Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gothika
- Film Café, 00:25
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
- Magyar Mozi TV, 01:15
Volt egyszer egy igazság
- AMC, 01:15
Éjszakai ragadozók
- HBO, 01:21
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Expend4bles - A feláldozhatók 4. aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - A folyó (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

22. VadRaszta (2016-06-03 14:21.58) aaaaa
Az első néhány rész botrányosan indul, de javul a színvonal. De azért sok mindenbe bele lehet kötni. Lényegében középszer.


21. Kurgan 5555 (2012-12-25 08:14.57) aaaaa
Nesze semmi fogd meg jól.
Már megint féljünk a semmitől, képkapkodós szar.
Első részt láttam. Amikor a vízen járt a csávó, meg tüzet fog a kezében azon senki se csodálkozik.
Gyenge színészi játék. Unalmas párbeszédek.
Meg 2012-ben eljuthatnánk oda, hogy a szörny nem egy faágakat rázó csapat, hanem valami jó kis CGI.



20. A6 Intruder (2012-10-17 15:42.04)  
Ez a BigIdeglelésSurvivorBrother-show egyáltalán nem fogott meg, SŐT, pont, hogy ez a valóságshow beállítás az, ami számomra taccsra vágta a sorozatot. Az operatörők bennhagyása nélkül talán lehetett volna egy laza misztikus sorozat, de a horrornak még akkor sem nevezném.


19. Jason13 (2012-06-17 13:08.53) aaaaa
Miután berobbantotta a mozipénztárakat a fityingekből készített Paranormal Activity-vel,Oren Peli szinte azt készíthet,amit csak akar,képzeletvilága vászonra álmodásához pedig tolják alá a pénzt a producerek.
Kreatív filmkészítőnk azonban nem csak egész estés játékfilmekhez adja a nevét,erre jó példa ez a sorozat is,bár a rendezést itt meghagyta másoknak. Ennek ellenére stílusa még így is erősen érződik a szérián,azonnal itt van a kézi-kamerás elbeszélésmód és a misztikus/természetfeletti dolgokkal való ijesztgetés úgy,hogy magát a gonoszt nem is nagyon látjuk,ha pedig mégis,akkor se sokáig.
És hát itt lép közbe a szubjektivitás,mivel nekem személy szerint nem jön be Peli bemutatásmódja,a hosszú jelenetek,ahol hirtelen megmozdul valami,számomra egyáltalán nem félelmetesek,inkább unalmasak.De ebben a sorozatban szerencsére nem ez van erőltetve,mint a rétestészta mintájára nyújtott Parajelenségekben.Persze,van pár képsor,ami a fent említett példa szerint próbálja
megijeszteni a nézőt,de alkalmazásuk nincs túlzásba véve.
Ám az elhúzott ijesztgetések helyett más lassítja a tempót,és akkor innentől SPOILER-veszélyessé válik írásom!
Maga a történet az,ami az első pár rész után üresjáratba kapcsol.A kezdetekben még jól működik,hogy hőseink a folyó mentén egyre több misztikus dologba botlanak,ezek először még ötletesek is,de később egyre unalmasabbá válik ez a séma,köszönhetően annak is,hogy egy idő után kevésbé érdekfeszítő események középpontjába csöppennek szereplőink.Ez a leülepedés a 4. résznél kezdődik és eltart a 7. epizódig,így az évad közepe eléggé semmitmondó.
Ezt tetézi az is,hogy a karakterek nem fogynak.Vagyis van a jól bejáratott csoport,közülük senki nem kerül át a túlvilágra,viszont ha csapódik hozzájuk egy-két új arc,akkor ők igencsak hamar fűbe harapnak.Ez pedig azt eredményezi,hogy hőseinkért nem igazán lehet izgulni,hiszen úgy is tudjuk,mi lesz a sorsuk,ez pedig a töltelék figuráknál is így van,könnyen ki lehet logikázni,ki-mikor fog elpatkolni.
De öröm az ürümben,hogy főhőseink többnyire kedvelhetőek,a halálraítélt fazonok meg elég unszimpatikusak.És ha már itt járok,megemlíteném a kedvenc karakterem,aki nem más,mint a Thomas Kretschmann által alakított "védelmező",aki először egy kőkemény macsónak tűnik,de végül kiderül róla,hogy a sziklaszilárd külső érző belsőt takar,ezek mellett pedig elég titokzatos is.Volt még egy karakter, akit sikerült megkedvelnem,ő a néger operatőr,akivel azonban nagyon csúnyán elbántak a készítők.Az évad elején kétszer megütik,a legénység sok tagja megutálja,majd mikor beüt a baj,ő inkább hagyná társait szenvedni és a saját bőrét mentené.Ekkor jön a fénysugár,kisebb hőst csinálnak belőle,de úgy jár,mint a TWD T-Dog-ja,a 4. résztől eltűnik és csak díszletként van jelen.Pedig jó beszólásai voltak a csókának,mindig megnevettetett,amikor elkezdett félelmében káromkodni.De a 7. részben végre visszatér és újra megszólal,ennek pedig nagyon örültem.Kár volt,mivel az utolsó epizódban aztán tényleg csúnyán elbánnak vele az írók,mivel kiderül róla,hogy meleg!Áh,pedig szerethető kis figura lenne ez az A.J,de szerintem nagyon csúnyán kicsesztek vele,ha lenne második évad,szerintem ott még lejjebb alacsonyítanák.
Na,de térjünk vissza a történethez.Tehát itt természetfeletti erőkkel kerülnek szembe a szereplők,ennek ellenére sokszor elég higgadtan kezelik a dolgokat,minden meglepettség nélkül.De az is jó,hogy miután foglyul ejtenek egy démont,már nem akarják elhinni,hogy szellem jár a környéken.Furcsa kis brigád ez!
Amúgy ezek a misztikus dolgok egész érdekesek lettek,még az unalmasan bemutatott "jelenségek" is megmozgatják az ember fantáziáját,kár,hogy az utolsó előtti részt elszúrták a zombikkal.De ezek után legalább volt egy jópofa ördögűzés.És hát a befejezés is elég ütősre sikeredett.
SPOILER vége!
Így hát hiába vagyok olyan véleményen erről a sorozatról,hogy "köszönöm,egynek jó volt,de többet nem kérnék belőle",a sok megválaszolatlan kérdésre szívesen kapnék választ,ennek érdekében pedig egy 2. évadot is ledarálnék,de erre nem-igen lesz lehetőségem,mivel jegelték a folytatás lehetőségét,legalábbis én ezt hallottam.Pedig ott akár az itt ejtett kisebb nagyobb hibákat is kilehetett volna küszöbölni,arra meg már volt példa,hogy egy széria az első évad után forrta ki magát rendesen.
Sebaj,inkább összegezzünk:
Kellemes kis utazást biztosított számomra A folyó "első szakasza",de néhol kissé lassan "folytak" az események és hát akadtak olyan dolgok is,melyek szúrták a szemem.Egyszeri nézést azért megérdemel ez az évad (mely reméljük nem az utolsó),azok,akik meg alapból szeretik a kézi-kamerás stílust,vagy a természetfeletti dolgokat,netán mindkettőt,akár új kedvencet is avathatnak személyében.


18. Thejoker (2012-06-04 08:32.15) aaaaa
Az ötödik részen is túl vagyok,de ahhoz képest,hogy horror sorozatnak van hirdetve,elég gyenge.A szereplők sem fogják meg az embert,misztikusnak nem elég misztikus.Még a maradék három részt megnézem,de nem ér minket nagy veszteség ha nem folytatják majd.


17. Iason (2012-06-03 22:41.06) aaaaa - (válasz Kmacko 16. hozzászólására)
Nagyon szívesen Kmacko! Hozzá teszem a teljesség kedvéért, hogy nem minden kézi kamerás természetesen, de nagyon sok belőle az. Én is remélem, hogy mielőbb kimegy ez a dolog a film készítés gyakorlatából, de sajnos még a készítők egy részénél divatos. Reménykedjünk, hogy egyszer a Nézők véleménye is számítani fog és elfelejtik ezt!


16. Kmacko (2012-05-31 23:13.33)  
Iason, hálás vagyok a leírásodért. Belekezdtem volna ebbe a sorozatba, de mikor olvastam tőled, hogy kézi kamerás azonnal visszahőköltem.
Mindig is utáltam ezt az olcsó, hatásvadász szarozást. Remélem egyszer kimegy végre a divatból (ha még egyáltalán divatos).


15. Iason (2012-05-31 20:10.39) aaaaa
Én most nézem a 3. részt. Megint azt kell mondanom, amit már sok hsz-ben megemlítettem, hogy azt kellene a spanyol inkvizíciónak átadni, aki a kézi kamerázást kitalálta. Teljesen élvezhetetlen. Lehet, hogy emiatt olcsóbb- olyan is -, de valószínűleg nem is lesz 2. évad.


14. City225 (2012-05-20 11:46.15) aaaaa
A Paranormal activity rendezőjének nevével és formájával eladhatóbb formátumúnak tűnt, mint valójában. Az előzetes sugallta, hogy a virágkorát érő franchise-hoz hasonló "élményt" kapunk, de leköszörültebb, kevésbé ijesztő, ezért természetesen jóval kisebb hatású sorozat abszolút középszerű színvonallal. Természetesen pár meglepetést tartogat, de a Lost-hoz való hasonlítgatás inkább csak pár hasonló részlet révén érthető, amúgy teljesen alaptalan.
A végén ez a csapongás a horror különböző műfajaiban nem kerekebbé, hanem szétszórtabbá és zavaróbbá teszi az egészet, semmi összeszedett, indokolt lépés, csak lopkodás innen onnan, a végeredmény meg inkább olyan semmilyen...
Valamennyire megfogott, ha másért nemis, talán mert a végére vártam valami kézzelfoghatóbb megoldást, de ez elmaradt és mivel elkaszálta a csatorna ez továbbra is lóg majd a levegőben amolyan semmilyenül


13. Schott (2012-05-19 15:57.12) aaaaa
Ócska karakterek, sablonos, érdektelen epizódok, a félelemkeltés teljes hiánya, pedig azt próbálgatják szerintem. Másra alkalmatlan lenne a sorozat.


12. Anitabagwell (2012-04-21 06:19.37) aaaaa - (válasz Városi vadász 11. hozzászólására)
Jaaaa!!! Tényleg!!! Én meg süsü voltam, mert teljesen elfelejtettem azt a jelenetet, tényleg, tényleg!:)


11. Városi vadász (2012-04-20 23:06.14) aaaaa - (válasz Anitabagwell 9. hozzászólására)
Spoiler

Én voltam pontatlan, mert az 5-6. részben volt, mikor megtalálják a fószert bebábozódva a táborban. Na ott voltak zombik.


10. KicsiRéka (2012-04-20 10:48.32) aaaaa
megnéztem a pilotot, de nem nagyon jött be, legnagyobb hibája hogy baromi könnyen elfogadták a természetfeletti dolgok munkálkodását, még a doki gyerek is. semmi meglepődés vagy kiakadás. továbbá az sem tetszik, hogy hamar kiderülnek a rejtélyek, eléggé unalmas sztem.


9. Anitabagwell (2012-04-20 07:59.45) aaaaa - (válasz Városi vadász 8. hozzászólására)
SPOILER

Nekem az utolsó emlékem, hogy a hajón vannak, "feltámasztják" Lincolnt aztán indulnának haza, de a folyó elkezd alakulni és nem bírnak kimenni. És itt vége. De melyik volt a zombis jelenet? Lehet nem láttam valamit tényleg...:D 8 részes, nem?


8. Városi vadász (2012-04-19 23:13.14) aaaaa - (válasz Anitabagwell 4. hozzászólására)
SPOILER

Nem láttad az utolsó részeket? Mikor a táborban voltak?


7. Az utolsó Filmcézár (2012-04-19 22:49.48)   - (válasz Anitabagwell 6. hozzászólására)
Meg hehe.


6. Anitabagwell (2012-04-19 22:49.24) aaaaa - (válasz Az utolsó Filmcézár 5. hozzászólására)
Hahaha...


5. Az utolsó Filmcézár (2012-04-19 22:48.50)   - (válasz Anitabagwell 4. hozzászólására)
Azok,akik köztünk járnak.


4. Anitabagwell (2012-04-19 22:46.34) aaaaa - (válasz Városi vadász 3. hozzászólására)
SPOILER

Milyen zombik?:O


3. Városi vadász (2012-04-19 22:08.16) aaaaa
Na hát ez egy nagyon jó kis sorozat. Én szinte minden résznél paráztam,ezek a misztikus dolgok remekül meg lettek csinálva. Minden rész egy külön kis történet, és nincs benne üresjárat, végig feszültség alatt tartja az embert.

Ajánlom mindenkinek.

Spoileres lehet

A végén azok a zombik rontottak a filmen. Egy ilyen misztikus sorozatot kár volt megfertőzni velük. Ha a táborban lett volna egy szellem, vagy egy szörny az jobban illett volna a dzsungelhez, mint a zombik.



2. Anitabagwell (2012-04-12 22:13.24) aaaaa
Szerettem én is nagyon!!! Pedig óriási fenntartásaim voltak vele szemben... de nagyon jó lett összességében. Nem vállalták túl magukat, amit kitűztek teljesítették. Sőt az utolsó rész még óriási meglepetés is volt számomra, nem gondoltam, hogy ennyire várni fogom a folytatását, de most ez a helyzet áll fenn. Én ezt még nézném. Nem millió részt, de még egy párat azért mindenképpen.:)


1. Gerry656 (2012-04-09 14:29.50) aaaaa
A temérdek hiba ellenére az első évad (mindössze 8 rész)szerintem jól sikerült. Apró kis rejtélyeket és külön sztorikat kapunk misztikusan felvezetve. Az utolsó rész befejezése miatt én kíváncsi lennék az újabb részekre. Már csak az a kérdés, hogy az ABC, vagy esetleg más csatorna vevő-e a témára.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVadRaszta, 2016-06-03 14:2122 hsz
KérdésekVárosi vadász, 2013-11-15 22:461 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk