Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 09:10
A felejtés bére
- Mozi+, 09:45
Két lépés a menny
- Film4, 10:10
Táncoló talpak
- Film+, 10:25
Z, a hangya
- HBO, 10:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fenevad (2022) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
2022-es választás
Fogadóóra
Antracit (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fenevad aaaaa
Gale Harold aaaaa

 

Fórum - Feledés - Kérdések

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

20. Vojtech (2023-01-26 23:41.28) aaaaa
Ha a 49-es átlép a "sugárzási zónába" (52), automatikusan kikapcsol a gépe mivel másik zóna. Egy másik jelenetben az 52-es gépre rakja át BOB-ot és elindulnak a kis házikó felé a tóhoz ami elvileg másik zóna (49), de az 52-es gép nem zuhan le ha átlépi a zónát vagy benéztem valamit ?


19. Lessik (2021-03-16 21:08.49) aaaaa - (válasz Roszner 18. hozzászólására)
Jack és Viktória nem tudták első pillanatban ki is Júlia! Tehát csak Júlia tudta, hogy Jack a jegyese és látja, hogy Jack nem úgy kezeli mintha emlékezne rá, azaz Viktóriában nem bízik hiszen ellenfele. A nők megérzései a legjobbak, ha egy másik nőről van szó.Ők értik/érzik tudatalatt a jeleket amit mi még nem észlelünk.



18. Roszner (2014-12-05 22:47.51) aaaaa
Volna egy pár kérdésem, ti mit gondoltok?

Szerintetek, Viktóriának voltak emlékei valódi életéből? Szerintem igen, de azokat gondosan magában tartotta. Szerelmes volt Jackbe, de vajon a korábbi életében is? Az a fotó ami az űrhajóban készült...nem volt hajlandó átszállni parancsra sem a mentőkabinba...
Ellenségesen fogadta Júliát - tehát tudta, kivel áll szemben? Milyen injekciót akart Júliának beadni, amikor az elkapta a kezét? És miért potyogtak a könnyei amikor Jack ráismert a feleségére, ha nem azért, mert nagyon is voltak emlékei? A toronyba Júliával visszatérő Jacknek milyen kiborulva tett szemrehányást: Mindig csak ő volt! Nem igaz?!

Érdekelne a véleményetek.


17. Bellefille (2013-08-31 16:30.38) aaaaa
Kb. mi is ezekre jutottunk. :) Bár szerintem azért kellettek a klónok, mert ez a TET egy bazi nagy gép, ami nem tudott mindenkit teljesen eltakarítani. Sem a droidok. Az ember felépítése sokkal alkalmasabb erre a feladatra.
Az, hogy ott voltak a bolygón -gondolom nem csak 49-es és 52-es torony volt- az meg csak arra szolgált, hogy ne tudják rongálni a vízelszívókat.
És itt megint csak az jön bele, hogy kellettek neki a klón a droidok javítására, vagy esetleg olyan helyen feltérképezésére, ahova a droid nem jut be.
Azért remélem lesz előzményfilm, elég sok kérdés nyitott... :)


16. Lesifbi (2013-08-10 20:12.08) aaaaa - (válasz Roberto 13. hozzászólására)
Szerintem csak egy TET-el jöttek ellenünk, az is elég volt ilyen "primitiv" faj ellen mint az ember...

De hogy más bolygókon is tevékenykedtek, az biztos!


15. Lesifbi (2013-08-10 08:54.55) aaaaa - (válasz Bombajóafilm 12. hozzászólására)
Igy van, az eredeti küldetés a Tet volt. Nézd meg ujra azt a részt amikor Tom, és Julia a toronynál beszélgetnek. Illetve a fekete dobozos rész is sokat elárul. A Szaturnusz-Titán vonal csak kamu volt, hogy hihetöbb legyen a sztori Tomnak és Vikának.


14. Roberto (2013-08-08 02:30.37) aaaaa - (válasz Roberto 13. hozzászólására)
Illetve még Morgam Freeman mondta is, hogy sokan szálltak le az űrből, s köztük volt Tom is. De valójában egy Tom Cruise klónhadsereg lehetett + a TET + többi UFO
Szal ez nem egy szimpla romantikus film, mint sokan beálíltják annak, nekem kurvára nem votl az, minimális részek voltak benne, és ez teljesen korrekt tartalmilag. Ez egy jó sci-fi film. Az Elysium meg még jobb is lehet ettől :)


13. Roberto (2013-08-08 02:26.10) aaaaa - (válasz Bombajóafilm 12. hozzászólására)
Az Odüsszeia eredeti küldetése a TET volt - Olga is mondta ezt Tomnak. És ez 2017-ben történt meg (a feketedoboz lejátszását figyeld jólmeg), akkor még nem történt meg az atomháború ellenük. Ezt csak egy előzményfilmben tudhatjuk meg történt pontosan a Földön és a Holdon egyaránt. A Titános részt szerintem a TET agyalta ki Toméknak - emlékfrissítéssel/törléssel. De azis lehet hogy az okos emberek oda menekültek ki. :) A világ pusztulásának kezdete Tom és a vöröske klónozása után történhetett meg, illetve ekkor már biztosan jött erősítés is az idegenek részéről, de az is lehet hogy az idegen faj egyszerűen meghekkelte a számítógépetz, a NASA-t stb, és ez is okozhatta a pusztulást. De sztem tuti volt erősítés, jöttek ide tömegpusztító UFÓk is :) De ha csak egy TET-tel támadtak az idegenek a Földet, akkor minden tiszteletem feléjük :D:D


12. Bombajóafilm (2013-08-08 02:15.15) aaaaa
Vágjátok, gyerekek, ami nekem totál nem érthető, hogy mi a bánatnak küldték az Odüsszeia hajót a legénységével a Titánra, a Szaturnusz legnagyobb holdjára, ha akkor még szó sem volt semmiféle TET-ről meg a Holdpusztulásról meg a világvégéről? Na? Ezt magyarázza el nekem valaki! Vagy üdülőtelepet akartak nyitni a Szaturnusz egyik holdján, csak aztán jött a TET, és kiderült, hogy menekültszálló lesz belőle?


11. Vojtech (2013-08-07 21:26.35) aaaaa
...nembaj gyerekek...
majd minden kiderül az előzményfilmből :) (ha lesz)


10. Az első bosszúálló (2013-08-07 20:07.29) aaaaa
Igen a tet idegen eredetű, ez többször is elhangzott. nem hinném, hogy ember által kutatott mesterséges intelligencia.


9. Roberto (2013-08-07 19:02.42) aaaaa - (válasz Lesifbi 7. hozzászólására)
A TET szinte biztos hogy idegen eredetű MI, és jelenleg csak takarítgat, tisztogat a nagy háború után. Meg most az energiabányászat a legkönnyebb.

Egyébként van egy olyan ismerősöm, hogy úgy azt vallja, hogy a TET emberi eredetű mesterséges intelligencia, ami később önálló tudatra lelt. De ez szerintem nem így va, bár első megnézésre hajlottam is rá.

Mindenképpen UFO eredetű MI-ről van szó.


8. Lesifbi (2013-08-07 18:59.19) aaaaa
Elfelejtettem egy fontosat:

A következö hozzászólásom ERÖSEN SPOILER!!!!!


7. Lesifbi (2013-08-07 18:54.24) aaaaa - (válasz Roberto 6. hozzászólására)
Roberto, köszi a hozzászólást.

Hagytam magamnak pár napot emésztgetni, forgatni a dolgot, és nagyrészt én is arra jutottam amire Te.
Ahogy Morgan Freeman is mondta, még fiatal katona volt, akkor jött az égre az az izé, a TET, és azóta harcolnak ellene. Közben Tomot, és a vörös lányt leklónozták, és beültettek az agyukba azt a kamusztorit, amit Tom az elején mintegy narrátorként elemsél, és annak szellemében tevékenykedtek a Földön, nem tudván hogy ezzel valójában az idegeneknek szolgálnak.
Sally, az a nöci aki bejelentkezik nekik idönként, az az utolsó NASA operátor, gondolom a fekete dobozból kinyert felvétekböl csináltak az idegenek egy mesterséges intelligenciát, hogy hihetöbb legyen a sztori Toméknak!

De azt nem értem hogy ilyen fejlett lényeknek, akik ilyen könnyen leigáznak egy bolygót (pl nagy ötlet volt a Holdat szétlöni, és igy a Föld önmagát pusztitotta el nagyrészben), szóval ha ilyen könnyen leigáztak minket, miért kellett akkor emberi segitség nekik, Tomék és klónjaik személyében? Maguk miért nem tudták megoldani?
Igen, az biztos hogy nemcsak a mi bolygónkat zsigerelték ki, de a módszer kiváló!

ui: ami irtál, hogy az ötlet kiagyalója maga a NASA,ez mégjobban megkeverte bennem a sóskát! És már abban sem vagyok biztos, hogy anno, mikor még Tom ürhajós volt, tényleg a Szaturnusz Holdjának felfedezése volt a cél, lehet hogy már akkor kamu volt az egész! (kellett irnod! :) ) de ez is egy lehetséges aspektus, söt, elég sanszos!!

Jó film ez na! Ma este megnézem FullHD-ben, angol nyelven, megpróbálok rájönni. És , ahogy irtad, nálam sem lesz se cigipause, se fél kézzel facebook! :) Utolára ami film lekötött ennyire, az az Eredet volt, na meg a Prometheus- mindekettö hatalmas film szerintem!
No, majd holnap megirom mire jutottam!


6. Roberto (2013-08-04 01:41.10) aaaaa - (válasz Roberto 5. hozzászólására)
De közbe ez a TET lehet gép is, mesterséges intelligencia, amit a NASA készített... Sőt!

jó, mi?:))


5. Roberto (2013-08-04 01:16.20) aaaaa - (válasz Lesifbi 1. hozzászólására)
"De akkor ki vagy mi áll a háttérben? Miért kellett a droidokkal embereket irtani? És miért tárolták a klónokat az ürben?
És egyeltalán, ki,vagy mi az a TET"

A TET áll a háttérben, az a triangulum alakú idegen űrhajó, melynek egy központi vezére volt, Sally - a NASA utolsó kommunikációs munkatársa még 2017-ben, a fekete dobozzal összeáll a kép - képében. A TET elkapta a két űrhajóst (Tomot és a vöröskét, közben a feleségét és másik 4 társát időben kiküldte alvópályára a föld köré), és leklónózta őket. Csinált magának egy kis klónhadsereget, a felszíni tisztogatás érdekében. A dögevők tulajdonképpen a túlélő emberi fajt jelenti Jack Harper, illetve a TET rafinált szemszögéből. Beprogramozta tehát őket az emléktörléssel, illetve emlékfrissítéssel a TET. A háborút egyébként nem nyerték meg az emberek, ez is a TET moráli döntésén alapult két főhősünk iránt. A Föld legtöbb része lakhatatlan, csak bunkerekben lehet meghúzódni, a maradék emberiség valahol az űrben, űrállomásokon vannak. A Titán - a Szaturnusz holdja is kamu propaganda szintén az idegen űrhajó részétől. aminek vezére valami gép. Az idegeneket még nem láthattuk, ez a TET mindenbizonynal valami behajtó bányászhajó lehet, ami a nagy haborúk után küldenek ki felderítésre, raktároz nyersanyagokat, ásványokat, energiákat az űrlények számára, valahol az univerzumban. Ezek a Tet-ek gondolom nem csak a Földre járnak bányászni...
Csak a rendező nem mutatja be ezeket a történéséket, nekünk kell kilogikázni az elején "megvezekelt" (ezt úgy értem, hogy tényszerűként meséli TC , hogy mi történt a Földdel, de közben ugye csak a fele az igaz) sztoriból. Pedig simán beleférhetett volna, legalább lett volna egy 160 perces remek sci-fi.

Amúgy most néztem meg másodjára, feliratosan a filmet, és így már tiszta. és Szünet nélkül ment végig a film, nem volt pause se netre feljövés közben :D

Szóval a kamu teóriámat ne is vedd figyelembe :) Mert ez a triangulum űrállomás biztosan nem emberi alkotás.


4. Roberto (2013-08-03 22:20.24) aaaaa
Bruce9: inkább válaszoltál volna neki, hogy te mit gondolsz a film történetéről, nem pedig blődséggel leírni őt.

Lesifbi:
Igen, ilyen egy jó gondolkodós sci-fi. Én már két összeesküvést is legyártottam magamnak, előbb a hitelest mondanám, illetve a többek által is elfogadott sztorit: (már ha az is) hogy ezeket a csapásokat, a Hold megroncsolását az idegenek tették. És így még támadhatóbb lett a Föld nevű golyóbis. Ám a Földön semmilyen űrlény maradványokra utaló jel, útmutatás, magyarázat vagy bármifene is nincs. Az emberek már csak bányászni járnak a Földre... de azok az em,berek valójában "MILYEN" emberek, ugye ez itt a főbb kérdés...

Viszont nekem van egy másik úgynevezett kamu teóriám a filmhez. Mi van, ha a NASA meg a Föld kiváló tudósai minden erejüket, tudásukat a Föld energiakutatásba fektették belle, és egy olyan Gépet hoztak létre, amivel a kutatásokat, az energia bányászatot meggyorsíthatták, megkönnyíthették ezáltal az Univerzum többi bolygórendszerénél a bányáasztot, energia ellátást, stb. Na meg ez a feledés-program, a feledtetés is igen furcsa. Ez a TET Harperékat azért küldték le, hogy gyakorlatilag tisztítsák meg a Föld felszínét a túlélőktől, s ezt ők csak úgy nevezték, hogy dögevők... már mint akkor még úgy volt hogy az űrlények ezek a maskurákba bujtatott lények. A klónozás már most is egy egy fajta tudomány, már mint a filmr eutaló emberi klónók. Csak egy úgymond alapot klónoztak, Ádám és Évát. Több ember típust az ember nem is tudna klónozni.... Az idegeneknek ha ilyen menő a technológiájuk, akkor nem csak kétféle embert klónoztak volna, hanem vegyest, többszínűt, stb...Szerintem ebben a teóriámban az történhetett, hogy maga az ember Istent próbált játszani a TET képében,. És ide jutottunk a Földdel, ellenünk fordult. De hát ez megint hülyeségnek tűnhet, mert ez így már Terminátoros :D

De tényleg aki jobban jártas ebben, meg olvasta a könyvet, valamit írjon már légyszi... :) mert már én is kíváncsi vagyok itt


3. Lesifbi (2013-08-03 19:37.49) aaaaa
Én meg ajánlom neked a Smith and Wesson-t, hogy egy filmes szólással éljek...



2. Bruce9 (2013-08-02 13:10.27)   - (válasz Lesifbi 1. hozzászólására)
Szerintem nézd meg mégegyszer, ha úgy sem érted, ajánlom az Üvegtigrist kezdésnek, az a legalja.


1. Lesifbi (2013-07-21 22:12.02) aaaaa
SPOILER!!!

A film nagyon jó volt ,csak- és most lehet kiröhögni :) - az alapsztorit nem értem. Ugyebár elöször arról volt szó hogy a szörnyek támadták meg a földet, ök lötték ki a Holdat is, és miattuk kellett a civilizációt elköltöztetni másik bolygóra. Aztánkiderült hogy ez kamu.
De akkor ki vagy mi áll a háttérben? Miért kellett a droidokkal embereket irtani? És miért tárolták a klónokat az ürben?
És egyeltalán, ki,vagy mi az a TET, vagy TEK vagy mi a tököm?



Kapcsolódó fórumok

KérdésekVojtech, 2023-01-26 23:4120 hsz
VéleményekJean-luc picard, 2021-09-05 07:31314 hsz
Melyikük a jobb csaj - Viktoria vagy Julia?Convar, 2021-06-20 00:3410 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk