Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Harc a szabadságért
- Moziverzum, 23:30
Gothika
- Film Café, 00:25
Borotvaélen
- Film4, 00:35
Lángoló jég
- RTL Három, 00:45
Sicario - A bérgyilkos
- Mozi+, 01:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények
A legjobb filmzenék!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Dűne: Második rész aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Lopott szavak - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
50. Tibye (2018-03-12 01:45.58)  
A film vége ott lett volna, ahol az öreg befejezve a történetet, ott hagyja a sikeres írót, aki aztán megosztja a gazdagságot a valódi zseniális íróval.
De azért nem érhetett véget így, mert számtalan tolvaj éli gondtalan az életét mások tehetsége által. Ez pedig nincs rendjén! Éreznie kell a sok tolvajnak, akik loptak, hogy sok megbecsülést, gazdagságot, sikert érhetnek el mások tehetsége árán, de a saját szemükben mindig csak élősködő senkik maradnak.


49. Lector (2015-12-26 08:51.14) aaaaa
Nem mondom,hogy nem láttam már jobb filmet/történetet/.
Ami megfogott az a dráma ami tulajdonképpen mögötte maradt.Könyv szól egy könyv születésének történetéről.Mi lehetne a helyes amikor egy ilyen , valójában életszerű dráma
megtörténhet.Vajon mit is tennék, és Ti kedves fórumozó társak? Ami megtörtént azon nehéz változtatni.Jóvátehetetlen
bűneink vagy vannak,vagyúgy érezzük nincsenek.Nehéz lenne megmondani , e történetben .Mert a táskába zárt kézirat
akár/spoiler/ örökké ott maradhatott volna a Párizsi régiségboltban."Azok az én szavaim voltak"!Az akkori élethelyzet alkotta meg őket...gondolom ez a sérelem orvosolhatatlan. Érdekes dolog és érdekfeszítő is egyben ahogy kialakul a kissé laposnak látszó story.
Az én nézőpontom szerint /túlértékelem?/ egy sajátos és ritka
de élvezhető téma vált lélekbe maró helyzetté.
A beleérző képesség itt fontos elem lehet!
Ajánlanám azoknak,akik számára fontos dolog az utólagos
törpölés:)!



48. Captain Al (2015-11-01 16:30.22) aaaaa
Amikor először láttam jobban bejött, de így másodjára már annyira nem. Ez akár igaz történetnek is elmehetne, legalább is nagyon olyan feeling-je van. A színészek átlagosak voltak benne.


47. Whyteangel (2015-07-15 12:13.32) aaaaa
Erős indítás után zuhant lefelé a film színvonala és a végén hiába próbálták menteni a sztorit, nem sikerült.
Picit kusza volt a történetvezetés, és bíztam benne, hogy a hosszú felvezető után majd kapok valami izgalmat is, de sajnos nem. Amikor azt hittem, hogy az előtörténet végéhez értünk, és majd most...na akkor lett vége. Legalább 1 percig vártam, hátha valami poén, hogy csak ennyi volt a film....de nem.
Időnként azon kaptam magam, hogy unatkozom, többször vissza is pörgettem, hogy felvegyem a ritmust, aztán feladtam.
Bradley Cooper jóképű, és eleinte elég félvállról vette az alkotói válságba jutott író szerepét, a végén sikerült valami hihetőt produkálnia.
A többiek is odatették magukat, de nagyon egyedi irányba ment el a film, és nekem ez az irány nem igazán tetszett. :(


46. Dincsike (2015-03-18 23:15.36)   - (válasz Creeper 37. hozzászólására)
Teljes mértékben egyet értek veled! Hasonlóképpen értelmeztem én is a filmet, pedig én 26 éves vagyok! :-)


45. Moja (2014-08-23 17:54.05)  
Egész végig amig néztem a filmet vártam valamit de nem történt semmi jó a sztori nekem kicsit hiányos.egyszer nézhetö de felejthetö


44. Helguc (2014-04-21 17:08.36) aaaaa
jó sztori béna megvalósítás


43. Godric's Hollow Man (2013-09-13 16:07.41) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 42. hozzászólására)
Teljesen egyetértek. Én is így fogalmaztam volna meg most a film után a gondolataimat. Viszont, ahogy te is írtad a film meg fogja találni a közönségét. A lányok körében baromi népszerű lesz (az is), mint mondjuk a Szerelmünk lapjai.


42. Az utolso szamuráj (2013-08-02 18:49.59) aaaaa
A legüresebb filmek egyike.
Egy ilyen drámánál illő lenne valami katarzist,valami valóban odavágóst kimondani:helyette...jön a vége felirat.Felépítenek valamit az alkotók,jók is a kérdések-bár logikailag szét lehet szedni őket,ugyan,a stíluskülönbség hogy nem tűnt fel se az asszonynak se senkinek??-viszont sok mindent hagytak a levegőbe lógni-akár emberi kapcsolatokat is.
Ezen pedig a csodálatos zene,az olykor igen jó egyéni alakítások és a szép képi világ sem segít.
Más tollával ékeskedni:azaz,álmainkért,hogy legyünk valakik-uram bocsá,pénzt is keressünk-mit merünk megtenni,és azok következményeit vállaljuk is -már ha vannak(Én azt tartom,előbb-utóbb mindenért fizetni kell....mindenért.)A kérdések jók,a válaszok méltatlanok.
Amire viszont felfigyeltem,Bradley Cooper hihetetlen jó színész kezd lenni:látszik,tudja,abból hogy a világ legszebb férfiszemeit hordja fején,még 15 évig lehet eléldegélni,úgyhogy bátran nyúl a szívtipró szerepkörön túli dolgok után,csak így tovább.Persze,Jeremy Irons azért ellopja a show-t kicsit-tessék eredetiben hallgatni,hihetetlen hangja van!!!-de nincs miért szégyenkezni a nők nedves álmának.Annál több Dennis Quaidnek,akit én nagyon kedvelek,de itt bizony...szürke.Zoe meg egyen pár hétig a Mekibe,olyan sovány lett.
Persze,nem félek,ez a film meg fogja találni közönségét,és nincs is ezzel baj:sőt,ennek örülök is,végre nem robotok pofozták egymást vagy Liam Neeson-t megint elrabolta ezúttal az Albán parlament.Jól induló dráma volt ez:kár,hogy nem merték valóban kibontani.


41. Georgina95 (2013-07-31 00:55.21) aaaaa
Először a címe fogott meg, kíváncsivá tett. Mindig is meg akartam nézni, most már végre rá is vettem magam. Hát nem ilyenre számítottam. De ezt jó értelemben mondom. Egyszerűen lenyűgözött...gondolkodnom kellett rajta, hogy mégis pontosan miről volt szó. Arra jutottam, hogy Clay megírta a történetet, belecsempészve a saját történetét az elhunyt kislánnyal, a volt feleséggel akit azért veszt el mert a regénye fontosabb. A lopott könyv kitalált, de beleírta Roryt, hogy ő hogy kezd új életet a lopás után, mik emlékeztetik rá, így kellene neki is új életet kezdeni.A felismerés miatt hőkölt vissza Clay amikor megcsókolta a lány. El kell engednie a múltat.
Nos én nagyjából így értelmeztem. A film egésze furcsa, de jó. Vagyis inkább furcsán jó :) Mindenesetre 5*


40. Lilgun (2013-07-22 20:11.54) aaaaa
Valamiért még megjelenése előtt megfogott maga a cím a sztori és Bradly Cooper szerepe benne. A romantikus filmek távol állnak tőlem de egy jól felépített dráma mindigis ott tudott tartani a tv előtt. Nagyon tetszett a film természetessége, hogy nem.meseszerű volt hanem mintha tényleg mi is.ott hallgatnánk a történetet. Remek film egészében, csak ajánlani tudom!


39. Z79 (2013-07-20 12:55.52) aaaaa
Számtalanszor leírtam már, hogy nagyon szeretem-műfajtól függtelenül-az olyan filmeket, amikor a történet egyfajta elbeszélő keretből bontakozik ki.
MIndig a hagyományos "mesélést" idézik meg az így felépített történetek,azokat apillanatokat idézik meg, amikor érdeklődő, gyermeki kíváncsisággal fordulunk, fordultunk egy történet felé, várva a végkifejletet.
A Lopott szavak törénete is így indul, a sikeres író felolvasóestjén találjuk magunkat,ahol éép új könyvéből idéz....
És miközben kibontakozik a regény története,maga a regény hőse is eljut egy pontra, amikor egy másik ember töténetétt kell végighallgatnia...
Bár aszerkezet elsőre kissé bonyolultnak tűnhet a rétegek közötti átjárhatóság nagyszerűen működik, a történetek bát szétválnak, szervesen kapcsolódnak, a film végén összeérnek, mindvégig fenntartva a néző érdeklődését.Mindehhez remek alakítások, Bradley cooper a Napos oldal után idén már másodszor bizonytíja számomra,hogy jó színész, nem pusztán sármos hősfigura.Irons jó mint mindig, és nem is sorolnám fel a teljes gárdát, mindenki színvonalas munkát végzett. Mindehhhez szépen fényképezett jeleneteket, szép, bár nem túl eredeti zenei aláfestést kapunk. S bár sokak szerinta zárás nem kellően drámai, nyitott, azt gondolom pont ez a befejezés erőssége..értelmezési lehetőségeket hagy az odafigyelő néző számára,és így tökéletes. Többszörnézős, mellőzött apró műremek. Ínyenceknek kihagyhatatlan. Kövér ötös :)


38. Bloodflower (2013-07-06 20:43.10) aaaaa
Nem rossz a film. lehetne benne hibákat keresni, de egy ilyen hangulat drámánál teljesen feleslegesnek érzem. nem a sztori, nem a színászi játék a lényeg,hanem az a hangulat, amit megragad, amit átnyújt a nézőnek, ha eléggé befogadó állapotban van.
Érdekes, hogy mindenki a történet a történetben, ami a történetben struktúrát elemzi a film kapcsán, ami valóban nem újdonság.
Sokkal fontosabb szerintem a két másik konzekvencia,amelyek a következők:
1. Pokoljárás mind a tehetséges és tehetségtelen embernek az élet. Egyik nem tud vagy nem képes élni a lehetőségeivel, másiknak pedig vannak lehetőségei, de a tehetségtelenség örök életében nyomasztani fogja. A tudat, hogy mindig van nála valaki, aki jobb.
2. Az ember az életben folyton hajszol valamit. Ennek a folytonos keresésnek az a következménye, hogy lemarad élete boldog pillanatairól, vagy a jövőbeni lehetőségeket veszíti el. Mind Rory, mind Clay, mind pedig az öreg megszállottjai voltak az írásnak,hogy önmagukhoz képest mások, nagyobbak legyenek, emiatt viszont elmulasztották boldogan élni az életet.


37. Creeper (2013-06-29 15:58.09) aaaaa
Ez nagyon jó film! Nagyon megható. 5*, ez nem kétséges. Gondolkozni kell a film közben mert bonyolult, de én is megértettem (pedig 10 éves vagyok, IGEN JÓL OLVASTÁTOK:10!) A lényeget majd spoiler-be leírom, ha valaki nem értené.
------------FIGYELEM! A KÖVETKEZŐ RÉSZ SPOILER TARTALMÚ! JELÖLÖM HA VÉGE!-----------------
A sztori: Dennis Quaid leírta egy könyvben a fiatal korát, amelyben Jeremy Irons is leírta a saját fiatal korát egy könyvben, és amikor et odaadta kedvesének, az eltűnt. Bradley Cooper megtalálja ezt a könyvet, és lemásolja szóról-szóra. Így lesz híres. Persze Jeremy Irons erre rögtön rájön, mikor elolvassa a könyvet. Aztán a film végén kiderül, hogy Dennis Quaid, aki leírta a fiatal korát, ő Bradley Cooper! Igen, elsőre bonyolult lehet! Szóval a magyarázat annak, aki nem értené a filmet:
Dennis Quaid=Bradley Cooper. Ennyi, amit úgy nagyjából érteni kell.
----------SPOILER VÉGE!-----------------
Ez egy zseniális alkotás! Bradley Cooper-nek nem láttam csak kb. 2-3 filmjét (egyébként a Napos Oldal szerintem borzalmas film, nem is nétem végig, de nem fogok róla kritikát írni, elnézést!),de ki merem jelenteni, hogy ez az egyik legjobb filmje. Sziasztok, és jó szórakozást a filmhez, mert aki ezt kihagyja, az nagyon rosszul jár!
KÖVETKEZŐ VÉLEMÉNYEMET VÁRJÁTOK A KÓD NEVE: MERKÚR FILMNÉL!


36. Miszter88 2 (2013-06-12 20:15.13) aaaaa
Zseniális , gyönyörű film .
Nem is értem miért halogattam eddig a megnézését :)
Azthiszem eredetiben is ott lesz a gyűjteményben .


35. Szilvykeee (2013-06-09 11:38.08) aaaaa
Kicsit kiszámítható és lassú, nem pörgős az tuti. De jár a 4*.


34. Chim (2013-05-06 14:07.00) aaaaa
Elég jó film. Érettségi előtt jól kikapcsolt. Nem valami bonyolult és nem is valami pörgős, de végig fenntartja az érdeklődést. Szerintem a színészekkel sincs gond, a szereposztás is a helyén van. Akár többször is nézhető, jó kikapcsolódást nyújtó film.


33. Sötétszív (2013-04-19 22:48.17) aaaaa
*Sternthal


32. Sötétszív (2013-04-19 22:47.32) aaaaa
Brian Klugman, Lee Sterbtha rendező oáros filmje elégg lassú folyású, ugyanakkor mégsem unalmas. Hála a remek történet vezetésnek, és a nagyszerű színészi játéknak. Mind Dennis Quaid, Bradley Cooper és zZoé Saldana remek alakítást nyújt, de a legzseniálisabb a filmben Jeremy Irons. Szerintem ez egy szenzációs film, amelyet többször is meg lehet nézni. Aki még nem látta, feltétlenül pótolja, mert megéri!


31. Ronnie86 (2013-04-15 22:04.46)  
SPOILER
Elnezest nekem teljesen maskepp jott le a film mint a tobbseg szamara,es igy eleg nagy a csattano is a vegen.
Igen konyv a konyvben es abban is konyv.
De vegul az egesz konyv egy es ugyanaz a tortenetrol,ugyanaz az emberrol szol.
Meghozza az eloadast tarto pasirol aki az eloadas utan a novel borozik.
A tortenet az o sajat eleterol szol,be is vallja a nonek hogy mar nincs a felesegevel egyutt,ahogy a tortenetben is elvalnak de a nonek mar nem fejti ki

hogy miert nincs mar a felesegevel.
Az oreget es a lopott regenyt csak kitalalta es igy probalja elrejteni a sajat fajdalmat,hogy meghalt a gyereke aztan a felesege elvesziti a regenyet es
a regenye fontosabb mint a felesege es epp ezert a feleseget is elvesziti utolag.

A novel borozo iro es a lopott konyvet iro kozti tokeletes hasonulas ott ertendo amikor megcsokolja a borozos not akkoe azt mondja hogy nem megy es a Dora
jut az eszebe.Ez arra enged kovetkeztetni hogy ez a ket ember es a tortenete ugyanaz.
Clay es Rory elete megegyezik.
Es kozben Clay arra is celoz hogy lehet hogy az oreg egy kitalalt alak,es van kulombseg akepzelet es valosag kozt.
Szerintem Clay csak kitalalta az oreg es Rory tortenetet es az igazi tortenet az azon belul levo tortenet a ferfi-felesege+gyerek+gyerek elvesztese+regeny elvesztese+feleseg elvesztese stb es hogy ettol a fajdalmaktol megszabaduljon Clay kitalata Rory es az oreg tortenetet amit avval akar lezarni hogy az oreg meghalt es az elet megy tovabb

Valaki ertelmezte igy a film veget?


30. Langelus (2013-04-14 13:56.05)   - (válasz Timeakavala 28. hozzászólására)
Ehhez képest 3 csillag.


29. Kittentyű (2013-04-14 00:55.34) aaaaa
Szerintem nagyon jó film. Nekem tetszett.


28. Timeakavala (2013-04-12 14:09.41) aaaaa
Se fule se farka sztori ...... bar a kedvemc szineszem ( Bradley Cooper )a foszereplo , akkor is csalodas volt ... pontosan 3 szor aludtam el rajta .. az inditas egesz jo volt de utana nagyon lelassult az egesz


27. Lacy88 (2013-04-10 14:51.29) aaaaa - (válasz Miszter88 2 26. hozzászólására)
oo köszi :)


26. Miszter88 2 (2013-04-10 13:36.38) aaaaa
[link]

;)


25. Lacy88 (2013-04-10 00:38.04) aaaaa
Van valakinek infója, hogy mikor jön ki a film DVD-n? A filmtrailer.hu-n az volt, hogy március 13, de én még nem láttam boltban, meg nem is tudom letölteni, csak feliratosan.


24. Vbacs (2013-02-19 18:41.48) aaaaa
Tipikus példája azoknak a filmeknek, amikben sokkal több LEHETNE, ha nem pakolták volna tele rohadt sablon sztorikkal és fordulatokkal.

A felépítésről nekem egyből az Eredet ugrott be a maga álom az álomban-jával, itt könyv volt a könyvben, sőt, talán több lépcsőfokon is. Érdekes, mert ahogy jövünk felfele egyre inkább az időben ezekkel az írói életutakkal, ez a film annál silányabb. Értendő itt a sztorira IS és az az igazság, hogy a színészi teljesítményre is. Most nem tudom, hogy ez a rendező páros csak ennyire átlagosan építi fel karaktereit, vagy csak nagyon mellényúltak a színészválogatásnál, de egyáltalán nem voltam megelégedve senkivel Jeremy Ironson kívül....na jó, esetleg Zoe Saldana, talán az ő arcán látszott még a játék. De Bradley Cooper (még akkor se tetszett volna a játéka, ha kedvelném ezt a srácot), Dennis Quaid, Olivia Wilde (akit én már önmagában is szörnyű színésznőnek tartok) alakítása olyan átlagos volt, hogy egy mozzanatuk nem maradt meg bennem. Rossz és kibontatlan karakterek, emellett mondjuk nem csodálom ezt az átlagos előadásmódot. Itt egyedül Jeremy Irons volt, aki igazán ért valamit.

De ha csak ennyi lett volna, de ott van az egetrengetően közepes sztori is. Az alapötlet tulajdonképpen nagyon jó, lehetett volna valami szépet is kifaragni belőle, például a felvezetése nagyon jó (bár Quaid narrációja hagyott némi kívánnivalót maga után, de elnéztem), egészen odáig, hogy bekerül az öreg a képbe. Zavart, hogy ami talán a legérdekesebb lett volna a történetbe, bele sem került...ez pedig a megtalált könyv. De nem, mi az írók amúgy eléggé sablonos életútját követhettük végig, az első íróé olyan volt, mintha a nagy "drámai vonások és fordulatok kézikönyvéből" lett volna kimásolva (amúgy is ez egy ilyen másolgatós film), egyszóval minden eleme visszaköszönt valahonnan.
Hiányzott nekem az egyediség, mert a felépítés még nem elég. A zene is elment, elment, de talán lehetett volna jobb is. Zárása eléggé el volt nagyolva, szerintem nem érte el a kívánt hatást.

Jó ötlet, nézhető, de ennyi és nem több.


23. AlekSeJ (2013-01-27 13:25.12) aaaaa
Korrekt film, fickókámnak jól állnak az ilyen elegáns, kultúrvonzatú szerepek, mindenki a csúcshatásos figuráért kattan a mozira, és azt mondom nem hiába. Valójában nem is miatta, vagy a sztori miatt jó ez az egész, hanem öregurunk drámai fiatalkora és annak eseménydús sztorija. Egy-két momentumnál a felolvasó jutott eszembe, ha nincs ez az írói kálvária körülötte talán ötcsillagosra osztályozom, bár halkan megjegyzem, ötösre szándékoztam jelölni. Cinikus, mert főszereplőnk élete sem olyan irányba változott, amerre tervezte. Ugyan a talált könyvért semmilyen juttatást nem kért a valós író, de azért elégtételt vett azzal, hogy a saját lelkiismerete ne engedje abban a miliőben dúskálni, ami megadatott. Nem tudom ki mennyire hiányolt egy olyan részt, ahol celia és az öreg találkoznak. Én vártam, biztos direkt nem szőttek még egy ilyen szálat is bele, hiszen az a vasútállomásos találka is elég felkavaró volt, mindkettejük arcáról leolvasható volt mit is éreznek. Kíváncsi lennék 100 író közül hányan nem tennék meg ugyanezt, esetleg ugyanennyi sajátjaként megírt könyvtulaj hallgatna a lelkiismeretére, vagy szarná telibe, hogy a sok oldalból egy sem az ő gondolata. Ajánlatos kis mozi.



22. Zoli52311991 (2013-01-14 18:26.39) aaaaa
tegnap este néztem meg , csak azért mert nagyon tetszett Bradley csúcshatás c. filmje , erre ís kíváncsi voltam egy picit csalódtam , ténleg nem Bradley Cooper-nek kellett volna játszania a szerepet , de maga a film jó volt , tetszett . Most meg a Napos oldalra vagyok kíváncsi :)


21. RVIN73 (2013-01-10 13:38.57) aaaaa
Nagyon jó kis dráma!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekTibye, 2018-03-12 01:4550 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk