Mannavita Virágpor rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Felhőkarcoló
- Mozi+, 21:00
A sejt
- Viasat Film, 21:00
Túszdráma
- Film Mánia, 21:00
Alkonyat
- Paramount Network, 21:00
Hang nélkül
- AMC, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Semmelweis (2023) - Vélemények
80-as, 90-es évek emléke
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Walter Mitty titkos élete aaaaa
Kitty Riddell aaaaa

 

Fórum - Mocsok (2013) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
84. Dark Bakter (2022-10-13 13:30.30) aaaaa - (válasz Dark Bakter 83. hozzászólására)
Bocsi, a helyesírási hibákért!


83. Dark Bakter (2022-10-13 13:24.45) aaaaa
James McAvoy zseniális alakítást nyújt! Minden rezdülése etalon! A zenék remekül lette összevállogatva, a végén a Radiohead kultikus Creep dalának átirata illik a végső szegmenshez... Mi a bajom a filmmel? Előtte olvastam az alapját képező Irvine Welsh művet... Bármennyire vulgáris, és drog, szex, alkohol trip a film beteges és morbid jelenetekkel fűszerezve, sehol sincs a könyvhöz képest, és noha nem szerencsés egy irott művet össze hasonlítani a filmes adaptációval, itt most meghatározta az élményt... A film megmutatja egy ön és közveszélyes zsaru mentális leépülését, a könyvben egészségileg is durva lejtmenetben van hősünk...

KÖNYV SPOILER!!!
Vannak apró valtoztatások a filmben, Saab Volvo helyett, Hamburg Amszterdam helyett, japán, fekete áldozat helyett... Ez már alapból problémás, mert a gyilkos kiléténél fontos a fekete mivolt a könyvben! A filmbennegy jelenet erejéig utalnak rá... Több szereplőt kihagytak, pl a focista szomszefot, cagy Sherlyt Bruce szeretője és sógornője, és aki miatt ténylegesen szétcsúszik... Karen Fulton karakterét összevonták az új assziszens bige figurájával és a Bladsey vonalat is megszépítették a könyvhöz képest, ahol nincs nyálas megbékélés, csal durva és kíméletlen kibaszás szegény csóringerrel! Bruce testileg is beteg, mocsokban él, és egy galandféreg el benne, aki lassan felemészti és közben bemutatja Bruce múltját. A könyvben Bruce durvábban szexfüggő, többet kurvázik, meglop embereket, több emberrel baszik ki, ótvaros, ekcémás... Nyílván ez már túl sok lett volna a vásznon... A végét is elbagatelizalták, sokkal nyomasztóbb a regény végkicsengése.

Nem rossz, de a friss könyvélmény negatívan befolyásolta a film megitelését! Bátor és morbid mozi, de tényleg kispista a regényhez képest! Bocsi, vállalom nálam ez ront az összképen. Kultstátuszra hajtot? Nem tudom, akkor lehetett volna kicsut bevállalósabb... Szörszál hasogatás... A könyvhez képest halovány... Mint önálló mozi? Nos jó film! Kibaszott nagyot alakit McAvoy, de a többi színész sem rossz! Ha bejött a film, érdemes a könyvet is elolvasni...



82. Wilhelm (2022-10-10 18:16.16) aaaaa
Irvine Welsh regénye adta ennek a filmnek az elkészítésének ötletét, melyhez a sokak által kedvelt Trainspotting is köthető.
Jon S. Baird rendezte, mely az előbb említetthez is hasonlítható, csak itt egy ember lett központba állítva, nem pár drogos fiatal mindennapjait mutatja be.
Megosztó mivolta sem véletlen ennek a kult. státuszra törekvő alkotásnak, hiszen messze állnak a látottak a középutak keresésétől, vagy rábököd, hogy igencsak nézhető számodra vagy egyszerűen a világból is kiszaladsz miatta.
Kétségtelenül a brit fekete humor eluralkodik ezen a másfél órán, amely tele van szó szerint mocskos, meghökkentő jelenetekkel, már a cím is találóan előrevetíti, hogy mi vár ránk ennek nézése közben.
A sztori nem túl erős, a forgatókönyv szerintem vérző pont. A krimi szálra értem, a megfejtendő rejtélyre, tettesek előkerítésére- ezek elég mellékesek, ki kell mondani, amolyan semmilyenek. Még ha az őrsön lévő fazonok kifigurázása belefért egynek, de ennyi.
Ám mégsem lehet mellőzni csak úgy ezt a mozit, mert egyvalaki miatt döbbenetes intenzitású. Figyelem! Ez a valaki nem más, mint James McAvoy. Mindenféle illetlenség nélkül mondva baszott kemény, amit itt lenyom.
Egy előléptetésért törtető skót nyomozót alakít, aki szinte mindenkivel szemét módon viselkedik, és mindenkinek alátesz, ahogy csak bír. Senkire nincs tekintettel, saját elveinek él. Persze, megkapjuk, hogy miért ilyen, hiszen a felesége és a lánya sincs vele, ebből kifolyólag önmarcangoló életet kezd el folytatni. Belül rombol, ahogy csak tud. Egy látszat spanja azért akad, az a szemüveges Bladesey, akit Eddie Marsan alakít- mekkora színfolt ez a kicsi muki, ha ránézel, akkor már ez önmagában mosolyra csalhat téged, úgy hogy semmit sem csinált még, csak állt egy helyben, mint egy faszent. Na, és amikor ott bugizott Hamburgban a csajok gyűrűjében- ez teljesen morbid volt pozitív értelemben. Aztán Bladesey csinos nejének is akadtak remek beköpései, melyek erősítettek a látottakon.
Menjünk odébb, mivelhogy ebben a moziban a morbidnak mondható események burjánzanak: drog, depressziós hangulat, prostik, bűnözők, sztriptízbárok- tehát nagyon a zavarosban vagyunk,- ezt rendezőnk végig érzékelteti is bizony nekünk.
McAvoy még mindig a képernyőn tobzódik, abszurdnál abszurdabb dolgokat csinál. Semmi sem szent neki, ami az életvitelét illeti. Óriási mélységei és magasságai vannak ennek a Bruce Robertson nevezetű fazonnak. Gyógyszereken, tablettákon, pián él, fájdalmának csillapítására ezt használja, de ezek visszájára sülnek el, mivelhogy sokszor hallucinál, képzeleg, és az embereket torzan látja,- bevágott képekkel kapjuk ezt. A múltbeli Érzelmei pumpálják előre, ez a hajtóereje, melyek mocskosabb dolgokra is késztetik.
Ám mikor találkozik azzal a valakivel, aki hasonlít a feleségére, akkor meglágyul, kinyílik egy kicsit, segítő kezet nyújt a másik felé. Szívmelengető volt ezt látni tőle, hogy képes jobb ember lenni ennek láttán azokban a pillanatokban, percekben.
James vitathatatlanul óriásit alakított, és VALÓS érzéseket prezentált felénk, melyek a film megnézése után is belénk éghettek, nem hagyhattak nyugodni. Sőt, bevallom, akármilyen beteg film, de miatta többször is megnéztem, mert ő az igazi ereje ennek az egésznek.
Valamit még illő kiírnom, a zene, Clint Mansell dalválasztásai remekek, rávarázsol némi hangulatot. Főleg a kezdőben hallatszódó, és a lezárás: Billy Ocean- Love Really Hurts Without You- A szerelem irgalmatlanul fáj nélküled.
Megértem a kritikákat, az elutasító kommenteket, azokat, akik a hátuk közepére nem kívánják ezt a kifordult, őrült alkotást.
De nálam ennek ellenére bejött.


81. Eldarion3791 (2022-01-29 21:43.11) aaaaa
Szerintem fergeteges, nekem rettenetesen bejönnek az ilyen filmek. McAvoy félelmetesen jól alakította a rohadékot, de a többi színész is méltó partnere volt. A fénymásolós jeleneten szakadtam, Jamie Bell kétségbeesett toporgása meg amilyen fejeket vágott közben, egyszerűen priceless. :D


80. Sergio Alba (2018-07-04 22:19.43) aaaaa
Betegesen perverz, ám szórakoztató. Végig nézni a szellemi leépülését a pasinak, az nagyon durva. A szex jelenetekből kicsit túl sok volt, de a végén a csavar az nagyon nagy lett. SPOILER! A felakasztós jeleneten szakadtam. Jó film, de csak azoknak ajánlom, akik szeretik egy zsaru beteges előléptetésmániáját halgatni. Egyszóval mocskosul jó film


79. Svéd (2017-02-18 13:46.32) aaaaa
És a végén a legjobb poén,bevallom én azon is röhögtem.


78. Svéd (2017-02-18 13:44.55) aaaaa
Mocsok egy nagy film.


77. Langelus (2015-10-07 21:09.52) aaaaa - (válasz RVIN73 74. hozzászólására)
Szerintem is tehetséges fazon.


76. Berryy (2015-10-07 07:39.31) aaaaa
Óriási film. Az elején vicces és ellenszenves figura James McAvoy, de elég hamar kiderül, hogy ez egy kőkemény dráma lesz. Beteg film, jó értelemben. Nagyot alakított a főszereplő, eddig is a kedvenceim közé tartozott, de leginkább a Vágy és vezeklés miatt.


75. Kutasi85 (2015-03-21 01:45.25) aaaaa
Hatalmas film, az egyik legjobb, amit láttam, pedig nem vártam tőle sokat, ahogyan J. McAvoy-tól sem. Kellemesen csalódtam, mind a film, mind a színész játéka lenyűgözött. 10/10


74. RVIN73 (2014-11-28 11:04.27) aaaaa
Qrva nagy film! Hatalmas színész a McAvoy!


73. Krisz papa (2014-09-17 23:08.57) aaaaa
Vegyes érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatban! Egyrészről izzadságszaga van, kissé eröltetett, nagyon művészi, nagyon kulti film akar lenni, és ez sokszor kiütközik! A dráma felépítése viszont fantasztikus, a depresszió eluralkodásának bemutatása hihetetlen hatásos, és az őrület megállíthatatlan!
Többször megkérdeztem magamtól, hogy mi a f... ez?, de kitartottam, és végeredményben kihagyhatatlannak tartom!


72. Menrot (2014-08-02 19:13.07) aaaaa
Nekem tetszett a film,de most McAvoy-ról pár sort.(totál szubjektív:))

Erőltettnek találtam a játékát(ebben a filmben is) mindig is.A Transzban is érződött,ahogy nyomul és próbál Cassel szintjére felvergődni.Az utolsó skót királyban viszonylag szimpatikus alakítást tett le az asztalra.

Vérgőzös egy pofa,még unszimpatikus,de ez változhat még.


71. Evile-Elvis- (2014-08-02 17:51.17) aaaaa - (válasz Baldur von Jézus 70. hozzászólására)
Eltaláltad a film címét, ügyi vagy.


70. Baldur von Jézus (2014-08-02 17:49.48)   - (válasz Evile-Elvis- 69. hozzászólására)
mocsok


69. Evile-Elvis- (2014-08-02 17:47.22) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 66. hozzászólására)
Tegnap néztem meg és szinte semmi sem maradt meg belőle. A történet teljesen érdektelen volt számomra, rettentő unalmas volt és semmi poén. Viszont rettentően érződik, hogy vagány filmet akartak csinálni, de ez nem az. A dialógusok is bénák, nincs hangulata az egész filmnek, a főszereplőre nagyon nem illett ez a szerep, nem volt hiteles.


68. Delpiero (2014-08-02 17:41.02) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 62. hozzászólására)
Nem lesz kult, én is így gondolom, de attól még tényleg jó kis fricskás alkotás. :D


67. Törölt felhasználó (2014-08-02 17:40.21) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 65. hozzászólására)
Akinek inge, úgyis magára veszi.:D


66. Törölt felhasználó (2014-08-02 17:37.47) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 64. hozzászólására)
Miért?


65. Capt.JackSparrow (2014-08-02 17:36.53) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 63. hozzászólására)
túl hamar lőtted el:D


64. Evile-Elvis- (2014-08-02 17:35.38) aaaaa
Mocsok rossz film.


63. Törölt felhasználó (2014-08-02 17:32.51) aaaaa - (válasz Langelus 43. hozzászólására)
http://www.youtube.com/watch?v=FPD5q6DC43M


62. Törölt felhasználó (2014-08-01 19:14.06) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 61. hozzászólására)
Köszke Szamu.:)

(Mibe, hogy akkor se lesz belőle kultfilm?:)- szerintem túl skótos - bár a hülyeségbeszélés jogát fenntartom...:):))


61. Az utolso szamuráj (2014-08-01 07:15.51) aaaaa
Cenzúrázták??

Bazdmeg.

Szóval,vitáztunk már róla sokszor,még e termékeny ,szóláncokban gazdag,ízlésformáló és műveltségben betonoszlopként kimagasló katalóguson is,mi a kultfilm.A meghatározását már leírtuk,viszont azt nem tisztáztuk,hogy vajon törekvés van afelé,azt most az "alkotó legyártsa???":)))Vagy,csak úgy jön.Aztán egy népes csoport pajzsra emeli(Máig nagy kérdés,a Ponyvaregény teszem azt azért lett az,mert épp jó időben sült el??,)
A Mocsok egyetlen piciny hibája,hogy azt éreztem benne,kultstátuszra hajt.Amúgy meg...
Amúgy meg zseniális.Karcos,beteg,éjsötéten vicces,idézhető,patkánygeci a főszereplő és mégis elkezded kedvelni és eszméletlen szórakoztató,néha szó szerint csapkodtam a térdem.James McAvoy számomra eddig túlértékelt figura volt,kis nyálgép:itt olyat nyomott talajon,alig hittem el.A szó legszorosabb értelmében zseniális.
És szemét.
A Mocsok pedig nem szól másról,mint a főkarakter,Bruce széteséséről:agyi,erkölcsi,szexuális,egyszóval minden értelemben,már az ismerősöket is képzelgésekkel színesíti.Mégis,még egy mocsok alaknak is van barátja,aki szereti,és van nő,aki többet lát benne:egyszerűen,mert akkor és ott,mellette előbújik pár másodpercre emberi lénye.Amilyen volt,és amilyen lehetne.
A film a végén pindurit elérzékenyül:Eddie Marsan-nak meg valami geekoscart,de kurva gyorsan,az a szemüveg mindent visz.A Mocsok tényleg mocskos,dugnak,káromkodnak és nehéz pozitív karaktert találni benne:de akkor is eszméletlen jó film.
Vagy,inkább kibaszott,ez a szó jobban illik ide,Roszner meg még a boritójára se tekintsen,fellázad benne a szépszavú művészösztönlény.


60. Törölt felhasználó (2014-07-31 22:46.11) aaaaa - (válasz Anitabagwell 59. hozzászólására)
Támogatom, de látod, le se sz...kakilja...:D


59. Anitabagwell (2014-07-31 22:40.03) aaaaa
Én is Szamuráj hozzászólását várom, merre van?!
Azt látom, hogy 5*-ra értékelte,de bővebben szeretném tudni! :D
Szóval kérjük vissza a hozzászólást! :))


58. Törölt felhasználó (2014-07-18 14:25.49) aaaaa
Szamurájnak: az 58-as számú hsz-t úgy látom, neked adta a gép a "Fórum" oldalon, viszont véleménynek se híre se hamva. (most vagy valami nagyon csúnyát írtál, vagy egyéb hiba van:)).

Megismételnéd?


57. Nor-bee (2014-06-30 22:19.33) aaaaa
5 csillag.



56. Colby86 (2014-06-11 08:14.05) aaaaa
Bűnösen szórakoztató film:)


55. Kimikem (2014-05-28 19:47.00)   - (válasz Z79 53. hozzászólására)
Ajánlom figyelmedbe a Nőt akarunk! című ír filmet.
Nekem nagy kedvencem! :))


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekDark Bakter, 2022-10-13 13:3084 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk