Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Alkonyattól pirkadatig
- AMC, 22:45
Kettős kockázat
- Film Café, 22:50
Monstrous
- Film Mánia, 22:50
Törvénytisztelő polgár
- Mozi+, 23:10
A pap
- Film+, 23:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Versek!
Rock zene
Fallout (sorozat) - Vélemények
2022-es választás
Alelnök (2018) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Radikális aaaaa
Tom Hardy aaaaa

 

Fórum - Prometheus (2012) - Válaszok

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
38. Vincenzo (2024-03-26 08:35.43) aaaaa - (válasz Lessik 34. hozzászólására)
Mi nem stimmel? Ott van a válaszban, hogy "körülbelül", nem pedig az, hogy aznap el is indultak a megtorlással. Gondolom egy ilyen eseményre meg is kell tervezni a dolgokat előtte.


37. Roxi88 (2024-03-25 13:11.56) aaaaa
Ez elég unalmas volt, a női főszereplő se volt jó. Igazából David karaktere volt a legjobb. Az egyetlen jó jelenet SPOILER: Amikor a kis lényt megtalálja a 2 szkafanderes férfi és megtámadja őket, a másik a lény kiműtése a hasból. SPOILER VÉGE



36. Entersp (2023-06-14 18:22.28) aaaaa - (válasz Lector 35. hozzászólására)
Többször megnéztem a Prometheust és a Covenantot is. Előbbi óriási csalódás volt, aztán már nem voltak komoly elvárások. A Covenant nekem tetszett, de ezzel egy apró klub tagja vagyok. Csodálatos dolgok vannak ott, csak a pórnép nem bírta ki a "zenés" blokkot.:)



35. Lector (2023-06-14 06:43.32) aaaaa - (válasz Brigg 27. hozzászólására)
A Ridley féle elgondolás értetlensége adja a tulajdonképpeni “ nem
Tetszést”!
Azt feltételeztük, ill ez a tény állás , hogy a filmünk előzménye az Alien csokornak. Ott valóban ekézni kellett volna a negyediknél ( Alien) , hogy mi a fakk volt ez?
Ezzel szemben mindenki ráveti magát Ridleyre , hogy mi a “ f” akar ez lenni. Holott, tul képpen előzmény függöny mögül tesz fel lehetőségeket, amit aztán a covenant cselekmény kicsit lepasszol.
Ám semmi olyan nincs ami megmagyarázhatatlanná tenne bármit!
Sc ott nem egy hülye faszi. Túlgondolások term vannak . Viszont nem akarta , hogy befranciásodjon ismét az Alien mitosz!
Hama hama bedobta a covenantot. Mindjuk ez hiba vóót!:))))


34. Lessik (2023-06-14 03:57.22)   - (válasz Vincenzo 12. hozzászólására)
Nem stimmel mert a film 2093-ban indul az expedícióval...


33. Chris Co (2020-10-06 15:31.02)  
Egy számomra ismert fórumozó írta korábban, hogy az egyik legrosszabb film. De nem azért, mert az tényleg hulladék, hanem, mert akkora lehetőség lett volna. Igényes kivitelezés, mint látvány, klassz zenei aláfestés. A baj, hogy a sztori maradt el. Én sem hiszem, ne lehetett volna, de valamely oknál fogva az elgondolkodtatóbb mozifilmeknél is ott van az, hogy káosz, meg, hogy a végére a se füle, sem... No, mindegy, mert inkább nem írok csúnyákat. :)


32. Chris Co (2020-10-06 15:24.31)   - (válasz Brigg 31. hozzászólására)
Úgy értem (Hogy is? :)). Akkor lett volna tuti a tag (mert ő tényleg meg is tehette volna), hogy a saját elképzeléseihez ragaszkodik. A rajongók kedvéért azonban lett egy olyan mozi, amibe nem csak az elképzelései buktak. A művészet, mint olyan fogalom ott bukik, amikor azért csinálok valamit, az másnak is tetsszen. Oké, hogy van egy másik oldala is, mint szórakoztatóipar, csak akkor ne tegyenek úgy, hogy ez most egy ilyen, és olyan lesz, hanem nézzék nem hülyének a nézőt is.


31. Brigg (2020-10-06 15:14.57)   - (válasz Chris Co 30. hozzászólására)
Mármint ezt úgy érted, hogy amiatt, hogy módosítja az elképzeléseket bizonyos emberek elvárásainak megfelelően, a többi embernek már nem fog tetszeni? Végül is igen, ezt történt. Mai napig nem tudom hova tenni a Covenantet.


30. Chris Co (2020-10-06 14:48.13)   - (válasz Brigg 27. hozzászólására)
Ha valakinek van lehetősége, hogy kibontakozzon, de mégis csak azt nézi, másoknak megfeleljen (lásd akár : zseton), onnét szerintem nem biztos, hogy sokat várhat a közönség bizonyos százaléka. Írsz egy sztorit, de módosítod, mert nem mindenkinek fog tetszeni. Legyen Megatron néger, Kleopátra meg vörös panda, és ez hátha bejön.


29. Brigg (2020-10-06 12:40.58)   - (válasz Bertó!!! 28. hozzászólására)
Valami hasonlóról van szó. Blomkamp leigazolt az Alien 5-re, Scott meg időközben rájött, hogy inkább ő akarja a kövi filmet csinálni az alienes univerzumban.


28. Bertó!!! (2020-10-06 05:42.48)   - (válasz Brigg 27. hozzászólására)
Blomkamp az Alien 5-re akart aláírni és Scott ez miatt "beijedt" és akkor gyorsan üssük nyélbe a Promi 2-t, ahogyan azt a stúdió elképzelte?


27. Brigg (2020-10-05 21:04.41)  
Érdekes, én annak idején 12ben megrendeltem a DVD-t, de valamiért nem volt még érkezésem megnézni ezeket a kimaradt jeleneteket. Ami viszont a filmbe bekerült, az eléggé foghíjas volt, mint ahogy arról szó esett lentebb.

Valójában Prometheust egy űrteológiának titulálom a mai napig, a Covenant meg valami fura hibrid. Nagyon sokban hajaz az Alien-szériára, de a Prometheust szerintem nem folytatja méltó módon. Lehet, hogy ez csak az én téves gondolatom, de eredetileg a Prometheus utáni következő Alient Neil Blomkamp rendezte volna, és a concept artokban még Ripley is benne volt, valamint Scott csak producerként lett volna jelen - ezt anno a Fox is megerősítette. Aztán valahol félúton Scott meggondolta magát, és átvette az irányítást, legalább is megszerezte a következő film rendezési jogát, amit én alapvetően nem bántam, mert Blomkampet nem szeretem. Csakhogy a folyamat közben az Alien-fanok ennek megörülve felbuzdultak, és elkezdték bombázni Scottot a közösségi médián azzal, hogy mit akarnak látni a vásznon. A Covenant mint végtermék Scottnak a fandom felé való engedékenységét, szolgálatkészségét mutatja szerintem, és ami ironikus, az az, hogy még így is nagyon megosztó lett, és sokan nem szeretik. Alapvetően jobb lett volna, ha senkire sem figyel, és egy Prometheus 2-t csinál.


26. Chris Co (2020-10-03 16:51.09)   - (válasz Chris Co 25. hozzászólására)
Mennyi szóismétlés, pedig csak vizet ittam. :)


25. Chris Co (2020-10-03 16:49.54)   - (válasz Bertó!!! 24. hozzászólására)
Nem irónia. :) Az Alien : Covenant után úgy gondolok vissza a Prometheus filmre a hibái ellenére is, mint egy fantáziadúsabb, ötletesebb, hangulatosabb alkotásra. A Covenant filmben is voltak klassz ötletek, látványos jelenetek, de összességében nagyon nem haladt előre a történet. Részemről tetszett volna egy brutális alien-horror film, aminek amúgy korábban is reklámozták, vagy inkább a folytatása a prometheus-szálnak (itt akadt meg a lemez, nem kicsit, vagy inkább rossz irányba vitte az előző vonalat). A kettő együtt véleményem szerint nagyon nem működött. Lehet, ezzel a véleménnyel vannak még, akik egyetértenek. :) Ha nem, az sem baj!


24. Bertó!!! (2020-10-02 20:45.03)   - (válasz Chris Co 23. hozzászólására)
Jogos.
Az utólsó mondat remélem, csak irónia.


23. Chris Co (2020-10-02 19:36.11)   - (válasz Bertó!!! 22. hozzászólására)
Olyasmire nem könnyű odafigyelni, ami nincs benne a filmben, majd kimaradt jelenettel magyarázzák. A lényeg lényege lényegében már ott borul, hogy ha ennyire fontos a palinak (mert fontos) ez a küldetés, akkor kiket is szednek össze egy hajóra. Full logikátlan! Arról nem beszélve, amikor bemennek a medvebarlangba, mivel indítanak : belélegezhető, vegyük is le a sityakot. Nincs koronavírus, meg hasonlók. Az idegen (intelligens) humanoidból kibújik egy vele egy súlyban lévő állat. A hangyáknál van itt is, a bolygónkon hasonló jelenség, de ott rég nem a hangya az úr. Nem akarom százszor körberajzolni a film hibáit, de van belőle bőségesen, amit aztán meg lehet magyarázni kimaradt jelenettel, meg mindenféle elmélettel. Csak felesleges, ha önmagában nem működik, nem áll a lábán. Bár a Covenant azért megszépítette ezt a filmet is... számomra. :)


22. Bertó!!! (2020-10-02 17:24.05)   - (válasz Chris Co 21. hozzászólására)
"Miért vittek magukkal egy olyan beszari biológust, akit nem is érdekel egy többezer éves létforma levágott fejű teteme?"

Azért vitték magukkal, hogy legyen a hajón egy biológus. A 2000 éve halott dolgok egyébként főleg a régészek, és nem a biológusok szakterülete, jó reggelt. Aztán tisztázzuk, hogy Weylanden (és talán Daviden) kívül senki sem tudta, hogy a multi-cég vezetője miért indítja ezt az expedíciót. Mindenki azt gondolja, hogy egy rutin terraformáló expedíció lesz. Vickers, aki a legénység nagy részét szerződteti ugyan tud nagy vonalakban apja valódi terveiről, de egy agg, szánalmas ember kétségbeesett, utolsó próbálkozásának tartja halála előtt, és teljesen biztos benne, hogy semmiféle engineerek nem léteznek. Azért megy, hogy biztosra vegye hol és hogyan hal meg az apja. Éppen ezért nem a legnagyobb gonddal válogatja meg a legénység tagjait. Sőt, azt is feltételezhetjük, hogy ez amolyan passzív szabotázs a részéről. Meg kell értenünk azt is, hogy egy kábé 4 évig tartó űrutazásra relatíve kevés ember hajlandó elmenni; az utazás önmagában is kockázatos lehet, és legyen is szó bármennyi pénzről, 4 év elszáll az ember életéből. Addig se család, se karrier, se normális élet, semmi. Éppen ezért azokból válogatnak, akik hajlandóak ilyesmire előzetes tájékoztatás nélkül, és valljuk meg őszintén, nem csoda, hogy főleg furcsa figurák lesznek köztük (arról nem is beszélve, hogy aki dolgozott már multinál tudja, hogy a kedves kollégák nagy része dilettáns a multis szektorban). Ez nem a Föld legfejlettebb űrkutató szervezetének válogatott csapata, nem az emberiség krémje! Ez egy titokban indított, extrovertált milliárdos mágnás és két idealista áltudós által megálmodott kiruccanás, maszatolt célokkal és ellentétes irányba húzó menedzsmenttel, és mellé olyan legénységgel, amelyik éppen ráért, és elég őrült volt a titoktartás mellett is bevállalni egy 4 éves alvást.

Így egyáltalán nem csoda, ha Milburn nem a világ legremekebb biológusa. A háttérinfók és bluray extrák alapján egyébként jó szakember, csak kissé csodabogár. Egy kivágott jelenetben még a légkörképző szobában talál egy olyan gilisztát, amilyen később a fejes szobában is előfordul. A giliszta békés, ártalmatlan, és gyorsan be is fogják egy üvegbe, a társai ujjongva gratulálnak: „Az első idegenünk!”. Fifield pedig vállon veregeti: „Nem is vagy te olyan nyomi, biológuskám”.

Aztán képzeljük magunkat a helyébe egy kicsit. Megérkezünk egy bolygóra, ahol eddig példátlan módon bizonyítékot találunk idegen civilizációra (az Alien univerzumban eddig a pontig nem bizonyított az idegen élet létezése). Lemegyünk egy sötét, nyirkos, hideg, rémisztő templomromba, ahol óriás elefántszerű lények hologramjai rohangálnak, majd kiderül, hogy minden bizonnyal mindenki halott. Én személy szerint beszarnék. A fent említett kivágott jelentben már talált magának élő idegen lényt, a halott lények elsősorban a régészek szakterülete, nem a biológusoké, ezért – és mert tele a gatyája a helytől – inkább csatlakozik a majrézó Fifieldhez (ne felejtsük el, hogy vágyik a különc geológus elismerésére), és inkább visszaindulnak. Mindezek miatt szerintem aki egy kicsit figyel a filmre egy pillanatig nem csodálkozhat azon, hogy Milburn miért viselkedik úgy ahogy.




21. Chris Co (2020-10-02 14:45.39)  
Szerintem alap, hogy egy nagy hatalmú zéerté, meg társaság fogyatékosok helyett épkézláb embereket küld egy ilyen misszióra. Például Burke, vagy direkt az alakulat vezetőjét... mert ott direkt volt olyan pali, mint például Gorman. Még mindig klassz a beszólása Vasqueznek. :)


20. Chris Co (2020-10-02 14:13.52)   - (válasz Bertó!!! 19. hozzászólására)
Mikor, és hol találkoztak? A felderítők amikor eltévedtek, arra is van válasz. A rendezői változatban megcsípte őket egy földönkívüli mókus, és amiatt szaladgáltak fel-s alá. A fekete ember meg azért sz*rta telibe őket, mert ő már látta a filmet, és tudta, hogy meg fognak pusztulni a tagok. :)


19. Bertó!!! (2020-10-02 13:22.53)   - (válasz Brigg 18. hozzászólására)
Elvileg van egy "kivágott jelenet", amiben a tudósok, már előtte is találkoztak a kis szörnnyel és ott nem volt agresszív. Ezért másodjára, már sokkal bátrabb volt a szemüveges tag.


18. Brigg (2020-10-02 09:30.45)  
Még úgy is, hogy számtalanszor láttam ezt a filmet, és szeretem, nehéz feldolgozni, hogy pont a két evolúcióban, darwinizmusban hívő TUDÓST (geológus, biológus) cseszik meg a földönkívüli kígyók a gyerekes, tudománytalan viselkedésük miatt. :D


17. Halember (2019-06-23 18:43.26)   - (válasz Lector 16. hozzászólására)
Értelmetlenül írsz.


16. Lector (2019-06-23 16:29.01) aaaaa - (válasz Vincenzo 12. hozzászólására)
Tudod : - egyszerűbb szarrá offolni azt amiről gyakorl fingunk sincsen.Azt azonban , hogy
a rendezői változatot ill a készült film jeleneteit összerakva R S logikai szövögetéseit, észre váltsák azt nem!
De visszakosz! Csak elbambulva hangosan törpöltem:)


15. Langelus (2019-06-22 21:32.47)   - (válasz No1515 1. hozzászólására)
A Kérdések topic arra szolgál, hogy kérdezzünk ÉS válaszoljon is rá egy regelt társunk.


14. Lector (2017-05-29 07:40.52) aaaaa - (válasz Vincenzo 12. hozzászólására)
Erre gondoltam:)
Csak nem mertem .... Jézust belekeverni.


13. Bertó!!! (2017-05-28 20:00.10)   - (válasz Vincenzo 12. hozzászólására)
Ez a cikk rohadt jó.


12. Vincenzo (2017-05-28 19:37.42) aaaaa - (válasz Lector 11. hozzászólására)
Ridley Scott egy nyilatkozatában elárulta, hogy az isteneink berágtak ránk, amikor keresztre feszítettük Jézust. Ez logikusnak tűnik, mert a film szerint kb. 2000 éve indultak volna a teremtők kipusztítani minket, ha a kísérleteik nem fordulnak ellenük.

Egyébként minden kérdésre van válasz :) [link]


11. Lector (2013-07-28 11:52.56) aaaaa - (válasz No1515 3. hozzászólására)
A "Teremtő"saját képére formálta az embert.
R Scott DNS elmélete /Film/erre utal.
Elképzelhetőnek tartom ,hogy kártékony létünk ami
ugye több mint 2000 év.../számlálva/...s előtte szintén pár évezred nem gerjesztett irányunkban semmilyen pusztító erejű szándékot,alienek által.
Viszont elérkezett egy bizonyos idő aminél "betelt a pohár".Erre gondolok az ellenséges szándákot illetően.
Miért hoztak bennünket létre ha pusztulásra ítéltettünk.Logikátlan.



10. Shiloh (2012-07-08 22:37.38) aaaaa - (válasz Ehun 7. hozzászólására)
ugye e nem egy vallomásnak tekinted azt hogy a rendező a vászonra vitte a saját látomását amiben az emberiség egy teremtett faj.


9. Az utolso szamuráj (2012-07-04 11:26.11)   - (válasz Ehun 7. hozzászólására)
a MI szemléletünk szerint ellenséges.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VálaszokVincenzo, 2024-03-26 08:3538 hsz
VéleményekKukoricaember, 2022-10-28 22:185041 hsz
KérdésekHalember, 2019-02-21 11:46105 hsz
The Thing (2011) vagy Prometheus?Chris Co, 2018-12-16 06:5630 hsz
Spoiler TopikPapírgalacsin-új.., 2012-09-30 10:0687 hsz
KeresemKareszFaszi, 2012-09-18 16:165 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk