Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Miért éppen Minnesota?
- Mozi Klub, 19:00
A 657-es járat
- Viasat Film, 19:10
Vitathatatlan
- Moziverzum, 19:10
Shazam! - Az istenek haragja
- HBO2, 19:30
Támadás a Fehér Ház ellen
- Filmbox Premium, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Érdekességek!
80-as, 90-es évek emléke
Országúti diszkó (2024) - Vélemények
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Marvelek aaaaa
Ernie Hudson aaaaa

 

Fórum - Szörny csapat - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Roxi88 (2021-06-28 20:54.05) aaaaa
Annyira gáz, hogy a Phoebet "Főbének" mondták a régi szinkronokban "Fíbi" helyett. A film jó volt, csak még valami extra lehetett volna.
Néha tényleg hajazott a Kincsvadászokra, de az jobb volt a zene miatt, és persze tehetségesebbek voltak benne a gyerekek is.


6. Lifeisamovie (2020-02-05 18:47.56)  
http://www.youtube.com/watch?v=k0vUzRC2c1s
Perturbator - Death Squad

Szegény múmia letekerődött, mint a vécepapír XD


parfumeshop.hu banner

5. Sakamaru (2018-10-28 19:52.11) aaaaa
Kincsvadászok beütése volt. Egyszer elment.


4. Az utolso szamuráj (2016-12-23 17:15.59) aaaaa
A gyerekek imádják a horrort.
Teljesen igazuk van azoknak,akik azt mondják,nem nekik való:ők azonban -mert tiltott gyümölcs is-szeretnék nézni,továbbá már bennük is él az ilyen filmeket imádok paraszeretete:jó kicsit izgulni,rémüldözni,aztán rájönni,az csak...mozi.A horror egyidős az emberiséggel és a kultúrával,méghozzá akár a magasabb kultúrával is:Odüsszeusz embereit felfalja az egyszemű óriás mire ők kinyomják szemét,szörnyek népesítik be majd minden ősi nép történeteit,de nem kell messzire menni,a Grimm mesék se úgy hangoztak el eredetileg,ahogy ma srácainknak felolvassuk.A modern kor igazából a képek segítségével ezeket csak ábrázolja,láttatja,részletezi:és néhol meg se tudja karcolni a borzalom-kapaszkodjunk meg!-szépségét.Csak....leegyszerűsíti.
És,sokszor izgalom mentessé teszi.
Nem így ennél az elfeledett,apró kis csodánál.
Shane Black:talán a legfontosabb név az alkotók közt,az ő forgatókönyvét vitték vászonra:és ez humorán,néhol szókimondásán meg is látszik.A Szörnycsapat egy jól átgondolt,igazi 80-as évek hangulatát visszaidéző bájos ifjúsági horror,amit néhol megmosolyogtató trükktechnikája se tud értéktelenné tenni:ugyanakkor több helyen meg halál nyugodtan kenterbe veri a mai CGI próbálkozásokat,és ez Stan Winston érdeme.(Jó a farkasember kinézetével itt sem boldogultak-de nem baj,mert annak is megvolt itt a bája!)
A történet szerint Dracula gróf összegyűjti a Múmiát,Farkasembert,Frankenstein teremtményét meg a Fekete lagúna szörnyét és uralomra tőr(ez mondjuk nagyon nincs kibogózva,de nem is fontos)Közben a sztereotípiáknak megfelelően alakult egy kisgyerekekből álló csapat:és ők állják útját ennek a törekvésnek.
A lehető legegyszerűbb felállás hát:ám a történet sodra,az utalások és a humor mindent visz.Fred Dekker rendezőnek olyasmikre is jut ideje,hogy megidézze a Birodalom visszavág híres jelenetét,ahol Yoda kiemeli Luke gépét:csak itt a ládát mint látjuk egy idő után,a lagúna szörnye tartja alulról!Tele van populáris kitekintésekkel-a Cápát is illik felismerni!!-,elhangzik olyasmi,hogy a horrorfilmek marhaságok és csak arra jók,elvegyék a felnőttek 5 dollárját és közben kérem,még a farkasembert is tökön lehet rúgni...továbbá a "szűz,nem szűz" kérdéskör tartogat számunkra nem egy kellemes poént és még csavart is.Nem kell hát az egészet komolyan venni:de baromi szórakoztató.,ugyanakkor nem fél esetleg keményebb lenni,vagy ötletes halálnemekről gondoskodni:a Múmia pórul járása haláli!
Mindezt teszi egy olajozottan működő színészi csapat és még a gyerekek se idegesítők:sőt a kislány nagyon is aranyos.Ami pedig a film javára válik,ahogy Frankeinstein teremtményéből szerethető figurát csinálnak:egy álarctól szembesül önnön csúfságával,és pont a srácok,főleg a kislány szeretete ad lelkének tapaszt arra,amit a világtól megkapott kinézete okán.
Lám a forgatókönyv még a (eredet)történetek bizonyos rugóihoz is ragaszkodott,és szívvel is ellátták a gyerekek csetlését-botlását.
A Monster squad legalább olyan jó kis film,mint a Szörnyecskék,és bár a forgatókönyv kisebb döccenőkkel is büszkélkedhet,a jó hangulatú és kellemes humor és Dekker jó tempójú rendezése ezt simán feledteti. Nem is hosszú,izgalmas:és igen,gyerekek is megnézhetik,mert ez bizony őket is megszólítja.
Tessék hát pótolni!


3. Spiel (2016-08-14 21:06.15) aaaaa
Te jó ég! Akkor láttam amikor bejött Magyarországra az HBO, még gyerekként! Az egyik soundtrackje pedig ott figyel a telefonomon :) Számomra egy örökzöld "horror"-vígjáték.


2. Johan198908 (2014-02-02 00:05.34) aaaaa
végre megtaláltam annak idején ez volt az első horror filmem lehettem 7-8 éves :-)


1. Kiki979 (2012-07-15 11:36.31) aaaaa
igazi örök klasszikus nálam...ennyi.
Drakula odasétál a kislányhoz,aki nagyjából ötéves,finoman megsimogatja az arcát majd ugyanezzel a mozdulattal megragadja a fejénél a magasba emeli és..:
Add ..ide..AZ AMULETTET ...TE SZAJHA!!!
a hideg kiráz ettől a jelenettől,pedig a film simán Spielberg kompatibilis de néhány jelenet odabasz de rendesen,itt ott viszont nevetséges pl a trükkök de hát 1987 ben járunk...jó kis mozi naa...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRoxi88, 2021-06-28 20:547 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk