Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Színház a világ
- HBO, 12:35
Elveszve a vadonban 3. - Egy barátság kezdete
- Film4, 12:35
Hadak útján
- AMC, 12:45
Kamuzsaruk
- Moziverzum, 12:55
Gumball csodálatos világa
- Cartoon Network, 13:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
- Filmes Sámánok Rendje -
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
Az ördögűző (1973) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tengerész szerelme aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - Egy őrült szerelem balladája - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

20. Sampler (2023-01-14 04:27.53) aaaaa
Elmúlt évek alatt akárhányszor bekerült a lejátszóba, mindig egy kérdést vetett fel. Ki és mi kell a gyönyörű nőnek? A rendes, kedves, visszafogott, bár kissé balfék fickó vagy az agresszív,de sikeres domináns szemétláda. Az utóbbi...azt vállalja fel, azzal kefél, az kell. Valós, örök szituk. És nem csak azért, mert fél töle. Jónéhány jelenetben bizonyítja, hogy neki szükséglete. Ez a film nem a polgárháborúról ,cirkuszról, savazásról, befogadásról meg groteszk dolgokról szól. Ez csak a körités. 2 ellentétes jellemű faszirol szól, akik hülyét csináltak - meg szörnyet magukból/egymásból egy hülye picsa miatt... Persze a végén Javier is agresszív szar alakká vált, mert a szükség és szerelem azzá tette. 2 faszi, akik megőrültek és 1 nő,aki bármikor képes volt játszani velük és keresztül lépni bármelyiken... Vajon ki volt az igazi szörny? :-( Ma már minden hülyegyerek kritikus és filmesztéta aki azt a szót használja: "társadalomkritika". Persze mi vagyunk a zombik meg mi vagyunk az igazi állatok halleluja...Én csak egy filmrajongó vagyok, de erre azt mondom: igazi társadalomkritika. A nőkről és a sokszor ócska szar szempontjaikról...igényükről...vagy igénytelenségükről? Sajnáltam Javiért... manapság elég lett volna egy coach életvezetési tanfolyam neki, hogy krva sikeres legyen meg pozitív... gazdag. Lehet minden harc nélkül elnyerte volna Natalie kegyeit.... De ez csak egy film ugyebár.


19. Pelikanbence (2021-03-05 13:07.15) aaaaa
5/5



18. Pelikanbence (2017-11-10 21:17.10) aaaaa - (válasz Pelikanbence 17. hozzászólására)
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
És eme őrült harcnak csak egy vesztese lesz:Natalia.:'(((((((((((((((


17. Pelikanbence (2017-11-10 14:50.02) aaaaa
Beteg!A szó legszorosabb értelmében és TÉNYLEG csak igazi filmrajongóknak ajánlott.És igazi mestermű HÁLA ISTENNEK nem Hollywood-i kézből,hanem Spanyolországból és ők aztán tudnak színvonalas filmeket csinálni.A történet a Franco-i diktatúra idején játszódik,ahol Javier bekerül szomorú bohócként egy bizarr cirkuszba,ahol a vidám,de annál rohadékabb és erőszakosabb bohóc Sergio szórakoztatja a gyermekeket illetve fülig beleszeret Sergio feleségébe Nataliába,akiről nem igazán értem,hogy hogy bír együtt élni egy ilyen féreggel,mint Sergio.A két bohóc hamarosan egymásnak ugrik és ebből semmi jó nem sül ki a végére.Igen,a vége.Hát az ütött.A film amolyan metafora a Francoi diktatúrára.Javier jelképezi a forradalmár lázadókat,Sergio maga Franco illetve az ő diktatúrája míg Natalia jelképezi egész Spanyolországot és a végén már nem is számít a két férfinak.Egy groteszk és szomorú történet Szerelemről,őrületről,zsarnokoskodásról és az emberség és az emberiség elkorcsosulásáról.Mindenkinek ajánlom!


16. Nyolcadik utas (2016-12-11 16:13.13) aaaaa
Ez valami elképesztően nagy film! Zseniálisan összerakott alkotás, ahol minden részlet egy nagy kompozíció darabja. A szereplők fenomenálisak, ha nem tudnám, hogy spanyol film, a látvány is hálivúd után kiált.
Qrva jó volt!!!


15. Norbii92 (2015-03-15 11:36.02) aaaaa
Javier, a Szomorú Bohóc új cirkuszhoz szegődik. A furcsa társulat tagjaival hamar barátságot köt - még a brutális Boldog Bohóccal, Sergióval is, pedig az naponta alázza porig, hogy a többieket szórakoztassa. Javier mindennapjai Natalia, a kivételes tehetségű akrobata bámulásával telnek, pedig a csodált hölgy Sergio gyakran bántalmazott felesége. Javier egyre mélyebb szerelmet érez a rettenetes sorsú Natalia iránt, megpróbálja megmenteni kegyetlen és erőszakos férjétől. Sergio féltékenysége ördögi méreteket ölt: elkerülhetetlenné válik a két férfi összecsapása. Küzdelmük hihetetlen és sokkoló végkifejlete formabontó és felejthetetlen.
Nem mindennap film az biztos! Csak igazi filmrajongóknak ajánlott! Olyanoknak, akik mindenre nyitottak! Ugyanis az Egy őrült szerelem balladája egy groteszk, szürreális, kissé beteg, horrorisztikus és egyben drámai film a szerelemről, a szenvedélyről, a birtoklási vágyról és az őrületről! Egy zseniális film, amelynek olyan eszméletlen hangulata van és minden annyira a helyén van benne, hogy azt már tanítani kellene! Álex de la Iglesia hatalmas egy rendező! Szívesen megnézném más filmjét is, mert ilyet mint az Egy őrült szerelem balladája, ritkán látni! Először is a film témája, a szerelem, a féltékenység, zsarnokoskodás, őrület, hétköznapinak tűnik, mert nagyon aktuálisak, lévén hányan gyilkolnak szerelmi féltésből, mégis a filmnek minden perce izgalmas! Beszippantja az embert már a kezdőképsorokkal vagy mondhatni inkább "gyerek nevetésekkel". És bár később néhol szinte már hihetetlenbe csapnak át az események, mégis komolyan vehetőek, mert itt, ebbe az "őrült balladába" beleillenek! Még a vége is, amely maga az őrület szó szerint, fájdalmas, visszafordíthatatlan véggel.
A film kiindulópontja a nagyon is valós spanyol polgárháború, melyet Franco diktatúrája követ. Ez a spanyolok számára fájdalmas időszak a film egyik főszereplőjének, Javier-nek az életét is gyökeresen megváltoztatja. Apja, akárcsak korábban a nagyapja, egy cirkuszban Vidám Bohócként szórakoztatja a gyerekeket, a háború végeztével kivégzését elkerülve is élete végéig börtönbe kerül. Az ő kívánsága és az állandó szenvedés következtében Javier Szomorú Bohóc lesz és egy cirkuszhoz csatlakozva apja pályáját próbálja folytatni. Itt aztán ismét gyökeresen megváltozik az élete, mert beleszeret a gyönyörű artistába, Natalia-ba, aki a kegyetlen és zsarnok Sergio felesége. Sergio egy velejéig romlott, durva és iszákos férfi, akihez mégis ragaszkodik a felesége és aki nélkül a cirkusz semmit se érne, mert Vidám Bohócként a gyerekek kedvence! Erre játszik rá, amikor minden egyes nap megalázza és megveri társait, mondván ő ad kenyeret a szájukba. Mámoros állapotában még Natalia-t is bántalmazza, kinek iránta való rajongása szintén nem normális.
Javier belecsöppen hát ebbe a furcsa világba és menthetetlenül a nő rabjává válik. Szerelme szenvedélyes, már-már megszállott, mégis plátói. Hiszen a nővel való fizikai érintkezés minden formájától ódzkodik. Natalia-ba is megmozgat valamit, hiszen egyedül csak Javier mer Sergio-val szembe szállni. Talán nem véletlenül. A két férfi ellentéte egymásnak. Vagyis úgy tűnik, de igaziból ugyanolyanok! Na már most Javier ugyanazért lett bohóc mint Sergio és Javier ugyanúgy eltorzul akárcsak Sergio, - ennek következtében - végezetül pedig Javier-től idővel ugyanúgy retteg Natalia, akárcsak Sergio-tól! Ez a sok hasonlóság arra enged következtetni, hogy talán Sergio-nak is hasonló sorsa lehetett mint Javier-nek és csak idő kérdése volt, hogy Javier is megőrüljön. Hogy őrületük tárgya ugyanaz a nő, Natalia, már csak hab a tortán! Amit éreznek iránta, az viszont már nem is szerelem. Egy idő után Natalia talán nem is számít már. Hanem a két férfi konfliktusának csupán egyik kellékéve degradálódik. Nem is meglepő hát a végkifejlet, mely talán kissé felrázza mindkettejüket! Natalia érzései pedig akárcsak a két férfi, szintén betegesek kissé.
Carlos Areces, Antonio de la Torre és Carolina Bang egyaránt hatalmasat alakít! Álex de la Iglesia mesterművet alkotott. Filmje képi világa zseniális, beállításai pedig jelképszerűek. Örülök, hogy megtekintettem és csak ajánlani tudom minden igazi filmrajongónak, nyitott embernek, mert az Egy őrült szerelem balladáját látni kell! Engem teljesen lenyűgözött. A hatása alá kerültem és utána rengeteget gondolkodtam rajta. Összességében fantasztikus filmnek tartom! 5*


14. Bobo 888 (2015-02-23 20:43.49) aaaaa
Inkább egy BK rész mint mègegyszer ez.


13. Az utolso szamuráj (2014-10-05 16:46.17) aaaaa
A bohócoktól való rettegésnek már neve is van.

Az Egy őrült szerelem balladája című spanyol film persze nem erre a fóbiára játszik rá:ez egy groteszk,a szabályokat felrúgó,műfaji korlátokat egymásra borító és összemosó,zseniális alkotás-ami nem mindenkinek ajánlott.
A legtöbb ember elintézné azzal,beteg film:itt a beteg azt jelenti,nem tud vele mit kezdeni az esetek döntő többségében.Okai nem a filmben,a befogadóban keresendő-akár meg is lehet rajta sértődni.
Adva hát egy történelmi ,valós háttérben előadott kitalált történet ,ahol a spanyol polgárháború,aztán a francói diktatúra kettészeli egy családi tradíció folytatását,minekutána Javiert nem Vidám bohócként,hanem Szomorú bohócként köpi ki a sors(Édesapját mindenki Torrentéje játssza amúgy)Javier elszegődik egy cirkuszba,ahol beleszeret Natalia-ba,aki viszont a Vidám bohóc,Sergió barátnője.Sergio az egész Franco rendszer leképzése,terrorizál,gyötör, uralkodik és zsarnokoskodik a nőn és mindenkin,bárkinek odaüt-így a csinos nőnek is,aki mégis ragaszkodik a durva férfihoz.Javier megretten néhányszor attól,hogy egy asszonnyal komolyabb kapcsolata legyen-szemlátomást a csók,a fizikai kontaktus,így a szex is félelmetes számára-ám a Carolina Bang által játszott karakter felé is táplál mélyebb érzelmeket:nem utolsó sorban azért,mert Sergio-nak a maga módján csak ő mer ellenállni.
Aztán történik valami,és Javier nekiesik a férfinak...
Kár ezt a filmet elmesélni:látni kell.Miközben Álex de la Iglesia leképezi és kritizálja a spanyol múltat-amit sokan ma arrafelé visszasírnak...-elmesél egy szó szerint őrült történetet a birtoklásról,szenvedélyről,gyilkosságról,az elme legsötétebb bugyraiba belemászva.Már a film elején olyan mészárlás van,azt se tudhatja a néző,mi van,ám erre a szürreális,groteszk érzetre a továbbiakban is ráerősít,sötétebb,barnább tónusú képi világgal és olyan csavarokkal,melyek némelyike nem a hihetőséggel cimborál,de ebbe a környezetbe pontosan van elhelyezve,odaillik.Mikor Javier eltorzítja-amúgy se jóképűnek mondható-kinézetét ultrabrutális mód,a két bohóc őrülete semmiben nem különbözik már egymástól,már egyik sem a nőt nézi valahol-akinek amúgy szintén van valami deformitás az agyában.Birtokolni valamit,ami már esetleg nem is szerelem,sőt a végén elérni azt-már Javier is-hogy imádatának???tárgya rettegjen tőle:az emberi kapcsolatok olyan őrültségéről beszél,mely taszító,mégis nap mint nap szerelmi gyilkosságok,bűntények okán igazolva van.
És miközben groteszkebbnél groteszkebb történések vágtatnak a vásznon hihetetlen sebességgel,nem feledkeznek meg a humorról sem,vagy a rendszer kritikájáról:rá kell jönnünk,hiába kifordított a világ,amiben játszódik,az mintha átnyúlna a valóságba is.A színészi alakítások döbbenetesen jók,a fotózás,a látvány rendben és a horror is megjelenik,hisz az ember öl,politikai célból,bosszúból,érzelemből:az pedig mindig borzalmas.
Cefet nagy alkotás,haladóknak kötelező.


12. Gaboca701 (2014-05-18 17:45.10) aaaaa
Ez a film valóban fantasztikus.
Olyan hangulata, atmoszférája van, amit csak ritkán látni.
már letöltöttem 4 másik filmjét is, nagyon kíváncsi vagyok rájuk.


11. Kittentyű (2013-08-14 01:31.49) aaaaa
Zseniális alkotás. Iglesia mester megint csak egy nagyszerű filmet alkotott ami néha vicces, néha drámai és kicsit beteges film is, de épp ezért olyan jó. A színészek is nagyon jó választásnak bizonyultak, mindenki nagyszerűen alakított. A spanyol filmek kedvelőinek kötelező darab ez a film. :)


10. Moxika123 (2013-06-30 20:12.11) aaaaa
Ez tényleg ennyire jó lenne. Akkor miért tekertem végig a 40. perctől? Ja, mert sz@r.


9. Olavitez (2012-11-11 19:30.25) aaaaa
Egy szenzációs őrült film! Tényleg azt lehet rá mondani mestermunka. Teljesen eredeti és egyedi. Ötös !


8. Anitabagwell (2012-11-01 16:06.05) aaaaa - (válasz Menrot 6. hozzászólására)
Nagyon kedves Tőled! :D


7. Anitabagwell (2012-11-01 16:05.49) aaaaa - (válasz G-ergo 4. hozzászólására)
:D
Carolina Bang és a Iglesia Mester EGY PÁR! :)))
[link]
Szóval a rendező Úr következő filmjeiben is benne lesz, ez azt jelenti. :D Sőt azóta már van ez a film, szintén Iglesia film, Carolina szintén benne:
[link]
Elég sz*r az átlaga, pedig Salma Hayek őrült nagyot játszik meg az egész film jó.
Bár lehet csak nekem, én vagyok ennyire rákattanva a spanyol filmekre.... :) Kell hozzá egyfajta átszellemülés, ez tény, főleg Alex de la Iglesia filmjeihez.... de ha egyszer rákap valaki.... :)


6. Menrot (2012-11-01 16:05.04) aaaaa - (válasz Anitabagwell 5. hozzászólására)
Intézkedtem:)


5. Anitabagwell (2012-11-01 16:02.43) aaaaa
Jéééééééééééééééééééé, hogy hogy kiadták nálunk DVD-n???!!!!
Na ezért hozathattam haza Spanyolországból... :D


4. G-ergo (2012-10-22 19:14.22) aaaaa
azt még megemlíteném, hogy Carolina Bang... hát... oh... jó, maradjunk annyiban.
Segura urat, meg mire felismertem, majdnem vége lett a filmnek :D


3. G-ergo (2012-10-22 19:10.15) aaaaa
hát ez, hogy is mondjam, érdekes volt. tényleg elég egyedi és rettentően abszurd. néha zseniális kontrasztokat húz, olyanokat, amit hirtelen talán nem is tud, hova tenni az ember. hiába kedvelem a beteges dolgokat, ez most nem ütött be. elvoltam vele, szórakoztatott is, de annyira nem, hogy akár még egyszer leüljek elé. ettől függetlenül azt mondom, hogy mindenképpen érdemes egy próbát tenni vele.



2. Gerbo777 (2012-10-11 10:07.07)  
Még nem láttam, de a tartalom elolvasása után, kicsit a Vizet az elefántnak c. filmre emlékeztet, úgyh biztos nem lehet rossz ;)


1. Anitabagwell (2012-05-04 21:55.46) aaaaa
Tavalyi írásom, már nem emlékszem milyen, de bemásolom! :D Hatalmas kedvencem ez a mozi, változatlanul!

TÖKÉLETES! PERFECTO!!!!!! vagy Ferpecto? ;)))
Alex De La Iglesia óriási kedvencemmé nőtte ki magát, főleg mióta Madridban dekkolok. Majdnem az összes filmjét láttam már, és egyszerűen imádom a stílusát.
Érdekes interjút olvastam a Mesterrel (hívhatjuk így, egészen nyugodtan), teljesen őrült fazon, a szó minden értelmében. Elmondta, hogy ez a film tulajdonképpen az önvallomása, ez élete filmje. És ez valóban érződik is, hogy ebben a filmben ennek az embernek, mindene benne van. Azt hiszem ettől eredetibb, ötletesebb filmet, még soha életemben nem láttam. Egyetlenegy olyan mozzanat sincs benne, amitől a halvány gondolat is feltűnik az ember fejében, hogy „hé, mintha ezt láttam már volna valahol”. Nem. Ízig – vérig egyedi.
A Mesterre visszatérve, elképesztően kicsi a különbség az őrült és a zseni között, esetében pl el sem tudom dönteni, de valljuk be őszintén: kit érdekel? Azt is nyilatkozta, hogy Tarantino a példaképe, pedig Tarantino tanulhatna tőle, ez az igazság. Nem kell félreérteni: Tarantinot szintén nagyon kedvelem, de nem mindig tudja kitölteni a játékidőt, amit bevállalt. Alex mesternél nincs ilyen gond. Imádom a filmjeit, pörgősek, jók, mit jók, zseniálisak…. Olyan humoruk van, hogy nem igaz,,,, sorolhatnám.
Hogy kifejezetten erről a filmről is írjak valamit, az a zseniális, ahogy a történelmet, a komédiát, a tragédiát, a drámát és a döbbenetesen horrorisztikus elemeket ötvözi. Az eredmény lélegzetelállító, nem viccelek: ilyen filmet még sohasem láttam.
A történet a Franco korabeli Spanyolországot öleli fel. Teljesen az egész korszakot, a polgárháborútól kezdve a 70-es évek végéig. Teljesen korhű. Hiba nincs benne. Semmin sem csúsztak el. A történet közéépontjában egy cirkusz áll, kifejezetten két bohóc, Javier (Payaso Triste) és Sergio (Payaso Tonto) akik ugyanabba az artista nőbe szerelmesek, és emiatt rivarizálnak. Na de akkor ki nevettet? Ki?! Ők. Ki öl?! Ők. Az ahogy a karaktereket kidolgozta a Mester, arra szintén szavak nincsenek. Minden, de minden tettnek, jelentőssége van, minden pillantásnak, minden gondolatnak….. és igen kérem szépen: Alex De La Iglesia meg merte tenni azt, hogy viccet csinál Luis Carrero Blanco gyilkosságából, és meg merte azt is tenni, hogy Francot megharapja. Tökös fickó. Működött?! Működött. Mindenki röhögött?! Mindenki röhögött. Szerintem az első eset, amikor az emberek tiszta szívükből ki tudták röhögni ezt a kemény diktatúrát. És elhangzott egy zseniális mondat a polgárháborúról: „Egy másik cirkusz” hát ez mekkora már?! Nagyon nagy. Minden kérdésre van válasz. Ez is mekkora már?! Hatalmas.
Az ahogy ez az ember a komédiát és a drámát összegyűrje, ez egész egyszerűen nem emberi. Elképesztő. Tényleg csak les az ember. EZ a film egyszerre lehengerlően szórakoztató és nyomasztó is. Santiago Segura (ugye ha úgy mondom Torrente, mindenkinek megvan???!!!) rövid de annál tömörebb szerepe meg aztán az egészet megkoronázza.
A zene, a fényképezés….. minden, egyszerűen minden ül.
A legeredetibb film, amit valaha láttam! Vérprofi munka.
Amúgy gyengébb lelkűek csak óvatosan (nem mondom, hogy ne nézzék meg, szerintem ezt látnia kellene mindenkinek) de van itt savban mosakodás meg vasalóval égetés, arctrancsírozás…. Van itt minden tényleg. De mindennek megvan a helye, a miértje.
Csak rébuszokban tudok erről a filmről beszélni. Egészen különleges!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSampler, 2023-01-14 04:2720 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Egy őrült szerelem balladája adatlap
Eredeti cím: Balada triste de trompeta
Évszám: 2010
Rendezte: Álex de la Iglesia
Szereplők: Carlos Areces, Antonio de la Torre, Carolina Bang, Manuel Tallafé, Enrique Villen...

További információk

Szereplők fórumai
- Antonio de la Torre - Vélemények
- Álex de la Iglesia - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk