Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Oszkár
- Film Mánia, 19:15
Darabokban
- HBO2, 19:31
Úszó erőd
- Cinemax, 20:00
Blitz
- Filmbox Premium, 20:00
Hazudj velem
- Cinemax2, 20:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Orbán Viktor - Vélemények
Micimackó: Vér és méz 2. - Vélemények
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Mit hallgatsz most?
Szólánc (filmek nevével)

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Négy szoba aaaaa
Denis Villeneuve aaaaa

 

Fórum - Hölgyek a pácban - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. Törölt felhasználó (2015-02-22 19:02.50) aaaaa
Hát de most komolyan...- ez jutott eszembe, miközben széles vigyorom kíséretében lefutott a végefőcím is a képernyőn.

Randal fórumtárs szakértői véleményéhez nem igazán tudnék hozzátenni semmit, legfeljebb ha annyit nem, hogy aki egy, az értelmiséginek álcázott csacskaság áthatolhatatlan ködébe burkolt, remekül megalkotott szatírát akar látni, az ki ne hagyja a filmet. Igen jó szórakozást ígér ez az egy híján száz percnyi játékidő, amit Whit Stillman rendező tizenhárom év hallgatás után követett el. Persze nem mondom, hogy nem érik érdekes hatások közben a nézőt, ennyi díszcsomagolásba öntött ökörséghez régen volt már szerencsém ilyen tömény mennyiségben, megkockáztatom, ha engem próbáltak volna meg lebeszélni a főhősnők az általuk fenntartott prevenciós központban az öngyilkosságról, hát inkább választottam volna az érfelvágást vajazókéssel. (kb. ennyi lehetett a hatékonysági rátájuk is)

Az abszolút pálmát mindenképpen a vallási szöveggel behúzott análszex vitte el, ehhez képest a többi, felhőalapon mázsás súlytalanságú, savval lemaratott entellektüel szóhalmaz egy ártalmatlan, gumikalapácsos fejbeverésnek hatott.

A főszereplő csajok, kivéve a vezérszónok Violetet (aki egy kicsit fajsúlyosabb egyéniség volt), abból a bájos kismadár fajtából valók, akiktől az ember nem is vár mást, legfeljebb annyit, hogy lehetőleg gondolatátvitellel kommunikáljanak, beszéd helyett meg használják másra a szájukat. (mindenki jobban jár vele) Ezzel eszem ágában sincs leszólni a női nemet, sőt, nagy megnyugvásomra szolgált, hogy nemcsak nálunk vannak valóságshow figurák, és nem tudom, hogy hogyan is sikerült ráakadni Sarka Kata színes bőrű kiadására, mindenesetre jó ötlet volt őt leszerződtetni a filmre.
Ami szintén pozitívumként említhető, az az, hogy nemcsak a lányokat állították legyőzhetetlen akadályok elé, az értelmességi kihívás legalsó szintjét a fiúknak sem sikerült megugraniuk.

Mint érzékelhető, vidám kis társaság gyűlt össze a nézők szórakoztatására, bár valószínűleg néhány óvatlan filmmegtekintő úgy fogja érzeni, hogy na ezt nem, de vegyen erőt magán, kárpótlásul a fim végén hozzájuthat a szambola leírásához. Nem bonyolult. Csak nyolcig kell tudni elszámoni hozzá.:):):)

http://www.youtube.com/watch?v=alR5PopJW2o

És igaz, hogy a filmnek kb. annyi értelme volt, mint a címének, de mivel jól szórakoztam rajta, ezért bőven megér egy fényeske-négyeskét.:)


1. Randal (2013-04-16 19:05.19) aaaaa
A Hölgyek a pácban című film középpontjában négy egyetemista lány áll, akik nem kisebb küldetést tűznek ki maguk elé, mint hogy megváltsák a világot. A szép cél felé vezető úton ugyanakkor mintha kicsit nehézkesen haladnának előre – vagy akár úgy is fogalmazhatunk, hogy egyik kudarc éri őket a másik után. A vígjáték humorának magvát a karakterek adják, akik ügyesen megszerkesztett filmes keretek között mozogva csiklandozzák a nézők egóját.

Lily (Analeigh Tipton) New England-i főiskolájára megérkezvén hamar összebarátkozik három furcsa lánnyal. Új barátai nem nevezhetőek átlagosnak – vezetőjük, Violet (Greta Gerwig) irányítása alatt ők üzemeltetik a kampuszon működő Öngyilkosság Megelőzési Központot, ahol egyebek mellett sztepptánccal igyekeznek kikúrálni lelki beteg diáktársaikat. Mindeközben saját magánéleti problémáikkal is szembe kell nézniük, hiszen lovagok jönnek és mennek, a boldogság viszont várat magára.

Ritkán látni ilyet, de a Hölgyek a pácban című film szereplőinek legjellemzőbb tulajdonsága, hogy teljesen hülyék szegények. Buták, mint a tök. Sötétek, mint az éjszaka. A leglátványosabban egy Thor névre hallgató fiatalember (Billy Magnussen) küszködik intellektuális problémákkal, aki úgy jár egyetemre, hogy nem ismeri a színeket – „sosem jutott eszébe megtanulni őket”. Rose (Megalyn Echikunwoke), a fekete bőrű szépség gondolkodása csupán egy dimenzióban képes mozogni, jelesül, hogy az éppen szóban forgó férfi vajon szoknyavadász-e vagy sem. Heather (Carrie MacLemore) elméjében az egyetlen problémakezelési módszer az, ha veszünk egy jó forró zuhanyt. Frank (Ryan Metcalf) tipikus „amerikai hülyegyerek”, aki a legegyszerűbb emberi megnyilvánulásokra sem képes jelentéssel bíró reakciót produkálni. A legkidolgozottabb karakter a lánycsoport vezetője, Violet, akinek világmegváltó ambíciói abból az arrogáns meggyőződéséből fakadnak, hogy ő valójában mindenkinél jobb, okosabb és reflektáltabban gondolkodik – ugyanakkor közhelyszerű bölcsességeken és felszínes megállapításokon kívül tőle sem hallunk semmi említésre méltót.

A lányok ugyanakkor jóindulatúak és kedvesek, úgyhogy a film sem válik idegesítővé vagy felháborítóvá, ehelyett egyedi humorral és színtiszta szórakozással ajándékozza meg a nézőit. Mivel a Hölgyek a pácban szerkesztési módja tudatosan összecseng a bemutatott karakterekkel, sejthető, hogy a szereplők együgyűsége nem a forgatókönyvíró ügyetlenségének, hanem egy tudatos koncepciónak a következménye.

A főcím rózsaszín betűi és mosolyogtató zenéje, az értelmetlen fejezetekre osztott cselekmény, a helyenként giccsbe forduló fényképezési stílus, az utolsó öt perc naiv musical-jellege vagy a semmiből sem következő zárlat mind-mind olyan katyvaszt mutatnak, mint ami a lánycsapat fejében is kavarog. Annak ellenére tehát, hogy a szereplők megdöbbentően butuskák, a film maga érett és intelligens alkotásnak mondható – és így a nézőkkel együtt képes nevetni saját karakterein.

[link]



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTörölt felhasználó, 2015-02-22 19:022 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Hölgyek a pácban adatlap
Eredeti cím: Damsels in Distress
Évszám: 2011
Rendezte: Whit Stillman
Szereplők: Greta Gerwig, Carrie MacLemore, Megalyn Echikunwoke, Analeigh Tipton, Ryan Metcalf...

További információk

Szereplők fórumai
- Aubrey Plaza - Vélemények
- Megalyn Echikunwoke - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk