Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szerelem első lépésre
- Film4, 06:55
Tavaszi menyasszony
- Izaura TV, 07:10
Az utazó
- Moziverzum, 07:15
Állítsuk meg az esküvőt!
- Max4, 08:05
Gumball csodálatos világa
- Cartoon Network, 08:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért - Vélemények
Szólánc-angol szavakkal
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Az első igazi nyár - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

18. Kék kereszt (2016-10-27 18:48.22) aaaaa
Borzalmas nyárnak indult..aztán mégis milyen szép lett!A kamaszkor egyikünknek sem volt könnyű.Az elvált szülők gyereke még jobban kivan téve a sérülésnek.A lelke sokkal törékenyebb mint egy kristályváza..Sajnos sok szülő nem képes ezt megérteni,felfogni,vagy csak nem érdekli és nem törődik ezzel és éli a saját kis életét..Közben a gyerek magába fordul és sérül,minden egyes alkalommal egyre jobban és jobban..És ha nem figyelnek oda rá és nem kap segítséget,támogatást végül lelki roncs lesz már fiatalon,aki képtelen lesz kialakítani magának egy normális életet.A múltban elszenvedett traumák okozta fájdalmakat egy egész életen át magába zárva cipeli és sok esetben eltorzult személyiségé válik..Sajnos mindennapos probléma ez az egész világon..
Az Oscar díjas írópáros első rendezése egy igazán nagyszerű dramedy lett,ami a szülőknek is ugyan úgy szól,akik a legtöbb esetben nem ismerik a saját gyereküket..Örülök,hogy a történetbe nem keverték bele a szerelmet és nem erre hegyezték ki az egészet,így ezúttal elkerültük a nyálat.Ez most nem erről szólt.A hangvétel laza és könnyedebb,de végig jelen van a dráma.Nem lett véresen komoly,se pedig komolytalan.A páros maguknak is kiosztott egy jópofa kis szerepet.Ők voltak a dísztökök a "pancsoldában"Remélem még összehoznak jó pár hasonló filmet a jövőben.AnnaSophia Robb tehetséges kis csaj és egyre szebb,de ezúttal nem volt túl jelentős szerepe.Sam Rockwell irtó laza arc,aki egyfajta pótapaként is funkcionálta nyáron.Steve Carell nagy kedvencem az Office óta.Most egy igazi személyiségromboló köcsög volt..Nagyon jól hozta.Aki itt a legjobb volt az maga a főszereplő srác,Liam James.Kezdetben hozzá képest még C-3PO is lazább volt..de ahogy a rózsabimbó is kinyílik a fénytől,úgy idővel ő is kinyílt és végre elkezdett élni.És ez a legfontosabb.


17. Michuu (2016-07-21 15:45.28) aaaaa
SPOILERES lehet

Kellemes volt ez a film, igazán remek szórakozás.
Steve Carell meglepő ebben a szerepben, de jól adta a szemetet, Sam Rockwell is jó volt, AnnaSophia Robb szép, és jól is alakított, a többiekkel sincs gond.
A betétdalok mind el lettek találva. Különösen amikor a főszereplő srác búcsúzott Rockwelléktől, az a jelenet meghatóra is sikerült.
Kellenek az ilyen filmek is, örömmel nézi őket az ember.



16. Az utolso szamuráj (2015-10-24 18:31.58) aaaaa
Igazi,szerethető,kedves film.
Az Első igazi nyárnál nem érdemes nagyon a történetet szétcincálni:van benne nem egy ismerős pillanat,valahol sejti a néző,mi merrefelé fog kanyarodni és túl nagy dolgokat nem is fog kimondani,ami mellbevágó felismerésként fog hatni az őt végigbambulóra.
Ám ahogy elmesél valamit,azt nagyon is jól csinálja,és azt az ember lánya-fia örömmel nézi végig.
Liam James (Duncan) nevét nem árt majd megjegyezni:nincs eltúlzott színészi eszköztár,és figurája úgy változik a többi karakter és a történések folyamán,hogy hibái igazából megmaradnak.Ezt jó látni egy amerikai mozinál,ezt a visszafogottságot,nem "csodák" történnek,egyszerűen egy fiú kinyílik,a világnak,egy kislánynak és megtörténnek vele azok a dolgok,amiknek meg kell.Az alkotók még a szerelmet is inkább csak belengetik,máson van a hangsúly.
Sam Rockwell és Steve Carell még a két igazi ász:a hölgyek is jól játszanak,mégis e két színész teljesítményére érdemes igazán odafigyelni.Rockwell-nek nagyon jól áll a gyerekes ám csupaszív vidám figura,Carell-nak pedig a finoman szemétláda,aki fű alatt tud genyó lenni.Ami az Első igazi nyarat még magasan kiemeli a kínálatból,az életszerűsége,nincsenek nagy,kiugró drámai vagy fennkölt pillanatok,a dolgok csak úgy...jönnek és vannak.Simán,egyszerűen,a karakterek meg lereagálják azokat,és nincs kétségem afelől ,nem kevés olyasmivel találkozunk benne,ami akár ráhúzható saját mindennapjainkra.
Sok ilyet,több ilyet,mégmégmég!!!


15. Brightside (2015-07-16 23:11.28) aaaaa
Ezt a filmet sztem alulértékelték.


14. Szmártyka (2014-09-30 20:45.44) aaaaa
Most néztem meg ezt a filmet, és teljesen a hatása alatt vok. Mindenkinek az életében van 1-2 olyan nyár, ami felejthetetlen. Nekem is volt 1 ilyen, 2009-ben,amikor a mogyoródi aquaparkban dolgozhattam, annyira emlékezetes marad számomra. És ahogy néztem a filmet, egyből beugrott életem legszebb nyara.


13. Sötétszív (2014-09-07 15:02.25) aaaaa
Bár sok ilyen filmet láttam már, de ez mégis lekötött, és elszórakoztatott. Bár játszik a filmben Toni Collette, Steve Carrell, vagy Sam Rockwell, de igazán zseniális alakítást a főszereplő srác nyújtott. Ő előtte még nagy jövő áll. Szóval ez egy többször nézhető, remek film. Nem szabad kihagyni.


12. Ájon (2014-07-11 21:30.31) aaaaa
Nagyon szeretem ezt a filmet. Sokszor megnéztem már és még mindig találok benne újabb mondanivalót.


11. Rebellis (2014-05-20 23:16.37) aaaaa
Szerintem is kicsit hosszú volt a nyitás, de ettől még egy nagyon jó kis film volt. Hangulatában nekem hasonlított a nyár királyaira (bár abban benne volt az a plusz, amitől kiemelkedik a többi közül). A szereplőgárda pedig parádés.


10. Watchmen93 (2014-04-15 09:36.41) aaaaa
nemvolt ez olyan rossz


9. Misafeco (2014-01-06 17:37.55) aaaaa
A színészek kihozták a maxot az amúgy nem túl nagy szám történetből. A főszereplő srác baromi jól játssza a szerepét, de a többi szereplő is jól teljesít. Az eleje kicsit vontatott, néhol már kínosan, de aztán egész jó lesz.


8. ZsD (2013-12-05 21:06.20) aaaaa
Ez is olyan "nem tudom miért forgatták le" film. Elmegy-elmegy, de szükség nem volt rá. 1-2 jó poén, meg egy rakás unalomig ismételt nagy okosság az életről. Kb. ennyit ért.


7. Balu1977 (2013-11-30 15:37.36) aaaaa
Szuper film.


6. G-ergo (2013-11-21 00:21.36) aaaaa
rengeteg emléket kapart elő belőlem, amikért csak hálás lehetek és ezekkel még sokkal jobban tudtam élvezni az egészet. a hangulatát, a szereplőket... óriási az egész, persze csak a maga suttogós módján


5. Cs.kali (2013-10-22 20:30.03) aaaaa
Magával ragadó kis film volt. Jó alakítások, jó sztori, kevés nyál. Úgy érzem, kicsit mindenkihez szól, mindenki meg tudja találni benne a személyre szabott mondanivalót. Tetszett, hogy a csókos jelenet is olyan félszeg volt, amilyen. (semmi spoiler, ha nem láttad a filmet, nincs amit itt keress!)


4. Gab328 (2013-10-20 15:19.53) aaaaa
Steve Carell fura volt ebben a szerepben, de nagyot alakított. Vége lehetett volna jobb is.


3. Gend (2013-10-20 00:08.07) aaaaa
Engem magával ragadt a film hangulata, elnéztem volna még! A szereplők egytől egyig remekelnek, a főszereplő srác annyira hitelesen formálja meg a karaktert, megérdemli, hogy külön kiemeljem!

A filmet minden empatikus embernek nyugodtan merem ajánlani.


parfumeshop.hu banner

2. Törölt felhasználó (2013-10-14 14:07.55) aaaaa
Tudtam, hogy ismerős nekem a srác, ő játssza a fiatalkori Shawnie-t a Psych epizódok elején valamint Linden fiát is ő alakítja a The Killing-ben. Illett volna beugorjon nekem, elvégre még ha csak pillanatokra is, de kb. 100 részben láttam már őt.:)


1. Törölt felhasználó (2013-10-14 14:04.04) aaaaa
Elvált szülők, gyökér mostohajelölt(ek), szemétláda fater, gyenge anya, megcsalások, csonka családok, sérült gyerekek, hibás fiatal generáció. Egy ilyen kor áldozatának egy kilátástalannak tűnő nyaráról szól ez a film, a negatív világkép ellenére megpakolva némi optimizmussal és reménnyel, de végig a realitás talaján maradva, nem ragadtatja el magát a történet és nem lesz belőle rózsaszín szirup, mégis kielégíti a szívet és hiánytalanul elégedetten ülhetünk fel a fotelból utána. A szereplőgárda kiváló performanszt nyújt, nem kis nevek fordulnak meg, a zene tökéletes(már vadászom is), a prímet mégis a főszereplő srác vitte, eszméletlenül jó volt. A rendezőpáros számára debütálás volt, és szerencsére nem ők az egyetlenek akik a közelmúltban remek filmmel mutatkoztak be, ráadásul olyan műfajon belül, ami hozzám leginkább közel áll. Szóval egyre csak jönnek elő a fiatal tálentumok saját nézeteikkel és kiváló ízlésükkel, izgatottan várom a folytatást.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKék kereszt, 2016-10-27 18:4818 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk