Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Premium, 08:05
Az ítélet eladó
- TV4, 08:15
Kongó
- AMC, 08:20
Köddé vált anya
- Film4, 08:25
Királyi szívek otthona
- Izaura TV, 09:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Erőszakik - Vélemények
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Viszlát, Christopher Robin aaaaa
Koltay Gábor aaaaa

 

Fórum - Divatdiktátorok (1994) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. Az utolso szamuráj (2013-01-09 14:45.38) aaaaa
Altman,aki szerintem a Rövidre vágvá-val és a MASH-sel a majd tökéletes mozikat létrehozta,itt nagyon nem volt formában:ez a film egyszerűen kevés.
Pedig hihetetlen jó színészi válogatott bólogatott rá felkérésére újra,Sophia Loren például ezidőtájt egyre kevesebbet forgatott.Az ember érti,tudja,hogy Altman min vigyorog és mit akar mondani,de valahogy ez szatírának egyszerűen gyenge,hiába vannak persze benne jó pillanatok.Mindig is imádtam a több szálon futó történetmesélést,ahol aztán a dolgokat néhány helyen összefércelik-néhány helyen meg nem,a kiszámíthatatlanság talán mindig a legjobb a filmvilágban(ha bekövetkezik...ritkán...),-de ez a film valami veszettül untatott,aki meg nem tudta,hogy a divatvilág vajh mennyire álszent ,hiú,hazug és többarcú,no ott az ásó meg így januárban a fagyott föld.
Akkor meg...minek??
Sovány ez,sovány,de a legnagyobbak is tévedhetnek,ettől emberek.


1. Angelika58 (2013-01-09 12:28.25) aaaaa
Olyan ez a film, mint egy nagyon színes, változatos formákból álló, itt –ott csillogó fonalakkal teliszőtt , hatalmas szőnyeg visszája.

Ott is látszik a minta, de az is, hogyan készült, hol milyen szál van elvarrva, milyen technikát használt a szövő. A minta is látszik, de a keretei sokkal erősebben.

Robert Altman filmjeire jellemző az, hogy még csak hasonló sincs közöttük. Mintha minden filmjében arra törekedett volna, hogy új felfedezést tegyen a film , no meg a saját kifejezőeszközeiről.

Minden filmje ennek a kutatásnak az eredménye, és minden eredmény izgalmas, lebilincselő. Csak egy azonos elem van a művekben, a mindenütt ott bujkáló, halk és finom irónia. „Ilyenek vagyunk, mi emberek, azaz, ilyenek is vagyunk, nincs mit tenni.” A hibák, a baklövések ismétlődnek, de néha pár pillanatra meg is lehet állni megcsodálni az életet.

Ismeretlen emberek összekerülnek egy szállodai szobában és az együtt töltött idő kívül kerül az életükön, de elfelejteni soha nem fogják.Két idősödő szerelmes belátja, hogy ami fiatalon nem működött, az öregen még kevésbé fog, a fiatalkori szerelmet szépen ott kell hagyni az út szélén, ahol maradt annak idején. És még a milliárdos divatmogulok is belehalhatnak egy félrenyelt sonkadarabba.

Körülöttük ott kavarog a párizsi divathét, az álszent és szent hiúságok vására. Mindenható szerkesztők és gyönyörű modellek, hihetetlen ruhák és hihetetlen meztelenségek, csárogó buta tyúkok, akik riporterként az égvilágon semmit nem értenek az egészből.

Ömlik a színes folyam, saját törvényei vannak, ellenszegülni nekik nem lehet. Aki megteszi, elsöpri az áradat. És hiába a film végén az igazi világról szóló felirat a plakáton, az is a reklám része. És a reklám része lesz a csillogó zöld füvön hempergő sok kisbaba is, a jövő fogyasztói.

Persze, a film remek és aki csak azért nézi meg, hogy a legapróbb szerepekben is világsztárokat lásson, no és a divat igazi nagyságait önmaguk szerepében, már az is jól jár. Mert jó látni, hogy visel csodálatos ékszereket és kalapokat Sophia Loren és milyen Marcello Mastroianni, egy korszak bálványa a korosodó vén komcsi szerepében. Jó látni az egészet, jó szórakozás, egy nagyon nagy rendező vidám ujjgyakorlata.

(Egyébként át kéne írni a tartalomismertetőt. Semmi köze nincs a filmhez. )



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2013-01-09 14:452 hsz
KeresemCher for ever, 2008-04-07 18:374 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk