Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Botcsinálta túsz
- RTL Három, 08:50
Az élet ízei
- Film Café, 08:50
Elizabethtown
- Viasat Film, 09:25
A cég
- Moziverzum, 09:40
Bakaruhában
- Magyar Mozi TV, 09:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tökéletes trükk aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - 4 légy a szürke bársonyon - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. VAL P (2019-11-25 07:40.05) aaaaa
Már Argento állattrilógiájának záródarabjából is kiviláglik: a rendezőt a pályája elején preferált műfajból, a giallóból is a horrorszál és az erőszak nyílt színre vitt ábrázolása hozta inkább lázba – mintha nem is látná értelmét nem vériszamós film forgatásának –, a krimivonulat kevésbé. A zsáner e tipikus gyöngyszemében a legmeredekebb pályagörbét majdan Dempsey hadnagyként leíró Michael Brandont – ki érti, miért? – mind jobban irritálja, hogy akár dobolni hajt, akár hazafelé lépked, egy napszemüveges kófic mindenüvé követi. Feszült idegállapotban 180°-ot fordít a dolgon, üldözöttből üldözője után küldözötté avanzsál… mártódik a kés a testbe… s a páholyból az eseményre vaku csattan.

Tipikus giallónak írtam, hiszen az alkotók a hangsúlyt a központi karakter gyötrődésére, démonaival vívott tusájára fektetik. A felütést követően a lehető leglassabban csurgatva a thrillerkoktélt koponyánkba. A bolygók kedvezőtlen együttállásának eredménye, hogy a giallo, midőn a reneszánszát élte, ma már megmosolyogtató technikai szinten tudták csak ábrázolni a gyilkosságokat, kínzásokat. Dalia fejének végigkopogása a lépcsősoron, a drót és a fecskendő belemélyedése a húsba vagy a macska utolsó megjelenítése premier plánban ennek ellenére komoly hatást gyakorolhatott a mozikba sereglőkre! A legújabb tudományos eredményeket is igyekszik a rendező minél groteszkebb köntösbe bújtatni, borsódzó hátakra aspirálva tálalni.
Érdekességként: három jelenet erejéig Bud Spencer is feltűnik God szerepében, de az a tudás, hogy ex machina-e a fellépése, maradjon az opus megtekintőinek birtokában!


4. Tysonrichie (2018-02-03 07:44.25) aaaaa
Létezne, hogy ehhez a filmhez még nem készült szinkron? Pofám leszakad :(



3. Az utolso szamuráj (2016-06-05 17:25.10) aaaaa
Dario Argento stílusjegyei egyre jobban előtérbe kerülnek.
Az olasz horror ezekben az években már töri magának előre az utat ,Argento pedig lendületbe jön.A 4 légy a szürke bársonyon nem a legerősebb munkája,de újra elnézve még mindig meg lehet állapítani,köröket ver sztoriban(és feszültségben....)arra,amiket mostanában készítenek ebben a műfajban.Értem én,hogy a technikai megvalósítások felett eljárt néha az idő,de egy horrort,thrillert a hangulata is meghatároz.
Egy rockzenészt zaklat valaki:ő pedig egy véletlen folytán megöli.Van szemtanú,egy maszkos személy,aki egyre jobban rátelepszik életére:ezért is a férfi God segítségét kéri,aki segítőket szerez neki egy kissé habókos hajléktalan és egy meleg detektív személyében,aki arra büszke,84 ügyéből meg egyet sem fejezett be.(Micsoda ajánlólevél ugyebár!!)A film meghökkentően humoros:a postás vagy a homoszexuális figura bőszen szállítják a poénokat,közben pedig néhány gyilok is történik,bár lényegesen kevesebb,mint azt Argentonál megszoktuk.A mű hibája,hogy sejthető,ki a killer,ám sok minden van,ami kárpótól ezért a gondért.
Többek közt Bud Spencer jelenléte,aki már ekkor is szép tagbaszakadt ürge volt,viszont megbízható színész is-ő God,és jól is áll neki a karakter.A zene Ennio Morricone,bár annyira nem erőltette meg magát,a készítők pedig néhány meghökkentően jó felvételt is orcánkba tolnak,külön kiemelném az utolsó kockákat,ahol stilizálva,már-már költőien éri el sorsát minden gondok okozója.
A rendező munkásságára figyelők örvendezhetnek,megjelenik a bábu motívum,hogy a gyilkos agymunkájába is betekintést nyerhettünk,és a részletesség ahogy karaktereivel bíbelődik,becsülendő(Hovatovább ez az,amiben a mai horrorok tréek,kiért kéne izgulnunk,ha mindenki a futószalaggyárból jött elő??)
Jó kis cucc ez,előre a retro jegyében.


2. Erwine (2013-03-29 23:06.24)  
meg van szinkronosan?


1. Chris92 (2012-12-05 23:16.45) aaaaa
A jobb osztályzatban erősen benne van a direktor úr munkái iránt való lelkesedés és a jóindulat hisz ez a film Argento korai alkotásai közül tán a leggyengébb. Magával a sztorival és az atmoszférával nem is lenne gond, előbbi kompetens, utóbbit meg már ekkor csont nélkül tudott hoznia mester, ám a film szerkezeti megoldása már igencsak problémás. Számomra kifejezetten dekoncentráltnak, szétesőnek hatott a film, mintha sose tudna igazán összeállni, plusz vannak benne mai szemmel igencsak túlzó vígjátéki elemek. Persze a képi világ itt is erős, Bud Spencer megjelenése kellemes unikum, a gyilkosságok szokás szerint precíz pontossággal és megkomponáltsággal vannak lefilmezve. A film végén bekövetkező belassított karamboljelenet Morricone hipnotikus muzsikájára pedig nemcsak a filmet emeli ki a középszerűség határától, hanem az egyik legjobb befejezés, amit giallo-ban láttam, bravúros!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVAL P, 2019-11-25 07:405 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk