Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Boldog születésnapot!
- Magyar Mozi TV, 09:40
Kémesítve
- TV2 Kids, 10:00
Nyár Burgenlandban
- Film4, 10:10
A csaló
- Filmbox Plus, 10:40
Jákob rabbi kalandjai
- Mozi Klub, 10:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Versek!
2022-es választás
Asszociáció
Szólánc
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Arnold aaaaa
Helen Hunt aaaaa

 

Fórum - A háború 5 napja - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Nyomozo1 (2020-07-27 23:57.48) aaaaa
Most néztem meg! Nagyon jó ez a film! Ajánlom a filmet mindenkinek!!


11. FTC Béla (2016-08-07 10:49.45) aaaaa
nekem tetszett



10. Kisjon (2016-07-14 09:19.54) aaaaa
Ennek a filmnek csak annyi baja van, hogy az elején kiírták, hogy igaz történet alapján készült. Mert aki egy kicsit ismeri vagy utánaolvas ennek a háborúnak az bizony látja, hogy azért a grúzok sem voltak olyan jó fiúk ebben a történetben mint ahogy itt lefestik őket. A film baromi részrehajló a grúzokkal szemben. Ezért próbáltam úgy nézni mintha nem igaz történetet látnék hanem egy sima, önálló alkotást. Na úgy azért élvezhető.


9. Bertu (2015-09-25 21:05.29) aaaaa
Ez a történelem amerikai típusú meghazudtolása. A háborút a grúzok indították, ők voltak az agresszorok. Egy vacak propaganda film, kiállás egy olyan őrült elnök mellett, akit a saját népe utána elzavart.


8. Sapurin (2013-09-16 17:54.55) aaaaa
Szánalmas film!
Örülök, hogy vannak kommentelők, akik valóban tudják mi történt! Az 5 csillagosok és az oroszokat szidók, háááát nem tudom... Nem írok semmit mert csak felhúzom magam. Akik utána sem olvasnak, csak a film alapján ítélnek, azok még nőjenek 10 évet! Ystee-nek és Utolsó szamurájnak köszönöm.


7. Az utolso szamuráj (2013-06-07 18:45.02) aaaaa
Akik ide 5 csillagot meg huu de jó film,mert brutális és egész jó akciók vannak benne,néha kivehetnék a fejüket a seggükből.Vagy,ha nem is emlékeznek pontosan a dolgokra,esetleg utánanéznének ,mert attól,hogy egy amerikai!!!filmbe kiírják,hogy valós események alapján,ez nem feltétlen a teljes igazságot fedi le,mi több,általában púder.Lehet ezt persze személyeskedésnek felfogni,vagy elgondolkozni azon,ugyan miért írom így...és,nem csak az alább belinkelt dolog miatt,mi az igazság,innentől meg miről is beszélünk ????
Mégha,5 nap alatt viszonylag kevés is volt az áldozatok száma,vagy szereti azt nézni a néző,ha egy bazi nagy ,erős hatalomnak épp betesznek a vásznon.
Hát,a valóság kicsit más:én még ma is azon röhögök,kijön egy ilyen film,miközben a volt grúz elnök kijelentette!!nem így kellett volna megtámadni Dél-Oszétiát....szóval,amit itt látunk,valami olyasmi balgaság,mint azt mondani,a Don-kanyarban amúgy mi magyarok jól jöttünk ki.
Mint film??Harlin szerintem nem tehetségtelen rendező,a rá jellemző stílus most is pergő filmet eredményez,és még az itt nagyon pozitívnak beállított grúz katonák is hullottak szép számmal,erre ügyeltek.Az persze hogy biztos,hogy egy háborúban a civil lakosságot érik atrocitások,mit érik,sokan meghalnak közülük,és nem hinném,hogy az orosz oldalon csakis úriemberek puffogattak volna.A mozi legmegdöbbentőbb pillanatai a végén vannak:és azoknak az embereknek aztán édesmindegy nyomorukban és gyászukban,ki kezdte az egészet és miért.
"Csak a holtak látják a háború végét"."-minden idők egyik leghitelesebb egysorosa.
Színészi játékról kár beszélni,Val Kilmer felhízott akkorára,a segge eltakart egy autót,de minden valótlansága ellenére ha az ember belekezd,ott ragad:mert mint akció,működik,vagy mert sokunkat leköt az,hogy fotelből kényelmesen nézzük,ahogy egy ártatlan öregasszonyt lelőnek,meg fal mellett kivégeznek sokakat.
Ocsmány dolog,nemde???Ám...ezek vagyunk mi.
És majd minden orosz csúnya,és igen,van egy bátor kisfiú,akinek mert tele a töke a gyilkolással,jóidőben,jó helyen van bátorsága meghúzni a ravaszt.
A helikopteres jelenetek miatt ez a látványos propagandafilm Andy Garcia végső,könnycseppzáporoztató beszéde miatt azért kihúzta közepesre,a lány meg szép volt.


6. Creeper (2013-06-02 11:18.55)  
Fél percig néztem, mert baromságnak bizonyult. De azért lehet, hogy máskor majd megnézem. Sziasztok!
KÖVETKEZŐ VÉLEMÉNYEMET VÁRJÁTOK A VÁRANDÓSOK FILMNÉL!


5. Jason1 (2013-05-21 14:04.51) aaaaa
Idén az egyik legjobb film amit láttam ! Nagyon kemény megrázó film látványos jelentekkel ! Egyedül a dvd kiadás hagy némi kivánni valót maga után számomra !


4. Ystee (2013-04-20 20:58.10) aaaaa
A háborús jeleneteket remekül kivitelezték, ezzel olykor izgalmassá és látványossá téve a filmet. A színészi játékok, karakterfejlődések, "váratlan fordulatok" mind laposak és kiszámíthatóak, de ez még hagyján...

Nem volna ez gáz film, ha nem egy valós esemény megfilmesítésének reklámoznák be. Pedig de...

A sztoriból annyi igaz, hogy 2008 augusztusában valóban volt katonai összetűzés az Oroszország - Dél-Oszétia - Abházia és Grúzia között, de -amerikai történelmi filmhez hűen- a megfilmesített verzió köszönő viszonyban sincs a valósággal, sőt...

" Az Európai Unió Heidi Tagliavini svájci diplomatanő által vezetett vizsgálóbizottsága 2009. szeptember 30-án kiadott hivatalos jelentése megállapította: a háborút Grúzia kezdte, a grúz állítások az előzetes orosz támadásról hamisak"

Ha valakit érdekel mi is történt valójában könnyen rátalál az igazságra. A wikipédia meglepően korrekt forrást nyújt hozzá, érdemes végig olvasni.

[link]

Dióhéjban úgy lehetne összefoglalni a történéseket, hogy a nyugat által kiképzett és felbátorított grúzok megpróbáltak újat húzni az orosz medvével, de az kisujja hegyével kilapította őket.


3. Sötétszív (2013-04-18 22:58.16) aaaaa
Renny Harlin filmje igaz történetet dolgoz fel: középpontban újságírók állnak, akik filmre vesznek háborús bűntettet, és megpróbálják azt a világ tudomására hozni. Döbbenetes, kegyetlen képeket láthatunk a filmben, és jól megcsinált harci jeleneteket, ehhez Renny Harlin nagyon ért. A karakterek kidolgozásához viszont már annyira nem. Sajnos Rupert Friend karaktere üres lett, és a színészi játéka sem az igazi. Viszont Rade Serbedzija igazán zseniális a szerepében, bár ő mindig jó a filmjeiben. Renny Harlin összekapta magát, és egy remek háborús filmet tett le asztalra. Csak az a szomorú, hogy ez a valóságban is megtörtént. Méltó mementó egy kegyetlen, majdnem elfeledett háborúról, többször nézhető, szenzációs film.



2. Tomiboy* (2013-04-12 20:00.53) aaaaa
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Érdemes megnézni.


1. BenceFaterYoO (2013-02-23 12:40.06) aaaaa
Kemény film! Örülök, hogy végre egy olyan háborús mozi, ami nem tele van rakva, csupa csöpögésért kiáltó jelenettel. Itt tényleg a kegyetlen valóság került bemutatásra, van egy pár elég brutális jelenet. Érzelmileg azért nyomasztó is a film, mert valóban az irgalom nélküli orosz hadsereg és zsoldosaik, pusztítóan söpörtek át Grúzián, lakosságot, civileket szó nélkül kivégezve. Jó a történet, ami egyébként igaz alapokon nyugszik. Eseménydús, egyfolytában fent van tartva a feszültség. Technikailag, több mint rendben van.

Anders karaktere kicsit lapos és semmilyen, de végül is ez azért nem annyira mérvadó, mert nem is arra törekszik a film, hogy őt kéne szeresse meg a néző. A színészi alakítások nem kimagaslóak, de baj sincs velük, elfogadhatóak.

Kategóriáján belül egy nagyon jó filmnek tartom, ami érdekes témát mutat be és megvan benne a plusz, amiért megérdemli az 5 pontot.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyomozo1, 2020-07-27 23:5712 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk