Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A komikus
- Film+, 01:45
Non-Stop
- Filmbox Premium, 01:45
A mestergyilkos - Feltámadás
- Mozi+, 01:50
Nyerő páros
- RTL Három, 02:20
Férfiak, nők és gyerekek
- Paramount Network, 02:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Rock zene
Fogadóóra
2022-es választás
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vespa - Az olasz álom aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Az utolsó csavar - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
34. Vmiso (2022-08-24 20:37.44)  
Lassan csörgedező film, semmi extra.
Mégis jó volt nézni Eastwood játékát, taplóságait.


33. Emmersson (2018-08-17 19:17.45) aaaaa - (válasz Delpiero 22. hozzászólására)
Apa-lánya kapcsolat lesz az ;)
Justin Timberlake pedig itt kifejezetten jól hozza a karakterét, legalább annyira profin, mint Goodman!
Sőt..még Matthew Lillard is kíváló negatív szereplő volt!



32. Emmersson (2018-08-17 19:11.28) aaaaa
A sztori sokszor látott lerágott csont, de a megvalósítás felhúzza a filmet. A színészek nagyon jók, nem csak a nevükkel adják el a mozit!

Egynek nem volt rossz, viszont jövő héten már nem fogok emlékezni rá...


31. Entersp (2018-04-10 11:50.12)  
Bzmeg, én meg azt hittem, ez egy IKEA nappali garnitúra összeszerelésének a története.


30. NorbiSK (2018-04-10 11:18.49) aaaaa
Bár csavar csak a címében van, nem rosz film. Végig kiszámítható, könnyed szórakozás.


29. Városi vadász (2016-08-08 22:20.54) aaaaa
Csöppet unalmas, de nem rossz film, picit túllihegett. Timberlake remek, az a krapek aranyat ér, több film kellene tőle.


28. Captain Al (2015-12-05 18:38.45) aaaaa
nem olyan jó mint amilyennek tűnik, de nem is olyan rossz. bár nekem személy szerint inkább a Brad Pitt-es tetszett még 2011ből


27. Dundidio (2014-08-06 19:33.14)  
Elképesztően uncsi...Eastwood neve vitte az egészet,pedig neki sem kellett itt nagyot durrantani...


26. Bobo 888 (2014-06-04 20:27.15) aaaaa
Unalmas sablonos és kiszámìthatò. Annyira unalmas már ez a nekem van egy lányom és kötelező vele rosszban lennem,sőt ùgy nagyjábòl mindent és mindenkit rühellek. Ezt volt a Gran Torinoban Milliò dollárosban...mondjuk azok emellett zseniálisak. De ezredszerre is elpuffantani ezt ? Az öregedés vs technika és modernizálòdás viszont tanulságos. Aki ebben a faszbook világban nem tud felzárkòzni a technològiához bizony elveszett ember. És senkit sem izgat...ezt leszámìtva viszont fölös sablonos movie. Kár érte kategòria.


25. Tömö (2014-04-13 10:43.20) aaaaa
Egyszer meg lehet nézni. A sztori annyira lapos, hogy ezt a filmet a kutya nem nézné meg, ha nem Clint Eastwood játszana benne. Semmi plusz nincs benne, semmi új, semmi amiről bővebben tudnék írni. Ráadásul hosszú, a szerelmiszállnak a felét kivághatták volna, semmi jelentősége nem volt, csak kellett gondolom a sok szöveg is a Justin gyerek szájába, másképp minek szerződtették volna. Végén a Baseball csodagyerek olyan semmilyen hatást váltott ki,hogy aztamindenit-ki nem találtam amúgy, mikor először a képbe került. ah, Gran Torinot meg Milliós babyt 20x egymás után meg lehet nézni az öreggel, de ez, marad a dobozban 1db-ig.


24. Rechter (2014-03-03 18:20.35) aaaaa
Király film. Picit több baseball és 5 csillagot adtam volna neki. Eastwood nagyot alakít, bár a lánya és az ex játékos románca kissé laposra sikerült és sok kiszámítható történés volt a filmben, összességében véve nagyon szórakoztató film lett.


23. Sötétszív (2014-02-09 14:40.40) aaaaa
Clint Eastwood a kőkemény, makacs figurát alakítja ebben a filmben. A lányát játszó Amy Adams is elég makacs figurát játszik. Ezúttal minden a baseball körül forog, pontosabban ez a történet háttere, hiszen itt egy apa-lánya kapcsolatról van szó. Elég klisés film, de hála a két fent említett színésznek, egész nézhető lett. Persze John Goodmant sem szabad kihagyni, mert ő is erős alakítást nyújt. Viszont Justin Timberlake elég halovány volt szerepében. Szóval ez egy egyszer nézhető, átlagos film.


22. Delpiero (2014-01-07 23:12.03) aaaaa
Anno azt nyilatkozta Clin Eastwood, hogy a Gran Torinonál áll utoljára a kamera elülső oldalára...ezek szerint meggondolta magát mindenki névtelen cowboy-ja.
Nem is lehet panasz az alakítására és a többiek is szépen asszisztálnak neki, főleg John Goodman erős (de ez nem meglepetés). Talán egyedül a kis Justin lóg kis lefelé a sorból.
Apa-anya kapcsolat a "legamerikaibb" sport köré szőve. A zene is kiváló.
Viszont, ami nincs az a meglepetés. Tökéletesen levezényli a tutit a rendező, sok klisével, de szívesen nézzük, mert jó drukkolni ennek az öreg rókának.


21. SzaboKri81 (2013-06-10 05:18.22) aaaaa
Alapvetően tetszett a film bár úgy gondolom nem ez volt Clint Eastwood legerősebb alkotása. Igazából szeretem a baseball-os filmeket bár itt nem teljesen az van a középpontban. Sokkal inkább a múlt és a jövő és apa-lánya kapcsolat a fő téma, füszerezve némi szerelmi szállal. És nálam ez a film gyenge pontja. A történet nem valami nagy szám és igazából előre lehet vetíteni az egészet. Pl. (spoiler), amikor a mexikói srác oda dobja a mogyorót a csapat sztárjához már egyből lehet érezni Ő lesz a film csattanója. Továbbá Justin és Amy párosa is teljesen szokásos párost alkot. Unszimpátia, barátság, szerelem, félreértés, utálat, megbocsátás és újra szerelem. Plusz nekem még volt egy olyan érzésem is (bár ezzel lehet, hogy egyedül leszek), hogy ezt a filmet a Pénzcsináló ellen hozták létre.

Szóval összességében nem rossz film de nem is kivételes slkotás. A színészek persze kifogástalanok mind fő- és mellékszerepben. Lillard pl. abszolút illett a karakter, amit játszott. Robert T-1000 Patrickot is jó volt újra látni, John Goodman pedig John Goodman. Nála nem kell szaporítani a szót


20. Bean (2013-05-20 15:19.47) aaaaa - (válasz Bean 19. hozzászólására)
Persze nem csak a korát tisztelem még mielőtt valaki belekötne és nem engedné ezt a mondatot, mint a Pitbull.


19. Bean (2013-05-20 15:18.52) aaaaa
Eredetiség nem igazán van a filmben, sőt felelhető az összes klisé, de Clint játékával én ezt bekajázom.
Közel 2 óra, de engem lekötött és érdekelt a történet/téma.
Van benne humor, amolyan Clint féle és pont ez az amit én lásd most is 2 órán keresztül szívesen nézek, mert elhiszem Clint-nek, hogy baromira ért a Baseball-hoz és, hogy kurvára makacs és itt pont ez az ami megadja a hangulatot és az alappillérjét a filmnek.
Nem utolsó sorban a korából adódóan nagy tisztelet Clint-nek.


18. Z79 (2013-05-06 19:14.47) aaaaa
Remek, humort, iróniát sem nélkülöző dráma...
a sport pusztán érdekes díszlet, a valódi meccs apa és lánya közöütt zajlik...Miközben Eastwood görbe tükröt tart az elmúlás, az öregedés elé,a Miss röfi és egy ír bombázó hathatós keverékének bizonyuló Amy Adams meglepően szimpatikus alakítást nyújt a vén sportszakember lányaként...sőt, még Justin Timberlake is képes értékelhetőt nyújtani..a tovább i mellékszereplők, John Goodman, vagy amindig irrtáló Matthew Lilard teszik a dolgukat.Hangulatos, nem világmegváltó mozi, avégére még egy izgalmas, a baseballt nem ismerők számára is fogyasztható csavarral, csak hogy a sportfilm jelleg is megmaradjon.Mindehhez pedig Eastwood korábbi drámáihoz (Millió dolláros,.Gran Torino..) képest meglehetősen derűs, mégis fogyasztható lezárást kapunk. Szerethető vasárnapi mozi, remek alakításokkal. Erős négyes..


17. Norbitzki (2013-04-27 16:25.32) aaaaa
Megmondom őszintén kicsit elfogultan értékeltem 5 csillagra ezt a mozit, de a világ egyik legszimpatikusabb színészét, vagy talán jobb, ha úgy mondom emberét nem tudtam másként osztályozni.

Clint Eastwood a példaképem a színészvilágból, emberségével és szolid, botrányoktól mentes életért pedig kimondottan tisztelem, mert ember tudott maradni a hollywoodi őrületben, ahol oly sokan elvesznek az alkoholban, sőt néha drogokban... Nem egy moziját láttam, és jóllehet, mindegyikben ugyanazt a morcos karaktert játszotta, mégis egytől-egyik élveztem a munkáit, és jóleső érzéssel gondolok vissza rájuk. Westernekben kezdte ugye még a 60-as évek derekán, majd önálló rendezésekbe fogott, és szinte minden műfajban kipróbálta magát. Szépen lassan teltek az évek, más-más műfajok kerültek előtérbe, és új hősök tűntek fel a színen, de Eastwood mindvégig felszínen tudott maradni, mégha voltak is kisebb-nagyobb buktái. 2002-ben a Véres munka c. filmjének bemutatója után azonban ráébredt, hogy az addig működő munkái már kevésbé népszerűek, és ekkor robbant be a Millió dolláros bébivel, mely merőben eltért addigi rendezéseitől és amellyel másodszorra is hazavihette az Oscart. Ezután én úgy érzem, hogy kicsit elengedte magát, és belefogott olyan nagyszabású háborús munkákba, mint a Levelek Ivo Dzsimáról és a Dicsőség zászlaja. A kritikusok elismeréssel fogadták ezen munkáit...ám a nézők -de én mindenképpen- hiányolták Őt a vászonról, így hát -elmondása szerint- utoljára a kamerák elé állt, és leforgatta a Gran Torinot. Emlékszem milyen rosszkedvű voltam, mikor vége lett a filmnek, hisz tudtam, hogy többet nem látom kedvencemet, csak mint rendező feltűnni. Több, mint két évre rá jött a meglepetés...

Ez a meglepetés pedig jelen mozi, mely közel sem a legjobbja, mégis olyan örömmel fogadtam, mint semmilyen más filmet eddig. Hihetetlen, hogy 82 évesen még mindig ilyen aktív, még mindig forgat és forgat és játszik...és remélhetőleg játszik még sokat! Mint ahogy remélem, hogy a mai generáció is felfedezi munkáinak szépségét és értékeit!

Az utolsó csavar összességében "csak" egy kellemes dráma, mely a patak lassúságával csörgedezik előre, és éppen ezért nem is lesz mindenkinek ínyére. Ám aki sok filmet "átélt" Eastwooddal, aki látta fiatalon és idősebb korában, háborúban és a vadnyugaton, aki látta nevetni és morogni...nos annak mindenképpen tetszeni fog. Én úgy vagyok a nagy színészekkel, hogy még azt is elnézném másfél órán keresztül, ahogy borsót pucol a teraszon, és Clint számomra ilyen. Ebből kifolyólag egyáltalán nem zavart a film lassúsága, sőt az sem, hogy tulajdonképp láttunk már tőle jobbat, mert örültem, hogy láthattam és mindvégig azt kívántam: "Csak láthassuk még jó sokáig".


16. Kittentyű (2013-04-13 00:52.40) aaaaa
Örülök, hogy Clint Eastwood-ot újra láthattam filmben. Jól játszott az öreg, ahogy a többiek is. Szerintem nagyon jó film.


15. Gend (2013-03-30 23:35.37) aaaaa
Már a film beharangozása óta vártam, hogy megnézhessem, nagyon örültem, hogy mégsem a Gran Torino amiben utoljára játszott Clint Eastwood.

Ami a filmet illeti, a történet átlagos, kicsit hiányérzetem is van, se az emberi se a sport részét nem mutatja be igazán a film, ennek ellenére élvezhető!

Ami a színészeket illeti, Eastwood bácsi még mindig hozza amit tőle megszokhattunk, Amy Adams is nagyszerű volt, ami engem illet örültem John Goodman-nek, viszont akit továbbra is egy ripacsnak tartok az Timberlake, bárki más jobb lett volna helyette!


14. Ystee (2013-03-28 23:42.23) aaaaa
Bár annyi közöm van a baseballhoz mint a rugby-hez, hokihoz vagy a csukott szemmel távolba nézéshez, mégis bejött a film. Ha fociról szólt volna simán 5* :)
Tetszettek a színészi játékok, a sztori és a kivitelezés is rendben van.
Egyszerűen csak nem értem Quieroz mi a nyavaját látott meg Bebében, ami 8.8 milliót megért nekünk...


13. Bdt (2013-03-17 13:46.04) aaaaa
Nagyon kevés Eastwood filmet szeretek, rájöttem. anno a millió dolláros bébire 4 csillagot adtam, nem tudom azóta levettem-e a csillagokból, de mé1x meg nem nézem , tuti. Utálom a hatásvadász filmeket. De, hogy erről is essen szó, értem én: apa-lánya kapcsolat stb, de ne erőlködjünk már. Nem fogok tiszteletből valamire négy, öt csillagot adni, mert Eastwood kamera mögé állt, ült, játszott benne. A grand torino filmje az tényleg hatalmas volt, de ritka kivétel nálam, a filmjei közül. Ez a film volt az,amit harmadjára sikerült, rohadt nagy unalmamban végig nézni. Lapos és nem először láttam ilyen filmet. Amiért 3 csillag, az Justin (nem, nem tetszik) és Eastwood szerepe szerinti jelleme, ami nagyon hasonlított az Édesapám jellemére. Ennyi.


12. FTC Béla (2013-03-12 18:32.48) aaaaa
Amy Adams parádés volt ebben a filmben.
Szerelmes lettem belé:)))))
Amúgy elég jó film lett.


11. Az utolso szamuráj (2013-03-03 16:15.16) aaaaa
Clint mégis kamera elé állt a Gran Torino után:persze,ez a film nem is ér fel azzal.
Az egyik utolsó amerikai legenda szép csendben a világ egyik legfontosabb rendezője lett:megkockáztatom,nagyobb a tehetsége a dirigáláshoz,mint a színészethez.Clint remek mozikban szerepelt,nem kevés valóban alapműben,ám színészi képességei azért igencsak behatároltak,és ezzel azért ő is tisztában van.Ami meglepő,hogy ennek a máig kemény palinak belül milyen érzékeny,finom lelkivilága lehet,hogy pedig minden idők egyik legszebb romantikus moziját is neki köszönhetjük ,tényleg le a kalappal.
Ez a film igazából miatta és Amy Adams miatt nézhető,Justin se rossz persze.Mikor véget ért,arra gondoltam,ha nem készül el,akkor se hiányzott volna,de mikor az ember belebotlik,kap valami pluszt,valami szerethetőt azért,és mostanság ez is szempont.
Hisz a történet se nagy szám,apja-lánya konfliktus,régi motoros vs. modern idők szemétládája se ismeretlen,a tehetségkutatók életébe is bepillantottunk már-ennél nívósabb filmben például-ám mégsem elpocsékolt 100 perc a mozi.Egyszerűen csak jó nézni,ahogy Eastwood zsémbeskedik,ahogy a szerelem kibontakozik,és hogy John Goodman még mindig a világ egyik legjobb mellékszereplője.
Kedves darab hát,aminek drámai oldala néhol nevetséges vagy átérezhetetlen-gondolok itt a "nagy titokra" a múltból,valahogy se íze,se bűze-viszont Clint ráncai beszédesek és mikor mosolyog,felragyog mindig a derű,optimizmus,rácsodálkozás a világra,talán pont mert ritkábban teszi,ezért üt nagyobbat.
Én nem bántam meg hát megnézését,jó volt estére:semmi fontos,semmi teátrális,semmi mélység,de a színészek jelenléte okán nincs gond az alkotással-hozzátéve,pár hónap múlva azért gondolkodni kéne,miről is szólt.


9. Kopi08 (2013-03-03 00:57.18) aaaaa - (válasz Balu1977 8. hozzászólására)
Pedig ez egy minden téren kiemelkedő film,ha tehetném 6 csillaggal értékelném.Talán fuss neki újra!


8. Balu1977 (2013-02-27 22:28.44) aaaaa
Félig birtam csak megnézni, annyira untatott. Jobbat vártam az öregtől.


7. SoadRoli (2013-02-27 13:03.58)  
Már kint is van :D



6. Johnny kapitány (2013-02-17 17:58.00) aaaaa - (válasz Mirror 5. hozzászólására)
Az 10 nap:)


5. Mirror (2013-02-17 15:26.44)  
Megjelenés dátuma
2013. február 27.
(még 9 nap)
szal jon dvd ben !


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2022-08-24 20:3734 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk