Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés
- Film Café, 15:55
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 16:15
Az U.N.C.L.E. embere
- Film+, 16:20
King Kong visszatér
- Film Mánia, 16:55
Tök állat
- AMC, 17:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Tippjáték (Foci)
Mit hallgatsz most?
Elátkozott város - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lisa Frankenstein aaaaa
Sonia Rolland aaaaa

 

Fórum - Börtönregény - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
41. Vmiso (2017-05-16 18:50.40)  
Jó kis film Gibsontól. Bár az utolsó harmada nekem kicsit lapos lett.
A 'börtönváros' remekül lett ábrázolva, szinte komikus hogy családok költöznek be az elítél apához, hogy a raboktól függenek a zsaruk, hogy milyen életet élnek bent a főgenyák.

Néhol egészen véres képek is megjelennek, de nem ez a fő irányvonal a filmben.

Gibson pazar színész, sajnálom hogy a Jelek után közel 8 év kimaradt nála, és sajnos mostanában is kevés filmben szerepel, pazarlás.


40. Rockercsaj2003 (2017-04-16 12:54.55) aaaaa - (válasz Tömö 39. hozzászólására)
szerintem igenis jóképű:)



39. Tömö (2014-11-09 15:42.07) aaaaa
Egynek elmegy.
Most azért mert Gibson játszik benne, azért sem adok rá 4*-ot. Nem nyújtott itt többet annál, mint,amit mindig is tudott. Itt meg még több ránccal a képén...már nem esik jól ránézni sem:),mint régi filmjeiben(nem mintha vmi extra jóképü ffi volt valaha is...,de volt idő, mikor annak próbálták beállítani-máig nem értem mire fel?)
Szóval nekem a környezett vitte itt a prímet,ahol játszódik a film. Aztán volt egy kis "tarantinos" szanaszétlövöldézés is benne...meg aztán annál is több vér, ami amúgy hirtelen jön, mert egész film alatt csak a cigaretták meggyújtása a legnagyobb eksön.
Nekem ez egyenértékü a Schwarzi Erőnek erejével c. filmmel. Öreg akciósztár próbálkozása az életbenmaradásért...sajnos már kisebb sikerekkel.


38. Langelus (2013-12-09 14:49.58)  
Nekem a kedvenc filmem Mel Gibsontól mint színésztől a Halálos fegyver 2.


37. Nyolcadik utas (2013-12-09 14:32.25) aaaaa
Számomra csalódás.
Nem ez lesz Gibson emléktöredékeinek csúcspontja.


36. Emylio (2013-11-27 11:19.13) aaaaa
Nem tartozik Mel Gibson legnagyobbjai közé, de a nem mindennapi helyszínek, a hangulata, és a furmányos történet révén, nálam jónak számít.


35. Okokopi (2013-09-02 09:27.07) aaaaa
Még mielőtt a lényegre térnék: Aki torrent tékából kölcsönözné ki a filmet ügyeljen arra, hogy a spanyol szöveg mellé is legyen felirata, ugyanis e nélkül a film szinte teljesen élvezhetetlen.
Spoiler veszély!
Nya! Igazából azt hogy ez a film rossz, nyugodt szívvel nem jelenthetem ki, mint ahogy azt sem, hogy jó. A színészi játék igényes, a karakterek jól ki vannak dolgozva. Ugyanakkor a történet több sebből vérzik ( kedvenc legrosszabb jelenetem, amikor a kis srác májának kivételénél segédkező nővér hirtelen megjavul. Elárasztja a szentlélek).A film elején a főszereplő kezdi el narrátorként mesélni a saját sztoriját, ami negyed óra után kifullad abban, hogy a képsorokon látott eseményekhez oda-oda köp egy két cinikus, vagy ironikus mondatot. Amíg ez tart, az első fél óra, a film nem is működik igazán. Nem kimondottan vagyok megelégedve Gibson ezen szinkronhangjával, Dörner talán jobban illett volna ide, vagy nem is tudom... De emiatt a hangszín miatt nagyon kényelmetlenül éreztem magam. Ajánlom eredeti hanggal, ha már a szinkron nem lett a legjobb. A film első fél órája után a film egyszer csak élvezhetővé válik, és ezt a közepesen erős, négyes alá átlagot végig következetesen tartja. Ha picit többet csiszolgatják a forgatókönyvet, akkor ebből a filmből akár még bármi is lehetett volna, így viszont egy élvezhető, egyszer nézhető akciófilm kerekedett belőle, helyenként erősebb színészi alakításokkal(mexikói karakterek).Jobb napomon talán egy karcsú négyesre is jó ez a mutatvány, ma viszont csak egy hármast tudtam adni rá.


34. Daniel8328 (2013-07-08 12:28.55) aaaaa
Kiváló alkotás egy elsőfilmes rendezőtől!!Gibson nagyon jól hozza ezt a szerepet is.Már majdnem leírtam őt, erre itt ez a film amelynek van némi valóságalapja is, hiszem Mexikóban tényleg volt egy ilyen börtön!!Az akciójelenetek az elején lévő autósüldözéssel együtt teljesen korrektek!A kis srác is nagyon jól játszik benne.Teljesen jó 5*


33. Kittentyű (2013-01-31 19:59.02) aaaaa
Jó kis film volt. Gibson megmutatta ismét, hogy milyen jó színész.


32. Tyler Durdan (2013-01-23 12:05.30)  
Ezt olvassátok el:

[link]


31. Daniel1983 (2013-01-02 12:41.39) aaaaa
A legjobb film ebben az évben az ez!Ideje volt hogy Gibson úr mutasson valamit, mint színész mert 2002 óta(Katonák Voltunk) nem igazán volt jó filmje


30. Cthulhu6 (2012-12-08 09:47.27) aaaaa
Wáow wáow wáow.... nagyon jó film lett!

Mit is mondhatnék egyszerűen szórakoztató film. Nagyszerű karakterek, Mel Gibson jobban játszik, mint valaha. Izgalmas, fordulatos, és a látszat ellenére nagyon is komoly alkotás.

Az egyetlen, ami nem tetszik benne, az hogy néha túl erőszakossá/véressé válik. De hát ez a történet szükségszerű eleme, hiszen nem wellness szállóban játszódik. Kétségtelenül nem gyerekeknek vagy érzékeny embereknek való, de hát Mel Gibson egy ideje amúgy is ilyen filmekben vesz részt (Passió, Apokalipto, Sötétség határán).

Sebaj, ez egy abszolúte 5 csillagos film. Erre már akkor ráéreztem, amikor a film elején az amerikai rendőr simán átsétál a határon, és megbeszéli a mexikóival, hogy az ő oldalukon vegyék őrizetbe. Végre egy film, ami nem próbálja eljátszani, hogy az emberek mennyire kínosan ügyelnek a láthatatlan vonalakra meg a szabályokra... ez lengi be az egész filmet.... a valóság..... még ha oly irgalmatlanul büdös és kispályás...


29. Sötétszív (2012-11-11 22:38.17) aaaaa
Adrian Grunberg filmjében Mel Gibson a főszereplő. Gibson egy bűnözőt alakít, ak egy Mexikói börtönbe kerül. Szerintem nagyon jó kis film, nem szokványos sztorival. Én imádtam minden percét. Minden színész remek teljesítményt nyújt a filmben, a fényképezés remek, a lövöldözés a börtönben nagyon jól meg volt csinálva. Maximális pontszám. Remélem, hogy Gibson végre felhagy a botrányokozással, és vissza fog térni ahhoz amihez igazán ért:a filmezéshez. Kezdetnek ez a fiolm megteszi, de én még sok filmet várok tőle.


28. Az utolso szamuráj (2012-11-08 13:08.08) aaaaa
Kár lenne ezért a pasasért.

Asszonyverés,zsidózás,kreatív különbözőségek,bukott filmek:a Hódkóros és a Sötétség határán sikertelensége vajh mennyit köszönhet a 80-90-es évek egyik legnagyobb mozicsillagának viselkedéséhez,mely persze túl is volt azért fújva,de vitathatatlanok cselekedetei is.(A zsidózásról mondjuk el a teljes igazságot,Gibson nem a teljes népet szapulta,bizonyos körökkel volt gondja,Richard Donner és jópár filmes épp ezért is állt ki mellette-holott ők e nép szülöttei.Persze,ettől még ...)
Gibson,bárhogy fáj,oda jutott,a Börtönregény hazájában moziba se jutott:mi viszont megcsodálhattuk ott is.Meg is érdemelte,jó kis film ez,úgy,hogy egyedisége persze semmi.
Az egész film a cinikus narratívától az utolsó kockáig több klisé összetapasztása, már az,hogy a Driver igazi nevét sose tudjuk meg,Eastwood klasszikusai nyomdokában teper,amire a vége felé rá is erősítenek,a western környezet,a leszámolások vérzivatara pedig Sam Peckinpah kéznyoma.Mel Gibson karaktere Porter a Visszavágóból,és nagyjából annyi különbözteti meg ,annyival jobb a körülötte lévőknél,hogy azok még szemettebbek,undorítóbbak,kegyetlenebbek.A film humora markáns,de ez nagyon jót tesz neki,kedvencünk arcán végig ott az a mosoly,amit a Halálos fegyver óta szeretünk rajta és a sztori többszörösen megtekert,a végére még némi jótanács is jut:persze,a zsét azért hőseink elviszik.
Ha pedig azt hinnéd,a moziban látott börtön kitaláció,fenéket:ajánlanám a Carrandiru című betonkemény alkotást,illetve jó ha tudod,Tijuanában tényleg volt egy ilyen lepratelep,állítólag a végén a börtönbe jártak be a drogosok!!anyagért!!!
A film képi világa elsőosztályú,bizony néha felszisszenően véres-gyerekek is sérülnek meg,amcsi filmben az ilyet mennyire kerülik!!!!-és a kissrác és Porter,bocsánat,Driver!-barátsága se nyálas kicsengésű.
Jó kis film ez,90 percre visszaidézte,amiért ennek a pasinak igenis helye van a filmvilágban:ha végre megtanulja befogni a száját és a kezét kicsit a teste mellett hordani nők mellett még ha ideges,akkor is,talán a tékozló fiú megtérhet oda,ami sokat adott neki-és ami köszönhet is neki.

Kár lenne ezért a pasasért.


27. Siddharta (2012-11-02 12:34.37) aaaaa
szórakoztató könnyed film kellő humorral.....csak ajánlható...


26. Dii Papi (2012-10-29 22:49.15) aaaaa
Kivállóan elszórakoztatott!
Kis akció, könnyed humor, jó rendezés és Mel Gibson hibátlanul alakít(igen nagy G-vel, és igen végig kell nézni hogy a gyengébbek is felfogják miről szól)!
Aki nem bírta végig nézni azt nem is értem...biztosan ezt a filmet nézte?! (ajánlanám neki a Rock of Ages-t, az biztosan megüti a szintjét)
Mel Gibson rajongóknak kötelező darab, a többieknek egy jó filmélmény.


25. Vesebab (2012-10-24 19:45.24) aaaaa
Én jól szórakoztam. Inkább vicces, mint "harcolós-robbantós". A Clint Eastwood-os poén kifejezetten jól sikerült. 4-est adtam, bár az igazat megvallva erős 3-as.


24. Pilatesz (2012-10-22 22:15.05) aaaaa
Ez valami szörnyen unalmas volt nem is birtam végig nézni.Pocsék értelmetlen film.Nem értem Mel gibson mit keres itt sokkal jobb filmbe kellene szerepelnie.Talán majd legközelebb.


23. Jackdaniel (2012-10-22 18:46.52) aaaaa
Jó volt a film annak ellenére is hogy sok helyen sajna feliratos (spanyol részeknél). Én nagyon csípem Mel Gibsont. Régen a halálos fegyver filmek a kedvenceim között voltak, a visszavágót meg egyenesen imádtam. Miért is? Mert ott volt igazán az a tökös belevaló csávó aki agyafurt és mellesleg ügyes is, és ezt most mind hozza ebben a filmben. A történet is jó. Van egy szimpi kisrác és egy viszonylag csinos mindenre képes anyuka akiket persze Gibson papa is baromira megkedvel. A rosszfiúk is hitelesek ugyhogy minden adott egy jó kis fordulatos akciófilmhez. Nekem bejött!


22. Bean (2012-10-22 12:13.04) aaaaa
Az tény, hogy van valami furcsa a forgatókönyvben, meg úgy alapjában véve a cselekmény levezetéssel és a rendezéssel.Nem hiszem, hogy Mel Gibson-nak nagy erőfeszítésébe került volna ezt a figurát hitelesen lenyomnia, mert nem ez az ujjában van.
A filmben összességében az eredetiség is megvan, mert nem szokványos sztorira épül az egész, de a végén nekem mégis maradt olyan középszerű az egész.
Bevallom 1 óránál, már azt hittem min 1:30 órája megy a film, mert valahogy elfáradt az egész ekkora már.
Tudom, hogy a véleményembe vannak ellentmondások, mert ha eredetinek tartom akkor miért a középszerűség, de nehéz leírni azt ami miatt a film valahogy nem hozott lázba.


21. Gerbo777 (2012-10-21 23:49.09) aaaaa
Nagyon fasza kis film volt és Gibson is hozta a tőle várhatót, ugyh ajánlom bárkinek...egy vasárnap esti kikapcshoz tökéletes :)


20. Shikaka (2012-07-04 09:33.32) aaaaa
Ez a film valahogy fű alatt jutott be a mozikba, én legalábbis kb. három nappal a megtekintése előtt tudtam meg hogy egyáltalán van ilyen.


Összességében a régi vágású akciómozi a klasszikus Visszavágó nyomdokain, ezúttal stílusosan egy lepukkant mexikói börtönbe (börtönplázába :D) helyezve.

Kellemes kikapcsolódás, főleg azoknak, akik hiányolják az ilyen filmeket a képregényfigurák és a 3D orgiák által dominált piacon!


4/5


19. Norbitzki (2012-07-03 22:39.05) aaaaa
Mel Gibson véleményem szerint nagyon jó filmes, én inkább színészként kedvelem, de mint rendező is kiemelkedő. Újabban azonban inkább botrányaitól hangos a sajtó, így ebben a kemény moziban majdhogynem magát alakítja, és méghozzá milyen jól.

Mert nagyon nagyon jó kis film ez, végre kapott egy olyan szerepet ami jól áll neki, rossz múltú macsó, igazi kemény legény, aki beszólogat, viccelődik, de közben akciózik is rendesen...persze nem mintha ismerném, de ilyenformán képzelem el őt. Az eleje remekül sikerült, rögtön felveszi ezt a kemény stílust a film és mindezt erősítik a jobbnál jobb latin dallamok, melyek úgy érzem a darab erősségei. Akárcsak Gibson, mert bár nagyon jópofa és rendkívül szórakoztató mozi ez, az ötödik csillag csakis neki szól, mert végre magára talált!

Az pedig, hogy egy röpke jelenettel tisztelgett Clint Eastwood előtt, csak tovább növeli a megbecsülésemet felé. Egy szó, mint száz az utóbbi idők egyik legjobb mozifilmje!


18. Mfos (2012-06-25 22:55.09) aaaaa
Blöff, A ravasz az agy és füstölgő két puskacső... kicsit ezekhez tudnám hasonlítani, némi Bourne-rejtéllyel. Bár nem annyira pörgős. Mindenképp érdemes megnézni! :)


17. Lector (2012-06-24 17:50.17)  
Egy nagyon kedves színész és remek rendező is egyben.
A hozzászólások is kíváncsivá tettek.Holnap megnézem...:)


16. Vbacs (2012-06-23 19:39.33) aaaaa
Esetleg SPOILERES

Szó, ami szó, nem fog bekerülni a top 5 Mel Gibson filmünk közé, de azért azt sem lehet mondani, hogy kellemetlen szájízzel keltünk fel a film elől. Mostanában Gibson bácsi pihenget, legalábbis a 90-es évekhez képest. Most már inkább a rendezői vénáját szereti mutogatni, viszont ha a színészit, még mindig odarakja magát, ahogy csak tudja.
Szerintem ez a maga nemében egy teljesen élvezetes, jó film volt. Talán a hangulata miatt, rájöttem, hogy ezt a mexikói, spanyol, tehát a mediterrán jellegű alvilágot egyre jobban kedvelem. És mintha egyre többet is foglalkoznának vele. Több sorozatban, filmben veszik elő és én is egyre jobban kedvelem. De ami külön öröm benne, az újabb és újabb tehetséges arcok megismerése (nem csak a fiataloké), akiket eddig nem nagyon láthattunk. Itt is volt nem kettő.
Viszont a régi arcoknak is nagyon örültem itten, teszem azt Bob Guntonnak, aki végre nem valamilyen igazgató volt, Peter Stormare apró szerepének is, aki bebizonyította, hogy mindenki felett kezd eljárni az idő, akármennyire is festi a haját. És nem tudom, hogy Dean Norris ( A Breaking Bad jól ismert rendőrbácsija) szereplése az elején cameo akart-e lenni, mert igen csak hajazott az előbb említett sorozatbeli karakterére, mindenesetre nagyon megörültem neki.
Azt hittem, hogy ezt Gibson rendezte, egy idő után biztos is voltam benne....miután észrevettem egy apró párhuzamot az Apocalyptoval. (Mégpedig a fiatal rendőr urat mexikói részről) + Icon produkció....de nem ő ült a rendezőszékben, csak minden más székben:)

Egy szó, mint száz. Remek ötlet, remek hangulat, szerethető karakterek, esküszöm, hogy nekem még a negatív oldal is meggyőző volt és szimpatikus. Nem minden megoldással értettem egyet, például a vége nem mondhatnám, hogy tetszett. De a színészi munkára sem lehetett panasz. Remek képet kaptunk az ottani viszonyokról, főleg a korrupcióról.


15. Chris92 (2012-06-23 17:21.14) aaaaa
Sajnálom Mel Gibsont.
Méghozzá azért mert nemcsak remek színész és rendező, hanem azért is mert olyan kisugárzása és karizmája van a csávónak, ami kevesek sajátja és nemegyszer egy egész filmet tud a hátán elvinni azzal, hogy jól elkap egy neki írt karaktert.
Pontosan ez a helyzet a Börtönregénnyel is. Kisköltségvetésű darab, ami Amerikában mozibemutatót se kapott, holott egyáltalán nem rossz munka. Gibson nevetlen figurát játszik aki egy rosszul elsült meló után Mexikóban, a "világ legszarabb plázájában" (értsd egy börtönvárosban) találja magát és próbálja a kiutat keresni. Cinikus és kőkemény figura, aki kifogyhatatlan mákjának, gyorsan vágó eszének és dumáinak hála sorra nyeri meg a vesztesre álló szituációkat, Gibson pedig valósággal lubickol a szerepben. szerencsére a történet jó felépítése és a remek dialógusok is neki kedveznek, ahogy a kellően nyers, mocskos lepusztult helyszínek ahol a film nagyrészt játszódik. Sajnos nagy érvágás Adrian Grunber fapados és modoros rendezése, amitől néha elnyújtottnak tűnik a film holott nincs benne egy felesleges perc sem, egy tapasztaltabb rendező értőbb kezei alatt még jobb lehetett volna. Szerencsére sok minden működik benne, főleg az öniróniától nem mentes fektet humor, ami mindig jelzi hogy ne vegyük túl komolyan a látottakat de persze ez a már-már nevetségesen vérspriccelős akciókat látva elég evidens lesz.
Jó mozi, Gibsonnak meg további filmszerepeket és alkotást kívánok mert egy ilyen apró darabbal is bizonyítja, hogy megérdemli, a Clint Eastwood kikacsintásért külön piros pont!:)


14. CaS-G (2012-06-22 15:50.22) aaaaa
Újra egy jó Mel Gibson film :)! Sajátságos helyszín, körülmények, hangulat, egyedi.



13. Booksi1 (2012-06-18 22:01.32) aaaaa
Jó film ismét Mel Gibsonnal. Mindig örülök mikor feltűnik a képernyőn. Spoileres lehet: Különös hangulata van a helyszínnek. Városias élet folyik a börtön falak között, nőkkel, gyerekekkel, étkezdékkel árusokkal. Nincs államilag támogatott koszt és kvártély.Természetesen itt is az erőszakon alapuló kasztrendszer működik, de a fifikás ész legyőzi az IQ nélküli izomerőt. Van benne megható szál egy gyermek kapcsán. Mondjuk a gyerek anyja nem különösebben vonzó teremtés, de korban legalább illik Gibsonhoz. Fordulatos a történet, és bár Gibson már nem mai gyerek, de ez meg se látszik az alakításán. Pontosan tudja, hogy miket vállalhat be egy ilyen szerep kapcsán.Remélem még sok hasonlóan jó filmben láthatom.


12. Riderzzpapa (2012-06-18 21:12.44) aaaaa
szerintem hatalmas film, csak ajánlani tudom mindenkinek!:)


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2017-05-16 18:5041 hsz
KérdésekMolli Joe, 2012-12-25 23:272 hsz
VárjukZ79, 2012-04-11 22:462 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk