Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Asterix az olimpián
- Filmbox Extra HD, 10:15
Z, a hangya
- HBO, 10:46
Csillagkapu - Az igazság ládája
- Mozi+, 11:10
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 11:10
Kínzó közelség
- Film Café, 11:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
Szólánc
Asszociáció
2022-es választás
Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Veszedelmes vonzódás aaaaa
Nicholas Galitzine aaaaa

 

Fórum - Aglaja - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Kilok (2021-10-03 21:45.20) aaaaa
Remek film, fent van Netflixen. Tessék nézni.


5. Az utolso szamuráj (2014-08-28 16:28.59) aaaaa
Hatalmas film.
Ám előtte...kitérnék másra.
Magyar filmre ,főleg komolyabbra,nem nagyon mennek be az emberek moziba(külföldire sem,akkora filmek mennek üres nézőtérrel,hogy még,odakint tömegek nézik és a szakma szereti,itt azt se tudják,létezik)A magyar néző nagy többsége megnézi,mire ad ki 1500 ft-ot személyenként,jobban bízik a blockbusterekben- más kérdés,hogy mikor megkapja a többnyire kiszámítható tömegfilmet,elkezd hisztizni,hogy miért is olyan,amilyen.A magyar néző leginkább szórakozni szeret egy filmen,és ezzel nincs is gond....ám nem egy cikk számolt be arról,olyan igénytelen söpredék filmeket tüntet ki bizalmával,ami kint bukik,nézhetetlen ,primitív-és adott esetben az IMDB-n is cudarul áll,ha már tömegek véleményét is számításba vesszük,lásd Apa ég! és társaik.Hogy a magyar néző,mint olyan,azzal,hogy eltávolodik a komolyabb,igényesebb,mondanivalót tartalmazó alkotásoktól,egyszersmind az igénytelenség mellett rakná le voksát,ezt továbbgondolva butulna...nos,ezt a kérdéskört mindenki döntse el maga.
Ám van más is.
Évek óta a magyar film azzal küszködik,hogy képtelen profitot termelni:így viszont nehéz alkotásokat finanszírozni-ma már másképp megy,hála????Vajna és az új finanszírozási rendszer életbe lépésének,azóta tényleg filmszínházakba költözött néhány alkotás,amikre tömegek vándoroltak el-lásd Megdönteni Hajnal Tímeát.Vajna,és ezt érdemes megfigyelni,üzleti szempontból tekint a filmekre,akár igaza is van,ám mintha a "művészet" szó az ő keze alatt szitokszóvá vált volna...amit bánok.Arra igenis szükség van.
Jó lenne hát valami középút,valami változás...kicsit persze fantasztikus vágyak ezek.
Az Aglaja ha jól tudom,az utolsó olyan mozi volt,ami még a régi támogatási rendszer alapján kapott pénzt,és nem hinném,témája-és gyorsasága...- miatt megfenyegették volna a Corvin mozi pénztárosát,kinyírják,ha akár csak az első sorba nem tud adni jegyet.A film igaz történet alapján készült,és az események nagyjából úgy történtek,ahogy itt látjuk:amit illett volna kiírni a végére,Aglaja 40 éves kora előtt öngyilkos lett,ez azért sokkal mélyítette volna a látottakat.
Cirkuszvilág:a film hihetetlen jól bemutatja az emberi sorsokat,kitér az épp irányadó politikára és egy kislány szemén keresztül láttatja a felnőttek dolgait a mű majd kétharmadáig.Amit meg lehet állapítani,a fotózása gyönyörű,tényleg világszínvonalú,Máthé Tibor nem akármilyen munkát végzett.A történetmesélés a szokásos,magyar édesbús,komor-emiatt persze többeknek lesz majd befogadhatatlan,unalmas,és a magyar filmek épp itt tévednek,valahogy ezt a tömeget kéne "megszólítaniuk"....más kérdés,a tömegnek se ártana nyitottabbnak lenni,akár a "mi kutyánk" kölykével.
Rengeteg nagy színész-Molnár Piroska,Jordán Adél stb-asszisztál pár percig,még Kamarás Iván-t is tudjuk tiszta szívből rühellni-mert jól játszik.Jávor Babett gyönyörű kislány és tehetséges,Móga Piroska pedig több jelenetben akárki méltó partnere.Dicsérném Bogdán Zsolt-ot is,aki a laza,néha nemtörödöm apát játssza-mégis,egyik gyermekéért ő megy vissza,míg az anya nem....
Az az anya,akit Ónodi Eszter játszik:félelmetesen jól.Úgy érzem,összetehetjük két kezünk,ő ide született:ha angol lenne anyanyelve,már rég világsztár lenne.Bár kétség kívül az egyik legerősebb karaktert birtokolja,mégis arra is ügyel,ne nyomja el az épp mellette küszködőket sem:igazi,nagy művésznő ő.
Amit pedig szintén ki kell emelni Eszterről:tudtommal minden !!jelenetet ő maga játszott el,azaz azt is,amikor a hajánál fogva van felakasztva.Nincs trükk,dublőr,CGI.
Rá kell érezni az Aglaja ízére,nem hétköznapi okán(pedig,magyar fimnél ez azért hétköznapi volt,Vajna hozott más szellemiséget,majd meglátjuk,az hova fut ki).Ám én úgy érzem,ennél a bejegyzésszámnál többet érdemelne-meg,másmilyen szavakat,de ez már ízlés kérdése.

Amúgy...bár csak azé lenne.De,játszik ott sok egyéb körülmény is.



4. Gabroca (2013-12-04 19:44.54)  
Fél óra elég volt ebből az unalomból.


3. Sötétszív (2013-06-20 23:42.04) aaaaa
Deák Krisztina filmje nekem nem igazán tetszett.Pedig remek színészi játék volta filmben, első osztályú volt a fényképezés, és a zenéje is jó volt. Mégsem fogott meg a film. Talán azért, mert a cirkusz világát nem szeretem? Vagy mert nem szeretem a művész filmeket? Akármi is volt az oka, nekem nem tetszett. Egyszer nézhető, átlagos film.


2. Emmersson (2013-06-15 12:01.29)  
Szerintem a Fehér tenyér is hasonló kategória.


1. Excalibur14 (2013-06-15 11:36.03) aaaaa
Személy szerint 4,5-t adnék erre a filmre. : )
A csodapinaszőrös résznél majdnem elhánytam magam. :D De legalább röhögtem egy jót! Végre egy olyan magyar film, ami szerintem is nagyon megérdemli a dicséretet, ennek legalább van értelme hogy miről szól, és az alakításokról is el lehetett hinni, hogy igaziak, bár voltak túl játszások, de mivel ez cirkuszi-film ez, így meglehetett szokni, igazán jó filmet csináltak. : )



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKilok, 2021-10-03 21:456 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk