Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Red 2
- Film+, 21:00
Pánikszoba
- Film Café, 21:00
Holtodiglan
- Paramount Network, 21:00
West Side Story
- SuperTV2, 21:45
Támadás a Fehér Ház ellen 2. - London ostroma
- Filmbox Premium, 21:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A hasonmás (1970) - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Érdekességek!
80-as, 90-es évek emléke

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Aquaman és az elveszett királyság aaaaa
Becca Tobin aaaaa

 

Fórum - A csali (2012) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Roxi88 (2020-07-06 15:30.00) aaaaa
Nézhető volt, persze megint sok volt a logikátlanság, de a Cápák egész élethűek voltak. SPOILER: A Cápák már telezabálták magukat, de még a levegőben lógó ember is kell nekik? Nem is így támadnak. Másik, hogy miért nem vártak inkább a segítségre? Még egy fél napot sem voltak ott. Főleg pont boltban voltak, kaja is volt a polcokon. Persze azt nem tudom emelkedett-e közben a víz szint, vagy volt-e robbanás veszély vagy bármi más ami miatt mindent meg kellett tenni, hogy minél előbb kijussanak. Sok hulla már mumifikálódott, 2 óra hossza alatt kb. SPOILER VÉGE


13. Emylio (2020-07-02 14:24.57) aaaaa
Annyi pozitívuma van ennek a cápás filmnek, hogy a sikonyáló csajok mellé, akadt némi "hentesárú" is.



12. Sniper (2017-03-23 16:34.52)  
Röviden tömören: Szar! Persze nem annyira mint a "három fejű cápa" vagy a "megacápa a kolosszus ellen" de ettől még borzasztó a színészek alakítása, monumentális filmzenei aláfestés a nagyon gyenge jelenetekhez, magasröptű beszélgetések, a tetkós rabló az valami borzasztó, ilyen erőltetetten szarul játszani ilyen oltári szar szöveggel... Amikor sietni kell mert ott a fehér cápa velünk a vízben és minél gyorsabban ki kell érni akkor még belefér egy meghitt szerelmes beszélgetés a vízben csókolózással....szóval jesszus..


11. Captain Al (2015-12-06 13:12.04) aaaaa
úr istenem, de szar ez a film. meg-ne-nézd!!!!!!


10. Kibega (2014-08-28 09:47.17)  
Fehér cápa kinézetű nem fehér cápák... Annyira jellegzetes a részarányos farokúszójuk, hogy nem tudom, hogy tudták így elbarmolni.


9. VadRaszta (2014-03-03 00:05.00) aaaaa
tipikus, átlagos b-kategóriás mozi. színészi szerepektől nem kell sokat várni. a sztori nem nagy eresztés, az effektejről meg inkább ne is beszéljünk, 2012ben még iylet kell látni, az nevetséges. de hibái ellenére is nézhető


8. Zsol-tee (2014-02-10 16:30.44) aaaaa
Abszolut kellemes meglepetes volt ez a film szamomra!Mostanaban a capas filmeket nagyon el szoktak rontani mindenfele ertelemben,ez udito kivetel a 2000es evek eddigi kinalatabol!A tortenet nem sablonos,otletes,uj helyszin,egy jo kis alap tortenet(annyi amennyi eppen kell,egy ilyen filmhez etc!Jol kidolgozott a 3d-s technkia is(!!!),amit szinten nagyon el lehet szurni az ilyen jellegu filmeknel is!A capa is egesz jora sikerult!!!Nem vizionalt tortenet,mivel akar megtortent is lehet(ne)ez a film,mivel a cunami nem kitalacio!Ezert kulonosen elvezheto a film!A szerplok is rendben vannak:),nem jatszak tul a szerepuket,nem dramaznak:))),mukodik a mozi!:)Csipetnyi humor is van benne,ami szinten jot tett a storynak!A film befejezese,az utolso jelenet pedig egesz egyszeruen nagyon jol volt megcsinalva!!!Jo kis csattano volt!:)))Meglepodtem rajta!:)Ezert is adtam max.pontszamot ra!:)))Elvezheto darab teljes mertekben!!!


7. Kittentyű (2014-01-09 17:12.36) aaaaa
Nem volt rossz. A többi cápás filmhez hasonlóan itt is, megy a marcangolás rendesen. :D


6. Az utolso szamuráj (2013-08-20 18:11.31) aaaaa
A tipikus "B" film.
Kellemes ötlet,néhol pénztelen megvalósítás és rém rossz színészi játékok.A dialógusok pedig ultrakemények.
Mégis,a film működik,már a maga szintjén-tegyük hozzá,le kell szállítani az igényszintet!-és pár egész véres jelenet is helyet kapott.A cápák amúgy mintha folyton vigyorogtak volna,de a CGI-t nem az ILM készítette,Julian McMahon pedig van annyira szimpatikus ürge,elviszi a minimális színészi kihivásokat-mondjuk,nem erőltette meg magát,csak ilyen a fizimiskája.
A lánynak nagyon szép feneke volt,ezt még írjuk fel a pozitívumok közé.
Szerintem abszulút nézhető,főleg egy húzós nap után,mikor az ember nem vár már semmit,csak az agyát kikapcsolni.


5. Pearl. (2013-06-27 00:47.03) aaaaa
Mostanában szkeptikus vagyok a cápás filmekkel kapcsolatban, ("óriás-gigamega-kétfejű-gyilklos-sharktopus"), de szerencsére kivételesen kellemesen csalódtam. Julian McMahon irtó jó pali, kitűnően állt neki a megtért rossz fiú szerep.
Ha tudtok ehhez hasonló cápás filmeket, amik nem a trash kategóriába tartoznak, azt szívesen fogadnám. (Ebből a kategóriából A zátonyt és az Open Water 1-2-t már láttam, hasonlóakat keresek.)


4. Piemaker (2012-10-14 18:33.33)  
Nekem is tetszett a film,érdemes megnézni annak aki szereti az állatos vagy kimondottan a cápás horrorokat.


3. Dastardly (2012-10-04 15:07.24)  
ideális popcorn mozi
a haverokkal+egy kis tütü



2. Corny14 (2012-10-04 14:52.11) aaaaa - (válasz Jason13 1. hozzászólására)
"a halálozásokkal sincs gond, folyik a vér rendesen és a testrészek is szakadnak"

Jason13 egyetértek veled mindenben. :) A színészek, a karakterek és a látvány is elég jó. Talán még a zenét is kiemelném, nekem nagyon tetszett. Én szívesen megnéztem volna 3D-ben.


1. Jason13 (2012-10-03 18:16.31) aaaaa
Minőségi állatos horrorból nem készül sok, így hát az én szemem azonnal felcsillan, ha egy nagyobb költségvetésű fenevad-mozi kerül bemutatásra. Az Ausztráliából érkező Bait ilyen darab, ezért azonnal megtekintettem, ahogy lehetőségem nyílt rá. Rosszabb esetben ilyenkor jön a csalódás, hogy "ez végül is egy gagyi film" és a többi, de szerencsére most nem így alakultak a dolgok.
Történetünk egy tengerparti városban játszódik, amit egy nap elönt egy cunami. Néhányan a helyi bevásárlóközpontban rekednek, melyet eláraszt a víz, de mégsem ez a legfőbb probléma, hanem az, hogy két fehér cápa is beúszik a épületbe és hamar rájöhetünk arra, hogy nem shoppingolás céljával érkeztek
A sztori nem valami izmos, ezt el kell ismerni, viszont a készítőknek sikerült ráépíteni egy szórakoztató túlélő-showt. Az egyik legnagyobb pozitívum az, hogy a karakterek többsége jól lett megírva és mielőtt beüt a baj, sikerül megismernünk őket. Igaz, emiatt az első 20 perc kissé lassú és van egy kis "szappanopera" hangulata, de ezután legalább lehet izgulni a szereplőkért.
És ha már szereplők, a színészek többsége kifejezetten jó alakítást nyújt, főleg a főhőst megtestesítő Xavier Samuel, akitől azért nem áll messze a horror, hiszen már láthattuk a szintén jól sikerült The Loved Ones-ban. Két gyengébb láncszem akad ilyen téren, a kocsiban ragadt fiatal szerelmespár, akik rémesen irritálóak és a viccesnek szánt civakodásaik elég erőltetettek.
De sokan biztosan már arra kíváncsiak, hogy milyenek a cápák és mekkora "zabálást" rendeznek. Az első kérdésre a válasz az, hogy jók, bár amikor az emberek közé merészkednek a vízi ragadozók, eléggé látszik, hogy CGI animációval lettek életre keltve. Viszont ez nem annyira vészes és azért láthatunk kézzel fogható "mű" cápát is, tehát nem mindent számítógép segítségével oldottak meg az alkotók. A második kérdésre már nem tudok ennyire pozitív választ adni, hiszen a rengeteg karakter közül alig egynéhány végzi haleledelként. De ők legalább megérdemelték, hiszen a legrosszabbul megírt szereplők kerülnek terítékre, de minőségileg a halálozásokkal sincs gond, folyik a vér rendesen és a testrészek is szakadnak, úgyhogy nincs az, mint a Cápák éjszakája esetén, tehát az, hogy gyerekbarát a film.
Ugye ez egy 3D-s produkció, amit sajnos mi, magyarok nem élvezhetünk nagy vásznon, pedig megérné, mivel rengeteg megoldás van, ami jól mutatna 3 dimenzióban. Viszont így natúr verzióban egy idő után már idegesítő volt, hogy percenként nyomtak valamit a képembe.
De ami még nagyobb baj az az, hogy a készítők nem voltak tisztában azzal, hogy mire van pénz és mire nincs. Hiszen míg megtudtak oldani néhány cápatámadást és véres képsort, addig a katasztrófa, az az után szemünk elé táruló táj és a CGI mentőhelikopterek rettenetesen néztek ki. Erre azért jobban oda kellett volna figyelni, mert ez bizony ront az összképen.
Viszont a végeredmény így is jónak mondható, azaz a Bait egy szórakoztató cápás-horror, viszonylag jól kinéző fenevadakkal, véres jelenetekkel és kellemes színészi alakításokkal. Akik szeretik a műfajt, mindenképp tegyenek vele egy próbát, mert megéri.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRoxi88, 2020-07-06 15:3014 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk