Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gyógyító érintés
- Filmbox Family, 22:40
Conan, a barbár
- Mozi+, 23:00
Desperado
- HBO, 23:15
Zuhanás
- Filmbox Premium, 23:15
Tűzfal
- Viasat3, 23:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Érdekességek!
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
80-as, 90-es évek emléke
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Frici és Aranka aaaaa
Hadley Robinson aaaaa

 

Fórum - Mielőtt éjfélt üt az óra - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
66. Imre 007 (2023-07-01 19:50.54) aaaaa
Nekem a trilógia mindegyik filmje tetszik, de ez különösen. Főleg a sétálós és a szállodai szobás jelenet, filozófiai magasságú a párkapcsolatokról.
10/10


65. Kritikán felüli (2022-06-13 12:20.53)  
Hosszabb beszélkedés a filmről: [link]



64. Tjunior (2020-10-10 15:50.34) aaaaa
A film második felét kb tanítani kellene. Egészen zseniális.


63. Randal (2015-10-08 22:45.07) aaaaa
Az utolsó, szállodai szobás beszélgetés miatt adtam meg a 4 helyett az 5 csillagot - annak minden perce zseniális szerintem.


62. Chris Co (2014-11-11 23:04.27) aaaaa - (válasz Sötétszív 61. hozzászólására)
Párkapcsolati konfliktusban mesélték el egymásnak filozófiai elmélkedések közepette, mit gondol Linklater az életről. Élethű, hogy még a szexről is rögtön Henry Miller neve került elő, ha két ember vitatkozik, nyilván felsorolnak mindent, amit tanultak. Annyira kiműveltek voltak, hogy a fingról is fizikaórát tartottak volna.:)


61. Sötétszív (2014-11-11 21:26.41) aaaaa
Be kell valljam, hogy e film első két része nem nagyon tetszett. Valahogy nem fogtak meg. Viszont ez a harmadik rész igen. A párbeszédek nagyon is életszerűek voltak, és a színészi játék is elsőosztályú. Richard Linklater egyik legjobb filmje. Érdemes megnézni, akár többször is.


60. Mütyürke (2014-10-02 20:37.06) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 59. hozzászólására)
Szerencséd ,hogy öreganyádnak szólítottál!:)Elmúlás apró jelei??Ez egy kicsit olyan bulvárosra sikeredett, megállapítás lett.Úristen, talán még ráncosodik is a szeme sarka.Az elmúlás necces túlzás .Avagy csak játék a szavakkal ,de ezt én inkább a változásnak tudnám be ,elmúlástól még messze.Nem életük alkonyán járnak ,akkor mindjárt más ,de így ?:)


59. Az utolso szamuráj (2014-09-29 14:39.06) aaaaa
Imádtam.

Mindig is szerettem,mikor emberek vakerolnak érzésekről,kapcsolatokról,szexről,életről.Szeretem ezeknek a filmeknek a hangulatát,belső harmóniáját,és hogy még az a szereplő is ki tudja fejteni véleményét benne,akivel mondjuk nem értek egyet:de,mint gondolkodó néző-ha még van ilyen manapság,ebben a godzillásxmenespompejistélimesés világban-magamban azért le tudod rágni az ő érveit is.Akár a film után,kicsit tovább tűnődve.
Richard Linklater volt Sundance-kölyök mára azért befutott név:és az amerikai függetlenebb filmgyártáshoz van még akkor is köze,ha készített egész jópofa kommerszt is,lásd Rocksuli.A Mielőtt-trilógiába a második résztől már aktívan beleírt J. Delpy és E. Hawke is,és ez faszányos,mert szemlátomást igen csak jó az alkotói közös munka,és emiatt (is) nagy súlyt kapnak az amerikai/francia kúltúrális különbségek-ami a francia színésznő 2 nap Párizsban és annak folytatásában is éllovas mint téma.
De...ez csak szakmai porhintés,ezt csak le kell írni,mint ahogy azt is,szépen van fotózva,a görög táj mesés a színészek meg tökéletesen hozzák azt a karaktert,amibe nem először ugornak bele.
A lényeg ennél a filmnél nem ez.
Hanem,hogy jók a dumák,elgondolkodtatóak.Hőseink már az én koromban ficcennek, sok minden van mögöttük-és talán,de csak talán,kevesebb előttük,ami felfelé ível,mert úgy gondoljuk,a fiatalabbaké a több szenvedély,érzelem,szex.Jesse-nek előző házasságából is van gyereke,és van egy közös ikerpár-lány is a párnak,mi pedig most is figyelemmel kísérhetjük a rendező/írók által kiválasztott egy napjukat,hogy szembesüljünk az ugyanolyan véggel,mint a többinél,azaz rábízzák a nézőre,hogy fejezi be magában.
Közben pedig egy közös kajálás által több generáció mondja el-a fiatalabbak persze felszínesebben-kicsit egy párkapcsolat működését,egy idős hölgy pedig az elmúlásnak-a működésnek-ellenpólusaként arról beszél,milyen praktikákat alkalmaz,hogy NE felejtse el halott férjét.Hogy mi hiányzik belőle a legjobban-aminek köze is van a szexhez meg nem is,mondjanak az apácazárdák amit akarnak,mindennek köze van ehhez szinte.
Ahogy pedig mi is látjuk az elmúlás apró jeleit:Celine segge tényleg nagyobb lett,lába vaskos,és Delpy dicséretére,bevállalja,hogy melle már nem az,amit megvillantott az Egy Amerikai farkasember Párizsban című filmben.Mégis,férje szerelme csókokkal halmozza el a testrészt,beszívja mellbimbóját,hogy aztán kitörjön a film legfontosabb mozzanata.
A veszekedés.
Ami újra bebizonyítja,egy -normál-kapcsolatban van férfi és nő.Gyökeresen másképp tudnak gondolkodni problémákról,és ami fura,értelmes emberek mindkét véleményt alá tudják támasztani megfelelő érvekkel.Egy kapcsolat arról szól,hogy áthidaljuk a problémákkal és igazából partnerünk rosszabbik,nehezebben elfogadható énjével tudjunk megbarátkozni-hisz a jóval,a széppel egyszerűbb.
Szóval,vannak érvek,pro és kontra,és vannak pillanatok,mikor igaza van Celine-nek ,aztán igaza van Jese-nek.A néző pedig-akár nemétől független-oda áll,ahová szeretne,hisz elhangzik majd minden momentum,ami egy hosszabb kapcsolatban probléma lehet,ami súrlódáshoz vezet.Az embert óhatatlanul az évek során idegesíti több dolog a másikban,többen nem figyelnek oda,hogy a nemi érintkezés mennyire parancsszerű,unalmas,kiszámíthatóvá válik-a legtöbb félrelépés ezért is történik,és ne legyünk már naivak,itt a fórumon is kismillió tag van,aki megcsalta párját.Vagy,meg fogja.
Mégis....minden ,de tényleg minden cinikusságom,kendőzetlen őszinteségem,sokak szerint odamondósabb stílusom -és páran az érzéketlenséggel is vádoltak,ja meg szexmániás,ez mondjuk igaz:))-dacára,én hiszek az őszinte szerelem...izé,szeretetben,mert egy idő után azzá válik az érzés.Ám,pislákol mindig alatta a parázs,amit pár új pillanat-mely visszaadja a régi pillanatok varázsát-lángra lobbant.Hiszek abban,hogy van olyan emberpár-és ez lehet akár azonos nemű is-akiknek együtt kell leélni életüket,dacára bármilyen problémának,veszekedésnek,esetleges elhidegülésnek.Még,akár megcsalásnak is.Szóval,én drukkolok,ott,a végén Jesse-nek és Celine-nek,hogy visszakanyarodva az első részhez,még most is megszólítanák a másikat a vonaton.
Mert,mindentől független,mindenen átnézve,EZ a lényeg.


58. Törölt felhasználó (2014-08-28 20:19.42)  
Köszönet a jókívánságokért.:) Bár érzek némi képzavart, ez biztosan azért van, mert a szíved mélyén egy romantikus vámpír-zombi vagy...:D
Nem baj, ha könyvből másoltad, az élet olyan véges, (most majdnem írtam valami szépet, amit több idős ismerősömtől hallottam már és az az igazi meglepetés, amikor szembekerülsz azzal, hogy hetven után sem áll meg az élet...:))és túl sok az olvasnivaló, ezért ritka, hogy valaki minden fellelhető betűgyűjtő-csodabölcsőt ismerjen.:)

Ha hiányoltad a szerelmet a második és a harmadik részből az azért volt, mert a második rész esetében eltelt ugye kilenc év, és ez azért nem kispályás távolság egy kapcsolatban, főleg ha az a kapcsolat csak egy napra korlátozódott... Szóval nyilván fel kellett élednie annak a pislákoló parázsnak...

A harmadik részben meg azért csak ott volt a mozdulatokban, a meghitt kis ostobaságokban a szeretet... Nem szerelem volt az már, hanem egy átlényegült érzés, ami talán több, de legalábbis mélyebb, mint a fiatalon érzett szenvedély... :)
És ha belegondolsz, Jesse nem véletlenül ment Celine után, ahogy az sem véletlen, hogy azokat a kis butaságokat mondta neki, amit csak ők ketten ismerhettek és ami egy kicsit visszavitte őket ahhoz a két fiatalhoz, akik valaha voltak...


57. Chris Co (2014-08-28 04:35.45) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 56. hozzászólására)
After midnight is köszönöm és én is szívből kívánom neked ugyanezt vagy hasonló jókat!:) Amit írtam, csak gondolatok. Kimásoltam egy könyvből őket és még vonaton is ritkán utazom.:) "Csoda jó dolgokat" mások írnak, mint például itt is néhányan. Az álmok és a naivitás meg az én holdjaim. Együtt bolyongok velük a végtelenben. Amúgy meg zombi vagyok és emberhúson élek.:) A trilógia számomra kicsit kiábrándító, de nem a film, hanem az általa bemutatott valóság miatt. A részek között persze találok minőségbeli különbségeket, de ami legjobban zavart, amit az utóbbi két részben éreztem. A távolság. Még egy falevél sem rezdült kettejük közt. Annak a fránya szerelemnek még a nyomát sem lehetett érezni. Mintha másfelé fújdogált volna.:)


56. Törölt felhasználó (2014-08-25 21:41.52)  
Ó, de még mennyire érthető volt az, amit leírtál.:) Mondanám, hogy ilyen gondolatok mentén:
"Szerintem többet ér "meghitt" vacsora, luxusnyaralás vagy bármilyen cécó helyett egy-egy apró gesztus, mozdulat ami egy ideális kapcsolatban nem megtervezett, hanem amit úgy tudnék megfogalmazni, hogy : nem tudom megállni, hogy ne (...és ami lényeges, hogy nem évente!).:) Nem a "pasi" vagy a spiné rendkívüliségén múlik, hanem azon a ritka véletlenen, szerencsén, isteni csodán, kutyafülén, akármin, amikor az "együtt képesek" egymásra találnak."
simán bevállalnálak az elkövetkező akár 18 évre is, de ez olyan nyilvános "fiúkérésnek" hangzik, ami még nem lenne olyan nagy baj, csak még nem utaztunk egy vonaton...:D

Csoda jó dolgokat írtál le, és szívből kívánom, hogy a naivitás kerüljön el jó messzire, a lottóötös azonban ne (és ez az ideális kapcsolatra is vonatkozik):)


55. Chris Co (2014-08-25 21:26.11) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 48. hozzászólására)
Megkockáztatom, hogy "pótolandó", de felléphetnek mellékhatások, mint szédülés, fejfájás, szemérzékenység, spleen, narkolepszia satöbbi. Nálam is voltak tünetek, például azonnal rögzítettem a kedvencek mappába és megnéztem anno szinkronnal, felirattal, eredeti nyelven és felirattal. Függőséget okozott. A Waking Life más, mint a before-trilógia, de számos hasonlósággal találkozhatunk. Ebben a történetben (úgy láttam) sokan Celine és Jesse sorsa miatt izgultak elsősorban ami persze nem akármilyen körítést kapott mondanivalóját tekintve. Hogy mitől más, inkább nem írom le, mert kedvet kaptam ahhoz, hogy elmeséljem az egész filmet.:)
Előfordul még 18 év után is, bár az a fajta "csoda" annak is köszönhető, amiről te is írtál. Röviden, hogy "az élet egyszerűen kiprovokálja".
Korábban írtam, hogy jó gondolatnak tartom az általánosítást. A kivétel persze nem azt jelenti, hogy a "csillogóan tiszta" véleménykülönbségektől, konfliktusoktól mentes. Ha hosszútávú kapcsolatokról, családról beszélünk, gyakran előkerül a felelősség, a kötelességtudat, miközben sokan nem gondolunk (-nak) arra, hogy az anyu apu ez irányú erőfeszítései a temérdek szürkeséggel együtt olykor többet árthatnak, mint használnak abban az esetben, ha elfelejtik, mi az, ami összeköti őket vagy inkább elmúlik, mert elmúlasztják (szándékos a hosszú ú). Néha felidézik magukban (vagy csak felidéznék, mert maguk sem tudják illetve nem érzik, mert nem konkrétumokban kellene keresni, mint a két szép szem és nem csak a pillanatokban) és erre vannak nagyon jó alkalmak, mint az ilyen-olyan ünnepek, valakik tovább is merészkednek, mondjuk, szakítanak a hagyományokkal a spontaneitás irányába. Szerintem többet ér "meghitt" vacsora, luxusnyaralás vagy bármilyen cécó helyett egy-egy apró gesztus, mozdulat ami egy ideális kapcsolatban nem megtervezett, hanem amit úgy tudnék megfogalmazni, hogy : nem tudom megállni, hogy ne (...és ami lényeges, hogy nem évente!).:) Nem a "pasi" vagy a spiné rendkívüliségén múlik, hanem azon a ritka véletlenen, szerencsén, isteni csodán, kutyafülén, akármin, amikor az "együtt képesek" egymásra találnak. Kicsit talán keszekusza, de remélem érthető, amit ezzel mondani akartam.:) A film nyilván nem a szűk kisebbséget célozta meg e tekintetben és ez mindenképp pozitívuma nem beszélve arról, hogy unalmasnak tűnhet konfliktusok nélkül sokszor az élet is, hát, még ha filmről van szó. Az előzőt azért sokan még el-eltudnánk viselni valahogyan.:)
Ha lesz benne részem és 18 év után sem "kell" repair meg upgrade, majd eldicsekszem vele.:) Ha nem, akkor sincs gond, mert szinte végtelen egyéb lehetőséget kínál az élet, hogy értelmet találjunk benne (például külön-külön sem rossz szidni civilizációnk ránk gyakorolt káros hatásait vagy örülni a lottónyereménynek), de még az is elképzelhető, hogy visszagondolok majd, mennyire naiv voltam (- Neee, most hagyj! Fáradt vagyok. - Tudom. Már vagy 9 éve.).:)


54. Törölt felhasználó (2014-08-23 22:02.38)   - (válasz Mütyürke 53. hozzászólására)
Ebben igazad van, és ez egyben a kapcsolatok "rákfenéje" is....:):) Mindig azt hisszük, hogy a "lesse a gondolatainkat is, meg találja ki" az működik, pedig szegény pasik ritkán vannak médiumból (nem a méretre gondoltam...:D)A szex-szel kapcsolatban azért az tényleg furcsa volt, hogy Celine, aki nem egy elsőbálos- és egytáncosos lány volt, és ráadásul francia is, ennyire hagyta "lebutulni" a testiséget kettejük között...:):)
Persze, nem volt fair, de az ilyen veszekedéseknél ritkán válogatja meg az ember a szavait, vagy legalábbis nem előre megírt szöveg alapján "vagdalkozik".:)


53. Mütyürke (2014-08-23 21:48.48) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 52. hozzászólására)
Oké:)
Puszi-puszi,cici-cici jelenetről ,nekem inkább az jött le ,hogy mi nők szeretnék ,ha a férfiak gondolatolvasók volnának,mellesleg,ha nem tetszett a monotonitás ,miért nem szólt hamarabb vagy mért nem változtatott ő dolgok menetén,időnként.Persze annak is meglenne az oka,de ezt így ebben a formában a másik fejéhez vágni nem volt fair,mint ahogy gonosz volt Jesse részéről is a gitáros-éneklős téma.


52. Törölt felhasználó (2014-08-23 21:39.35)   - (válasz Mütyürke 51. hozzászólására)
Aki előbb megnézi, referál, oké?:):):)


51. Mütyürke (2014-08-23 21:35.31) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 50. hozzászólására)
Az lesz az (azt hiszem:)),nálam is frissítésre szorul,már rég láttam.


50. Törölt felhasználó (2014-08-23 21:09.38)   - (válasz Mütyürke 49. hozzászólására)
Ez az, amikor összecserélik az ajándékkönyveket a boltban?:) Mert ha igen, akkor csak egy-két jelenet dereng belőle, úgyhogy mindenképpen pótlásra utalva.:)
Cupp-cupp (ez a puszi posztmodern kifejezési formája :D:D), mert mindig olyan jókat ajánlasz.:)


49. Mütyürke (2014-08-23 21:05.45) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 48. hozzászólására)
Vonatos ,leszállós,mindkét fél családos:
http://www.filmkatalogus.hu/Zuhanas-a-szerelembe--f5022 -ha még nem láttad ,ajánlom:)


48. Törölt felhasználó (2014-08-23 20:22.47)   - (válasz Chris Co 47. hozzászólására)
A Waking Life-ot nem láttam (pótolandó?), és azt mondanám, maradj mindig naiv, mert akkor a csodák tovább élnek számodra.:) (és ez nem gúny, mielőtt még megfordulna fejecskédben)A 18 évvel későbbet arra írtam, hogy családdal a háta mögött már nemigen szálldogál le senki a vonatról egy idegen kedvéért, bár csodák mindig vannak és attól függ, ki az az idegen...:D
És még egy gondolat: ha hosszú-hosszú időn át csillogóan tisztán, pormentesen és upgradelés nélkül tudsz tartani egy kapcsolatot, akkor te egy rendkívüli pasi vagy.:) A szürke hétköznapok sajnos jobb munkát végeznek, mint a Vanish, vagy Domestos, ráadásul az ember is folyton változik, az élet egyszerűen kiprovokálja ezt.
És ebbe a folytonos változásba az is beletartozik, hogy vajon észrevesszük-e és ha igen, akkor vajon ugyanazt az embert látjuk ebben a temérdek szürkeségben, akibe egyszer valamiért beleszerettünk? Vagy maradjon inkább a meghitt magány?:)


47. Chris Co (2014-08-23 19:59.41) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 45. hozzászólására)
A belepréselés alatt a kapcsolaton kívüli gondolatokra céloztam. A Waking Life például ezeket nagyszerűen szemléltette az álom-valóság kérdéskörén keresztül. Itt viszont erőltetettnek éreztem, hogy beleszőtte egy párkapcsolati konfliktusba. Most röviden (mert eltűnőben), én naiv vagyok és hiszek a vonatról leszállósdi-ban, hogy ugyanolyan, mint az első leszállás, legyen akár 18 évvel később. Ha le kell porolni vagy upgrade-elni, akkor inkább élvezem a magány meghitt pillanatait.:)


46. Törölt felhasználó (2014-08-23 19:40.37)   - (válasz Chris Co 44. hozzászólására)
Való igaz, bár ehhez meg "tettesTÁRSakra" van szükség, nem pedig hites, vagy kevésbé hites felekre, akikből semmilyen összeadás útján sem jön ki egy teljes egész....:):)


45. Törölt felhasználó (2014-08-23 19:36.41)   - (válasz Chris Co 43. hozzászólására)
Látod, látod, mennyire másképp értékelnek a férfiak adott helyzeteket, mint a nők.:) Akkor és ott, abban a szállodai szobában kijött minden. Minden, de minden, ami a hétköznapok egyhangú taposómalmában nem tudott fényre jutni, mert egy elkapkodott együttlét során ugye még attól is tartani lehetett, hogy az ikrek pont aktus közben kezdenek el táncolni a fejükön...:D (ezért a késői időzítés, gondolom)
Ahogy így visszagondolok, én nem éreztem Celine-ben a hisztériát. Azt mondjuk imádtam, amikor bőszen ki-be vonult a szállodai szobából, de valljuk be, azért a nők többsége hellyel-közzel bizony ilyen.:):):) Nem gondolnám, hogy mindent bele akartak préselni ebbe a részbe abból, ami az előzőekből kimaradt. Már csak azért sem, mert itt már teljesen más minőségű volt a kapcsolat. Az első kettőben még szó sem volt sem elköteleződésről, sem mókuskerékről, ott két, egymástól független ember -párbeszédeken keresztül nyomon követhető- "kapcsolatfejlődését" láttuk.

Igazad van abban, hogy az első rész a szabadság valóságos érzése miatt fontos, de ez meg csak azért lehetséges, mert két önálló és független ember találkozását jeleníti meg. Mert tényleg milyen csodálatos, bohó és izgalmas dolog leszállni egy vonatról és együtt tölteni egy addig sosem látott emberrel az időt, aki valahogy mégis olyan ismerős...
Ez a vonatról leszállósdi azonban elég más megítélés alá esett volna, ha mondjuk a 18 évvel későbbi Celinnel vagy Jesse-vel esik meg, nem?:)


44. Chris Co (2014-08-23 19:15.09) aaaaa
Amit kifelejtettem : Ha valaki nem érzi szabadnak magát egy kapcsolatban, akkor az a kapcsolat csak az egyedülléttől való félelemtől, szorongástól és egyéb szokásoktól, dogmáktól függ. Persze, lehet mindenki nyugodtnak, boldognak látszó és dicsekedhet, büszkélkedhet, csak épp azt mulasztja el, ami a legnagyszerűbb dolog az emberi kapcsolatokban (szerintem).:)


43. Chris Co (2014-08-23 19:02.44) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 42. hozzászólására)
Nálam a hiszti az, ami kiborító és ami képes kihozni belőlem, hogy ne tudjak azonosulni a filmes karakterrel.:) Celine-t sok szempontból mérlegelve igazat adok Mütyürkének, mert talán Celine, aki a legtöbb áldozatot hozná abban, hogy kiegyensúlyozottabbá váljon a kapcsolatuk. Ellenben, nekem pont az ilyen cici-cici volt, amit feleslegesnek éreztem, mert az egy másik dolog, amit akár korábban is megvitathattak volna. Miért kell egyszerre és miért nem lehet akkor megvitatni, amikor az illető személy úgy érzi...ha érted, mire gondolok?:) Én is röhögtem, amikor előhozta:), bár azon már fogtam a fejem, hogy kihez hasonlította. Nekem igazán ezért nem jött be a harmadik, mert érzésem szerint a rendező és a forgatókönyvírók mindent bele akartak préselni, ami esetleg a korábbi részekből kimaradt. Amúgy a párkapcsolati konfliktusok ezen szakasza számomra is érdekes és jó látni, mik azok a konfliktusok, melyekből jobb kimaradni.:)) Az első rész szerintem páratlan, mert nem csupán egy romantikus filmet láthat a néző, hanem olyasmit, ami azon túlnőtt. Egy olyan filmet, melyben megismerhetünk olyan gondolatokat, érzéseket, melyek képesek kiszakítani minket (nem csak fiatalokat:)) abból a világból, melyben az érzékelhető racionalitáson kívül ott van a szabadság valóságos érzése.:)


42. Törölt felhasználó (2014-08-23 18:36.47)   - (válasz Chris Co 40. hozzászólására)
:D:D:D:D

Örülök, hogy ugyanazt a filmet láttuk, már majdnem megkérdőjeleztem saját magam, de aztán rájöttem, hogy milyen hülyén mutatnék egy magamra firkált ?-jellel.:):)

És az miért baj, hogy számomra az első a "leggyengébb" láncszem?:):) Ha tovább olvasol, talán megleled rá a magyarázatot is. (de ez meg úgy hangzik, mintha zsarolással akarnálak rávenni az én kis firkálmányom elolvasására:))

Pedig utólag még elég sok minden eszembe jutott, amiről írni kellett volna, mint pl. az a jelenet, amikor -SPOILER - a szállodai szobában Celine felvázolja a szexet Jesse-vel, ami évek óta ugyanabból áll: puszi-puszi, cici-cici, puni....:D:D Itt visítva röhögtem, mert lám, idővel minden pár úgy viszonyul egymáshoz, mint az emlékező matrac - minden ismerős hülyeség lenyomatot hagy és ez egy idő után már nem is annyira szórakoztató... (ilyenkor kell bevetni a megújuló energiaforrásokat, de erre meg nem adnak állami támogatást, önerőből meg nem biztos, hogy megy...:D:D:D)


41. Mütyürke (2014-08-23 00:32.42) aaaaa - (válasz Chris Co 40. hozzászólására)
Ку!:)


40. Chris Co (2014-08-23 00:09.54) aaaaa - (válasz Mütyürke 39. hozzászólására)
Igen, piszkálódtam,:) mert az első rész számára a leggyengébb.:))):P Korábban ezért írtam, hogy nem mindenkiről, hanem mindenkinek vagyis én a "van az optimista meg a realista" dologban nem feltétlen hiszek, mert a tapasztalatok alapján sem lehet mindenről általánosítani.:) Ugye?:) Jóccakát!:)


39. Mütyürke (2014-08-23 00:03.22) aaaaa - (válasz Chris Co 37. hozzászólására)
Nah,akárcsak Jesse!Piszkálódik oszt meg belátja ,hogy még sincs úgy. :)))Mentségedre legyen fáradtságod!Jóccakát!:)



38. Chris Co (2014-08-22 23:46.56) aaaaa
Jav.: (fáradok:)). A "kihagyása" kimaradt. Ugyanazt láttuk. Majd holnap végigolvasom.:)


37. Chris Co (2014-08-22 23:42.10) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 36. hozzászólására)
"ez a "boldogan éltek, míg meg nem haltak" dolog kihagyása csak előnyére vált a sztorinak" - Az első Mielőtt ezzel zárult volna? Akkor nem ugyanazt a filmet láttuk.:)


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekImre 007, 2023-07-01 19:5066 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk