Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nyerő páros
- RTL Három, 02:20
Férfiak, nők és gyerekek
- Paramount Network, 02:25
Az apokalipszis angyalai - Bíbor folyók 2.
- Film Café, 03:05
Éjjeli ragadozó
- Mozi+, 03:25
Meg - Az őscápa 2: Az árok
- HBO3, 03:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Rock zene
Fogadóóra
2022-es választás
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Elit halálosztók aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Öngyilkos bevetés - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. KapiGabi (2016-09-18 15:49.18) aaaaa
Nagyon jó film, 10/10.


9. Captain Al (2015-11-14 17:08.42) aaaaa
nem hagyott maradandó élményt



8. Az utolso szamuráj (2014-07-09 19:15.41) aaaaa
Több,mint akciófilm.
Ennek a kis szösszenetnek hallatlan előnye,hogy olyan írta és rendezte,aki mert a trendiség alá kicsit bedolgozni:azaz,cselekedetek,motivációk nem maguktól születnek,mindennek oka van-akár a terrorizmusnak is.
Demokrácia.
Elhangzik még a film elején az iskolapadokban,minden!!!kormány a hatalmon keresztül legitimálja magát:de fogalmazzunk így,sarkosan,úgy definiálja magát(Értendő ez bármely országra,tehát elvileg az érdekeiket gyökeresen máshogy magyarázó államokra,mint mondjuk zsidó állam kontra bármely szomszédja....Oroszország kontra USA....stb)
Szóval,van a hatalom,és van olyan ország is,amely azt mondja állampolgárainak,demokrácia van.Hogy hol,azt azért máig keresném.
De....még ez se gond talán,nálam jóval nagyobb gondolkodók azt mondták,a népnek,mely buta,primitív és csordaszellemű,igenis vezető kell. Ez pedig nagyjából kizárja ezt a "formátumot".
A Cleanskin azért jó,mert miközben nézi az ember,gondolkodhat.Azért néhány mozi eljutott mára odáig,a terroristák mellett???is elhangzanak érvek-amúgy pedig,mindig ugyanazok az államok döntik el,ki a terrorista,jéééé...-és az őt üldözőket is merik olyannak ábrázolni,akiket csak a cél választ el attól,hogy egybemossa magát az üldözöttel,az eszközei,eszközeik hasonlók,teszem azt,durvábbak(És ha esetleg téveszt,mint nem egy titkos akcióban meghalt ártatlanok esetében,még számonkérés,felelősségre vonás sincs.)A Sean Bean által játszott karakter kíméletlen,durva,felhasznál bárkit célja érdekében is kit is öl meg a történetben??....Továbbá azt is látjuk,van olyan terrorista,akinek olymindegy,pár hónapos gyerek vagy nő pusztul el,míg van,akinél ez bizony számít.
Szóval,az az igazság,hogy nincs igazság.Vannak nagyhatalmak,azoknak vannak érdekeik,melyek sértik,sőt megalázzák bizonyos csoportok,népek,tömegek vallását,életét semmibe veszik,természeti kincseiket kifosszák.Ezek a tömegekből aztán kiemelkednek ilyen-olyan emberek,melyeket hajt a bosszú,a sérelem,vagy-és ez is igaz!!-egyszerűen tanulatlan,tudatlan,csak mindent vallásukon keresztül megmagyarázó emberkék,akiket felhasználnak,és akik igen ritkán tudnak "valódi bűnösökre" lesújtani-hisz mondjuk szenátort,kormányfőt,nagyobb politikai tisztségviselőt ritkán tudnak meggyilkolni.Marad a sokkal védtelenebb ártatlanok megölése,és a mai napig nem értem,hogy mondjuk egy 2 éves ,akár zsidó kisfiú meggyilkolása mit tud pluszban az ügy mellé pozitívumot felhúzni-még akkor sem,ha Jeruzsálemben robbant cafatokra.De a másik oldalon sem értem,hogy egy helikopterből megszórt piacnál néhány felrobbantott kissrác...ez most jó??Ez méltó arra,amiért harcolnak??
Hogy is mondták?,"Csak a holtak látják a háború végét"Értsd:sok helyen az élők még mindig ezt teszik,saját igazuk mentén,és épp élni felejtenek el(Vagy,nem hagyják őket...)
Persze,van itt,aki szerint ez azért jó film,mert van benne akció-és tényleg-meg véres-és tényleg.Tetves mód remélem,többen azért továbblátnak ennél,mert ez a film megpróbál másról is beszélni.(És tényleg...)

Spiler,bojler vagy spoiler:végre egy film,ahol Sean Bean életben maradt,hírek szerint ezt meg is ünnepelte.:)


7. Saint alexis (2014-05-23 01:57.52)  
Eszméletlen jó film abban az értelemben, hogy a mondanivalója örök: soha a büdös életben nem lesz semelyik nemzetnek igaza sem politikai, sem vallási szemszögből.
Érdekes, fordulatos film, néha felpörög, néha leül, de nem néma, inkább nyomasztó leülések ezek. Kifejezetten tetszett, ahogy egy fiú szemszögéből is láthatjuk, beilleszkedett, cseppet sem agymosottból hogyan válik mégis azzá.
Sean Bean milyen is lehetne, remek. Az a nyúzott ábrázat és kitartás..nem rajta múlt a film sikere, annyi szent, ez az ember nem hibázik.
Történetvezetésben kissé fura a film, teljesen követhető, de nekem mégsem elég drámai, erős egységek nincsenek benne, leszámítva Bean urat, ezáltal inkább dokumentalista lesz, sem mint izgalmas. Kár érte, mert feszesebb tempó mellett remek kis drámai-akciófilm lehetett volna. Eszméletlen csavarokat ne várjunk, csak a megszokott fordulatok köszönnek vissza, ám a vége igen jó lett, anélkül gyorsan felejthető lenne, de így sem fog a top 10-be kerülni senkinél, úgy vélem; mégis, legalább egy megtekintést megérdemel, mert amit imádok ezekben a filmekben, hogy a retkes politika irányít fű alatt, na kérem, az itt is adott.
Összességében Bean visz mindent a hátán, őt és a főnökasszonyt leszámítva nemigen vettem észre erős színészt, ami kár, és igen, a forgatókönyvön is lett volna csiszolnivaló, mégis a felejtehők között igen erős darabnak mondanám, mert csak egészen kevés kellett volna, hogy nagyon jó legyen - de az a bizonyos plusz, az nincs benne meg.
Sacc 70%-ot mondanék rá, azért ez egyáltalán nem rossz.


6. Koczy85 (2014-04-03 15:27.01)  
Még anno 2012-ben, Londonban láttam a filmet. Nekem tetszett. Főleg az, hogy a "rosszfiú" szemszögéből mutatták a film nagy részét. Plusz azért meglepő fordulatok is voltak a történetben
Az sajnos látszott rajta egy-két helyen, hogy nagyon kevés pénzből forgattak. Állítólag már 2010-ben leforgatták, csak sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán bemutatják-e. Végül 2012. márciusában (itt Angliában) mozikba került.

Csak annyi volt egy kisebb csalódás nekem, hogy én elsősorban azért mentem el rá moziba mert egyik kedvenc színésznőm Michelle Ryan is feltűnt benne, erre kiderült, hogy csak 1 perces jelenete volt a film elején. (Ehhez képest a premieren vagy negyedórát beszélt a karakteréről. De ő már csak ilyen :) Ha filmekről van szó, jól el lehet vele társalogni)


5. Kritikus (2014-01-05 01:01.00) aaaaa
Egyszer nézhetős, de nem egy átlagos akciófilm. Az elején elég lassan csordogál, párszor alaposan össze is keverik a szálakat, de a végére elindul és összességében rendben van. A téma eléggé aktuális, de azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy az üldözők se jobbak egy szállal se az üldözötteknél. Egyszer valakinek le kell tenni a fegyvert és be kell fejezni a háborút... Ennyi. Ha ilyen egyszerű is lenne.


4. Pocokgod (2013-12-28 06:53.29)  
Csak a zsido filmkeszitok szalnanak mar le az arab terrorista baromsagrol kezd unalmas lenni 10 eve meg elment...


3. Damaquir (2013-12-27 00:50.06) aaaaa
nagyon rendben van a film, nem kínál többet mint ami, viszont amit ad az elég kellemes kikapcsolódás. Persze nem A kategóriás mozira kell számítani, és akkor az ember nem csalódik.


parfumeshop.hu banner

2. Geah (2013-12-22 16:49.35) aaaaa
szerintem elég jó kis film lett.szerencsére elég véres is.egyedül a romantikus szál nem kellett volna bele.inkább mutatni kellett volna pár robbantásos merényletet meg a terroristák kiképzését.a filmvégi csavar is jó.simán többször nézős kategória!


1. Sag1 (2013-12-22 12:53.36) aaaaa
Valami hiányzott nekem ebből a filmből.Pedig ha ráérzek egy történet hangulatára,akkor nem zavar hogy lassan csordogál.Itt viszont néhol vontatottnak tűnt,olykor untam is. Az utolsó 15+5 perc az ,ami miatt nem 3 csillagot adtam. A filmben ábrázolt morális kérdések is jók voltak,de ezeket oly sokszor elénk tárták már...
Összességében "egyszernézősnek" nem rossz, de akciófanok kerüljék,vagy keressék ki belőle a verekedős és lövöldözős részeket /ezekből némelyik nekem túl plasztikusra sikeredett :) / A négyes osztályzat alulról értendő ,olyan 3.6



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKapiGabi, 2016-09-18 15:4910 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Öngyilkos bevetés adatlap
Eredeti cím: Cleanskin
Évszám: 2012
Rendezte: Hadi Hajaig
Szereplők: Sean Bean, Charlotte Rampling, Abhin Galeya, Tom Burke, Tuppence Middleton...

További információk

Szereplők fórumai
- Charlotte Rampling - Vélemények
- Sean Bean - Vélemények
- James Fox - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk