Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vuk
- TV2, 14:15
A nagy dobás
- Viasat Film, 14:20
Bajkeverő majom
- Minimax, 14:30
Koktél
- Film Mánia, 14:45
Forráskód
- Mozi+, 15:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Ellenségek legjobbika - Vélemények
Jó, rossz, meg ami közte van - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ha eljön Joe Black aaaaa
Fritz Wepper aaaaa

 

Fórum - Széles Sargasso-tenger (2006) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Entersp (2022-02-03 07:49.56) aaaaa
Azt hiszem a 2. sz. komment után fölösleges szaporítani a szót.😉 Ami nekem még fura és megmosolyogtató, az Rebecca Hall, a kreol hölgy. Értem, hogy dús ajkai vannak, de nem kevés ez egy picit?


4. Count Infernó (2013-12-03 01:51.57)   - (válasz Count Infernó 2. hozzászólására)
Oh, nem Karina Lombard, hanem Rebecca Hall. Az ő alakítása és alakja még várat magára :D



3. Count Infernó (2013-12-03 01:49.00)   - (válasz Count Infernó 2. hozzászólására)
Nyomokban SPOILER-t tartalmaz (már ha érdekel valakit)...


2. Count Infernó (2013-12-03 01:48.00)  
Na, én vagyok annyira elvetemült, és írok pár keresetlen sort a filmről.
Hát hú, mit is mondjak... annyira igyekeztem ráhangolódni. Tényleg. Nagyon, nagyon szerettem volna.
De mi járt egész idő alatt a fejemben? Az, hogy ez a film a Színes fátyol TESCO gazdaságos változata. Az a finomság és kimunkált allűr, amit mesteri színészi játékkal, csodás zenével és szemet gyönyörködtető kamerakompozíciókkal közvetítettek, itt ebben a filmben totál defektesre sikeredtek. Finomság és intimitás ki sem alakulhatott a két főszereplő között, hiszen elnagyolt volt az egész. Nem folyamat volt, csak egyes stádiumok megörökítve rövid jelenetekben, melyről remélték, hogy majd valami folytonos láncot fognak alkotni, de csak össze-nem kötött pontok halmaza maradt. Ettől eltekintve is, a film rettentő rövid és vázlatos volt. Nem tudom, milyen a könyv, ami alapján készült, de ennél csak klasszisokkal jobb lehet. Egy ilyen történet két, két és fél órás játékidőt kívánna meg, nem majdnem másfelet! A színészi játék... a nő jó volt, tényleg jó. De a férfi arcmimikájától sokszor agyérgörcsöt kaptam, annyira nem illett az adott helyzetekhez. Ez sokat rontott az amúgy sem túl fényes összképen. A karakterábrázolás felszínes volt, karakterfejlődés pedig csak akkor volt, ha elfogadjuk az A pontból B pontba való átmenet nélküli ugrást fejlődésnek, és akkor is gyenge. A zene... ha volt, én nem vetem észre. Ez jelenthet jót is, mert belesimult a film hangulatába, de inkább rossz volt, mert ahhoz kellett volna valami hangulat, amibe belesimulhat. Ami a látványt illeti: Jamaicában jártunk, nem igaz? Jamaicában, ami azért nem egy rusnya hely. És ebből az országból mit sikerült megörökíteni? Egy szebb napokat is látott házat, egy bennszülött rozoga kunyhóját 2-3 kameraállásból, egy patakot, néhány ködbevesző hegyet, és egy hátsó udvart, ami akár a rendező hátsó udvara is lehetne, egy kifeszített vászonnal a háttérben, ami fákat és hegyeket ábrázol (viccen kívül, az a következetesen egy pontból forgatott jelenet, amikor ülnek a kerti székeken és bámulnak a semmibe, ezt a hatást keltette...).
A történet már csak hab a tortán. Érdekházasság, random l'amour, hatalmas boldogság, szikrázva izzó erotika, aztán odamanifesztálódik a főszereplő férfihoz valami jól öltözött félvér (de tényleg, mintha rendre a semmiből tűnne elő, a rossz lelkiismeret vagy az elfojtott kétségek kivetüléseként), mindenféle jelentéktelen családi háttér információkat oszt meg, mire a hős pálfordulatot vesz, mindennemű átmenet nélkül átmegy genyóba, ami megrontja a látszólag mennyi... 3 napja tartó házasságukat? Majd jön a kicsit sem katartikus tragédia. Ez meg a másik, az idő érzékeltetése. Lehet, hogy egy-egy ásítás miatt lemaradtam a "3 évvel később" kiírásról, de nekem teljesen úgy tűnt, hogy ez a történet a végét (és persze az elejét, ami a vége...) leszámítva jó esetben egy hetet ölelt fel. Emiatt nem érezhettem életszerűnek.
Volt egy-két erős jelenet (pl.:"csalogány" férj döngeti az ajtó egyik felét, míg a feleség a másik oldalának dőlve hallgatja azt), ami talán emlékezetes is lett volna, ha megfelelően fel van vezetve, és nem csak odadobják nekünk minden körítés nélkül.
Visszatérve az öltönybe bújtatott sárdobálásra, az akkor hallottaknak nem kellett volna befolyásolniuk a férfi viselkedését, mert:
A: érdekből vette el a nőt, nem kötődik hozzá, így miért érdekelné annak zűrös családi háttere? Mert röhögnek rajta a bennszülöttek, akik már régről ismerik a nőt, és akiket látszólag amúgy is lenéz? Vagy mert az ottani nemlétező úri közeg ferde szemmel néz rá? Ha így lenne, rendesen fel kellett volna vezetni.
B: érdekből vette el a nőt, de közben úgy beleszeretett, ahogy láttuk? Ebben az esetben rohadtul nem kéne őt érdekelnie semminek, a rózsaszín ködön át az egy méterre lévő pálmafát se láthatná. Történt valami lelki válság, érzelmi fordulópont? Megint csak ki kellett volna dolgozni.
C: Csak okot keresett, hogy eldobhassa a feleségét, és megtarthassa a vagyonát? Ha így lenne, nem vitte volna őt haza, hanem bedugta volna az első szanatóriumba, és vígan éldegélt volna a hozományból. Miért nem így tett akkor? Kidolgozni, rendesen tálalni, ízlésesen prezentálni...stb.
Nem tudok elnéző lenni ezzel a filmmel, mert mikor egy kamaradrámáról van szó, pont az emberi kapcsolatokat, érzelmi rezdüléseket kéne kidomborítani, nem a... mit is? Mert itt semmi nem volt kidomborítva. Ja de, a szex, az eléggé ki lett domborítva. Sajnos férfifenékből többet láttam, mint nőiből, és eleve jóval többet, mint szerettem volna. Jól mutatva, kiknek is készült ez a film...
Lehet, hogy ez egy csodálatos történet, de én elsősorban a látottakból ítélek, nem abból, amit hozzá kéne képzelnem ahhoz, hogy érthető és élvezhető legyen. (Ez nem Forrás vagy Mr. Nobody-kategória, ahol a sejtetett vagy nem is közölt információk adják a mű gerincét...).
Annyira szerettem volna szeretni a Széles Sargasso-tengert, de ez még mindig nem az a romantikus film, amit keresek, sőt, elég messze áll tőle. Talán majd a '93-as verzió.
Ha valami miatt érdemes volt ezt megnézni, akkor az Karina Lombard játéka. Igazán felkeltette az érdeklődésemet, én nemcsak a ki-kivillanó mellei miatt :)
Szerintem más filmjét is meg fogom nézni, mert elég tehetséges színésznő...


1. Clairette (2012-12-16 12:53.17) aaaaa
Ez olyan gyenge volt, hogy nem is érdemel különösebb leírást.Kár volt az a másfél óra.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEntersp, 2022-02-03 07:495 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Széles Sargasso-tenger adatlap
Eredeti cím: Wide Sargasso Sea
Évszám: 2006
Rendezte: Brendan Maher
Szereplők: Rafe Spall, Rebecca Hall, Nina Sosanya, Victoria Hamilton, Fraser Ayres...

További információk

Szereplők fórumai
- Charlotte Bronte - Vélemények
- Rebecca Hall - Vélemények
- David Luther - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk