Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Katonafeleségek
- Mozi Klub, 18:45
Szellemirtók
- AMC, 18:50
Sötét zsaruk 3.
- Film+, 18:50
Levadászva
- Mozi+, 19:00
A szállító: Örökség
- Moziverzum, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
2022-es választás
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Fogadóóra
Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Pearl aaaaa
Drew Pritchard aaaaa

 

Fórum - A WikiLeaks-botrány (2013) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Mclane 2 (2021-11-06 19:15.48)   - (válasz Vmiso 10. hozzászólására)
Én a közelmúltban jutottam hozzá a két alapregényhez amiből a film merített: [link] , [link] , mind a 2 könyv eléggé jó és informatív volt a maga módján és jellegében és eléggé sokrétű képet adott a Wikileaks igazi mivoltáról. A 2. regényt ma fejeztem be délelőtt és most késő délután jött a film is megnézésre, és a maga módján ez a jóval tömörebb film is viszonylag jól megmutatta a könyvekben leírtakat hogy milyen ember is ez a Julian Assange azon túl hogy ő, a nagy harcosa a szabad információ áramlásnak és a szólásszabadságnak amik természetesen alapvető emberi jogok minden normális országban. Úgy hogy mindent egybevéve nekem tetszett a film viszonylag jó és érdekes lett nagyobb gond nélkül szerintem, szóval érdemes időt szánni a filmre is meg a 2 regényre is amikből a film kiindult konkrétan, mert azok is jól sikerült olvasmányok lettek.


10. Vmiso (2020-05-02 09:14.35)  
Érdekes téma, a Snowden film után jött az ötlet hogy erről a "szivárogtatóról " is megnézzem a filmet.

Oliver Stone mozija jobb, de már csak a sztori miatt is illik ismerni a Wikileaks és Assange történetét.



9. SuperHagyma (2017-10-31 11:12.01) aaaaa
Ez olyasmi mint facebookos film.


8. Az utolso szamuráj (2016-01-08 14:51.32) aaaaa
"A titok rossz"

"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód."

Edward Snowden!!!!!!


Miközben néztem ezt a filmet,végig azon gondolkodtam,hogy a világ mennyire felgyorsult,mennyire információra van kihegyezve-és mennyire túlexponált.Túl komplex,átláthatatlan,és nincs igaza senkinek-ahogy mindenkinek van.
Technikai értelemben Bill Condon munkája nem rossz:az elején kicsit elszalad vele a ló,nehéz követni,ám hamarosan egységessé válik,pont a karakterek-hála a nagyszerű színészeknek-tulajdonságaik és viselkedésük segítségével.Daniel Brülh remek,a nagyobb nevű öregek csapata-Laura Linney,Stanley Tucci,David Thewlis- sose hibáznak,Benedict Cumberbatch pedig véleményem szerint Julian Assange-nak olyan karizmát kanyarít,amivel az nem is biztos,rendelkezik. Cumberbatch félelmetesen erős,és a kamera jóérzékkel kapja el azokat a pillanatokat,amikor csak szemével beszél és nem szájával:szó szerinti pillanatok ezek,de a figura egoista és önző önmaga szinte átizzik a színész játékán.
Ám én mégis azt szerettem benne,elgondolkodtatott.Számomra az igazi filmélmény az,ahol már nem csak azzal törődöm,amit a vásznon látom,hanem az kiterjedelmesül,megnő,"egyetemessé" válik,ha úgy tetszik-azaz leugrik a vászonról.
A Wikileaks-film ezt hozta számomra.Mi lehetett Assange igazából??Valóban forradalmár,minden titoknak megmondója,elárulója,és emiatt nagyhatalmak gyűlölt ellenfele??Assange szerencséje,hogy a net azért már a világ azon részén ahol ezek a hírek számítanak,elérhető,és pont a hatalmasok pechje.hogy nem lehet megrendszabályozni,avagy "cenzúrázni":lásd Habony feltűnése nemrég,ahol a kormányzat eszeveszett sebességgel próbálta törölni megjelenését a videókban,hasztalan,és több mémet gyártva így,mint ha nem figyelnek oda rá.A net igazi hatalma az,hogy amit azért oda egyszer leírnak,feltöltenek,nehéz nyomtalanul eltüntetni,független annak igazsághalmazától.Persze,pont az élet sebessége,a felgyorsult információáradat temeti is a nagyobb,meghökkentőbb ,mellbevágó híreket,mert 15 perc múlva már másról olvasunk.
Assange kétség kívül hm...érdekes természetű figura.Van ahol imádják,több helyen gyűlölik,és tevékenységéről is megoszlanak a vélemények.Szemlátomást hajtotta őt saját igaza,ám eközben nem törődött a "járulékos veszteségekkel",pont ahogy mondjuk egy nagyhatalom szarik arra,mikor véletlen kilőnek civileket...óvodát...stb.Lesz valami bocsánatkérés,fogolykínzásoknál odalöknek némi csontot a népnek és dübörög tovább a gépezet.Ugyanakkor-és ezt nem látta vagy nem akarta észrevenni a Wikileaks feje-még egy nagyhatalom célja is szolgálhat valami eredménnyel,valami jóval és megoldással,és ezt a célt elérni segítő emberek,fedett ügynökök stb életét halál nyugodtan fel is áldozta volna valami nagyobb miatt.Bár elhangzik szájából,hogy nincs bizonyíték ezek az emberek halálára,de a másik oldalon meg igazuk van a titkosszolgálatoknak,mikor valakit elkapnak,kinyírnak hát tuti nem ismeri el senki,hahó,ő nekünk dolgozott,ez nem így működik értelemszerűen.
Mégis,úgy vélem,az emberileg nehezen szimpatikus férfi működése fontos :túl sok a szar.Túl sok az összefonódás,túl sokszor van velünk kibabrálva,túl sok a titok,és túl sokszor hiszi Németország,USA,Anglia,Svédország,Oroszország és még ki tudja hány név a naptárban hogy gyakorlatilag bármit megtehetnek:és ha nézed a Hiradót,sokszor úgy tűnik,tényleg.Assange és társai tényleg egyfajta missziót vezettek az igazság felé,mely sokaknak nem tetszett,ám az igazság fájdalmas dolog.Más kérdés,volt olyan görög,aki azt mondta,jobb az eltemetve néha,kevesebbeket bánt.
No,itt van a kutya eltemetve:melyik hát a megfelelőbb,és ki döntsön,erről jó ha tudunk...erről nem.
Ezért írtam,túl...komplex minden.
Mielőtt pedig még:Magyarországról is szivárogtattak adatokat.És néhány dolog azóta is történt,mióta a film megjelent.


7. Tysonrichie (2015-12-25 06:28.49) aaaaa
A magyar címe: A WikiLeaks-botrány


6. KongFan (2014-02-14 18:14.04) aaaaa
A Tudás hatalom!
Bevallom, nem sokat hallottam Assangeről, vagy a WikiLeaksről, mielőtt, meg nem néztem a film előzetesét.
Meglehetősen érdekes figura ez az ember, és a portál is, ahol kiszivárogtatta ő, és néhány kollégája, azokat a kínos adatokat, amiket titkolni akarnak a közemberek előtt.
A film két könyv alapján készült, egyiket ugye Assange volt kollégája, és egykori jó cimborája írt, akivel viharos körülmények között váltak el. Nem olvastam egyiket se, de nem igazán szereti őket senki, és állítólag, sokszor személyeskedővé válik mindkettő, főleg ha Assangeről van éppen szó. A WikiLeaks atyaúristene, nem is titkolta el véleményét, sem a könyvekről és sem a filmről. Szerinte, ha pont ebből a két pocsék, és egyoldalú könyvből készül a film, akkor csak egy erősen sarkított és a valóságot nem tükröző filmet kapunk. Van benne valami.
De én ezt egyáltalán nem éreztem. A végét leszámítva.
A film, már a főcímével megfogott. Először látjuk, az egyiptomi hieroglifákat és szépen haladunk előre, egy könyvespolcig, ami aztán egy internetes vásárlópolc lesz. Gyakorlatilag végigmegyünk, az információ közlés történelmén.
A film, inkább a legnagyobb sikerekre fókuszál, és Julian és Daniel barátságára, majd az egyre nagyobb ellentétükre. Leginkább az elvek és egók csatája ez. Azt például teljesen kihagyták, hogy Daniel szeretett volna továbblépni, és egy irodát akart, fizetett alkalmazottakkal, mint a "nagyok". Túlságosan nem megy bele, az apró részletekbe. Engem, mondjuk érdekelt volna, hogy honnan jött a logójuk ötlete és mit is szimbolizál.
De ne csapongjunk ennyire, beszéljünk a filmről.
Egyrészt, szerintem nagyon hiteles képet fest, a modern korunkról. A megállíthatatlan információ folyamról. Néhány komolyabb ismeretekkel rendelkező figura egy laptoppal és kitartással, igazi káoszt tud teremteni. És még a "nagy emberek" sem tudnak velük mit kezdeni. Aztán valaki szemében egyre nagyobb szálkák lesznek, sőt veszélyes elemek, mások szemében hősök.
Csak tudni kell bizonyos határokat betartani. Úgy vélem, Assange és kollégái, nagy dolgokat vittek végbe, de a filmből is kiderül, hogy Assange elkövetett jó pár felelőtlen dolgot, és túlságosan is egoista, hogy józanul lássa a dolgokat. Vagy csak nagyon más a világszemléletünk. Ezt nem csak a filmből látni, érdemes megnézni az interjúkat vele. Nagyon okos ember, befolyásos és sok mindenben igaza van, de látszik, hogy van valami defekt is a fejében.
Igazából csak egy dolog nem tetszett a filmben az, hogy a vége felé úgy kezdik Assanget kezelni, mintha valami tébolyult(egyébként egyszer tényleg diliházba záratták, valakinek nagyon rálépett a tyúkszemére), elvetemült ember lenne, akit meg kell állítani, és volt barátja, mindezt könnyes szemmel teszi meg. Ott azért húztam a számat, hogy: ugyan már...
De tényleg ennyi a negatívum.
A film látványvilága baromi jó! Az operatőri munka, a vágás, a képfeliratok, mind stílusos és üvölt róluk a profizmus. Az a végtelenített iroda, ami metaforaként szolgál, szerintem piszkosul jó ötlet volt. A zenék is nagyon passzolnak a filmhez. A Suunstól a "2020" például nagyon jó választás volt, ez ment az Only God Forgives egyik trailere alatt is.
A The Fifth Estate, piszkosul pörgős film, ahhoz képest, hogy sokszor emberek ülnek számítógépek előtt és furcsa dolgokról beszélnek. Akit érdekelnek, az ilyen tematikájú filmek, szerintem nagyon izgalmasnak fogják találni. Én például egy percet sem unatkoztam a filmen. Végig lekötött, érdekelt, hogy mi fog történni.
A végére hagytam, a film legnagyobb erősségét, akit úgy hívnak, hogy Benedict Cumerbatch.
Gyerekek! Ez az ember, valami félelmetesen jó színész! OK, tudom, hogy tudjátok, de írjuk csak le sokszor. Játszi könnyedséggel, kelti életre, ezt a nem egyszerű figurát, gyakorlatilag eltanulta Assange minden mozdulatát, mimikáját, még a kissé pösze beszéd is stimmelt. Bár néha, mintha elfeledkeztek volna róla. És az a haj! Csuhaj!
Remek volt erre a szerepre, korunk egyik legjobb színésze. Valószínűleg, egy háromlábú faasztalt is hitelesen tudna eljátszani.
Természetesen Daniel Brühl is kifogástalan volt, csak a karaktere nem volt annyira érdekes, mint a kollégájáé. Stanley Tucci nagyon keveset szerepel, igazából azt a karaktert akárki eljátszhatta volna. Laura Kinney is igencsak meggyőző volt, de ő sem szerepelt annyira sokat.
Szerintem ez egy remek film volt. A saját összeesküvés elméletem szerint, bizonyos érdekeltségek miatt kapott a film ennyire langyos kritikákat. Valakik lobbiztak érte. Gondolom azok, akiknek a bögyében van a Leaks, és a diliházas húzás után, megvádolták Assanget nemi erőszakkal, rögtön kettővel, hogy biztosra menjenek. Nagyon próbálják ellehetetleníteni ezt az embert, valószínűleg nem azért, mert légből kapott dolgokat tett közzé. Hiszen az elmebetegekre nem figyelnének oda ennyire, pláne nem félnének tőle ennyire. Assange már jó ideje, Ecuador londoni nagykövetségén dekkol mert elfogató parancs van ellene. Az USA-ban pedig életfogytiglani börtönbüntetést kapna a 250 ezer titkos amerikai diplomáciai irat kiszivárogtatása miatt.
Én bízom benne, hogy helyre jön a fickó élete. Kár lenne érte.


5. Silmarien (2013-09-12 19:58.01)   - (válasz KongFan 4. hozzászólására)
Mondjuk van egy olyan érzésem, hogy az okok közt, hogy miért nem jött be egyeseknek, egyrészt ott van az, hogy a film szándékosan nem foglal állást (ez egyik "oldalnak" sem fog tetszeni), másrészt meg hogy csak a kérdéseket teszi fel, és a nézőnek gondolkodnia kell. De majd meglátjuk.


4. KongFan (2013-09-12 19:14.41) aaaaa - (válasz Silmarien 3. hozzászólására)
Én nem hallgatok már a kritikákra.
Cannes-ban egy rakás ember kifütyülte a Forrást és a Csak Isten bocsáthat meg című filmet is.


3. Silmarien (2013-09-12 18:59.38)   - (válasz KongFan 1. hozzászólására)
Én is nagyon várom, bár az Alkonyat-filmek nálam sem épp a legjobb ajánlólevél... Sajnos a film elég rossz kritikákat kapott Torontóban (főleg a rendezésre és a forgatókönyvre nézve), Benedict alakításáról viszont szinte mind csak áradozni tudtak.



2. Silmarien (2013-09-12 18:55.34)  
Előzetes:
http://www.youtube.com/watch?v=ZT1wb8_tcYU
Featurette:
http://www.youtube.com/watch?v=rlF56wJI0yo
És két jelenet a filmből:
http://www.youtube.com/watch?v=NY2D-ixFNKQ - Daniel Brühl és Benedict
[link] - David Thewlis és Benedict


1. KongFan (2013-09-12 13:57.50) aaaaa
Háh, végre itt van az adatlap!
Nagyon érdekes és eléggé friss téma, mindenki kedvenc Sherlock-jával a főszerepben.
Csípem Cumberbatch mestert!
Némi aggodalomra adhat okot, hogy a rendező, a legutóbbi kettő Alkonyat filmet dirigálta utoljára és előtte sem csinált sok értelmes dolgot. A trailer és a téma minden esetre ütős!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2021-11-06 19:1511 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk