Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Boldog születésnapot!
- Magyar Mozi TV, 06:40
Jószomszédi iszony
- Film4, 06:40
A gyűrű átka
- AMC, 06:50
Császárok klubja
- Film Café, 06:55
Szerelem kiadó
- Izaura TV, 07:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dallas (sorozat) - Vélemények
Wonka - Vélemények
MI-5 - Az elit alakulat (sorozat) - Vélemények
A hercegnő és a sárkány - Vélemények
Godzilla (1998) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lisa Frankenstein aaaaa
Havana Rose Liu aaaaa

 

Fórum - 12 év rabszolgaság - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
331. Dobsony (2022-08-28 10:22.31) aaaaa - (válasz Entersp 330. hozzászólására)
:))
Szerinted ezt a filmet csak azok érthetik meg igazán, akik minimum 12 évig rabszolgák voltak?


330. Entersp (2022-08-27 20:52.27) aaaaa - (válasz Mclane 2 329. hozzászólására)
Megkérdezhetem, hogy milyen reláció van közted és Nyomozó 1 között?
Tök nyilvánvaló, hogy ugyanabban a laborban nyomták belétek a csöveket...



329. Mclane 2 (2022-08-27 19:01.49)   - (válasz Kyra92 306. hozzászólására)
Én nem olyan régen néztem újra a filmet szintén és bár én nem tudtam elolvasni a film alapját adó memoárt, de azért én is utána olvastam a valódi háttérnek ahogy tudtam és igen valóban vannak dolgok meg esetek amik nem éppen a realitás talaján mozognak, de ettől függetlenül maga a film mindenképpen erős és húsba vágó darab azt elismerem én is. Mert a maga néhol kicsit meseszerű módján is de jól érzékeltette hogy milyen cudar világ volt ott lent Amerika déli részén, meg az ahhoz közelebb eső régióban ahol mg félig meddig normális dolog volt a rabszolgaváráslás meg a komplett ember kereskedelem ami lezajlott, és hogy sok esetben milyen állati szellemi szinten élő fehér emberek éltek ott és akkor azon a vidéken. Úgy hogy mindent egybevéve nekem nem volt sok gondom a filmmel amit akart azt megmutatott aránylag jól, amit érzékeltetni akart a néző felé azt megtette mindenképpen és hatásosan szerintem, és úgy átlagban is lekötött jó volt és érdemes volt megnéznem szerencsére mert ez még a jócskán színvonalas darabok közé esik be gond nélkül.


328. Amycusack (2022-03-31 05:03.31) aaaaa
Szerintem túlértékelt film. A történet persze szörnyű, de sem a színészek között, sem rendezésben nem találtam jónak.


327. Késős Kata :D (2021-02-24 09:15.32) aaaaa - (válasz Késős Kata :D 326. hozzászólására)
Hozzáteszem, lehet hogy végül gyilkosságig fajultam volna. Még a saját életem árán is.


326. Késős Kata :D (2021-02-24 09:14.29) aaaaa
Igazán húsbavágó, szívfacsaró módon kegyetlen történetet dolgot fel ez az alkotás. A legszörnyűbb, hogy ugyebár létezett ez a fajta intézményesített rabszolgatartás Amerika déli államaiban, aminek a mozgatórugója a pénz mellett a feketék ellen irányuló rasszizmus is volt. Ezzel nem mondok újdonságot, sokan tudjuk mindezt. A rabszolgaság manapság illegális ugyan de még mindig virágzik. Mindig is azt gondoltam, hogy gonoszság. Nem vagyok kifejezetten szociálisan érzékeny, nem vagyok az empátia bajnoka. Ez van, ilyen vagyok. Ám amikor megnéztem ezt a filmet, be kell vallanom, hogy sírtam a megtekintése után.😔 Ebből az érzelmi reakcióból is látszik, hogy mennyire kiváló rendezői és színészi munka eredménye ez a film. A főszereplő arcmimikája mesteri. És ahogy sokan megegyezték előttem, Michael Fassbender teljesen elsajátította az őrült, kegyetlen, szadista és álságos rabszolgatartó ültetvényest. Az ijesztő karaktere hatását fokozta, hogy folyton a Bibliával igazolta a gonoszságát. Bátor, lázadó, merész embernek ismernek engem, igazuk is van, én nehezen félek bárkitől is. De ha én lettem volna az egyik rabszolgája, én bizony rettegtem volna tőle 😱
Sikerült elérnie a rendezőnek, színészeknek, sőt az egész stábnak, hogy totálisan beleéljem magamat a filmbe. Már az elején katartikus hatást gyakorolt rám az a jelenet, mikor Solomon leláncolva, teljesen tehetetlenül ébred. Még belegondolni is borzalmas, mit érezhetett, megfagyott a vér az ereimben😱Úristen... Amikor első alkalommal láttam a filmet (pár napja újra megnéztem) emlékszem, aznap este rémálmot is eredményezett. Azt álmodtam, hogy én is leláncolva ébredtem, sikítoztam, zokogtam, káromkodtam de senki se szabadított ki. Hála Istennek pont a legjobb pillanatban ébredtem fel. Éppen amikor rámcsaptak egy hatalmasat egy korbáccsal. Életem egyik legrosszabb rémálma volt 😱Mikor felébredtem, magamhoz tértem, azt szinte jutalomnak éreztem. Azelőtt soha életemben nem gondoltam bele abba hogy mekkora kincs a szabadság. Adódnak gondok, nehézségek az életemben,sőt, néhány trauma is. De ez a film valahogy ráébresztett arra, hogy ehhez képest mennyire szerencsés az életem. Hiszen szabad vagyok, vannak jogaim, kapok tiszteletet és szeretetet is. Rendelkezhetek a pénzemmel (még ha nem is sok a munkabérem) az időmmel és úgy összességében az egész életutam alakításával is. Egészen más volt így filmen keresztül látni a rabszolgaságot mint a törikönyvekben olvasni róla nyomokban. Én úgy hívom a rabszolgaságot hogy nem más, mint az emberi kegyetlenség legalizálása. Elképesztő, mennyire kegyetlen tud lenni az ember. Hát még akkor ha a törvény is feljogosítja...
Komolyan mondom, csodálom a főhőst hogy bár megtörten de mégis túlélte és hogy hihetetlen módon soha nem adta fel teljesen a reményt, a belső küzdelmeit hogy talán egyszer újra szabad ember lehet. Nem is tudom, én hogyan élném át ugyanezeket a szörnyűségeket... Kérkedés nélkül állítom bizonyossággal, hogy az egyes gyengeségeim ellenére alapvetően kemény, erős ember vagyok. De bevallom ha tőlem elvennének mindent, a családomat, a barátaimat, a saját kis hobbijaimat, szórakozásaimat, a lehetőségeimet, jogaimat, méltóságomat, szabadságomat, én lehet hogy megölném magamat. Ezért is tudtam annyira átérezni azt a jelenetet, mikor a rabszolgalány a halálra vágyott. Nálam az ilyen földi pokol lenne az a pont amikor nem lenne már se kedvem se késztetésem erősnek, bátornak és keménynek lenni. Elképzelni se tudom, hogy túlélném-e a bántalmazást, terrort, megfélemlítést. Fizikailag talán. De lelkileg biztosan meghalnék minden nap, ahogy arra gondolnék, hogy hiányolnak azok az emberek akik szeretnek engem😔 Lehet, hogy megpróbálnék megszökni, akár az életemet is kockáztatva. Még azt se nagyon bánnám, ha megölnének. Inkább meghalnék, mint hogy így éljek...
Bocs, ha túl hosszasan taglaltam az érzéseket, amik támadtak bennem. Csak nagyon nagyon húsbavágó volt mint mondtam. Mintha késsel karcoltak volna egy nagyon mély sebet a lelkemen. Az idegszálaim pengeélen táncoltak a film megtekintése közben.
Egyetlenegy dolog hiányzik a filmből nekem. Hozzáteszem az én sajátos hóbortom, nem kívánom negatívan minősíteni se a rendezőt se a színészeket. Sőt senkit aki részt vett a film megteremtésében. Szóval hiányzik nekem a főszereplő narrálása. Ez az oka hogy négy csillagot adtam. De ez csupán szubjektív nézőpont. Én működöm így, hogy könnyebben átélek egy filmet, ha a főszereplő narrátorként mesél. Valahogy személyesebbnek érzem.
Összegezve bármennyire kiváló alkotás, bármennyire is nagy hatást gyakorolt rám, az tuti hogy nem gyakran fogom megnézni ezután sem. Félelmetesen jól sikerült, igazán idegborzoló.


325. Vmiso (2019-12-29 12:59.03)  
Lassú film, de számomra mégsem unalmas, teljesen lebilincselt. Durva, helyenként igencsak kegyetlen a képi világa, de nem érzem öncélúnak. Igaz történet alapján készült, és nincsenek kétségeim hogy valóban ilyen szenvedéseknek voltak kitéve ezek az emberek.
Nálam Fassbender vitte el a pálmát, nagyot alakított ebben a kegyetlen, érzéketlen rabszolgattartó szerepben.
Értékes film.


324. Emmersson (2019-05-22 08:14.11) aaaaa
Ezen is túl vagyok...de nem estem hanyatt tőle!
Talán azért, mert túldicsérték, hogy micsoda kiemelkedő alkotás..de számomra egy sok film közül, nem fog sok minden megmaradni.


323. Halember (2019-03-01 21:59.16)  
Sir Prince Oberyn lezúzta a topicot! ;)


322. Jenci111 (2019-03-01 21:21.21)   - (válasz Prince Oberyn 314. hozzászólására)
Hogy Te mekkora egy hülye vagy...


321. Dexter Sitzky (2019-02-02 20:01.29) aaaaa
Nagyon jó ez a film.Tetszik,ajánlom mindenkinek:))))


320. Sergio Alba (2018-10-16 17:19.59)   - (válasz Sergio Alba 319. hozzászólására)
Pont helyett kérdőjel a végén


319. Sergio Alba (2018-10-16 17:17.25)   - (válasz Prince Oberyn 318. hozzászólására)
Látom, nem érted. Fassbender nem rasszista, ha egy rasszistát játszik. A Django stábja is rasszista, hogy a négereket bántják benne (Walt Goggins megfogta Jamie Foxx farkát, gyülölettel az arcán, de nem rassziszta.)


318. Prince Oberyn (2018-10-16 17:14.54) aaaaa - (válasz Sergio Alba 317. hozzászólására)
Az Alicia Vikander a Tomb Raider-bol! Es o feher sved szepseg belegondolni se merek mi lenne ha fekete lenne...


317. Sergio Alba (2018-10-16 17:11.59)   - (válasz Prince Oberyn 316. hozzászólására)
Igazad van, vérbeli rasszista. Ezen a képen is látszik ( [link] ), pedig teljesen más a szerepe.


316. Prince Oberyn (2018-10-16 17:07.42) aaaaa - (válasz Sergio Alba 315. hozzászólására)
Jo alakitast nyujtott Tom Hardy a Venom-ben mint szinesz de ez egeszen mas! Fassbender-nek latom a szemen a szadist hajlamot elvezi amit csinal ez egyertelmu! Hidj nekem en ezt tanulom.


315. Sergio Alba (2018-10-16 17:01.21)   - (válasz Prince Oberyn 314. hozzászólására)
Khöm

Prince, szeretném felhívni a figyelmedet: Ez egy film. Az, hogy Michael mit tesz hozzá, hogy dicsérjék, annak semmi köze az eredeti énjéhez. Ez csak egy szerep. Más-más karaktert játszik el tökéletesen, beleélve magát.

A másik dolog. Kerüld el az ilyen filmeket, ha nem bírod.


314. Prince Oberyn (2018-10-16 16:51.57) aaaaa
Nagyon rasszista film nem is birtam vegig nezni! Michael Fassbender latszik hogy elvezi a kinzast ennyire nem lehet jo szines! visszataszito ember szamomra :(


313. Dexter Sitzky (2018-10-15 18:35.12) aaaaa
Nagyon jó!:)


312. TurboHagyma (2018-05-24 11:54.37)  
Rendkívüli film, viszont érdekes hogy a szereplőlista legelején Brad Pitt van, pedig ő alig 10 percet ha szerepel benne. Miért?


311. Entersp (2018-05-24 09:48.27) aaaaa - (válasz Roxi88 310. hozzászólására)
???


310. Roxi88 (2018-05-23 20:39.05) aaaaa
Elindult youtube-on és nem tudtam kikapcsolni.. Eszméletlen jó film, minden díjat és elismerést megérdemelt amit kapott, még az Oscart is megkaphatta volna! Rég láttam ennyire jó filmet! Ajánlani tudom csak!


309. Langelus (2018-03-23 19:51.14) aaaaa - (válasz Entersp 308. hozzászólására)
:DDD


308. Entersp (2018-03-23 19:46.28) aaaaa - (válasz Langelus 307. hozzászólására)
Jó, hogy ezt megírtad nekünk.


307. Langelus (2018-03-23 17:11.45) aaaaa
Azelőtt 2013-ból a 3. legjobb filmnek tartottam, de közben lecsúszott az 5. helyre.


306. Kyra92 (2018-03-23 15:11.14) aaaaa
Nem vagyok sem fekete sem rabszolga, de Fassbendernek még így is sikerült elérnie, hogy akárhányszor meglássam őt a képernyőn, ebben a szerepben összeszoruljon a gyomrom és hányingerem legyen tőle.
Volt szerencsém elolvasni Solomon igaz történetét könyvben, mely ugye az ő elbeszélései alapján született meg és úgy nagyjából a film megtartotta a lényeget, viszont jó pár fehér karakter kicsit gonoszabbra sikeredett, mint az eredetileg volt. Fordot viszonylag kedvesnek ábrázolták a filmben, de a könyvben még lágyszívűbb volt, Solomon őt nagyon szerette...már amennyire egy rabszolga szeretheti a gazdáját. Epps karaktere azonban ugyanolyan brutális filmben, mint könyvben, bár azért róla is tudni kell, hogy sok mindent amit a filmben megtett, azt a való életben nem ő csinálta, Solomonnak nagyon sok gazdája volt, de gondolom a filmben nem volt idő mindegyiküket megszemélyesíteni, így minden Ford utáni gazda szerepét Eppsben gyúrták össze. Semmivel sem volt emberségesebb az igazi Epps, de a filmben elkövetett gaztetteinek többségét, igazából más ültetvényes gazdák követték el. A Bibliából sem ő szeretett idézgetni, az egy másik gazda volt, aki ha jól emlékszem bele se került a filmbe.
Megrázó alkotás, melyet a gyönyörű tájak sem képesek kicsit feldobni. Hiába a szép déli erdős, természetközeli, vidéki világ, sajna itt nincs helye a szépségnek.
A színészek, a rendezés, a vágás, a díszletek, a forgatókönyv mind tökéletes munkát eredményeztek. Pusztán annyi problémám volt vele, hogy sehogyan sem érzékeltették, hogy 12 év telik el, olyan volt mintha legfeljebb egy évnyi történést láttunk volna. Néha kiírhatták volna, hogy hol tartunk időben, de ez volt számomra a film legnagyobb baja.


305. Rántott Birkaszósz (2017-03-21 22:23.33) aaaaa
Brutális ez a film. Sokáig halogattam, hogy megnézzem, végül rászántam magam, de nem az én madárlelkemnek valók ezek a filmek.
Az alakítások tényleg nagyszerűek, rossz szavam sincs. Elmaradt a Hollywoodra oly jellemző nyáltenger, pedig az a fajta hatásvadászat engem általában kizökkent, mert közönyössé tesz, itt viszont a brutális kínzós jelenetek jelentették a hatásvadászatot, amivel csak még jobban belerángattak a filmbe. Ha a végén nincs az a jelenet, amivel engem mint nézőt hagynak kicsit levegőhöz jutni, akjor nagyon megülte volna a gyomromat az egész, így viszont tökéletes volt.
A brutális jelenetek közül engem nem zavart volna, ha jópárat kihagynak, így is totál átjött a szenvedés és a kín, öncélúnak éreztem ilyen szinten mutatni mindent.

Megkapja az ötcsillagot, bár ez kicsit olyan, mint egy temetés hírét lájkolni a fészbukon, de hát nincs "gyomorszájon vágott, és azóta sem tudom elüldözni a gondolatot, h mennyire kegyetlen állat az ember" kategória, úgyhogy így tudom csak az érzéseimet kifejezni.


304. ReginaGeorge (2017-03-01 16:40.37)   - (válasz Mr83 302. hozzászólására)
Mert rajta volt a legnehezebb fogást találni - minden értelemben.
Különben tényleg jó film, főleg, ha azt is nézzük, hogy valós történeten alapult.
OTT: legyek őszinte, nem értettem a film rövid kivonatának olvasása alapján, hogy miért ölt ennyi energiát ennek a szerencsétlen embernek a délre hurcolásába a két rabszolgakereskedő, amíg el nem jött az árverezési rész. Korábban az ír származásu rabszolgákkal kapcsolatban olvastam egy-két dolgot arról, hogy hogyan lehetett valakit rabszolgának eladni - hát igazán hajmeresztő olvasmány volt.
Visszatérve a filmhez: amitől ez igazán minőségire sikeredett szerintem az, hogy a rendező és a forgatóköny író nem a könnycsatornákat akarta nyitogatni, hanem jó érzéssel távoltartotta magát attól, hogy csöpögősbe menjen át. A másik nagy erénye a színész választás. Fassbender nyilvánvalóan adott volt, de a többiek is hozták legjobb formájukat.



303. Pocsolya ugró (2017-03-01 13:05.05) aaaaa
Gondoltam rá hogy írok véleményt a filmről, de rájöttem hogy nem kéne beleártsam magam.

Egy remek film, ami leleplezi Amerika bűnét.

Az a hihetetlen az egészben hogy nem volt ez a dolog olyan régen. Amikor kitört az 1. világháború akkor is volt visszhangja. Emlékszem a Flyboys című filmben is megemlíti a néger gyerek hogy az édesapja rabszolga volt.

Szomorú film és egyben fel is tudott háborítani, hogy tudtak ilyet tenni az emberekkel.


302. Mr83 (2017-02-13 16:36.19) aaaaa
Egy dolgot nem értettem a filmben: a szebbnél szebb néger nők közül Fassbender karaktere miért a kamaszfiú kinézetű Patsy-be volt beleőrülve...?!
Egyébként nagyon rendben van ez a film!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó fórumok

VéleményekDobsony, 2022-08-28 10:22331 hsz
KérdésekFigo77, 2014-04-11 12:223 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk