Kvízjáték online és ingyenes
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Itt a vége
- HBO, 18:12
Midway
- Film+, 18:15
A nagy dobás
- Viasat Film, 18:15
Kommandó
- Mozi+, 19:00
Bérgyilkosék
- Film Café, 19:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás
Érdekességek!
Halálos iramban 10. - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Jéghideg aaaaa
Denis Villeneuve aaaaa

 

Fórum - Falco - Az ördögbe is, még élünk! - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. somliv (2021-11-21 14:10.36) aaaaa
Ennél jóval komolyabb életrajzi filmet érdemelt volna Johann Hans Hölzel.
De szemet hunyok mostan e felett és nem leszek telhetetlen.
Művésznevén: Falco, aki már négyéves korától kezdve zongorázott. Sulit se szerette igazán, ezért kijelentette, hogy popénekes akar lenni, csapot-papot otthagyva Stefan Weber hard-rock bandájához szegült, ahol először háttérbe szorította magát, basszusgitárosként pengetett, majd 1980-ban úgy döntött, hogy szólókarrierre adja a fejét, innentől kezdte megcsapni a sikeresség szele. Ám magánélete tele viszályokkal zajlott, csapongó, szélsőségek között mozgott a személyisége, a normalitásokat gyakran kerülte. Mint a művészek jórésze, ő szintén nagykanállal habzsolta az életet. Lóvéjának köszönhetően számtalan mindent megengedhetett magának. Bárokba járkált, vedelt, kokaint szippantott, örömlányokkal hentergett- szóval borzasztóan tudott élni. Azonban ezek az árnyak mellett, nyilvánvalóan a született zenei affinitását nem lehetett figyelmen kívül hagyni. És mindegy is ez a töltelék bevezető, amit írtam, mert mikor felcsendül egy nóta tőle, például: Rock Me Amadeus száma, vagy éppen a balladaszerűbb Jeanny, akkor picit feltölt, jobban kezded magad érezni, és szerintem ez az, ami számít.
Nos, térjünk ki erre az életrajzi műre, mely betekintést ad nekünk ennek a különc, korlátokat nem ismerő ember életútjába. Elég összecsapott rendezésről beszélünk, inkább mondanám érintőleges betekintésnek. Ez egy német-osztrák nemzetiségű film Thomas Roth jóvoltából. Felépítési szempontból tutira nem tér ki mindenre, elsikkad több részlet felett, de nem is ez a probléma, mivel szépen elindultak a kezdetektől, utána végigzongoráztak gyorsabb ütemben a munkásságán, amivel akkora gond nincsen. Ám mással akadtak problémáim: Mégpedig azzal, hogy a tipikus németekre-osztrákokra jellemző feelinget nem éreztem rajta, nálam ez eléggé hiányzott. Na és a Falcot alakító Manuel Rubey-nak hol maradt a karizmatikussága, mert ez az énekes ennél sokkal markánsabb volt.
A koncertfelvételek, klipek bevágásai műfajhoz illően érkeztek, amik jók voltak, bár vaskosabban is eltalálhattak volna szó se róla. Csak azért, mert hallgasd meg az 1982-es Ganz Wien korongját, aminek amúgy Robert Ponger a zenei producere- valami bődületes BEAT! Ma már ilyet nemigen fogsz hallani. Tudod, hogy szólhat egy komolyabb, akár régi Revox erősítőn ? Kegyetlenül jól! És Falco amilyen élességgel, energiatöltéssel nyomja meg a szavakat, hangokat- azt hívják ERŐNEK. E mellett a zongora finomsága, néha-néha lenyomva szinte ütemtelenül, tipikusan 80-as évekbeli tiszta hangszereléssel. Magyar viszonylatban nekem Presser, Demjén, Omega, R-GO akkori albumainak keverésére, ütemeire hasonlít, hangmérnökök még inkább meg tudnának erősíteni engem ebben.
Na de menjünk tovább erre a zenés mozira. Rendezőnk belement Hölzel és Isabella Vitkovic szerelmére, ezt folyton a zenei sztori mellé pakolászta, mely adta nekünk a konfliktusokat, a magánéleti drámákat-ez ennek a közel két órának a másik úgymond erőssége. Az imádat és a gyűlölet keveréke jellemezte kapcsolatukat, ezt olykor durvább jelenetekkel hozta hozzánk közelebb. Patricia Aulitzky-t megdicsérem, remekül közvetítette ennek a párkapcsolatnak a viszályait, nehézségeit,- érzelmei hitelesek voltak. Még a pikánsabb erotikus részekkel sem fukarkodtak szerencsére. Megláthattuk, hogy Falco mennyire öntörvényű, milyen nehéz volt őt keretek közé szorítani. Akár hajnal négykor is felkelt, mikor érezte, hogy épp most fogja megszállni az ihlet, neki nem voltak határai- felesége sokat gyötrődött emiatt. És megbánta volna ezt, tehetjük fel a kérdést. Egy frászt bánta meg. Mert elmondhatja, hogy ennek a kapcsolatnak legalább volt intenzitása, szenvedélye,- amit álszenteskedéseink ellenére valahol mindannyian keresünk.
Aztán a végére beugrik az egyik legemlékezetesebb koncertje, Donauinselfesten járunk 1993-ban. Viharban, mennydörgéssel, ömlő esőben, áramszünettel tarkítva, 100 ezer emberrel, akik esőkabátban, esernyővel tombolták végig a fellépést. Figyeld a művész arcát, micsoda szenvedéllyel tolja műsorát.
Zárásként pedig elérkezik az ominózus baleset pillanata, mikor végleg leszállt a sólyom Puerto Platában.


6. Schliesser (2017-04-21 16:59.14) aaaaa - (válasz Csak annyit hogy... 4. hozzászólására)
Na én is pont így vagyok azzal a számmal! :)



5. Csak annyit hogy... (2017-03-03 21:17.52) aaaaa
Írjatok valamit


4. Csak annyit hogy... (2017-03-03 19:18.34) aaaaa
Amikor meghallom az Out of the dark, into the light számát kiver a víz! Fantasztikus! Remek előadó volt, és a film is érdekes. Kb a zenéi alapján így képeltem el, mint ahogy ezt a film bemutatja. Gondolom, fedi nagyrészt a valóságot :)


3. Brundle (2013-02-07 13:41.57)  
Hát én nem nagyon ismertem korábban ezt a híres hírhedt pop zenészt falco-t de ez a film a maga módján eléggé informatív próbált lenni, ahhoz képest hogy nagyjából képet kaptam erről a német zenei legendáról, és összességében véve elégedett voltam vele sőt az egyik dalát még csak nem tudtam hogy az övé volt a dal, mert egy ajánlóba volt bele vágva alátétnek, ez a der komissar című sikerdala ami az egyik meghatározó dal volt a karrierjében, és ami később mérce volt a karrierje során. Szóval érdekes és jó film volt a végén az ismertető szöveg annak külön örültem, igaz a film hézagos valamennyire talán de minden film ilyen minden nem fér bele egy ember életéből, de ettől függetlenül jó film lett nekem tetszett, szerintem mindenképp érdemes meg nézni és próbát tenni vele.


2. Miloagros (2013-02-07 08:52.54) aaaaa
Tegnap felvettem a Dunáról, mindjárt megnézem. Ma halt meg 15éve. R.I.P.


1. ZZTOP (2012-09-18 13:17.26) aaaaa
Hiányoltam 1990-1992-es időszak bemutatását.
Data De Groove '90 és a Nachtflug '92 albumról szinte semmit nem mondtak. A végét is kissé összecsapták.



Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2021-11-21 14:107 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Falco - Az ördögbe is, még élünk! adatlap
Eredeti cím: Falco - Verdammt, wir leben noch!
Évszám: 2008
Rendezte: Thomas Roth
Szereplők: Manuel Rubey, Patricia Aulitzky, Christian Tramitz, Martin Loos, Nicholas Ofczarek...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk