Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A felejtés bére
- Mozi+, 10:30
Gyakornokok
- AMC, 11:10
Mud
- HBO3, 11:50
Elektra
- Film+, 11:50
Halálos temetés
- RTL Három, 11:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Rock zene
Fallout (sorozat) - Vélemények
2022-es választás
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Édenkertünk Írországban aaaaa
Maryam Keshavarz aaaaa

 

Fórum - Hemingway és Gellhorn - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. KicsiRéka (2019-07-05 13:52.38)  
Baromi unalmas a túltolt partizánromantika a filmben, a spanyol köztársaságiak és a kommunisták életetése...Franco pedig jobboldali monarchista katolikus tábornok volt, utálom, amikor szándékosan Hitlerhez hasonlítják. Szóval Hemingway ide, Hemingway oda, 34:50-nél kinyomtam.


3. Az utolso szamuráj (2014-09-11 15:03.32) aaaaa
Az igényes TV-film.

Sokat köszönhet Nicole Kidma-nek az alkotás:de róla majd később.A Hemingway és Gellhorn több év izzó viszonyát és egy talpraesett,önálló nő életének fontos szakaszát avatott bemutatni:többnyire a tényeknek megfelelően.
Martha Gellhorn erősen baloldali nő volt,haditudósító,aki valóban indulását köszönheti a neves írónak:később aztán már önmagában is megállt a neve.(Mellékesen,,Cliwe Owen abban a pillanatban nyújtotta legmeggyőzőbben Hemingway-t,mikor ráripakodik Kidman-re,végre lehetett érezni az író dühét,robbanásra kész,akármikor kitörhető energiáját.)Több országot bejártak együtt-még a kommunista Kínát is,ami nem nagyon tetszett az USA-nak-ám Hemingway egy idő után már nem kereste a világ gócpontjait,így a nő egyedül folytatta munkáit.Járt dachaui haláltáborban és a közel-keleten is,a film az ő szerelmüket meséli el.
A rendezést se akárkire bízták,a Lét elviselhetetlen könnyűségéért sokak számára ismerős Philip Kaufman-ra,aki érti a lélek mélységeit és a belső démonokat:ez nagyszerűen vissza is van adva mind a két fő karakter viselkedésében.Hemingway ,akármekkora név is az irodalomban,cseppet sem volt könnyű ember,bizonyos pályatársai "szemétládának" tartották,sőt volt,aki annak adott hangot,igazából mindig ugyanazt írta és nem értette miért tartják oly sokra(Aki ismeri műveit,vannak valóban átfedések a lényeget illetően )
Számomra a film egyetlen gyenge pontja a játszadozás a fekete-fehér és a színes megoldással:értettem én,hogy néha ezzel is archív felvételeknek kívánták beállítani a látottakat-és voltak azok is,amikbe digitális úton rakták bele a színészeket-ám valahogy oda nem illőnek,feleslegesnek éreztem.Owen volt ennél jobb,ám igen híres mellékszereplőgárdát trombitáltak össze az alkotáshoz,kár hogy Robert Duvall csak néhány percig mutatkozott,az ő színjátszása mindig a "perfect" kategória.
No és itt van Nicole K:aki az az álomgyári színésznő,aki a legtöbbet bevállal és a legsikamlósabb témáktól sem ódzkodik.Meglátjuk sebészek által létrehozott melleit,végre újra van arcjátéka,amit a teméntelen sok szépészeti beavatkozás károsan befolyásolt nála és a megszokott,magas színvonalú a játéka,elképesztően erős és hiteles.Kidman persze gyönyörű,számtalan,jóval fiatalabb színésznő nincs a fasorba se hozzá képest,és végre egy színésznő,akinek el lehet hinni,valóban kefélik.Nem szégyenli lábát olyan pózban felemelni ,ami azt sugallja,arra vár egy nő csak minél mélyebbre döfjék bele a péniszt vagy mikor a táncoslányok mellett szeretkeznek:annyi érzékiséget,szexet,erotikát sugároz arca és egész lénye,ami feltüzeli a képernyőt.Aki dugott már nyilvános helyen,ahol közben járkáltak fel-alá,tudja,miről beszélek(az erkölcsrendészet meg hanyagoljon)
Nem hibátlan Tv alkotás,ám én élveztem,talán mert sokra tartom az írót,akinek amúgy egyik leghíresebb történetét Martha ihlette,és a filmben többször is feltűnik a "nagy hal" mint jelzés,utalás leghíresebb művére.De visszaadta a szenvedélyt és egy bátor,öntudatos nő életének azon részét,mikor egy írótól megkapta azt,ami azzá tette,amivé válnia kellett,ám a mentornak olyan emberi gyarlóságai voltak,miket képtelenség volt elnézni.Mégis....a szerelemben sokszor az a rossz,évek múltán sem feledjük,megsebez,belénkmar ,életünk végéig kísér és kísért ,mert legyen bár méltatlan ki iránt érezzük,ez a megmagyarázhatatlan érzés ezzel fikarcnyit sem törődik és az emlék ott kanyarít az ember szívébe,mikor nem is várja.

Talán ami a legfájdalmasabb benne:az benne a gyönyörű is.


2. Sötétszív (2014-01-08 23:48.55) aaaaa
As Nicole Kidman, Cliwe Owen fémjelezte Hemingway és Gellhorn tipikus életrajzi film. Semmi újat nem képes nyújtani ez a film, mint bármelyik ehhez hasonló mű, és ez az egyik legnagyobb hibája. A másik meg az, hogy túlságosan el van nyújtva, így unalomba fullad azt egész. Alig vártam, hogy vége legyen. a színészek viszont remekül teljesítenek. Egyébként játszik a filmben Lars Ulrich is, a Metallica dobosa, de nem sok vizet zavar. egyszer nézhető, átlagos életrajzi film. sem több, sem kevesebb.


1. Ibcsi80 (2012-11-11 11:58.41)  
Várom



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKicsiRéka, 2019-07-05 13:524 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk