Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
22 Jump Street - A túlkoros osztag
- HBO2, 04:05
Az utolsó rítus
- Paramount Network, 04:20
Zoolander, a trendkívüli
- Mozi+, 05:00
Vágyak nyomában
- Filmbox Extra HD, 05:15
Édes, mint a pite
- Mozi Klub, 05:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vámpírok harca aaaaa
E. O. Chirovici aaaaa

 

Fórum - A néptelen Föld - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Lifeisamovie (2021-06-10 23:41.11)  
http://www.youtube.com/watch?v=azvj1uA8MHE
Magic Sword - In The Face Of Evil


9. Halember (2019-02-01 04:54.02)   - (válasz Pelikanbence 8. hozzászólására)
Mindig kell egy társ, ugye? :) Vagy akár egy meleg fiú. :)



8. Pelikanbence (2019-01-31 16:48.32) aaaaa
Egy ZSENIÁLIS film arról,hogy milyen lenne a Föld,ha szinte majdnem mindenki eltünne rajta.Legyen az akár állat és ember.Hogyan élne egyedül az utolsó életben maradt ember társak nélkül.A magányba bele lehet őrülni és bevallom mindig kell egy társ az embereknek.(Legyen akár egy megbízható ember vagy akár egy kutyus.)A színészi alakítás is ZSENIÁLIS lett.:)NAGYSZERŰ és elgondolkodtató film lett.
5/5


7. Hajrá KTE (2016-01-01 13:11.17) aaaaa
Hát nekem sajnos nagyon nem jött be, elég nyögve nyelős, néhol amatőr színészi játék, pedig maga a sztori jó volt, talán ha nem egy B kategóriás rendező készíti, más jött volna ki belőle, engem nem nyűgözött le...


6. Quantumleap (2015-01-01 12:46.48) aaaaa
Egyik kedvenc posztapok filmem. De meg kell mondjam, ebből az alapötletből szerintem egy többepizódos minisorozatot kellene inkább készíteni, ahol részletesen kifejtik, s bemutatják a dolgokat.


5. Chris Co (2014-04-11 22:25.45) aaaaa
Amit még pozitívumként kiemelnék, hogy tömérdek mennyiségű tudományos halandzsa nélkül is elgondolkodtató és a cselekmény sem unalmas vagyis nem kell félniük azoknak, akik látták mondjuk a Moebius-metrót.


4. Chris Co (2014-04-11 22:17.39) aaaaa
Manapság ritkán látok ötletes, fantáziadús sci-fit. A felkapott mozik többsége nálam a műfajt illetően többnyire csalódással érnek véget, míg néhány, szinte láthatatlanságba burkolózó alkotások kellemes meglepetést okoznak. Az Égi Eszterga újragondolása, a Vágott Verzió vagy a Hold és hasonló, kevésbé ismert mozikat illetve tv-filmeket izgalmasabbnak tartok, mint az óriási anyagi támogatásnak és hírverésnek örvendő gigaszuperultramega tyűhaejhaasztafúdejóvagycégéikmegepikusszimfónikusdemekhatóttam filmeket. Legenda Vagyok, A Föld Után és még sorolhatnám azokat a sci-fi mozikat, melyeken értetlenül pislogtam, fel-alá néztem. Azt hiszem, egy nagyon jó kis éjszakai mozizásban lesz részem, mert szinte már annyira elfelejtettem ezt a filmet, hogy még abban sem voltam biztos, amikor rákerestem, hogy láttam valamikor (Szégyellem is magam ezért.). A történet alapötletével jó néhány alkotásban találkozhatunk. A különbség annyi, hogy ebben a filmben még eredeti volt, szemben a manapság megjelent nemíromle-milyen besorolású filmekben. Keny-vel ellentétben nálam pont, hogy felveszi a versenyt a "mai akciódús sci-fi felhozatallal" illetve rosszul fogalmaztam, ezt a filmet nem lehet egy szinten említeni többségükkel, ugyanis ez még ha valóban nem is a legnagyobb sci-fi klasszikusok egyike, de méltó műfaji besorolásához és értéket képvisel a műfajon belül. Sajnos ez valóban méltatlanul elfeledett film, pedig talán több ihletet adott még Carpenter Sötét Csillagánál is filmes ötletek terén (...csak, hogy ne a legnagyobb klasszikusok közül említsek példát.). Ellenben az említett filmmel, itt a történetben is és nem csak néhány, ám filmesek által (is) kedvelt feledhetetlen jelenetekről van szó. A Néptelen Föld egy izgalmas és érdekes történet. Lehet rajta elmélkedni, ötletelni (Spoiler : Szerintem a tudós nem volt teljes mértékig beavatott és amit ő tudott a kísérletről, például a repülőgép tankolásról, egyebekről, az nem felelt meg a valóságnak. A filmből nem is jön le egyértelműen a kísérlet valódi rendeltetése. Lehet, hogy épp az, amit a filmben láttunk, bár az is elképzelhető, hogy valamit elbaltáztak, mivel erre is találunk utalást a film elején. Ez persze a történet szempontjából másodlagos. Szerintem a kísérlet idején hárman valószínűleg ugyanakkor haltak meg vagy többen is lehettek, mivel nem keresgéltek olyan sokat, hogy ne zárjuk ki az egész bolygót illetve a párhuzamos világot e tekintetben. Szóval egy időben haltak meg, majd később találkoztak egy másik "világban". A főszereplő újra meghal, majd egyedül ébred és egy csodálatos horizont jelenik meg előtte. Az új világ még jobban eltér a második valóságtól. Ha szerencséje van és az elsőben és a másodikban is valakit ugyanakkor ért el a végzete, még az is előfordulhat, hogy a harmadikban sem lesz egyedül. Körülbelül ennyire emlékszem, de nemsokára többre fogok remélhetőleg.)


3. Gyorkos (2014-03-22 19:01.59) aaaaa - (válasz Szubjeltiv 2. hozzászólására)
Nem vagy egyedül.

Itt [link] jót agyalnak rajta, érdekes.



2. Szubjeltiv (2012-12-14 21:26.30)  
Basszus, én nem értettem a végét:(


1. Törölt felhasználó (2012-11-04 20:42.18) aaaaa
Örülök, hogy végre felkerült, nagyon régóta kértem már. Egy egészen hangulatos, ám eléggé elfeledett kis sci-firől van szó, melyben a főhős arra ébred, hogy gyakorlatilag egyedül maradt a bolygón, az emberek egyszerűen felszívódtak. A miérteket keresve látogat el a kutatóintézetbe, hogy kiderítse az okokat. Nem veszi fel a versenyt a régi klasszikusokkal, sem a mai akciódús sci-fi felhozatallal, de egy nyugodt estén mindenképpen érdekes megtekinteni, hiszen ötletes a téma és egy elég érdekes befejezést is kapunk.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2021-06-10 23:4110 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A néptelen Föld adatlap
Eredeti cím: The Quiet Earth
Évszám: 1985
Rendezte: Geoff Murphy
Szereplők: Bruno Lawrence, Alison Routledge, Pete Smith, Anzac Wallace, Norman Fletcher...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk