ahhoz képest,hogy egy számítógéppel meganimált majmokról van szó olyan szépen megcsinálták őket,mintha TÉNYLEG ott lennének és rengeteg érzelem volt az arcukon!Viszont az emberi karakterek között továbbra is nem egy ellenszenveset is találtam.De nemcsak az embereknek vannak belső konfliktusaik,hanem a majmoknak is.Itt már ember harcol ember ellen,majom a majom ellen illetve ember a majom ellen.Mindezek miatt A majmok bolygója-Forradalom egy nagyszerű film!
5/5


229. Vmiso (2017-10-20 13:47.43)  
A harmadik előtt újranézésre került ez is.

Az első rész kicsit jobban tetszett, de inkább hangulati dolgok miatt, ez egy abszolút minőségi folytatás.
A látvány lenyűgöző, és a film tempója is megfelelő Tetszett Gary Oldman felbukkanása, hozzátett a filmhez.

A harmadik következik, remélem hasonló minőségű lesz.


228. Jason13 (2017-07-07 10:09.22) aaaaa
A 2011-ben bemutatott A majmok bolygója- Lázadás igen nagy anyagi és kritikai siker lett, így nem is volt kérdés, hogy készül e folytatás. A második részre azonban már nem tért vissza Rupert Wyatt rendező, helyette a Cloverfield-et is tető alá hozó Matt Reeves került a képbe. Szerencsére minőségi csere történt, hiszen a Forradalomnak sikerül megugrania a Lázadás által felállított lécet.
A történet 10 évvel játszódik az előzmény után, mikor az emberiséget már eléggé megtizedelte a vírus, mely a Lázadásban kezdte el a terjedést. A majmok Caesar vezetésével San Francisco mellett szervezetten élnek abban a tudatban, hogy nincsenek többé emberek. Azonban tévednek, hiszen a városban működik egy kolónia, melyet a tél közeledtével egyre nagyobb veszély fenyeget, hiszen elfogytak a fűtőanyagok. A megoldást a majmok területén fekvő gát jelentené, de a két faj között túl nagy ellentétek feszülnek ahhoz, hogy gond nélkül együtt tudjanak működni.
A Lázadás által bemutatott sztorit a Forradalom nagyon ügyesen viszi tovább. A majmok által felépített csoportba kellő bepillantást enged, miközben a két szembenálló fél konfliktusait is pazarul tárja elénk. A feszültség eleinte aprólékosan van adagolva, aztán bizonyos karaktereknek köszönhetően a játékidő második felében szinte az arcunkba robban. A film abban is hasonlít az előző epizódhoz, hogy a majmok között található figurák egytől-egyig kidolgozottak és izgalmasak, míg az emberi szereplők meglehetősen kétdimenziósak. A főhőst alakító Jason Clarke ugyan sok teret kapott és játékával sincs különösebb gond, közel sem egy érdekes személyiség. Viszont Gary Oldman hozza a formáját és annak ellenére, hogy ő igazából mellékszereplő, korrektül be lett mutatva a háttere és motivációi is érthetőek. Visszatérve a majmokra, a csoportjukban megjelenő ellenségeskedés és viszálykodás is fontos tényezője a produkciónak. Nincs elkapkodva semmi, remekül van prezentálva az, ahogy Caesar leghűségesebb barátjából a legnagyobb ellensége válik. Ez a szál elég sok drámai pillanatot generál és ezek is egytől-egyig működnek.
Látvány tekintetében ismét kifogásolhatatlan a film. A Weta trükk-stúdió megint lélegzetelállító munkát végzett, hiszen a motion capture technikával életre hívott majmok rendkívül hitelesek és a Lázadáshoz képest is látható a fejlődés. Pedig a két produkció között nem telt el sok idő és már ott is döbbenetesen jó volt a CGI, de a Forradalom ilyen téren még feljebb rakta azt a bizonyos lécet.
Maguk az akciók kellően pörgősek és átláthatóak, miközben az elődhöz hasonlóan itt is a sztorit szolgálják ki. Igaz, itt már nagyon erőteljes harcokat láthatunk, ahol az emberek és a majmok teljes erőbedobással küzdenek egymással, mégis, a karakterek, a bennük dúló érzelmek és a dráma kapja a főbb szerepet. Zenei téren sincs ok panaszra. Patrick Doyle komponistát Michael Giacchino váltotta fel, aki remek tételeket szerzett. Bár, az előző filmhez képest itt már jóval több az akció dús dallam, azért ismét akadnak erős drámai részek.
Mindent összevetve, a Majmok bolygója - Forradalom méltó folytatása lett a Lázadásnak. Ugyanabban a szellemiségben készült, mint elődje és a második részek íratlan szabályait (mindenből többet és nagyobbat nyújtani az előzménynél) is okosan követte. Két ilyen minőségi epizód után szerintem joggal bizakodhatunk abban, hogy a harmadik rész is lesz ilyen jó.


227. Nyolcadik utas (2017-04-17 20:56.39) aaaaa
Majom majomnak farkasa.
Nekem ez a film nagyon bejött.
Talán csak megfelelő pillanatban láttam, de tény, nagyon jól megcsinálták és sokkal komolyabb lett, mint vártam.
Bitang jó lett, na!


226. Rántott Birkaszósz (2017-04-03 21:09.10) aaaaa
Az első részhez képest ez sajnos mérhetetlen csalódás volt. Csináltak belőle egy tökéletesen kiszámítható sablonfilmet.
A látvány továbbra is pazar, de ezen kívül kevés a pozitívum. SPOILER: Tetszett az egymásra épülés, ahogy visszajönnek az első részből pillanatok, vagy ahogy Koba eljátssza a féleszűt az őröknek, így verve át őket, vagy épp Caesar felismerése, hogy a majmok mennyire hasonlítanak az emberre. Nem tetszett a családi dráma az antibiotikummal, hogy az emberek nagy része továbbra is gondolkodásra képtelen baromnak van beállítva, akikre nem hatnak az észérvek, nem tetszett a motiváció sem, ami az egész mögött van. Elindulnak egy szaros vízerőműhöz, mert áram kell a rádióhoz. Ez most komoly? Eddig mi a szart csináltak, malmoztak a sötétben? Caesarék az elmúlt tíz évben egyszer sem jártak az erdőn kívül, és fogalmuk sem volt róla, hogy egy parasztköpésre tőlük egy városnyi ember él? Az a baj, hogy sok hiba volt az első részben is, de azt feledtette velem a sztori és a látvány, itt viszont bőven volt időm elrágódni rajtuk. Mikor elővették a rakétavetőt, hogy kilőjék Kobát (ágyúval verébre tipikus esete), már csak röhögni tudtam, gondoltam, ennél már csak az lenne gázabb, ha körberaknák bombákkal... erre tíz perc múlva mit ad isten? Gary Oldman akkurátusan pakolgatja a tonnányi C4-et a toronyban... Szóval sokszor sok helyen túlzásnak éreztem, ami miatt nem tudtam rendesen beleélni magam.
Ettől függetlenül kíváncsi vagyok a harmadik részre, mindenképp meg fogom nézni, hátha az megint tetszeni fog.


225. Pocsolya ugró (2017-04-01 01:56.57) aaaaa
Mikor láttam a trailert már akkor feltűnő volt hogy elég erőltetett.

Az első is szörnyű volt.. na de ez. Ugye nincs 3. része?


224. Entersp (2016-12-07 19:28.22) aaaaa
Borzasztó.
"You know the scary thing about them? They don't need power, lights. Heat. Nothing."
No, hát ez itt a lényeg, mindig a primitívebb faj győz. És még ezt sem sikerült rendesen szétbontani két órában.
Lehetett volna készíteni egy klassz migráns ellenes mozit, pengés konnotáció gyűjteménnyel.:)


223. Zuljin (2016-08-28 11:27.43)  
Ez valami vicc? Van még áram, de a tíz év alatt senkinek sem jutott eszébe, hogy felvegyék a kapcsolatot a világ többi részével, csak mikor már úgy néz ki, hogy baj van. Ekkora marhaságot már nagyon régen nem láttam :D


222. SzaboKri81 (2015-07-26 19:27.36) aaaaa
Van olyan jó, mint az első rész. Pedig én soha nem rajongtam a franchise-ért. Ennek fényében meg voltam lepődve, hogy elkezdtem nézni ezt a szériát. A látvány zseniális. Az emberszabásúak szenzációsan vannak megcsinálva. A csata jelenet pazar, bár a lovon vágtató két géppisztolyból tüzelő majom egy kicsit sok volt. Illetve a 10 évnyi ugrás az első részhez szerintem sok volt. Ez első rész véget ér azzal, hogy egy ember meghalt, aztán visszatérve már az egész planéta szinte üres. Viszont ennek fényében a film első órája borzasztó lassú volt.

Összességében jó film. Nem négyes ugyan de közel van hozzá. Többször nézhető látványos, izgalmas film.


221. Az utolso szamuráj (2015-07-20 19:25.53) aaaaa
Én,aki inkább a komolyabb filmeket sorolnám gondolatban év végi listám elejére,ezt halál nyugodtan dobogósnak ítélem:a Majmok bolygója 2-melyben egy rohadt Forradalom sincs,csak egy civilizáció hajnala-példátlanul erőteljes,jól megcsinált tömegfilm,amit intelligenciája kárhoztatott a nagy sikerre.
Már az első rész is míves volt:Matt Reeves filmje azonban túlszárnyalta minden elvárásom.Döbbenetes az a technikai arzenál,amit bevetnek benne-Andy Serkis a végén tényleg Oscart fog kapni majd valamikor-Ceasar,Koba és társaik lenyűgözően vannak elkészítve,a tekintetük többről szól,mint a film emberi karaktereié-pedig ott azért van egy Gary Oldman!!-és nem hülyeségekről hadoválnak,mi több,még izgalmas is a 120 perc.
Ez persze a blockbuster nézőinek mindig is fontos kell hogy legyen:A Majmok bolygója forradalom ilyen mód se vall kudarcot.
Ám én mégis ...másért kedvelem,és tisztelem.
Mert Revees komoly harcot vívott azért,hogy munkájában a majmok legyenek a főmotívumok és ne az emberek:emiatt azok kicsit háttérbe is szorulnak,és nincsenek annyira ki se dolgozva.(Jason Clark meg amúgy is zsér színész)Ezzel szemben Ceasar jelleme hihetetlenül domináns a filmben,Kobával való kapcsolatának megromlása valódi királydrámák erejét és miértjét hordozza magába-aminek legszomorúbb hozadéka az,Koba indokai alá vannak támasztva,valahol mélyen pár dologban igaza van.
Ceasar viszont született vezér:a majom-és a forgatókönyv!!-intelligenciáját dicséri azok a pillanatok,mikor a már-már harcba induló majmokat megállásra kényszeríti azzal,hogy akár mindent el is veszthetnek...vagy mikor biztosan tudatában van annak,hogy győzhetnek,akkor is azt a kérdést teszi fel a többieknek,azt milyen áron,hány majom élete árán csikarnák ki???(És nem a gyávaság beszélt belőle)
Pont az ilyen,jobban átgondolt és mélyebbre néző párbeszédek miatt a Forradalom lenyűgöző alkotás:két,egymástól eltérő kultúrájú csoport együtt élésének lehetőségét vázolják fel,pontos dramaturgiával és értő kézzel,miközben az izgalomfaktorról sem feledkeznek meg.A pacifista vezér és a nála jóval agresszívabb alvezér konfliktusa menetrendszerűen következik be,és mikor a fegyverek bárhol előkerülnek,onnantól tudni lehet,nem számít már semmilyen szövetség.
Káprázatos film ez,nem olyan,amilyet egy blockbustertól megszokhattunk:mélyebbre tekint,okos és átgondolt,noha a történet iránya azért mindvégig sejthető.Bele lehet kötni abba,egy videókamera 10 év után nehogy már működjön még és pont AZ legyen lejátszható benne:de az dramaturgia miatt volt fontos,csak még jobban megágyazott Ceasar belső válságának és a végkifejletnek.
Remélem,ezt a nívót tartja a harmadik rész.


220. Norbii92 (2015-05-08 22:44.30) aaaaa
A Caesar által vezetett, genetikailag fejlettebb majmok már gyakorlatilag a Föld új urai! Ugyanis annak a járvány következtében, mely őket okosabbá tette, az emberiség nagy része odaveszett! Ám egy nap egy kisebb, túlélő csoport néhány tagja téved a területükre, azzal a céllal, hogy egy közeli vízerőműből nyerjenek városuk számára ismét elektromos áramot. Vezetőjük Caesar-al átmeneti, törékeny békét köt, melynek azonban sosincs jó vége. Amikor pedig kitör a háború kiderül, hogy melyik faj a dominánsabb!
Anno a Lázadást moziban néztem meg a testvéremmel, míg a Forradalom valamiért idáig váratott magára. Ezt pedig szégyellem, mert nagyon jó film, nagyon tetszett és korábban vártam is! A majmok megint egészen elképesztőn néznek ki! Hatalmas munka lehetett velük, de remekül sikerültek! Úgy az egész történet és a köréje épült konfliktus rendszer is jól sikerült, Matt Reeves nagyszerű munkát végzett!
Bizony az olyan dolgok, mint a bizalom hiánya, a félelem és a gyűlölet elképesztő mire képes! És ez most már természetesen a majmok körében is megjelent, s csodálkoztam, hogy az egész háborút végül is ők kezdték!
A színészek közül Andy Serkis Caesar-ként abszolút megemlítendő, de Jason Clarke is jó volt! Gary Oldman szereplésének örültem még, de alig tűnt fel. Mindazonáltal papírvékony karakterét az alatt az idő alatt is remekül hozta! Míg James Franco-t meg hiányoltam... mindenesetre a film így is jóval a várakozásaimon felül teljesített, mert minden téren kiválóan folytatta az elsőt, miközben a színvonalat masszívan tartotta! Soha rosszabbat! A harmadik részt pedig már most várom! 5*


219. Sötétszív (2015-04-16 01:43.15) aaaaa
Remek film. Nagyon más, mint az előző rész. Itt már az emberiség tulajdonképpen a végét járja. Szerintem remekül bemutatták a karaktereket, és nagyszerűek voltak a színészi alakítások. Volt néhány effekt, ami nem sikerült, de nem akarom lelőni a poént. A fényképezés, a zene, és a forgatókönyv kiváló, akárcsak a rendezés. A tavalyi év egyik legelgondolkodtatóbb filmjét sikerült ezzel megalkotni. Többször nézhető, nagyszertű film, ne hagyja ki senkii.


218. Bobo 888 (2015-03-24 20:53.16) aaaaa
Csalódás,annyira érződik rajt,bármi áron folytatni a profit érdekében...vontatott,kevés a cselekmény, ezt még Gary Oldman se tudta megmenteni.Az elsőt megkarcolni se tudja.


217. Miszter88 2 (2015-02-10 10:33.33) aaaaa
Az első rész szerintem is jobb volt .
Meg lehet nézni ezt is , de sokkal többet vártam a filmtől ...


216. Man2 (2015-01-03 23:39.07) aaaaa - (válasz Városi vadász 215. hozzászólására)
Ezt most mire írtad?


215. Városi vadász (2015-01-03 20:48.47) aaaaa - (válasz Man2 211. hozzászólására)
Na most ez előzmény film. Nagyon nagy mozgástere nincs a rendezőnek.


214. Man2 (2015-01-03 15:01.03) aaaaa - (válasz Langelus 212. hozzászólására)
igen nekem.Miért?ez az én véleményem.


213. Capt.JackSparrow (2015-01-03 14:26.01) aaaaa - (válasz Langelus 212. hozzászólására)
Ez olyan jellegzetes szöveg volt, hogy hozzá kellett tenni, Bane-től származik?:D


212. Langelus (2015-01-03 14:22.14) aaaaa - (válasz Man2 211. hozzászólására)
"FOR YOU."

(Bane)


211. Man2 (2015-01-03 11:49.49) aaaaa
Ez szörnyen unalmasra sikerült!Nem értem miért kellett a második részt így elrontani.Az elsö nagyon jó volt.Ez borzalmas.


210. Langelus (2015-01-01 21:03.54) aaaaa - (válasz Városi vadász 209. hozzászólására)
Rég láttam az eredetit, de igazad lehet, a neandervölgyi szintnél talán még tart az emberiség Taylorék kényszerleszállásakor.


209. Városi vadász (2015-01-01 19:59.55) aaaaa - (válasz Langelus 208. hozzászólására)
Hát hogy süllyednének? Nem láttad az eredetit, aminek ez az előzménye? Emberi társadalmi szinten élnek,ruhában meg minden.


208. Langelus (2015-01-01 15:51.10) aaaaa
Szerintem a folytatásban már bizony vissza fogunk süllyedni az állatok szintjére.


207. Mfos (2015-01-01 15:35.17) aaaaa
nézhető, jó film, de ...

- nagyon vontatott,
- túl sok benne az érzelmi szál,
- van benne pár felesleges logikátlan rész,
- van pár felesleges látványelem szerintem is.

Oké, tényleg van mondanivalója a filmnek, örülök, hogy a majmokon keresztül bemutatják a gyarló emberiséget, csak tényleg túl lett spirázva a dolog. Nem tetszik, hogy minden amcsi akciófilmben látok már világ sorsát eldöntő harcot. Örülnék, ha olyan módon is csinálnának már folytatásokat, mint amilyen pl. a "Birodalom visszavág" is, amiben nincs végletekig kihegyezett, "világmegváltó" harc.

A filmet belepörgetve néztem végig, sajnos az elején még nem akartam gyorsítani a lejátszót...

Már csak arra vagyok kíváncsi, miképp tudtak az eredeti "Majmok bolygója" filmekben űrutazni, ahogy ebből a filmből kiderült, az emberiség igencsak a végét járja... :) legalábbis elég messzire van az űrt átszelő űrhajózástól.



206. NorbiSK (2014-12-31 10:29.59) aaaaa
Ez kicsit gyengébb volt,mint az előző rész!
A történet, a film gerince rendben van,de tele van felesleges túzásokkal,és felesleges látványelemekkel.


205. Városi vadász (2014-12-29 20:43.24) aaaaa - (válasz Samick 204. hozzászólására)
Az első részben a többiek még primitívek voltak, most már mind tud jel nyelven, egyik másik meg beszélni is tud. Cézár tölti be az ember szerepét, ő tanította őket. Ez egy folyamat, ami végén elérjük a klasszikus Majmok bolygóját (mire utaltam, ezek szerint nem láttad http://www.filmkatalogus.hu/A-majmok-bolygoja--f6725 ) ahol a majmok emberi társadalomban, fejlettségben élnek. Ha a saját nyelvükön beszélnének, akkor ők maradnak majmok, így hogy megindul náluk a jel, majd a rendes beszéd, emberré "válnak". Mert végső soron Cézárnak ez a célja, hogy fejlessze a társait.


1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó fórumok

VéleményekEntersp, 2022-04-11 13:57234 hsz
A legjobb jelenetPelikanbence, 2018-02-22 11:016 hsz
KérdésekKungfu, 2014-08-09 14:261 hsz
KeresemLangelus, 2014-07-25 12:141 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk