Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Argonauták
- HBO3, 07:55
Monte Wildhorn csodálatos nyara
- Film Mánia, 08:05
A látszat csal
- Viasat Film, 08:15
Homályos házasság
- Film4, 08:20
Ütközéspont
- Mozi+, 08:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A láthatatlan fény (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Mi fáj? Gyere mesélj!
Fogadóóra
Skylines - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Telitalálat aaaaa
Whoopi Goldberg aaaaa

 

Fórum - Az éhezők viadala - Kérdések

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

20. N.Ani (2014-06-10 14:29.44) aaaaa - (válasz Misafeco 19. hozzászólására)
Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Mindenképp megnézem a 2. részt is.Bár azt továbbra is tartom,ha az ötletelők ellen harcolnának, sokkal jobb és életszerűbb lenne. Ráadásul,ha közös erővel legyőznék őket,nem lenne,mitől tartani(Utalva arra, amit a büntetésekről írtál.Egyébként aki ennyi embert megöl, szerintem-elvi szinten- képes lehet elbújni az üldözők elől is.)

Még egyszer köszönöm a kedvességed.Remélem,máskor is fordulhatok Hozzád:)


19. Misafeco (2014-06-10 13:02.17) aaaaa - (válasz N.Ani 18. hozzászólására)
Jók a kérdések.
1. Senki nem lázad fel?
Az egész sztori egy lázadással indult 75 évvel ezelőtt, amiben a Kapitólium győzött a 13 körzet ellen. A legtovább ellenálló 13. körzetet porig bombázták. Ezután találták ki büntetésként a Viadalt, amely az évek során az 1. számú szórakoztató műsor lett Panemben. Elképzelhető, hogy voltak ezalatt a 75 év alatt is lázadások, nem tudjuk, mert egy 12. körzetbeli lány szemszögéből látjuk az eseményeket. Ha volt is, a Kapitólium nyilván könnyűszerrel leverte, köszönhetően a technológiai fölénynek.

2. Hogy hagyják megöletni a családtagjaikat?
Ez egyszerű kérdés. Azért, mert tehetetlenek. Ha csak nem akarsz golyót kapni a fejedbe, akkor nem nagyon pattogsz. Főleg, ha vannak gyerekeid, akikről gondoskodni kell. Nyilván volt egy pár olyan a történelem folyamán, aki megpróbált ellenállni, ezeken lehetett példát statuálni. A többség minden bizonnyal olyan faarccal nézte végig, hogy a gyerekét kisorsolják, mint Katniss édesanyja. Nem azért, mert érzéketlenek, hanem mert nem akarják a családjukat még nagyobb bajba sodorni.

3. Miért nincs az, hogy legalább ők összefognak az elmeháborodott ötletgazdák ellen?
Mert még akkor is van veszítenivalójuk. Igaz, az esély nagyon kicsi, hogy te nyersz, de még mindig több annál, hogy kivégeznek, mert rátámadtál valakire. Ezért inkább beleadsz mindent a kiképzésen és a Játékmesterek előtt is a maximumot hozod ki magadból. Aztán jópofizol az interjún, hogy még több támogatót szerezz, és ha kicsivel is, de nőjenek a túlélési esélyeid.

4. Milyen már, hogy a végén még oda se megy a lány a kedveséhez biztosítani őt a szeretetéről?
Először is Gale nem a kedvese. Közeli barátok, illetve vadásztársak, nagyon jól ismerik egymást, de semmi több (egyelőre!). A második filmben majd adódik ebből probléma, nem is kicsi, de az itt még csak a jövő zenéje.

5. Minek mennek vissza?
Elhagyni a saját körzeted szigorúan tilos, ha megtalálnak, lelőnek, vagy ha élve fognak el, kivágják a nyelved büntetésként. Katniss már akkor is az életével játszik, ha kimegy az erdőbe vadászni. A lehetőség megvan, de túl nagy a kockázat.

Remélem tudtam segíteni ezek tisztázásában. A második részben majd minden általad feltett kérdésben előrelépés lesz, mindenképpen nézd meg, ha ez nem is tetszett.



18. N.Ani (2014-06-10 11:52.04) aaaaa
Tegnap láttam először, mondták néhányan, hogy nagyon jó. Nem is tudom... Eleve nem értem az ilyen helyzeteket...
Ez elvileg a 74. viadal,24 emberrel, aki közül 1 maradhat. Senki nem lázad fel? Hogy hagyják megöletni a családtagjaikat? A viadal előtt a részt vevők kiképzést kapnak.Mért nincs az, hogy legalább ők összefognak az elmeháborodott ötletgazdák ellen? Így sokkal jobban tetszene a film!
Én értem a "kényszer érzelmet" az életben maradásért, de milyen már, hogy a végén még oda se megy a lány a kedveséhez biztosítani őt a szeretetéről? (Egyébként ő sokkal szimpibb, mint a harcostárs.Remélem, legalább az ő sorsát +nem rontják el.") A másik meg, hogy minek mennek vissza? Értem a jutalmakat, de én akkor is fognám a szeretteim és utána elmennék onnan. S így meg lehetne úszni azt is, hogy még egyszer olyan kerüljön sorra, aki fontos. Vagy tévedek?


17. Fanni-Rebecca (2013-05-21 21:23.51) aaaaa - (válasz 0rsi 16. hozzászólására)
A harmadik könyv harmadik részét szinte végig bőgtem... :) Olyan fordulatokat tett bele, amiket álmomban nem gondoltam volna: *spoiler!!!* - Prim halála. *spoiler vége*
Én pedig sokakkal ellentétben nem utálom Katnisst, mert Peeta szenved miatta, sőt, nekem valahogy úgy tűnt, már a legelején is törődött vele, amikor a nevét kihúzták... És ugyan én nem akartam a karakterével azonosulni, beszippantott a karakter erőteljes érzelemvilága...:)


16. 0rsi (2013-05-20 15:36.18) aaaaa
Nekem a legszimpatikusabb karakter Katniss, könnyen tudtam azonosulni vele. Kész csoda h mindent túlélt, egyszerűen elképesztő ez a lány. A harmadik rész pedig..betett. Miután kiolvastam csak ültem és próbáltam feldolgozni..Brutálisan jó.


15. Anna0077 (2013-01-19 09:42.18)   - (válasz Virág.><' 14. hozzászólására)
köszi, de közben rátaláltam és ki is olvastam mindhármat... :)háát nemsemmi :o


14. Virág.><' (2013-01-09 18:15.56) aaaaa - (válasz Anna0077 12. hozzászólására)
Egyébként én el tudom Neked küldeni mindhárom részt PDF-ben, ha szeretnéd.:)


13. Virág.><' (2013-01-09 18:14.48) aaaaa - (válasz Anna0077 11. hozzászólására)
SPOILER: 1. Igen Anna, pontosan azért halt meg; 2. Senecát azért küldik be a terembe, hogy egye meg a bogyókat. Snow elnök igy büntette meg.


12. Anna0077 (2013-01-03 11:09.20)   - (válasz Zsoffeee 10. hozzászólására)
Kedves Zsoffeee! Nekem eltudnad kuldeni ha adok egy e-mail cimet?:)


11. Anna0077 (2013-01-03 01:16.53)  
SPOILER : mikor a végén Peetaék megtalálták a "rókaképű" lányt holtan, az úgy halt meg, hogy követte őket, és Peeta a mérgező gyümölcsből szedett ( mivel nemtudta,hogy mérgező) es amíg ment, hogy szedjen még , addig a lány evett belőle? A másik meg,hogy a legvégén mitjelent az, mikor Seneca ránéz erre a mérgező gyümölcsre? Azt,hogy nemfelejt? lehet ezek nemfontosak,vagy egyértelműek, de nekem nem esett le.


10. Zsoffeee (2013-01-02 23:40.10) aaaaa - (válasz Kiflina 7. hozzászólására)
Spoiler
Én egy kicsit elfogult vagyok ezt előre megmondom, nekem Katniss karaktere az Aratásig volt csak szimpatikus, szerintem az volt az egyetlen bátor tette az első részben, később egyébként néha egy rövid időre visszanyerte a szimpátiámat, de viszonylag gyorsan elmúlt az érzés. Szóval Katniss nem szerelmes Peetába, csak megjátssza, mert haza akar menni a húgához és Galehez. Ez egyébként abszolút nem elítélendő, mert ennek ellenére amint megtudja, hogy akár mindketten túlélhetik Peetával, mindent megtesz, hogy így is legyen. De nem szerelmes belé. A következő két részben egyébként folytatódik ez a szerelmi szál, de nem akarom leírni, mert nem vagyok benne biztos, hogy akarod tudni.
Ja és egyébként nyernek egy házat, egy csomó pénzt és a körzetükben mindenki havonta kap ételcsomagot egy évig hivatalosan, de később olyan események lesznek, amik ezt gyakorlatilag teljesen elhanyagolhatóvá teszik. Egyébként, ha tetszett a film, akkor szerintem érdemes elolvasnod a könyveket, mert iszonyú jó a stílusuk, szerintem nagyon élvezhetőek, én legalábbis 3 nap alatt elolvastam a 3 kötetet, nem bírtam abbahagyni, ha adsz egy e-mailt, el tudom küldeni.


9. Kiflina (2013-01-02 19:45.57) aaaaa - (válasz Mekare 8. hozzászólására)
Köszönöm a választ. :-)


8. Mekare (2012-12-23 17:10.24) aaaaa - (válasz Kiflina 7. hozzászólására)
Spoiler
Azt én még az első rész után nem mondanám, hogy Katniss szerelmes, csak lényegesen fontos neki, Peeta él-e vagy hal, és persze van a megjátszás része is. szerencsére nem az a most akkor totál beléd vagyok zúgva lány és akkor onnantól csak az számít..ha jól emlékszem jó ideig fel se fogja, amikor már azért az olvasó érezheti, de már nem most olvastam..de persze mindkét srác nagyon fontos neki.
Peeta meg már a viadal előtt is bele volt zúgva,de ha nem így lett volna, a szerelmes pár dolog, akkor is jó ötlet a szponzorszerzés szempontjából :)
Nemcsak az életüket nyerik vissza...nagy étel ellátmány, új ház stb nem kell többet nélkülözniük...győzelmi körúton is részt kell venniük


7. Kiflina (2012-12-23 16:09.01) aaaaa
Spoiler
Kérdés azokhoz, akik értették a filmben, illetve akik olvasták a könyvet:
A csaj meg a srác valóban egymásba szerettek, vagy színjáték volt az életben maradás érdekében?
Mit nyertek a viadal megnyerésével? Csak az életüket? És mehetnek vissza a körzetükbe sanyarogni?
Köszönöm.


6. Mytia (2012-10-04 21:20.27) aaaaa - (válasz Chim 5. hozzászólására)
Eddig szeptemberre ígérte a forgalmazó. De nem csodálkoznék rajta, ha az ünnepekre adnák ki.
[link] - én itt lesem a DVD megjelenés hírét.


5. Chim (2012-10-04 17:06.24) aaaaa
Megjelent már DVD-n? Ha nem, akkor mikor fog? Köszi


4. Mytia (2012-08-27 23:19.00) aaaaa - (válasz Sz. Lúcsia 3. hozzászólására)
Ha kijön a magyar DVD. Szeptember környékén.


3. Sz. Lúcsia (2012-08-27 15:26.06) aaaaa
Mikor lesz szinkronos? Annyira megnézném magyarul is



2. Mytia (2012-07-06 23:53.52) aaaaa - (válasz Langelus 1. hozzászólására)
Majd szeptemberben kezdenek el forgatni.
Most még a második kötetben megismert új szereplők castingja folyik.


1. Langelus (2012-07-06 22:16.13) aaaaa
Igaz, hogy már forgatják a folytatását?



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWatcher, 2023-03-31 21:55551 hsz
KeresemFeri422, 2017-01-08 18:5846 hsz
KérdésekN.Ani, 2014-06-10 14:2920 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk