Unatkozol? Gyere játszani!
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A független
- HBO3, 00:10
Védelmi kód
- HBO2, 00:55
Az élet dicsérete
- Epic Drama, 01:00
Zack Snyder: Az Igazság Ligája
- HBO, 01:16
Harcosok klubja
- Film+, 01:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Végítélet (2008) - Vélemények
Végítélet (sorozat) - Vélemények
A csempész - Vélemények
30 nap maximum - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Grantchester bűnei aaaaa
Al Weaver aaaaa

 

Fórum - Amíg alszol - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
37. Entersp (2017-08-19 21:23.31) aaaaa
Én nem rajongok spanyol filmekért, de ez leültetett. Néhányszor eszembe jutott, mennyi hasonló, megnyerő modorú emberrel találkozok a hétköznapokban. Aztán ki tudja? Még itt a fórumon is előfordulhat hasonló.:)
Lehetett volna ügyesebb a szeretkezés, mikor Cesar kúszik az ágy alól. Talán más figura, más lay-out, de ez csak kötözködés.
Kemény, klassz, de egyszer elég volt.


36. Tjunior (2016-12-30 13:14.53) aaaaa
Az utóbbi évek egyik legjobb thrillere. Pedig semmi bombasztikus sincs benne ( talán éppen ezért), maga a történet sem nagy durranás. De itt van nekünk Cezar, az egyik legkomplexebb karakter amit valaha láttam, 90 perc a film, még is róla könyvet lehetne írni. Luis Tosar pedig egyszerűen zseniális. Balaguero pedig egy nagyon okos rendező.


parfumeshop.hu banner

35. Törölt felhasználó (2016-08-26 02:28.54) aaaaa
De jól esett ez most! Baromi jó személyiségrajz. A főszereplő motivációi mögött szerintem a klasszikus elnyomó anya - bűntudatra nevelt fiú konfliktust érdemes keresni, de ez egy nagyon elegánsan a háttérben marad, egy pillanatra sem tolakszik előtérbe.


34. Colby86 (2016-04-11 09:21.48) aaaaa
HÚÚÚ ez de jó kis beteg film volt! Tökéletes!


33. Hajrá KTE (2016-01-17 14:43.02) aaaaa
Jó rendező ez a Balagueró.
Hideg csontok, Rec 1-2, nekem nagyon tetszettek,főleg a Rec filmek, és hát ez is nagyon jó. Annyira nem az ijesztgetésen van a hangsúly, de nem is baj, nagyon jóra sikeredett, a Césart alakító színész, Tosar óriásit alakít, kár, hogy itt nálunk még szinkron sem készült hozzá, így nem meglepő, hogy kevesen ismerik (sajnos)


32. Tömö (2015-10-09 16:14.26) aaaaa
Jaj de jó volt!:) végre...és tényleg, ha végre vmi értelmesebb filmet akar nézni az ember-mostanság-,akkor ne az amerikai közt keresgéljünk-azok közt rég láttam említésre méltót.
Én komolyan nem egy emberre gondoltam a film nézése közben,akire, akiről shimáán elképzelem, hogy ilyen "állat" lakozhat benne:D
És sztem van is mindenki közelében legalább egy psziho!-no, aki bérházban lakik, nézzen mától mindig az ágya alá!:P
Sztem Cézár rohadt jól kitervelte-márha a végső dolog terv volt- ezt az egészet.Értve úgy, hogy ha vki vkit meg akar ALÁZNI(?), keseríteni egy életre!Ennél jobban nem is tudom, hogy lehetne?
Ez a film minden egyes szereplővel se nem túlzott, se nem hagyott űrt...egyedül Cézár anyját nem értettem minek-azon kivül , hogy hozzá beszélt, nem történt semmi, mert pl.mikor könnyezett, ott mi volt a cél?hogy értette Cézárt, és szégyelte esetleg, vagy csak...?? vagy csak mi? mert később nem látjuk. kíváncsi lettem volna, hogy mi van volt akkor? mert lehetett volna magánál, és egyszer csak jóóóól, elküldi a f...ba Cézárt, avagy netán,(fel)jelentené...vmit ott vártam. De semmit nem jött le abból a vonalból. De akkor meg minek mutatták, hogy tudjam, mi a gondja Cézárnak? Az anyu nélkül is lejött...már az elején a monológból.
Szóval nekem a "mamavonal" miatt nem ötös:)


31. Norbii92 (2015-07-08 20:19.02) aaaaa
Bizony szörnyű dolgokra képes a magány. Jó magam is megtapasztaltam már, hogy milyen érzés az amiről a film elején a főszereplő is beszélt. Vagyis, hogy minden reggel motiváció nélkül kelni. Elviselhetetlen. Az ember úgy érzi semmit se ér az élete és már nincs mit vesztenie. De hogy ez örültté is tenné az embert? Meglehet.
César esetében igen. Ő egy barcelonai apartmanház portása. Aki a lakók számára csaknem észrevétlenül végzi munkáját, ő azonban nagyon is figyel rájuk. Az életük minden intim részletét ismeri. Különösen egyikükét. Clara sikeres és gyönyörű nő, aki mindig pozitívan áll mindenhez. Vidám életfelfogása az örökké boldogtalan César számára elfogadhatatlan. César ugyanis mások fájdalmából táplálkozik, így élete nem lehet teljes, míg le nem törölte egyszer s mindenkorra a lány arcáról a mosolyt. Kegyetlen játékához Clara személyében tökéletes célpontra talál és a végsőkig elmerészkedik,
hogy megkeserítse az életét. Azonban César kezd egyre magabiztosabbá válni, a figyelmetlenség pedig könnyen végezetes lehet.
A történet nagyon jó és érdekes. Amely szinte azonnal felkeltette az érdeklődésemet, míg a sok pozitív kritika csak még inkább felcsigázott és látnom kellett a filmet.
A spanyol filmekben amúgy sem csalódtam még, és ez szerencsére most sem változott! Jaume Balagueró ugyanis fogott egy átlagos sztorit és egy minden ízében zseniális filmet készített belőle, mely a már-már depresszív hangulatával és főszereplőt alakító Luis Tosar félelmetes természetességgel eljátszó magányos pszichopata karakterével még a lassú történetvezetés mellett is olyan elemi erővel képes lecsapni a nézőre, amit csak kevés filmnél tapasztalhatja meg! A vége pedig egyenesen gyomorszájba vágósra sikerült! És ilyet filmbe sajna ritkán látni. A gonosz nem nyeri el méltó büntetését, sőt minden romlottsága ellenére is egy szánalomra méltó karakter, akivel olykor még majdhogynem együtt is tud érezni a néző. Ugyanis azt hiszem szinte mindenki megtapasztalta már azt az érzést, amiről az írásomat kezdtem. Csak César esetében már nem volt visszaút. Zseniális film! Csak ajánlani tudom mindenkinek! 5*


30. Az utolso szamuráj (2015-07-07 16:39.30) aaaaa
nem értem ezt a negatív értékelést...:))


29. Achofascidr (2015-07-06 20:38.19) aaaaa
Nem értem ezt a sok pozitív értékelést! Ultra gáz thriller/szerűség, egyik leggyengébb amit láttam valaha. Mellesleg dögunalmas is. Egyszóval: shit


28. Bobo 888 (2015-02-14 15:06.33) aaaaa
A spanyolok rendesen ráálltak erre a sötét volumenű horror-thriller gyártásra,nem is csinálják rosszul. Ebben a filmben nem csak a rosszakarásból fakadó örömet mutatja be nagyszerűen a movie,hanem a hétköznapok ùjra és ùjra ismétlédő,csüggesztő,monoton dolgait....felkelés,fogmosás,öltözködés,munka stb...ez persze mindenkinél más,antihősünk esetében más ember ágya alá és annak bebùjásában végződik.Ha már a rosszakarásról van szó,abban mi egyre fogyó magyarok is tudnánk mit mesélni...szerintem itt a parádésan szereplő gonosz bácsi egyrészt élvezi szivatni a csajszit,másrészt erősen ragaszkodik is hozzá,hisz különben minek mászkálna annak ágyában.Mikor pedig a kislánnyal beszélget,hatalmas jelenet,a kislányt is külön kiemelném,korához képest nagyon is éretten játszik.Néha kicsit vontatott,ugyanakkor nagyszerűen építkező,depresszív hangulatú kis movie,zseniális alakításokkal.


27. Az utolso szamuráj (2015-02-14 13:22.00) aaaaa - (válasz Mütyürke 22. hozzászólására)
én drukkoltam.


26. Chris Co (2015-02-14 09:07.47) aaaaa - (válasz Mütyürke 24. hozzászólására)
Én azt hiszem, a konyha jelenetnél például "majdhogynem" drukkoltam, észre ne vegyék...de csak majdhogynem.:)


25. Chris Co (2015-02-14 00:31.04) aaaaa - (válasz Mütyürke 24. hozzászólására)
Volt egy bizonyos pont, ahonnan már én is inkább azon voltam, mikor bukik már le a patkány. Utólag meg persze, szerintem mindenki fejbe lűtte vóna, septibe minimum egy AK-val.:)


24. Mütyürke (2015-02-14 00:16.15) aaaaa - (válasz Chris Co 23. hozzászólására)
De annyira negatív volt,hogy vele kapcsolatban nem éreztem ilyet,csak a "dögöljön már meg a köcsög" drukk volt :)


23. Chris Co (2015-02-14 00:02.14) aaaaa - (válasz Mütyürke 22. hozzászólására)
Ott volt a "majdhogynem", ami tényleg azt takarja sokszor, hogy van a főszereplő, akit utólag bármennyire is szeretnénk élve eltemetni, az izgalom mégis ott van, hogy le ne bukjon, mert ő van a központban. Nyilván később rögtön fejbe lőnénk, de tényleg néha hajlamosak vagyunk izgulni egy negatív szereplőért is (asszem).:)


22. Mütyürke (2015-02-13 21:24.31) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 21. hozzászólására)
"annak drukkoljon,ki tudjon menekülni a szobából"-azért ez így erős túlzás.Egy pillanatig sem drukkoltam a görénynek,és nem hiszem,hogy sokan lennének ,akik nem kívánták,hogy dögöljön meg.


21. Az utolso szamuráj (2015-02-13 21:11.17) aaaaa
Kevés thriller az,ami ilyen finomságot tud magáénak mondani.
Kevés film az,ami ilyen bátran nyúl úgy kényesebb témához,hogy kikacsint a nézőre is,annak kiszolgáltatottságára bizonyos helyzetekben továbbá tud kiszámíthatatlan lenni-és a végén sincs megérdemelt büntetés az antagonistának.
Hisz alvás közben bizony MINDNYÁJAN ki lehetnénk téve valami ilyennek :a horrorok,thrillerek építenek arra,amit úgy hívnak,"Veled is megtörténhet" ,itt viszont a világ legtermészetesebb "életciklusa" az,amibe Cesar belerondít.
De,piszkos szemét mód.
Cesar-t kedvelik:egy ódon házban házfelügyelő,akinek gondja van,nyugodtan megtalálja,szívesen segít.Lakásokba jut be úgy,hogy annak tulaja nincs odahaza,kutyákat etet-és egy fiatal lány mellett alszik,aki azonban erről nem tud.
Mert el van kábítva.
A néző jódarabig azzal magyarázza Cesar-a valami istentelenül hatalmasat játszó Luis Tosar-tetteit,hogy esetleg a boldogság keresése sarkalja őrült lépésekre,egyszerűen jól akarja magát érezni:ám a valóság más.Cesar játéka és a lányhoz(Clara) való viszonya egyre durvul és itt jön az,hogy miért is csinálja marhaságait a bambaképű házfelügyelő:Clara boldogságát akarja megtaposni.Le akarja törölni az állandóan jókedvű lányról a vigyort,Rosszat akar neki,mert ő legbelül...egy szemétláda.Cinikus,gonosz,eltorzult ember,aki csak a kórházban édesanyja ágyánál tud őszinte lenni.
Végtelenül finoman kidolgozott az Jaume Balagueró filmjében,ahogy ezt megkapjuk lassan adagolva:egyre oszlik szemünk előtt a köd,és tárul fel a férfi igazi lénye.Közben megismerkedünk sokféle emberrel,Cesar-t-kicsit viccesen-meg is zsarolják,és a film csúcspontja egy menekülési kísérlet Clara lakásából,mely egy balesettel indul és feszültebb sok véres,húzós kriminél,horrornál,igazi,intellektuális izgalmat kínálva.
Az Amíg alszol egy lélek,egy fertőzött,gonosz ember jellemrajza is akár:aki akkor boldog,mikor más boldogtalan(Jé....hogy is van a kárörömmel???Melyik nép mondása,Dögöljön meg a szomszéd tehene??Nézz majd oldalra a metrón,buszon,hány Cesar járkál köztünk!!!).Azért csapkodja a falat,mert műve még nincs kész,azért öl,mert azt tényleg a torz logika és a lebukástól való félelem sugallja és akár a börtönt is vállalja azért,hogy a fiatal lány megszégyenülése ,pokoljárása teljes legyen.
Egy levél,az utolsó levél tartalma azt éri el,egy anya nem tud undor nélkül ránézni a dolgokról semmit nem tudó és legfőképp nem tehető kisbabára,és ez az érzés egész életében kísérni fogja.
Ha ránéz gyermekére,mindig ott lesz a háttérben.
Élj így...ezzel a tudattal.Szeresd méhed gyümölcsét fogantatásának igazságával.
Cesar műve a maga módján tökéletes:Jaume Balagueró filmje csakúgy.Eléri,hogy a néző majdhogynem egy mocsokkal azonosuljon,annak drukkoljon,ki tudjon menekülni a szobából,ám a végére tuti,hogy újravizsgálja érzelmeit.

Szokatlan,erős,okos és átgondolt alkotás,kötelező olvasmány.Főleg annak,aki szerint a horror másképp is működhet-érzelmek által.


20. Morli Holect (2015-01-13 19:48.05) aaaaa
Ez az "anti-Amélie csodálatos élete". :)
A főszereplő nem szereti, ha valaki boldog a környzetében és kisebb-nagyobb szemétségekkel igyekszik letörölni a mosolyt az arcukról.


19. Kittentyű (2013-08-02 00:30.20) aaaaa
Hú ez nagyon jó film volt. Luis Tosar zseniális benne. A film pedig izgalmas, feszült hangulatú, a végén pedig nagyon durva a csattanó. Csak ajánlani tudom a műfaj szerelmeseinek. :)


18. Dr.HannibalLecter (2013-06-24 22:41.16) aaaaa
nemrég volt hozzá szerencsém, dehát úristen, ennyire beteg főszereplőt..
nagyon frankón megkomponált kis pszicho-thriller!


17. Mrs. Lipton (2013-02-23 19:33.02) aaaaa
Miért kell minden filmet horrornak titulálni mostanában? Régebben azt mondták az ilyen filmekre, hogy lélektani krimi. Ez pedig 100 %-ban az. Öt csillag.


16. Robicacica (2013-02-23 16:26.18) aaaaa
Jó film, végig izgalmas, a legvége brutális!


15. RVIN73 (2013-01-31 14:53.22) aaaaa
Örülök,hogy a Spanyolok is betegek,mint a franciák! Qrva nagy film ! :-)


14. Esza (2012-11-21 18:06.10) aaaaa - (válasz Esza 13. hozzászólására)
zene.


13. Esza (2012-11-21 17:33.52) aaaaa
ilyen filmeknek lehetne nagyobb a hírverése. semmi horrorisztikus nincs benne, csak pszichológia. sok hasonló ember van. a zenne is sokat tesz hozzá. érdemes megnézni.


12. City225 (2012-11-21 12:13.13) aaaaa
Beteg film, de én ezeken nevelkedtem, tehát olyan volt, mintha újra a sárban tapicskolnék kevésbé érdes tenyérrel.
A feszültség végig ural, a főszereplő tekintete pedig magába rejti a film alaptémáját, tehát tökéletes választás volt.
Igazából többet nem is szeretnék írni róla, azért nincs minden veszve, ha ilyeneket még behoznak ide.


11. Esza (2012-11-18 17:07.37) aaaaa - (válasz Macsikám 10. hozzászólására)
hol találtad?


10. Macsikám (2012-11-18 16:46.01) aaaaa
Nagyon tetszett! Végig feszültségben tartott, főleg az utolsó félóra. Aztán - lehet, hogy ez engem minősít - de meg voltam elégedve a befejezéssel, szerintem kerek volt. Mindenesetre nagyon örülök, hogy a mi házunkban csak úgy ki-be mászkálnak a népek, mindenféle lakásba bejáró recepciós nélkül, de azért egy darabig este be fogok nézni az ágy alá, sőt valószínűleg még a szekrénybe is :-))))



9. Warzone Blog (2012-11-17 12:46.41)  
Kritika a filmről: [link]


8. Zorka_ (2012-11-16 23:30.42) aaaaa
Rég láttam ennyire izgalmas horrort (bár néha inkább thriller szerintem). Az a nagy erénye szerintem ennek a filmnek, hogy úgy ráz ki tőle a hideg, hogy semmi természetellenes nincsen benne, nem tocsogunk végig belekben, mégis felállt a szőr a hátamon, mikor az ágy alatt megláttam a portást. Engem speciel teljesen ki lehet az ilyennel készíteni, de ízlések és pofonok, gondolom lesz aki unalmasnak találja majd pont emiatt.
(itt írtam róla bővebben [link] )


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekEntersp, 2017-08-19 21:2337 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Amíg alszol adatlap
Eredeti cím: Mientras Duermes
Évszám: 2011
Rendezte: Jaume Balagueró
Szereplők: Luis Tosar, Marta Etura, Alberto San Juan, Petra Martinez, Carlos Lasarte...

További információk

Szereplők fórumai
- Marta Etura - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk