Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Meg - Az őscápa
- Viasat3, 21:25
Falcon Lake
- Cinemax, 21:52
Bizonyítás
- Film4, 21:55
Gyógyító érintés
- Filmbox Family, 22:40
Batman - A denevérember
- AXN, 22:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
- Filmes Sámánok Rendje -
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
Polgárháború - Vélemények
Konstrukció - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Váltságdíj aaaaa
Luke Roberts aaaaa

 

Fórum - A nagymester - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Az utolso szamuráj (2016-11-04 16:37.13) aaaaa
Ez valami hatalmas.
Ip Man életéről nem egy film készült:ez a legjobb,bizonyos dolgokban.Szeretem és nagyra tartom a Donnie Yen féle alkotást,mert magasztos,hősies de legfőképpen könnyen befogadható:azaz,közönségfilm,amivel nincs is probléma.Mégis,legjobb pillanatainak azt tartom,amikor áll az a-véleményem szerint lazán Bruce Lee-hez is felnövő- harcművész,és tanít:Yen arcán maga kungfu és wing chun szeretete és tisztelete,minden mozdulatát átjárja az a zsigeri,belülről jövő erő,amit vélhetőleg az ért meg igazán,aki magasabb szinten gyakorolja.
A Nagymester...éteri élmény és költészet,innentől sokaknak befogadhatatlan.
Nincs lineáris történet ,sőt gyanítom,a forgatókönyv is szabadon volt kezelve a forgatás alatt.Wong Kar Wai filmje inkább töredékekből lesz felépítve,ahol kell a narráció és a kiírás,most éppen hol járunk:a világhírű rendezőt ugyanis Ip élete mint olyan,nem annyira érdekli.....-
mint a harcművészet szeretete,művészete és annak az életre gyakorolt hatása.
Aki racionálisan áll a mozihoz,elveszti lényegét:persze hogy repülnek néhol benne és fizikailag képtelen mozgások is akadnak bőven,ám ez a wuxia megléte miatt természetes:és szemlátomást még mindig képtelenek a magyarok ezzel a lassan tradicionális keleti "termékkel" mit kezdeni.Mint ahogy azzal sem,hogy rendezőnk a kung-fu-val voltaképpen leképezi az életet:az emberek egymásra gyakorolt hatásai,döntései,érzései tükröződnek vissza a hárításokban és támadásokban.Mindez valami olyan szintű képi világgal,ami szó szerint döbbenetesen gyönyörű.
Wong Kar Wai mozijában ha minden teljes sebességgel menne,lenne vagy 50 perces:ám ő a lassítások mestere,így a víz,az azon végigfutó láb,pár csepp vér sorok és rímek,bennük az esztétika tökéletesre emelésével,valóban mintha egy filmmé született költeményt néznénk.Tony Leung persze hibátlan,és megvan benne a keleti ember kiismerhetetlen eleganciája ugyanúgy,ahogy a titokzatossága is,és Ziyi Zhang-ot ugyancsak dicsérni lehet.A sárga festékanyag kihagyásával bőrünkön persze nehezebben értjük meg,mi is lehetett annyira fontos a különböző harci iskolák vetélkedésében,de azért talán azt sejthetjük,nem csak a pénz mint olyan miatt torzsalkodtak.
A zenére külön kitérnék:Bellini operája ugyanúgy gazdagítja,mint az áthangszerelt Morricone zsenialitás a Volt egyszer egy Amerikából,vájtfülüek és VALÓDI filmszakértők,akik értik nem csak nézik a filmeket,előnyben majd.Engem a végletekig beszippantott ez a film,még ha rendezőnknek persze nem a legerősebb alkotása:ám olyasmire vállalkozott harcművészet terén,ami túl van Jackie Chan lélegzetelállító és vicces akrobatikáján,Tony Yaa erőtől duzzadó mozdulatain,a kung-fu belső értékeibe merült alá....és gyönyörű kincsekkel teli marokkal bukkant fel.


6. Saint alexis (2014-09-20 19:35.38)  
A filmet nem láttam még, de kezd érdekelni, mert láttam egy werkfilmet róla, (ma hajnalban ment az ismétlése). Nos, azért 3 évig edzettek rá, és Wong nagymesterekkel egyeztetett, köztük a Mester régi tanítványaival, szóval érdekes, miért nem találta el a vélemények szerint mégsem.. még a ruhatárának is utána nézett, ez a szememben jó pont, plusz egy Tony Leung hogy hibázhat? Na, majd megsasolom, és véleményezek.



5. Robi911 (2013-10-01 08:25.43) aaaaa
A filmnek köze nincs Yip Man nagymesterhez. Nagyon gyenge, nem éri meg a ráfordított időt.


4. Vlacika333 (2013-09-15 15:57.44) aaaaa
Tegnap megnéztem, hát szörnyű. Rettentő gyenge. A nyomába se érhet a Donnie Yen szereplésével készült Ip Man 1-2-nek. Az utóbbi évek legjobb küzdősportos filmje volt az a két rész.


3. Liz-i (2013-09-10 20:49.19)   - (válasz G-ergo 2. hozzászólására)
Nem néztem meg az előzetest :-) Én csak a Bruce Lee filmeket nézem meg a régi kung-fu filmek közül, azokból szerencsére mellőzték a "könnyfakasztó kacaj"-ra késztető mozzanatokat... Az még nem zavar, ha valaki "kicsit nagyobbat esik", mint kéne, vagy nagyobb a pofon hangja, de amikor ilyen 5 méter síkban-levegőben repülést hajtanak végre, na az betyáros.....


2. G-ergo (2013-09-09 21:45.05) aaaaa - (válasz Liz-i 1. hozzászólására)
de ez az előzetesben is látszott elég rendesen. meg gondolom valamennyire visszanyúl a klasszik kung-fu filmekhez. realitást azokban is lehet keresni nagyítóval, mind hiába.


1. Liz-i (2013-09-09 21:00.52)  
Hát, aki a műfajban a Bruce Lee-féle harcjelenetekért van oda, az messzire kerülje....Az első 10 perc harcjelenete kb. olyan volt, mintha Tarantino egyik elkapott flash-ét vitték volna vászonra, a Kill Bill realisztikusabb ennél, atyaég...Még az ember elviselné, hogy egy rúgástól 1 métert repül hátra valaki egy vonalon, de amikor a rúgás helyén kipotyognak a téglák a falból...Na neee......Hatalmas csalódás nekem, negyed órát bírtam belőle...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2016-11-04 16:377 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A nagymester adatlap
Eredeti cím: Yi dai zong shi
Évszám: 2013
Rendezte: Wong Kar-wai
Szereplők: Tony Leung, Ziyi Zhang, Chen Chang, Cung Le, Hye-kyo Song...

További információk

Szereplők fórumai
- Hye-kyo Song - Vélemények
- Tony Leung - Vélemények
- Ziyi Zhang - Vélemények
- Wong Kar-wai - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk