Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bizonyítás
- Film4, 01:50
Közönséges bűnözők
- Paramount Network, 01:50
Maga a pokol
- AMC, 02:10
Poseidon
- RTL, 02:50
Az útvesztő
- Moziverzum, 03:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények
South Park (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szakasz aaaaa
Emily Hirst aaaaa

 

Fórum - No (2012) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

24. Lizzie42 (2013-07-14 19:51.11)   - (válasz Az utolso szamuráj 21. hozzászólására)
Bár ez már régi poszt (meg én is rég voltam errefelé), azért muss sein ideírnom :D
kIkérEm magamhoz, Rosszner nevében is az ilyen,gúnyos leírást! ;)
Tudom, hogy nekünk szól (akik jogosan lakunk e szent hazában), de ha nem tetszünk, el lehet menni (ezt jól látod)! Minden agysejteddel együtt!
IgeniS b uta vagy, mert nem látod az ellenkező véleményünkről, hogy az az igazság! És te meg butavagy! Meg komcsi! Meg a többi... ;)

(Rég kacagtam ennyit hozzászóláson, már hiányzott az FK, meg te is, Szamu!)

Ui. : Amúgy meg legközelebb ne ilyen hosszan anyázz le valakit, mert nem bírja végigolvasni, nem hogy még értelmezni is kelljen ... Bár, gondolom, te lepődnél meg a legjobban, ha az érintett próbálná meg értelmezni! (Bár láttam a múltkor nála egy "Értelmező Kéziszótár"-t...) :D


23. Chris92 (2013-03-17 18:40.58)   - (válasz Az utolso szamuráj 21. hozzászólására)
Igen, valahogy sikerült tökéletesen összefoglalnod, hogy mi a baj.

Az a baj, hogy ma már a legtöbb emberből előbb beszél az érzelem mint az ész, átgondoltság nélkül, csak úgy térdkalácsreflexből adunk válaszokat, bele nem gondolva azok súlyába vagy azokat megelőző kontextusára.

Az a baj, hogy a világot elkezdtük fekete-fehérben nézni, miközben az a szürke végtelen árnyaltaiban van. Azt hisszük mindennek csak egy oka van, minden problémának csak egy forrása van és minden problémára csak egy válasz van, holott túl komplex, túl zsúfolt és túl összetett ez a kis sárgolyó, annak működése és az rajta élő 6 milliárd emberke együttes mozgása, hogy csak úgy körbe lehessen határolni a dolgokat.

Az a baj, hogy azt hisszük a történelemnek csak egy oldala van, hogy csak egy oldal volt jó a másik az abszolút rossz, nem nézzük az okokat, mi miért és hogyan történet, mik voltak a hibák, amikbe népek, országok belegyalogoltak, és hogy hogyan tanulhatnánk belőlük, ezek után nem csoda, ha véreskezű mészárosok idolnak számítanak mert bőséget hoztak, igaz elfeledvén milyen áron. Dobálózunk évszámokkal, fogalmakkal személyekkel de összefüggésbe nem tudjuk hozni őket, szimpla átgondolatlan jelképek, szitokszavak, ikonok mások kijelölésére, önfényezésre vagy megbélyegzésre.

Az a baj, hogy az embereket nem emberként nézzük. Kimegyünk az utcára, és nem embereket látunk, akik mind különböznek egymástól testben, lélekben, gondolkodásban és még ki tudja miben. Bélyegeket látunk, táborokat, egyenruhákat, politikai hozzáállást, tömbösítve, általánosítva, sztereotípiákat rájuk húzva, nem individuális személyeket látunk, akiknek megvan a maga személysége, élete, érzései, életútja, okai ,hogy miben és miért hisz. Hanem fideszest, MSZP-s protokomcsit, jobbikos nácit, neo-liberális hazaárulót, konzervatív klerikális faszfejt, hülye cigányt, hülye zsidót, hülye magyart, hülye amcsit, hülye románt és istenem mennyire sokáig lehetne ezt a kitűzős játékot folytatni.

Nem beszélünk, hanem tömböket alkotunk, ellenségképeket, akiket el kell tiporni, hogy saját boldogulásunk meglegyen. Konspirálunk, fröcsögünk, összefogás frászt akár egy közös elfogadható nevező helyett gyűlölködünk, a logikát kidobjuk az ablakon ehelyett személyeskedünk, a közös probléma kiiktatásának helye nincs csak az egyéni, önző személyes az, amit érvényesíteni kell. Megoldás helyett zsákutcák között váltogatjuk a végcél pontját és nem látjuk azokat a kátyúkat, amikbe folyton belemegyünk, sőt még többször hajtunk bele, mint részeg sofőr éjfélkor az Üllői úton. Az ember emberből van, mindenki különbözik, mindenkinek vannak hibái, amin nem tud felülkerekedni, senki sem tökéletes. De mind egy bolygó élünk, helyet kell szorítani a másnak, meg kell hallani azt amit a másik is mond, hátha van benne igazság, és nem csak viaszgolyóval a fülben mondani a magunkét, aki meg ellenkezik az menjen a francba vagy dögöljön meg, mert itt az internet hatalmas a pofám, még a spanyolviaszt is kiszartam?

Idáig jutottunk. Szomorú.



22. Chris92 (2013-03-17 17:53.50)   - (válasz Roszner 19. hozzászólására)
Most is azt teszem bikfic, lévén egyetemista vagyok, egy kis fejtágítás sose árt. :) Te is ismered a mondást, jó pap holtig tanul, terád is jól ráférne, ha már látványosan kifarolsz a beszélgetésből, elvégre minő meglepi, hogy Anita és az én első kommentemre nem hoztál választ, ami logikus. Kínos az, amikor az embernek saját hülyeségét kéne magyaráznia, inkább gondold át kétszer is mit vésel ide, hisz a katalógus hűen őrzi az internetes szót. :)


21. Az utolso szamuráj (2013-03-17 17:21.40)  
Az idiótáknak oly egyszerű.

Nincs más vélemény,csak az övék:ha ezzel valaki ütközik,ha ezt valaki kétségbe vonja,ha ezzel valaki nem ért egyet,az onnantól buta,az onnantól tanuljon,de a legegyszerűbb,hogy távozzon az országból,mert itt úgyis sokan vannak.Az idióta az,aki azt nem hallotta,azt nem tanulta,amit valami görögök vagy kik is felismertek,hogy mindig van más szempont,mindig van egy dolognak más nézete,hogy egyoldalúság csak a halálban van jószerivel,ha igaz,mindenkiért eljön(Talán az itteni idióta majd persze ezt is vitatja)
Az idióta,a mi itteni idiótánk nem szeretné megosztani ezt a kis országot olyannal ,akinek egy kérdésről esetleg más is eszébe jut:hovatovább,abba se gondol bele,hogy egy diktatúrát,katonai kormányzást,de amúgy bármilyen politikai,hatalmi berendezkedést!! igen nehéz kihozni pozitívra,avagy negatívra.Egy idiótának csak az lebeg a szeme előtt,mi pozitív -és mi kétségtelen igaz,mert tényeket szintúgy kár tagadni-a negatívokkal,hogy hány ember tűnt el,mert mert másként gondolkodni,hogy hány családot nyomorított meg a rezsim,nos,ilyen számára...nem létezik.Egy idióta számára nem léteznek a titkos bankszámlák,a hisztik,melyet emberjogi szervezetek vertek ki,mi folyik arrafelé,és abba se gondol bele,hogy az a hatalom,mely fegyverre és terrorra épül,hát....nehéz eladni követendő példának.
Egy idióta szerencsés helyzetben is van:túl azon,hogy szó nélkül kizavarhat-gondolatban,de ez őt nem zavarja:))-bárkit SAJÁT hazájából,a kényelmetlen kérdéseket is átlépheti.Mert kényelmetlen emberek kényelmetlen kérdései belerondítanának abba a képbe,mely számára lekötött,valós,igaz.Mely képet képtelen változtatni,arról ő nem hallott,a világ nem fekete vagy fehér,szürke leginkább...jó és rossz egy ilyen kérdésben,egy ilyen ember megítélésében egybemosódik.Egy idióta attól a pillanattól fogva,hogy erre valaki rávilágít,azt már tudja,az a személy buta,esetleg hazudik,amúgy meg tanuljon tovább.Egy idióta nem gondolkodik el,vajon mennyit tud a másikról,milyen iskolái vannak,mi van mögötte,milyen tudás,ismeret,csak azt,világnézetét,a szentet és sérthetetlent támadás érte.Egy idióta azt a szellemi pöcegödröt magaslatnak véli,mit belélegez és mit ő ásott ki magának,egy idióta onnan próbál lenézni ránk,és egy idióta onnan fejét nem is szeretné kiemelni,hisz a büdöst megszokta,a tiszta levegő meg változást hozna.
Az a jó az idiótákban,hogy van meggyőződésük:ebben többek jóval azoknál,akiknek...hm...nincsen.Akik leginkább egy kérdésben,legyen bármilyen,hajlandóak elmerengeni picit,és egy dolgot másik oldalról megnézni.Egy idióta szerint az,hogy hoppá, több baloldali beállítottságú ember-és amúgy nem csak azok.... szó nélkül eltűnt,vagy érdekes körülmények közt meghalt,és erre emlékeztetik az idiótát,akkor ki erre kitér,az azonnal visszasírja a kommunizmust,annak minden átkával-vívmányával egyetemben....el se gondolkodva azon,esetleg a másik csak azért ír,mert az embert,embereket nézte.Hogy nem ért vele egyet,-még azzal együtt sem,hogy gazdaságilag valóban pozitív inkább a mérleg-hogy embereket lelőjenek...meghurcoljanak...családokat kiirtsanak.
Mert...másképp gondolkodtak.Sokuk nem volt kommunista,egyszerűen csak...gondolkodott.Másképp.
Egy idiótának ez gond.
Hovatovább,ebben az idióta Magyarországban is ez kezd elharapózni.Táborokat látunk,valakit ,valakiket mindig be kell valahová sorolni,ha valami nem tetszik baloldalon,de szemét jobbikos vagy,ha a Fidesz tevékenységében lát valaki rosszat,onnantól az már ellenség,másra szavazó,szoci vagy a zsidó LMP felé kacsingató.Egy idióta marhára nem gondolkodik el azon,hogy pontosan ez a leginkább érzelmekre kihegyezett osztályozás az oka annak is,hol áll jelenleg az ország erkölcsileg,morálisan,hogy annyi gyűlölet van a levegőben,néha nehéz lélegezni.Egy idiótának egy oldal van,és mert primitív ember,az embereket csak táborokra felosztva tudja meglátni.Aki nem mellette,ellene,innentől pedig ellenség,takarodjon,rosszabb esetben dögöljön meg.
És mindegy,melyik pár idiótája ez:jobb,bal,balközép,jobbközép,jobbszélső,balhatos szuvas fog,Magyarország,én így szeretlek.Nem gondolkodunk,nem értelmezünk szavakat,nem figyelünk másra,több az ellenség,mint a falevél,és vicsorogni jó.Sőt,lassan már csak ezt tudjuk tenni.
Hová vezet??Ma már látható.

Látod,roszner kisbetűvel,bár Nemecsek megsértődne és igaza van,ezért vagy hallatlan seggfej.Csak,én nem mondom,takarodj,mert van még vagy 4 millió rajtad kívűl de legalább eggyel kevesebb lenne,hanem remélem,egyszer el fogsz jutni odáig,hogy embereket véleménye miatt nem rögtön a neked nem szimpatikus-és nekem sem-táborba lökdösöd,vagy,kiútálnád az országból.
Ehhez persze higgadnod kell,nem érzelgősködnöd,meg mikor orrodra koppintanak,játszani a sértődőst.Mint mikor az ember azt próbálta meg megmagyarázni,hogy ha valaki bűnözőkről ír-Remény rabjai,ugye emlékszel??-akkor bizony az ő világuk hitelessége miatt kénytelen azt a szót leírni,bazdmeg,kurva,szar,stb,mert ezek a fiúk máson szocializálódtak ,és az ejnye-bejnye,a tyúkos életbe ,és a lárifári,hm...finoman szólva,nem az ő mondataik egymás közt.
Persze...ezt se gondold át.Minek??Hülye King.


20. Az utolso szamuráj (2013-03-17 16:05.35)   - (válasz Roszner 18. hozzászólására)
oda neked felnézned kell:))
és...furán mulatsz:))így ne mulasson senki,tanulatlan tettestársunk:))
annyira lovagolsz ezeken az agysejteken,ennyi maradt meg a suliból??


19. Roszner (2013-03-17 16:01.36)   - (válasz Chris92 15. hozzászólására)
Bocs, csak egy pillanatra még.

Chris92 neked azt üzenem: ha kiváncsi vagy akkor tanulj sokat.
Érdemes.
Rádfér.

Na, pá mindenkinek. De azért ne egyétek meg egymást vitapartner hiányában. :)


18. Roszner (2013-03-17 15:54.23)   - (válasz Az utolso szamuráj 17. hozzászólására)
Dehogyis bosszantasz, inkább mulatok rajtad. Főleg azon ahogy egyre jobban lovalod bele magad a vagdalkozásba. Csak bátran!

Most pedig szokásomhoz híven nem fogok a te szintedre lealacsonyodni, innen csak nevetni fogom görcsölésedet. Csak vigyázz, tudod azok a fránya agysejtek...


17. Az utolso szamuráj (2013-03-17 15:35.31)   - (válasz Roszner 14. hozzászólására)
én??barátom,1:mikor beszélgetek,minden kisbetű.ha mást írok,nagy.sebaj.tudod,megkülönböztetés.remélem,bosszant:))
óv sod sokat jelent:))főleg egy olyan agybeteg kerge mókustól,aki legott alul mert valaki mást gondol valamiről,az azonnal húzzon el:))
roszner,kispajtás,tenyeres idióta komám,te piszén-pisze kölyökmackó hátulsó nadrágzsebén lelógó takonyfoltba beleragadt piszokszemcse,aminek meg jelentését sikerült a google-ból kibulizni,kár itt verni magad rajta:hogy mennyire sarkos véleményed,hogy mennyire önnön határaidon belül tudsz csak nézelődni,annak pedig egyre jobban húzod össze a nadrágszíját,hidd el,soraid tanúbizonyságaid:))nem csak persze itt,írjak további bejegyzéseid??:))
most pedig ültess magad mellé valakit,csapj fel egy szinonimaszótárt,és közösben irkáljatok valami frappánsat.de tudod,csúnyán nem beszélhetsz:))


16. G-ergo (2013-03-17 15:31.04)  
milyen meglepő, hogy Anita hsz-ét tök figyelmen kívül hagytad...


15. Chris92 (2013-03-17 15:23.45)   - (válasz Roszner 14. hozzászólására)
Na babszeg kíváncsi vagyok, ezt a logikai ívet, hogy sikerült végigvinned, pláne úgy hogy inkább rád jellemző koma. :)


14. Roszner (2013-03-17 14:57.58)   - (válasz Az utolso szamuráj 13. hozzászólására)
Árad a kultúra magasröptű soraid nyomán, ami azonos szinten van a helyesírásoddal.
Nem, te képtelen vagy elviselni a tiédtől eltérő véleményt. Cezaromániás, beteg ember.

Újra óvlak a dührohamoktól, ami kevés agysejtjeidet tizedeli a regenerálódás esélye nélkül.


13. Az utolso szamuráj (2013-03-17 14:14.56)  
nem,a hülyeséget.ami nálad hatványozott.
de,még véletlen se gondolkodj el,mit írtam,mint ahhoz azon sem,ha nem érdekel,miért írsz rá??
idióta


12. Roszner (2013-03-17 14:05.30)   - (válasz Chris92 11. hozzászólására)
Inkább az igazat.


11. Chris92 (2013-03-17 11:57.01)   - (válasz Roszner 10. hozzászólására)
Nem koslat, csak nem bírja a hülyeséget.


10. Roszner (2013-03-17 10:56.34)   - (válasz Az utolso szamuráj 7. hozzászólására)
Miért koslat vajon ez a fogadatlan prókátor állandóan a se..emben, mikor láthatná, hogy le se sz.rom (dehogynem!).


9. Chris92 (2013-03-16 21:45.30)   - (válasz Roszner 6. hozzászólására)
Hitler idején is nagy magasságokba lendült a német gazdaság, és nem éppen valami húdejó emberként szokás rá emlékezni. Attól, hogy még az egyik oldal megvetendő dolgokat tesz, nem lesz a másik automatikusan szimpatikus főleg ha az is olyan módszerekhez folyamodik, ami jellegzetesen a diktatórikusság sajátja. Pinochet fellendíthette a gazdaságot, de ez szart se ér, ha a huszadik századi latin-amerikai történelem egyik legsötétebb korszaka "köszönhető" neki.


8. Anitabagwell (2013-03-16 18:23.19)   - (válasz Roszner 6. hozzászólására)
"Pinochet szegényen került hatalomra és soha sem foglalkozott a zsebei megtömésével, mindig Chile érdekét tartotta szem előtt."

Személyesen ismerek egy bácsit, akinek Pinochet vágatta le a karját, mert nem volt elég a két kéz a zsebei megtöméséhez....


7. Az utolso szamuráj (2013-03-16 18:12.36)  
áá,aki mást gondol,az vándoroljon ki.hiába,mi magyarok csak egyféleképpen gondolkodhatunk:)
még szerencse,hogy nem káromkodott,a szépnyelv és míves kifejezések lánglelkű,magas homlokú és kicsit önkéntes,de lehet,nagyon bajnoka még matyó babát hímez képmásából,és szurkálni kezdi csakis magyar tűvel:))
és ez jaj de független,mondjuk én mit gondolok pinochet-ről.


6. Roszner (2013-03-16 16:48.40)  
Norden

Egyetértek veled, igazi hazafi volt aki nemcsak megszabadította Chilét a kommunizmustól és az Allende - féle jómadaraktól, hanem gazdasági csodát is végrehajtott a hazájában.

Retexys

Már hárman vagyunk! :)

Pimre

A hozzád hasonló kommunizmusért lihegőknek - és folyamatosan mocskolódó hazugoknak - ajánlom új hazának a "baráti" Észak- Koreát. Lakjál ott, dícsőítsd mindennap a kedves vezért - talán a rizsadagodat is felfogják emelni napi fél marékról egy majdnem teljesre.

Pinochet szegényen került hatalomra és soha sem foglalkozott a zsebei megtömésével, mindig Chile érdekét tartotta szem előtt. Az pedig nem az importált kommunizmus volt. Erről mi magyarok is tudnánk mesélni - hallottál már 1956-ról?.
Allende és Castro mellet Che való neked, aki orvos (!) létére saját kezűleg lőtt agyon embereket és hozott létre koncentrációs táborokat a szintén kiváló Kubában.


5. Pimre (2013-03-14 00:38.16)   - (válasz Norden 3. hozzászólására)
Nagyon jó ember volt, csak pár ezer embert gyilkoltatott meg. A puccsa másnapján egy stadiont egyfajta koncentrációs táborrá alakított, ahol összegyűjtötte azokat, akiket ellenségnek tekintett, és sokakat megkínoztatott és meggyilkoltatott.

Köztük Victor Jara világhírű gitáros énekest, akinek először puskatussal eltörték az ujjait, hogy ne tudjon gitározni a magával vitt gitáron, majd ezrek szeme láttára agyonlőtték.

Valóban jó és kedves ember lehetett ez a Pinochet:-(((


4. Retexys (2013-03-13 12:46.07)   - (válasz Norden 3. hozzászólására)
Végre egy ember aki helyesen látja a dolgokat!


3. Norden (2013-03-08 02:57.07)  
Pinochet jó ember volt, helyre tette a chilei gazdaságot.


parfumeshop.hu banner

2. Vicuskaa (2013-02-18 12:24.49)  
A Latin-Amerikai filmfesztiválon kívül lesz mo-i bemutatója is?


1. Anitabagwell (2013-01-26 12:51.10)  
Azt mondják Gael hatalmasat játszik benne.
Kíváncsi vagyok. :) Nemsokára meg is nézem. :)))



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLizzie42, 2013-07-14 19:5124 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk