Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Úriember revolverrel
- Viasat Film, 12:25
Elveszve a vadonban 4. - Hazatérés
- Film4, 12:40
Lassan
- Cinemax2, 13:00
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
- HBO3, 13:20
Pán
- Film Café, 13:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Támad a Hold - Vélemények
Időhurok - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Madame Web aaaaa
Mikecz Estilla aaaaa

 

Fórum - Utórengés (2012) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

20. Az utolso szamuráj (2015-01-02 18:27.26) aaaaa
Az Utórengés abszulút Eli Roth zsánerfilmje.
Bár a rendezői székben más ül,a film tele van a Roth-ra jellemző momentumokkal.Így majd háromnegyed órán át nézhetünk a tájakat,városokat,discókat-és nem biztos,hogy egy horrorfilmnél ez nyerő lenne.(A Motelnél is azért működött,mert utána átment a dolog durvulásba).Aztán kapunk jó csajokat is,és kiderül,amit már a Hajnal Tímeánál is észrevettem:Osvárt Andrea szép de a feneke...hát,nagy.
Mikor pedig végre bekövetkezik a végzetes pillanat,kapunk egy leszakadt kéz utáni,inkább vicces hajsza- jelenetsort meg néhány,ettől eltérő brutális pillanatot.Az Utórengést amerikai viszonyokhoz képest egy kisebb partyn megtalálható kurvák bérezéséből kibrusztolták,és ez olykor vitathatatlanul nyomott hagy a látványvilágon,lásd a Sikló pusztulása,90-évek Szív Tv.
De,még ezzel sincs gond,mert Roth és barátai néhol meg nagyon durván ellátják egymás baját-és így csak Tarrantino merte kinyírni magát a vásznon,mint itt Eli-viszont nem nagyon tudják eldönteni,most humorosak,drámaik legyenek,vagy ez horror avagy katasztrófafilm legyen.Így mindenből kapunk,valamit,és a végén még az emberi gonoszságba is megpróbálnak betekinteni-óvodás szinten,de ez műfaji alap.
Viszont az utolsó 15 másodperc kellemesen gonoszka volt.


19. Ricky94 (2014-05-18 14:45.11) aaaaa
Számomra szörnyű film volt! Alig vártam, hogy megnézzem, de szörnyű volt, nem ajánlom azoknak, akik szeretik a jó horrort, mert ez nem az!



18. Man2 (2013-08-14 15:17.46) aaaaa
most néztem meg.Egyáltalán nem tettszett.30 percig semmi nem történik.Utálom az olyan filmeket amibe sokáig elhúzzák a dolgokat.


17. Man2 (2013-08-13 22:24.23) aaaaa - (válasz Jason13 5. hozzászólására)
soha ne mondd egy filmre hogy gyenge.Csak azt hogy nem tettszik.


16. Formula1 (2013-07-05 23:30.17) aaaaa
A film tele van bakikkal és utánzásokkal, de a vége egészen jó lett. Az nagyon tetszett nekem.


15. Formula1 (2013-07-05 22:23.38) aaaaa - (válasz CaS-G 12. hozzászólására)
Nekem egyből a "Zach utánzás" tűnt fel,és eléggé szúrta a szememet ez a dolog....


14. JustPool (2013-07-02 00:10.01) aaaaa
Ha valaki túl jól érzi magát, túl boldog, ez a jó film neki. Mindenki más messziről kerülje!
Lehangoló, visszataszító jelenetek. Azért ennyire férgeknek nem kell beállítani az embereket. Horror kategóriához nem sok köze volt szerintem sem...


13. Iason (2013-06-21 14:18.56) aaaaa - (válasz CaS-G 12. hozzászólására)
Miféle hirtelen halálok?


12. CaS-G (2013-06-21 10:05.58) aaaaa
Az első félóra még nézhető, utána vmi rossz vicc. Horrorhoz nincs köze. Az elején a szakállas fazon kinézete, karaktere, viselkedése Zach-ra hajaz a Másnaposokból. Látszik a kis költségvetés, amivel nem is lenne baj, ha a hirtelen halálok nem lennének gagyi módon megcsinálva. Kerülendő film.


11. Excalibur14 (2013-06-18 14:35.10) aaaaa
Érdekes egy film. De jó volt látni egy magyar színésznőt külföldi filmben. : )


10. G-ergo (2013-06-11 18:27.52) aaaaa
totál másra számítottam, azt hittem, hogy trashbe hajlóbb szösszenet lesz, amolyan motel utánérzés, csupa móka és kacagás. de nem. ennek ellenére nem rossz, de nem is rágtam le a körmöm izgalmamban. sőt igazából semmi extra nincs benne szerintem. egész erős középszer, minden téren. mind izgalomban, mind látványban teljesen átlagos. Osvárt Andreát jó volt látni mindenesetre.


9. Iason (2013-06-11 18:15.58) aaaaa - (válasz Jason13 5. hozzászólására)
A véleményeddel és az érték ítéleteddel természetesen nem vitatkozom, mivel az mindenkinek a saját ízlésétől függ. Azonban két megállapításodnak mégis ellentmondanék:
1. Szerintem ezek nem "Végső állomás"-szerű, kimódolt halálok. Az adott helyzetben, szituációban ezek bizony kódolható események.
2. Továbbra is az a véleményem, hogy műfajilag ez nem horror film.


8. Iason (2013-06-11 08:58.57) aaaaa - (válasz Pisti801227 6. hozzászólására)
Igen és kösz a gratulációt.


7. 1-2 (2013-06-09 11:33.12) aaaaa
kibaszott jó film
tetszett, h a film elején buliznak, poénkodnak, minden heppi, aztán jön a földrengés és a film teljes hangulata átfordul komor lesz és brutális. Attól kezdve nőket erőszakolnak meg embereket gyújtanak fel élve stb.
Kőkemény filmmé változik.
A film legvége meg nagyon bejött.


6. Pisti801227 (2013-06-09 02:29.23)   - (válasz Iason 4. hozzászólására)
Téged ez elgondolkodtat? Gratula.


5. Jason13 (2013-06-07 14:06.07) aaaaa
Én személy szerint elvagyok Eli Roth munkáival, bár az tény, nem a művészet legmagasabb fokán alkot a fickó. Azonban azt meg kell hagyni, érdekes filmeket készítget, a Motel első két része például igencsak beteg művek, de ezért szeretem őket, ahogy a Kabinlázat is.
De itt nem állhatunk meg, mivel Roth forgatókönyvíróként is tevékenykedik és ezen a téren sem fog soha Oscart kapni, viszont kellemes kis agymenéseket vet papírra, melyekből általában jó filmek szoktak kisülni. Kár, hogy az Utórengésből egy elég gyenge fércmű lett, pedig volt benne lehetőség, nem is kevés. Ám mielőtt elpártolnék Eli barátunktól, leszögezném, elsősorban nem rajta múlott a bukás, mivel itt nem ő ült a direktori székben, hanem vígjátékokon és drámákon edződött Nicolás López, és pont az ő munkájával akadnak bajok.
A történet három bulizni vágyó férfi kalandjai köré épül, akik ép Chilébe tartanak, hogy ott pénzes haverjuk számlájára mulatozhassanak. Útközben összefutnak egy csaj-trióval, akik hozzájuk csapódnak, így már hatan tartanak a féktelen bulizás felé. A baj akkor éri őket, mikor épp átadnák magukat az éjszakának: egy hatalmas földrengés rázza meg a várost, amit nagyjából átvészelnek, de az utórengések megnehezítik a menekülésüket a romok alól. És ha ez már nem lenne elég nagy "szopás", a közeli börtön is összedőlt, a rabok pedig a sérült városlakókat és persze hőseinket kezdik el terrorizálni.
Ez így leírva nem is tűnhet olyan rossznak, hiszen nem mindennap láthatunk olyan horrort, amely a katasztrófafilmek műfajával próbál "eggyé válni". A baj ott van, hogy ez a darab csak próbálkozik, de ahelyett, hogy sikerülne neki, súlyosan pofára esik.
Pedig a felütés nem is rossz, megismerjük a viszonylag szerethető főhősöket, bepillantást nyerünk a bulizásaikba (ezen a téren érződik leginkább a filmen Roth stílusa, hiszen a Motel bevezetése is hasonló), aztán mikor jön a földmozgás, darabjaira hullik szét a cselekmény.
A legnagyobb probléma az izzadságszagú szituációkkal van. Komolyan, a Végső állomás sokadik részébe nincsenek olyan erőltetett halálesetek, mint itt! Sőt, még ezek kivitelezése is rendkívül gyenge!
Aztán ott vannak a karakterek, akikkel egyszerűen nem tud mit kezdeni a film. Egyszer csak elkezdenek hullani, aztán azt vehetjük észre, hogy már nincs kinek drukkolni, mert a szimpatikus figurák már a játékidő felénél kimúltak. Emiatt haragszom kicsit Roth-ra, mert valljuk be, ez már nem a rendezés hibája, hanem a forgatókönyvé.
És ha már szóba hoztam Eli havert, ő az egyik főszereplő, és nem is alakít rosszul, nekem ő volt a kedvencem a szereplők közül. Na, meg Osvárt Andrea, aki még a film elején irritált picit, de ahogy kiderültek róla a dolgok, megkedveltem, bár a játékidő végére kissé jelentéktelenné vált számomra. Sebaj, valahol mindenkinek el kell kezdenie, remélem előbb-utóbb szép karriert fut be a tengerentúlon (de ehhez arra is szükség van, hogy ennél jóval minőségibb mozikban bukkanjon fel).
Amiről még nem esett szó, az a látvány. Ez a film a bizonyíték arra, hogy kevés pénzből ne akarjon az ember nagy látványosságokat a vászonra pakolni. Az a szerencse, hogy azért López tisztában volt vele, ennyi alamizsnából nem tudja minőségien leradírozni Chilét, így a földrengéses jeleneteket általában zárt helyeken élik át hőseink és csak akkor láthatjuk velük együtt a romba dőlt várost, mikor már nem remeg a talaj. Ennek ellenére akadnak rosszul kivitelezett trükkök, például robbanások, összedőlő házak, na, de legalább vér az folyik rendesen. Ezt még sikerült is ügyesen megoldani, úgyhogy legalább a horror oldala működik az Utórengésnek, ha már katasztrófa terén elhasalt.
Mindent összevetve, azért nem olyan vészesen rossz eresztés ez, de még így is távol áll a közepes kategóriától. Egyszer azért el lehet ütni vele az időt, de akik minőségi szórakozásra vágynak, jobb ha nem ezt választják. De szomorkodásra nincs ok, mert lesz még Roth-nak lehetősége kijavítania ezt a gikszert, hiszen épp egy kannibálos mozin dolgozik (ott már a rendezői cím is az övé), ami elég biztatónak tűnik így első ránézésre.


4. Iason (2013-06-04 11:08.19) aaaaa
Az előttem szólókkal ellentétben én láttam is a filmet. Nem véletlenül adtam a maximumot rá. Nagyon jól megcsinált és főleg nagyon elgondolkoztató film. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Ps: Nem horror.


3. Pisti801227 (2013-05-15 19:41.57)  
Elég B-kategóriásnak tűnik sok szempontból. Ha maga film mégis merész és ötletes lesz, akkor még lehet valami jó is a végén.



2. Piemaker (2013-05-14 20:05.52)  
Ha kevés a lóvé akkor talán több kreativitást láthatunk a készítőktől.Osvárt Andi miatt még inkább várós.Talán sikerül befutni odakint.(A legtöbb színész horrorban kezdi a pályát.)


1. Geah (2013-05-01 20:35.00) aaaaa
a történet nagyon jó és talán a megvalósitás se lesz gyenge viszont az alacsony költségletés miatt egy elpazarolt ötlet.gyenge színészek és a kevés pénz miatt gyenge látvány.nagyobb nevekel és több pénzel még jó film is lehetne.azért egyszer megnézem majd.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2015-01-02 18:2720 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk