Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Válság
- HBO2, 02:06
Hosszú levél
- Duna World, 02:25
22 mérföld
- Mozi+, 03:05
Visszavágó
- Film+, 03:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Atomszőke aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Ahol a hullámok születnek - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Captain Al (2015-10-26 16:52.06) aaaaa
Egyet kell értsek az előttem szólókkal. Folyamatosan az a kérdés jár a fejemben hogy mégis miért írtam föl a listámra, lehet azért mert a tartalma és az előzetes alapján egy átlagon felüli drámára számítottam. Nem is tudom. Azt azért tudom hogy az elvárásaim közelében sem járt.


5. Emylio (2015-02-08 16:56.42) aaaaa
Ebben valóban több volt. A szörfös jelenetek nagyon jók, de a sztori néha unalomba fullad, és felesleges hullámokon lovagol.



4. Z79 (2014-03-02 10:51.34) aaaaa
Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy akár egy klasszikus is születhetett volna...sokkal több volt ebben a filmben.

Nem tudni, hogy a kényszerű rendezőváltás, az elhúzódó forgatás, vagy talán tapasztalatlan forgatókönyvírók miatt, de végül kihagyott lehetőség lett az Ahol a hullámok születnek....
pedig elsőre minden adott egy tengerparti Good Will Hunting megszületéséhez amit a happy endnek azért nem nevezhető lezárás csak tovább javított volna.
Ismerős alaphelyzet, mester és tanítvány akik egy idő után katalizálják egymás életét, mindehhez szépen fényképezett táj, gítárcentrikus kellemes aláfestő zene, és Gerard Butler, aki végre nem kemény akcióhős, vagy humorizáló macsó, hanem színész.A jó összeteveők ellenére még sem áll össze egy emlékezetes film, sok pozitívum egyben nem működik jól, történet nyúlik, mint a rétestészta, az ígéretes kezdés után sokat veszít dinamikájából, bizonyos motivációk-főleg Butler karalterénél- teljesen kibontatlanok maradnak. Így a csúcspont nem is igazi csúcspont...
Minden hibája ellenére mégsem elvesztegetett idő, értékeket próbál közvetíteni, sokat megtudhatunk egy lenyűgöző sportról, a korábban felsorolt pozitívumok pedig vitathatatlanok. Sajnos közepes.


3. Tömö (2013-06-30 20:14.47) aaaaa
2db hozzászólás. Gratulálok!
Azért ennyire ne érdekeljen titeket! :D

Szóval, nem nagy eresztés, de ha itt van egy menő színész is, azért gondoltam, többen kíváncsiak rá...(a filmre)...hamár egy Szarember, vagy egy Fluor c. filmnél több, mint 200 hozzászólás van...érdekes ez a Kat.

Ami jó, az a szép tengeri felvételek, hogy nincs CGI-hullám-ma már anélkül ugye már egy szobát sem tudnak "berendezni"- itt minden eredeti! A sztori is. Az is igaz, hogy sokat megtudhat az ember a szörfözésről(így mégjobban elment tőle a kedvem:D-eddig csak balatoni meg egy osztrák hegyi tavi szörfdeszkás élményeim vannak, amit fekve végeztem el:D,így karizmom azóta- is meg- van!)
A baj, hogy nincs jól kidolgozva, nincsenek benne meg az erős drámai részek- egy 127óra c.film, 1db szereplője, azért oda tudta kötni a szememet a képernyőre(bár ott meg más volt a problámám)- itt még Gery sem nagyon segített azon, hogy tátva maradjon a szám....bármitől is. A 8Miles-ben is Eminem jobban játszotta a szar szülők, fasza gyerekét, itt a kisrác elég csendben tette a dolgát, mármint az otthoni dolgokra értve, mint akit nem is érdekel, milyen az anyja. Simán ez jött le. Sőt, csak ez jött le.
A másik fél, Frosty családjáról még ennyit sem látunk, csak egy tök megértő feleséget, pff...semmi vita, semmi kiborulás, a gyerekeket nem is mutatják(kettő is volt neki) én ezt is hiányoltam. Az ottani nagy dráma sem ütött, ráadásul Gery sem egy beleélős fajta :D.
Ah, 1x meg lehet nézni.


2. AlekSeJ (2013-04-12 17:44.08) aaaaa
Egy kissé bő lére eresztett, szép tájakkal, nagy hullámokkal, szerintem szép lányokkal (nőkkel) elkészített, valós eseményekre támaszkodó mozi, amely ezzel adózik annak a kaliforniai srácnak az emlékére, aki idő közben ezt már nem láthatja. Gondolom mindenki elolvas egy tartalmat, utána olvas pár percben, hogy mégis ki ő, mi ő, és most nem mondtam senkinek sem újat. Az az igazság, hogy elég hosszúra sikeredett, voltak benne unalmasabb részek, de az utolsó pár perc kárpótolt mindenért. A főszereplő tökéletes volt a szerepre, Butler eléggé elengedte magát alkatilag (talán a szerep miatt is) és az egyetlen bajom az volt ezzel az egésszel, hogy a butler alakította frosty drámáját nem bontakoztatták ki a készítők. Kíváncsi lettem volna, hogy miért ilyen zárkózott, miért nem beszélt soha semmit még a feleségének sem. A kissrác sokak számára jelenthetne példát, hiszen az alkoholproblémás édesanyja mellett bizony sokszor neki kellett talpalnia, gürcölnie, hogy aztán a hullámokon végre a nap minden percét maga mögött tudva hódolhasson szenvedélyének.
Kedvelem az ilyen mozikat, sőt talán most az egyszer tudatosították a nézőkben azt is, hogy ez a hobbi nem csupán egy deszkára állásból és némi ügyességről szól, bizony elég komolyan kiveszi az embert, valamint nem árt tudni egy-két alapvető földrajzi okosságot sem.
Nekem tetszett, elvoltam vele, kissé lapos pár helyen, de fel sem veszi az ember.. Kellemes kikapcsolódást ígér annak, aki megnézi. 4 csillag


1. Kicsininfa17 (2012-09-06 18:13.22)  
Amerikai bemutató: 2012. október 26.
Magyar mozibemutató: 2012. október 11.
Ez érdekes...:D



Kapcsolódó fórumok

VéleményekCaptain Al, 2015-10-26 16:526 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk